Tirdzniecība un pakalpojumi

Amber games ievērojami audzējis peļņu

Žanete Hāka, 23.09.2013

Jaunākais izdevums

Datu bāzu un interneta portālu uzturētāja, spēļu izstrādātāja SIA Amber Games apgrozījums pērn audzis par 19,36%, sasniedzot 1,078 miljonus latu, liecina Lursoft dati.

Savukārt peļņa pieaugusi vēl ievērojamāk - no 806 latiem 2011.gadā līdz 75,65 tūkstošiem latu pērn. Ņemot vērā SIA Amber Games izaugsmi, pagājušajā gadā arī pieaudzis uzņēmumā nodarbināto darbinieku skaits.

Pērn SIA Amber Games palielinājis savu ilgtermiņa ieguldījumu apjomu, ieguldot naudas līdzekļus datoru programproduktos. Tāpat arī pagājušajā gadā uzņēmums aktīvi un sekmīgi attīstījis savu darbību, noslēdzot jaunus sadarbības līgumus.

SIA Amber Games, kas 2008.gadā reģistrēts ar nosaukumu SIA School of Phenomenal Memory, pieder Sanitai Iminavičai un Aleksandram Novoženovam.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Iespēja Latvijas uzņēmumam atrast investorus ASV, ja uzņēmums tur uzkavējas vien dažas nedēļas, ir viena pret tūkstoti vai pat mazāka, intervijā aģentūrai LETA norāda Latvijas datorspēļu izstrādātāja Amber Games dibinātājs un vadītājs Aleksandrs Novožonovs.

«Ja mēs būtu no Lielbritānijas, Francijas, Vācijas vai kādas citas lielas Eiropas valsts, tas amerikāņiem būtu vairāk vai mazāk saprotams, bet par Latviju viņiem nav ne mazākā priekšstata,» norādīja Amber Games vadītājs, stāstot par Latvijas uzņēmēju misiju Silīcija ielejā ASV.

Novožonovs skaidro - ja kāds vēlas atrast investoru ASV, tur ir jāpavada par nedēļu krietni ilgāks laiks vai arī jābrauc vairākas reizes.

Kas attiecas uz Amber Games, uzņēmums šobrīd investorus meklē Eiropā, risina sarunas ar Latvijas riska kapitāla fondiem, kuri ar Latvijas Garantiju aģentūras atbalstu sadalīs no Eiropas fondiem saņemtos 30 miljonus eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Latvijas start-up dodas trešajā misijā uz Silīcija ieleju

Gunta Kursiša, 27.01.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas tehnoloģijas nozares jaunuzņēmumi jeb tā dēvētie start-up drīzumā dosies trešajā organizācijas StartupLatvia un Latvijas Investīciju un attīstītības aģentūras (LIAA) organizētajā tirdzniecības misijā uz Silīcija ieleju Kalifornijā, ASV.

Šī tirdzniecības misija notiks no 28. janvāra līdz 7. februārim un tajā piedalīsies seši vietējie Latvijas tehnoloģiju nozares jaunuzņēmumi - SIA Interaktīvās tehnoloģijas apmācībai, SIA Walmoo, SIA Prime AVG, SIA Wonderfull, SIA BSM konsultanti, SIA Amber games.

Tirdzniecības misijas ietvaros notiks seminārs par Silīcija ielejas biznesa kultūras niansēm, kā arī dalībnieku individuāls darbs pie efektīvu prezentāciju sagatavošanas investoriem. Tāpat notiks tikšanās ar riska investīciju fondu pārstāvjiem, biznesa eņģeļiem, korporatīvajiem partneriem, juristiem, citiem uzņēmējiem, kā arī biznesa akseleratoru un starptautiskās uzņēmējdarbības atbalsta organizāciju pārstāvjiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Silīcija ielejas investors: latvieši fascinē ar tehnoloģiskajām zināšanām un potenciālu, tomēr ar misijām uz Silīcija ieleju ir par maz

Gunta Kursiša, 04.03.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Latvieši nebeidz fascinēt ar savām nenovērtējami augstajām tehnoloģiskajām zināšanām un inteliģenci. [..] Tomēr bez pastāvīgas klātesamības nodrošināšanas ir grūti radīt atpazītu un uzticamu valsts pārstāvniecību Silīcija ielejā,» tā pēc latviešu start-up misijas Kalifornijas tehnoloģiju mekā – Silīcija ielejā – rezumējis investors Deivids Emersons (Davis Emerson), kurš pārstāv Harward Business School Angels.

«Diemžēl pavadītais laiks Silīcija ielejā ir pārāk īss, lai uzņēmēji pilnībā adaptētos šajā specifiskajā biznesa kultūrā un spētu sevi pārliecinoši prezentēt investoriem,» norādīja D. Emersons.

Viņš gan atzina, ka Latvijai ir ļoti labs potenciāls kļūt par vienu no pasaules tehnoloģiskās ekspertīzes centriem.

Db.lv jau ziņoja, no šī gada 28. janvāra līdz 7. februārim Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) sadarbībā ar jaunuzņēmumu atbalsta organizāciju StartupLatvia organizēja Latvijas start-up kompāniju trešo misiju Silīcija ielejā.

Trešajā tirdzniecības misijā Silīcija ielejā devās seši vietējie Latvijas tehnoloģiju nozares jaunuzņēmumi - Branchtrack, Walmoo, Prime AVG, Bright Field Technologies, Amber Games un Rīgas Reģiona biznesa attīstības inkubators.

Komentāri

Pievienot komentāru