Enerģētika

Alexela paplašinās Latvijas dabasgāzes un elektroenerģijas tirgū

Db.lv, 11.10.2023

Jaunākais izdevums

Igaunijas enerģētikas uzņēmums “Alexela” paziņojis par uzņēmuma darbības paplašināšanos un aktīvas darbības uzsākšanu Latvijas elektroenerģijas un dabasgāzes tirgū. Uzņēmumu “Alexela Latvija” vadīs Māris Avotiņš.

“Alexela” no degvielas uzpildes staciju operatora ir kļuvusi par starptautisku enerģētikas uzņēmumu grupu, kas piedāvā plašu energoproduktu un pakalpojumu klāstu. “Alexela Latvija” turpinās aktīvu darbību Latvijas tirgū, piedāvājot savus pakalpojumus gan uzņēmumiem, gan privātpersonām.

“Ienākšana Latvijas tirgū ir svarīgs uzņēmuma stratēģiskās attīstības solis un mēs esam apņēmušies nodrošināt augstas kvalitātes enerģētikas risinājumus un veidot ilgtermiņa sadarbību ar Latvijas klientiem," sacīja Marti Hääl, “Alexela” valdes priekšsēdētājs.

Uzņēmums vēlas radīt veselīgu konkurenci šajā nozarē, veicinot inovācijas un piedāvājot ilgtspējīgus pakalpojumus. “Alexela” jau šobrīd Latvijas uzņēmumiem piedāvā gan dabasgāzes, gan elektroenerģijas tirdzniecības pakalpojumus, kas ir elastīgi un pielāgoti konkrētā biznesa vajadzībām. Korporatīvajiem klientiem arī nākotnē būs iespēja izvēlēties starp fiksētas likmes plāniem un uz tirgus cenām balstītiem piedāvājumiem, kas ļaus konkurēt ar citiem tirgus dalībniekiem gan piedāvājuma elastības, gan cenas ziņā. Privātpersonu piedāvājumu “Alexela Latvija” plāno uzlabot un redzamāk pieteikt tirgū 2024. gada sākumā.

“Situācija, kurā enerģētikas tirgus turpina savu transformāciju, arvien biežāk fosilo energoresursu vietā izmantojot atjaunojamos energoresurus, ir veicinājusi nestabilu tirgus vidi, kas klientiem radījis papildus bažas par neprognozējamību, svārstīgumu un cenu izmaiņām. Uzskatām, ka jauna spēlētāja ienākšana Latvijas enerģētikas sektorā un “Alexela Latvija” “vienas pieturas” pakalpojumu sniedzēja pieeja būs pozitīvs ieguvums gan mājsaimniecībām, gan biznesam. Mūsu ambīcija ir nodrošināt stabilākas un prognozējamākas cenu noteikšanas iespējas, tajā pašā laikā uz klientu vērstu, elastīgu pieeju un risinājumus,” sacīja Māris Avotiņš, “Alexela Latvija” vadītājs.

“Alexela” ir Igaunijā dibināts zaļais novators, kas attīsta ilgtspējīgu degvielas uzpildes staciju tīklu, jau 2024. gadā izveidojot biometāna, LNG, elektrības un ūdeņraža uzpildes iekārtas. Uzņēmums saviem klientiem Igaunijā, Latvijā un Somijā nodrošina plašu ikdienas energoproduktu klāstu, tai skaitā, elektrību, dabasgāzi, balonu un cisternu gāzi, kā arī automašīnu degvielu vairāk nekā 100 degvielas uzpildes stacijās.

Šobrīd uzņēmums atvēris 40 veikalus, kā arī jau darbojas un tiek izstrādāti atjaunojamās enerģijas ražošanas un uzglabāšanas projekti ar jaudu gandrīz 1000 MW, kā arī sauszemes sašķidrinātās dabasgāzes (LNG) termināli Somijā. “Alexela” grupā šobrīd strādā 480 darbinieki.

Komentāri

Pievienot komentāru
Enerģētika

Latvija un Igaunija un plāno krīzes situācijā kopīgi iepirkt sašķidrināto dabasgāzi

LETA--ERR, 02.05.2023

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvija un Igaunija gatavo vienošanos, kas deficīta gadījumā ļautu kopīgi iepirkt sašķidrināto dabasgāzi (LNG), paziņoja Igaunijas klimata Kristens Mihals.

"Mēs gatavojam vienošanos ar Latviju gadījumam, ja situācija dabasgāzes tirgū mainītos līdz tādai, kad rodas piegāžu grūtības," viņš teica, piebilstot, ka vienošanās paredz dabasgāzes piegādes Paldisku ostā, izmantojot glabāšanas un regazifikācijas kuģi (FSRU), kad ostā tiks pabeigts LNG terminālis.

Vienlaikus Mihals uzsvēra, ka pašlaik situācija ir stabila un tāda veida intervence nav nepieciešama, bet abas valstis kopīgi varētu nomāt FSRU, ja tiktu prognozēts būtisks dabasgāzes deficīts.

Latvijas Klimata un enerģētikas ministrija aprīlī paziņoja, ka sāks darbu pie nosacījumu izstrādes kopīgai Paldisku termināļa izmantošanai ar mērķi stiprināt dabasgāzes apgādes drošumu. Mihals ticies ar Latvijas klimata un enerģētikas ministru Raimondu Čudaru (JV) un premjerministru Krišjāni Kariņu (JV), lai runātu par šo jautājumu.

Komentāri

Pievienot komentāru