Citas ziņas

Amerikas Tirdzniecības palātu Latvijā turpinās vadīt Ivars Slokenbergs

Žanete Hāka, 10.04.2013

Jaunākais izdevums

Šodien Amerikas Tirdzniecības palātas Latvijā (ATPL) valdes sēdē tika ievēlēti tās vadības pārstāvji, informēja ATPL pārstāvji.

Valdes priekšsēdētāja un prezidenta amatu arī turpmākajā periodā ieņems LAWIN jurists Ivars Slokenbergs, kas valdes priekšsēdētāja amata pienākumus pilda kopš 2010. gada.

A. Slokenbergs minēja, ka starp uzņēmuma šī gada prioritātēm ir efektīva tiesu sistēma un maksātnespējas process, pārvaldība valsts uzņēmumos, kā arī reformas izglītības un veselības aprūpes sistēmās, pielāgojoties demogrāfiskajām pārmaiņām.

ATPL viceprezidentu amatos tika ievēlēti Microsoft Latvia vadītājs Ēriks Eglītis, Hotel Bergs un A&E Consulting valdes priekšsēdētājs Aleksis Karlsons un Spīgulis, Kukainis & Azanda partneris un zvērināts advokāts Matīss Kukainis.

ATPL valdē darbu turpinās arī NASDAQ OMX Riga valdes priekšsēdētāja Daiga Auziņa-Melalksne, Cytec Latvia direktors Egberts Berigters, AECOM direktors Arnis Kākulis, Ernst & Young Baltic nodokļu departamenta vecākais konsultants Jānis Meija un izpilddirektore Līga Smildziņa-Bērtulsone.

ATPL mērķi ir veicināt un stiprināt tirdzniecību, investīcijas, partnerību un draudzību starp ASV un Latviju, kā arī kalpot par viedokļu, zināšanu apmaiņas un kontaktu platformu biedriem, partneriem un starptautiskās uzņēmēju sabiedrības pārstāvjiem Latvijā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas-Amerikas Inovāciju balvas konkursā par uzvarētāju atzīts uzņēmums Aerones, bet 2.vietā Solfeg.io, iegūstot attiecīgi 10 000 un 5 000 eiro lielas balvas, informē Amerikas Tirdzniecības palāta Latvijā.

Kopumā tika iesniegti 15 pieteikumi, kurus vērtēja, balstoties uz tādiem kritērijiem kā novatorisms, ietekme, pielietojamība, sadarbība, projekta briedums un pievienotā vērtība.

Konkursa uzvarētājs «Aerones» ir bezpilota lidaparāts jeb drons, kas paredzēts vēja ģeneratoru apkopei, tādējādi uzlabojot to efektivitāti. Drona celtspēja ir līdz 200 kg, un to var izmantot gan vēja ģeneratoru tīrīšanai, gan dzesēšanai un attīrīšanai no ledus.

Otrās vietas ieguvējs «Solfeg.io» ir mūzikas mācību lietotne, kas palīdz skolēniem vispārizglītojošās skolās apgūt mūziku. Lietotne padara mūzikas mācīšanos skolā tikpat aizraujošu kā tās klausīšanos mājās, atvieglo skolotāja darbu un sniedz skolām lielākas iespējas nodrošināt uz praktisku pieredzi balstītu mūzikas izglītību. «Solfeg.io» lieto jau aptuveni 400 skolās Latvijā un ASV.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas lielākā uzņēmēju biedrība Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK) un Amerikas Tirdzniecības palāta Latvijā trešdien, 9.martā, parakstīja sadarbības līgumu, lai veicinātu Latvijas un Amerikas uzņēmējdarbību, kā arī eksporta un investīciju pieaugumu, informē LTRK.

Preses brīfingā piedalījās ASV vēstnieces vietniece Šārona Hadsone-Dīna (Sharon Hudson-Dean), LTRK prezidents Aigars Rostovskis un Amerikas Tirdzniecības palātas Latvijā prezidents un valdes priekšsēdētājs Arnis Kākulis.

