Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šorīt pusstundu garā protesta akcijā alkoholisko dzērienu nozares lielākie uzņēmumi apturēja savu darbību, tādā veidā protestējot pret kārtējo ekonomiski nepamatoto valdības lēmumu - celt akcīzes nodokli stiprajam alkoholam.

DB novēroja, ka pulksten deviņos no rīta Latvijā lielākajā alkoholisko dzērienu ražošanas uzņēmumā a/s Latvijas balzams (LB) ražošana tika pārtraukta un darbinieki pusstundu nestrādāja, neatstājot teritoriju. A/s Latvijas balzams valdes priekšsēdētājs Kārlis Andersons skaidroja, ka akcija rīkota, lai liktu valdībai ieklausīties ražotāju viedoklī un pieņemt pārdomātus lēmumus. Pusstundu garās protesta akcijas dēļ valsts budžets akcīzes un pievienotās vērtības nodoklī no LB nesaņems 5600 Ls. SIA Jaunalko dīkstāve izmaksājusi valstij 6 tūkstošus latu, ko veido sociālais nodoklis, akcīzes nodoklis un PVN. Attiecīgi abu ražojošo uzņēmumu dīkstāve izmaksājusi valstij kā minimums 11,6 tūkstošus Ls. Alkoholisko dzērienu ražotāji cer, ka šo summu budžetā segs nelegālā alkohola tirgus darboņi.

Protesta akcijas laikā uz pusstundu tika apturēta ražošana uzņēmumos Latvijas balzams un SIA Jaunalko, kā arī nestrādāja specializētie ARTA biedru uzņēmumu dzērienu tirdzniecības veikali, tajā skaitā 50 Latvijas balzama veikali, dzērienu veikali Vintage un Eirovīns, apstājās darbs uzņēmumu LIVIKO, Mobil Plus, Park MV, Dylan Distribution un Prike Latvija

birojos un nestrādāja produktu izplatītāji. Kopumā protesta akcijā iesaistījās vairāk kā 1500 nozares darbinieku.

Komentāri

Pievienot komentāru