Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV Aļaskas štata Ankoridžas lidostas noliktavā konfiscēti vairāk nekā 3000 viltotu Covid-19 vakcinācijas karšu, kas ievestas no Ķīnas, ceturtdien pavēstīja amatpersonas.

Muitas un robežsardzes dienesta amatpersonas viltotās kartes, kas ASV atgādātas nelielās pakās, konfiscējušas pagājušajā nedēļā, apliecināja dienesta pārstāvis sakariem ar presi Haime Ruiss.

Ankoridžā atrastas no 135 līdz 150 pakām, ko nosūtījis kāds cilvēks Ķīnā, sacīja Ruiss. Katrā pakā bijušas 20 līdz 25 viltotas kartes.

Ankoridžā konfiscētās kartes ir ļoti līdzīgas ASV Slimību kontroles un profilakses centru īstajiem sertifikātiem, ko veselības aprūpes darbinieki izsniedz ASV pilsoņiem pēc vakcinēšanās, norādīja dienests.

Tiesa gan, šajā sūtījumu partijā bijušas zemas poligrāfiskās kvalitātes kartes.

Tīmeklī šobrīd uzplaucis viltotu karšu bizness, viltojumus piedāvājot cilvēkiem, kas personīgu vai reliģisku iemeslu dēļ negrib vakcinēties.

Vēl 3600 viltotu karšu nesen uzietas Memfisā, Tenesī štatā, sacīja Ruiss.

Memfisas un Ankoridžas lidostas ir noslogotāko ASV kravas transporta lidostu vidū.

"Tas, ka ir panākts, ka šīs viltotās kartes nenonāk ielās un to cilvēku rokās, kas tās pārdotu, ir svarīgi Amerikas sabiedrības veselībai," paziņojumā norādīja dienesta direktors Ankoridžā Lanss Robinsons.

Izmeklēšanu saistībā ar šiem sūtījumiem veic citi federālie dienesti.

Komentāri

Pievienot komentāru