ASV ir devītais lielākais investors Latvijā ar vairāk nekā 312 miljonu eiro uzņēmumu pamatkapitālā uzkrātām ārvalstu tiešajām investīcijām, bet Latvijas tiešās investīcijas ASV, lai gan nelielas, ir ar tendenci strauji palielināties. 2014.gadā tās bija 2,8 miljoni eiro, bet jau 2015.gada pirmajos deviņos mēnešos tās sasniegušas 10,8 miljoni eiro, palielinoties gandrīz par četrām reizēm, liecina EM dati par 2015.gada pirmajiem 9 mēnešiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Start-up

Latvijas-Amerikas Inovāciju balvu saņem HackMotion

Lelde Petrāne, 01.06.2020

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Paziņoti Latvijas-Amerikas Inovāciju balvas 2020 uzvarētāji.

Izvērtējot konkursa pieteikumus, žūrijas komisija balvu nolēma piešķirt uzņēmumam "HackMotion" par inovatīvo tehnoloģiju jaunu fizisko aktivitāšu apgūšanai, bet otro vietu – "Winmill" par beisbola treniņa iekārtu. Uzņēmumi ieguva attiecīgi 10 000 un 5 000 eiro balvas.

"HackMotion" ir inovatīva tehnoloģija, kas palīdz pilnveidot kustības dažādos sporta veidos un to var izmantot arī rehabilitāciju medicīnā. Šī inovatīvā tehnoloģija apvieno mūsdienīgu kustību sensoru sistēmu ar speciālu programmatūru, kas pēta kustības ar tajā iestrādātiem sensoriem. Tā var detalizēti izmērīt cilvēka ķermeņa kustību un nodrošināt lietotājam atgriezenisko saiti ar vizuālajiem un statistikas datiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai atbalstītu uzņēmējdarbību, pētniecībā balstītas inovācijas un stiprinātu ekonomiskās saites starp Latviju un ASV, izsludināta pieteikšanās Latvijas-Amerikas Inovāciju balvai.

Pieteikumi tiek gaidīti līdz 22.oktobrim.

Uz balvu var pretendēt Latvijas iedzīvotāji, organizācijas, universitātes un uzņēmumi, kas sadarbībā ar ASV partneri ir izstrādājuši progresīvu tehnoloģiju vai novatorisku risinājumu. Uzvarētājs saņems 10 000 eiro balvu, savukārt otrās vietas ieguvējs saņems 5 000 eiro.

"ASV vēstniecība ir pagodināta atbalstīt Latvijas-Amerikas Inovāciju balvu. Šī balva novērtē un veicina novatorisku domāšanu un veido paliekošas cilvēciskas saiknes starp Latviju un ASV. Priecāšos uzzināt jūsu jaunākās idejas un sveikšu šī gada 10 000 eiro balvas ieguvēju," saka ASV vēstnieks Latvijā Džons Kārvails.

Pieteikumi tiks vērtēti pēc tādiem kritērijiem kā novatorisms, ietekme, pielietojamība, sadarbība, projekta briedums un pievienotā vērtība. Pretendentu atlasē tiks ņemta vērā saikne starp Latviju un ASV, piemēram:

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Aicina atjaunot Latvijas ekonomisko pārstāvniecību ASV

Žanete Hāka, 07.04.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Amerikas Tirdzniecības palāta Latvijā (ATPL) nosūtījusi vēstuli Latvijas Republikas Ministru prezidentei, ārlietu un ekonomikas ministriem, kā arī Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas un Ārlietu komisijas priekšsēdētājiem ar aicinājumu atjaunot Latvijas ārējo ekonomisko pārstāvniecību Amerikas Savienotajās Valstīs, informē palātas pārstāvji.

