Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV kompānijas Amazon izpilddirektora Džefa Bezos vadītā ekspedīcija no okeāna dzelmes izcēlusi nesējraķetes Saturn V dzinējus. Šīs nesējraķetes savulaik tika izmantotas, lai nogādātu astronautus uz mēnesi.

Raķetes dzinēji atrasti vairāk nekā 640 kilometru attālumā no Floridas pavalsts. Okeānā šajā rajonā bijis daudz nesējraķešu dzinēju un atlūzu. Amazon izpilddirektors paudis uzskatu, ka atrastie dzinēji ir no 1969. gada Apollo 11 lidojuma, vēsta britu laikraksts The Guardian. Apollo 11 mēness ekspedīcijas laikā uz zemes dabiskā pavadoņa pirmo reizi kāju spēra cilvēks – amerikānis Nīls Ārmstrongs.

Saturn V nesējraķetes ASV izstrādāja aizvadītā gadsimta sešdesmitajos gados un tika izmantota Mēness ekspedīcijām, kā arī orbitālās stacijas Skylab nogādāšanai ārpus atmosfēras.

Amazon vadītājs paudis cerības, ka viens nesējraķetes dzinējs tiks izvietots Vašingtonas Smitsona Nacionālajā gaisa un kosmosa muzejā, bet otrs – Sietlas Lidošanas muzejā. Dž. Bezos saņēmis arī NASA uzslavas par to, ka viņam izdevies atgūt nacionālajai vēsturei nozīmīgu objektu.

Komentāri

Pievienot komentāru