Ražošana

Aldaris, ieguldot dažus tūkstošos eiro, izveido divas jaunas alus šķirnes

Žanete Hāka, 01.02.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Alus darītava Aldaris izveidojusi divus jaunus Aldara vēsturiskajā alus darītavā tapušus alus – kviešu eila tipa alu Oranžais Kviesis un lager tipa alu ar palielinātu apiņu daudzumu – Baltijas Lāgers, informē uzņēmums.

Baltijas Lāgers ir pasaulē populārā hoppy lager tipa alus, kura brūvēšanas laikā tiek izmantots palielināts apiņu daudzums. Šīs šķirnes tapšanā izmantoti Willamette apiņi. Brūvēšanas laikā izmantota sausā apiņošanas metode, pievienojot apiņus divreiz – arī alus brūvēšanas procesa noslēguma posmā.

Oranžais Kviesis ir kviešu eila tipa alus, kam brūvēšanas procesā pievienotas apelsīnu miziņas, šim alum raksturīgs īpašs svaigs apelsīna aromāts.

Aldara galvenais alus meistars Valdis Čunka stāsta, ka craft alus līnijas pārdošanas apjomi aizvadītajā gadā divkāršojušies.

Jaunie ali nomainīs tirgū pašlaik esošās alus šķirnes Samta Eils un Rietumu Eils. Ņemot vērā, ka Baltijas Lāgers un Oranžais Kviesis ir craft kategorijas ali, investīcijas to izveidē ir nelielas – tikai receptūrā un dizainā, kas veido dažus tūkstošos eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto & Video

Kā top?: Baltijas lāgers alus darītavā Aldaris

Žanete Hāka, 22.01.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šajā piektdienā portāls db.lv saviem lasītājiem piedāvā ieskatīties uzņēmuma Aldaris alus darītavā, kur tiek ražots alus Baltijas lāgers.

Alus darītava Aldaris dibināta 1865.gadā, un aizvien atrodas savā vēsturiskajā vietā. 2013. gada nogalē alus darītava mainīja darbības stratēģiju, kas paredz vairāk koncentrēties uz craft alus šķirņu brūvēšanu un attīstību.

Pēdējos gados alus darītava savā attīstībā investējusi 5 miljonus eiro, tostarp atjaunojot vēsturisko alus darītavu un atsākot tajā alus brūvēšanu, kā arī izveidojot Baltijā modernāko alus muzeju - Aldaris alus darbnīca, kuru pirmajā pastāvēšanās gadā apmeklējuši 18 tūkstoši alus cienītāju.

Aizvadītāja gada laikā Aldara craft alus pārdošanas apjoms stikla pudelēs palielinājies par 49%, bet restorānu un bāru segmentā par 25%. Aldaris ir izvirzījis mērķi trīs gadu periodā iekarot vismaz 30% no craft alus segmenta, kas šobrīd aizņem jau gandrīz 20% no visa Latvijas alus tirgus.

Komentāri

Pievienot komentāru