ATPL valdes priekšsēdētājs un prezidents Arnis Kākulis uzsvēra pārstāvniecības atvēršanas nepieciešamību, lai veicinātu Latvijai nozīmīga eksporta tirgus sekmīgu apguvi, palielinātu Latvijas uzņēmumu īpatsvaru ASV, kā arī lai informētu ASV uzņēmumus par investīciju iespējām Latvijā. Viņš teica: «Lai veiksmīgi konkurētu investīciju piesaistes tirgū, paplašinātu tirdzniecības sadarbību un attīstītu Latvijas eksportētāju kapacitāti, nepieciešams nodrošināt pastāvīgu atbalsta punktu, kurā tiktu sniegta pamata informācija par tirgus iespējām un veicināta kontaktu apmaiņa starp Latvijas un ASV uzņēmējiem un to organizācijām».

Komentāri

Pievienot komentāru
Ekonomika

Aicina līdzsvarot nodokļu slogu, lai straujāk attīstītu Latvijas tautsaimniecību

Db.lv, 04.07.2023

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Deviņas organizācijas, tostarp ārvalstu tirdzniecības palātas, diasporas organizācijas un industrijas asociācijas, kuras pārstāv gan vietējos, gan ārvalstu investorus, uzņēmējus un profesionāļus gan Latvijā, gan ārvalstīs, aicina valdību nekavējoties atrisināt jautājumu par nodokļu sloga līdzsvarošanu, lai novērstu ekonomisku nodokļu dubulto uzlikšanu Latvijas uzņēmumu izmaksātajām dividendēm individuālajiem investoriem.

Laikā, kad Latvija arvien vairāk atpaliek no kaimiņvalstīm tautsaimniecības attīstībā un investīciju piesaistē, ir jālikvidē visi iespējamie šķēršļi, kas mazina tās starptautisko konkurētspēju. Ar kopīgu aicinājumu organizācijas vērsušās pie Ministru prezidenta, nozaru ministriem un atbildīgajām Saeimas komisijām.

Kā norāda organizāciju pārstāvji, 2018.gada nodokļu reformas rezultātā jaunais nodokļu režīms ir radījis nelabvēlīgās sekas tiem individuālajiem investoriem, kuri dzīvo ārvalstīs vai Latvijā, bet kuriem vienlaicīgi ir jāmaksā nodokļi arī citās jurisdikcijās. Rezultātā peļņa no veiktajām investīcijām tiek aplikta ar nodokli gan Latvijā, gan investora nodokļu rezidences valstī, atstājot negatīvu ietekmi uz Latvijas spēju piesaistīt jaunas un saglabāt esošās investīcijas salīdzinājumā ar citām jurisdikcijām mūsu reģionā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

"Mikrotīkls" valdes priekšsēdētājs Džons Martins Tallijs atkārtoti ievēlēts Amerikas Tirdzniecības palātas Latvijā (AmCham) valdes priekšsēdētāja un prezidenta amatā.

Dž.Tallijs pilda AmCham prezidenta pienākumus kopš 2021. gada un strādā AmCham valdē kopš 2020.gada. AmCham gadskārtējā biedru pilnsapulcē valdē tika ievēlēti Liene Dubava, Edgars Labsvīrs, Dita Erna Sīle un Džons Martins Tallijs.

Tallijs ir strādājis Latvijas IT nozarē kopš deviņdesmito gadu vidus un ir bijis viens no SIA "Latnet Serviss" dibinātājiem. Šobrīd Dž.Tallijs ir datortīklu aprīkojumu ražotāja SIA "Mikrotīkls" valdes priekšsēdētājs.

Pēc atkārtotas ievēlēšanas amatā Dž.Tallijs sacīja: "Šajā ģeopolitiskās krīzes laikā AmCham misija ir vēl svarīgāka nekā jebkad iepriekš – turpināt stiprināt ekonomiskās un biznesa saites ar ASV. Kā Amerikas un starptautiskās uzņēmējdarbības pārstāvji esam vienoti stabilitātes un ekonomiskās drošības uzturēšanā Latvijā. Mūsu kopienas spēks ir kļuvis vēl nozīmīgāks šajos apstākļos, kad notiek karadarbība Ukrainā. Mēs esam kopā ar Ukrainas tautu un apņemamies palīdzēt, cik ir mūsu spēkos."

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Uzsāk diskusiju par Latvijas ekonomiskās pārstāvības ārvalstīs veicināšanas nepieciešamību

Dienas Bizness, 22.04.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Saeimas Ārlietu komisija trešdien, 22.aprīlī, sāka diskusiju par Latvijas ekonomiskās pārstāvības ārvalstīs veicināšanas nepieciešamību un sadarbību starp mūsu valsts iestādēm, kuras nodarbojas ar Latvijas ekonomisko interešu pārstāvību, informē Saeimas Sabiedrisko attiecību biroja Preses dienests.

«Patlaban, kad Eiropa saskaras ar jauniem drošības izaicinājumiem un mūsu valsts uzņēmējiem jaunu eksporta tirgu meklēšana ir kļuvusi īpaši aktuāla, darba kārtībā nokļuvis jautājums par Latvijas ekonomiskās pārstāvības veicināšanu ārvalstīs, proti, mūsu uzņēmējiem mērķa valstīs ir nepieciešams praktisks atbalsts,» uzsver Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Ojārs Ēriks Kalniņš, atzīmējot, ka to var nodrošināt Latvijas diplomāti un arī, piemēram, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA). Tāpat mūsu valsts diplomāti un Latvijas ārējās ekonomiskās pārstāvniecības ir informācijas avots ārvalstu uzņēmējiem par investīciju iespējām mūsu valstī, saka O.Ē.Kalniņš.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Amerikas Tirdzniecības palātai Latvijā ievēlēta jauna vadība

Gunta Kursiša, 21.03.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Amerikas Tirdzniecības palātas Latvijā (ATPL) gadskārtējā biedru pilnsapulce ievēlēja jaunus valdes locekļus.

Uz divu gadu termiņu ievēlēti sekojoši pārstāvji: Daiga Auziņa-Melalksne, NASDAQ OMX Riga valdes priekšsēdētāja; Juris Jākobsons, a/s Citadele banka meitas uzņēmumu stratēģiskās attīstības vadītājs; Ingrīda Kariņa-Bērziņa, Raidla Lejiņš & Norcous partnere; Jānis Pinnis, Dome Hotel & Spa direktors.

Palātas valdē darbu turpina arī Ēriks Eglītis, Arnis Kākulis, Matīss Kukainis, Jānis Meija un Līga Smildziņa-Bērtulsone.

Līdzšinējie ATPL valdes locekļi Aleksis Karlsons un Ivars Slokenbergs, beidzoties saviem amata termiņiem, nolika pilnvaras un neturpinās darbu valdē. Kopš 2010. gada Ivars Slokenbergs ieņēma prezidenta un valdes priekšsēdētāja amatu, savukārt Aleksis Karlsons ieņēma viceprezidenta amatu kopš 2010. gada.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

FOTO: Piknikā Brīvdabas muzejā atzīmēta ASV Neatkarības diena

Zane Atlāce - Bistere, 03.07.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā sestdien, 30.jūnijā notika ASV Neatkarības 242. Gadadienas svinības, informē pasākuma rīkotāji - Amerikas Tirdzniecības palāta Latvijā (ATPL).

Svētku pikniku bagātināja Amerikas tradīcijas, ēdieni, mūzika un aktivitātes. Pasākuma viesus klātienē sveica ATPL prezidents Arnis Kākulis, ASV vēstnieces Latvijā vietnieks Pols Polītiss (Paul Poletes).

Pasākuma viesi baudīja plašu ēdienu un dzērienu klāstu, ieskaitot tradicionālos amerikāņu un latviešu ēdienus un dzērienus: burgerus, hotdogus, sidru un alu. Bērniem bija sarūpētas dažādas aktivitātes, piemēram, zinātkāres centra Zinoo šovs, piepūšamās atrakcijas un sejas apgleznošana. Viesus priecēja arī antīkie amerikāņu auto.

Pasākuma ietvaros notika arī labdarības loterija, kurā savāktie 1000 eiro tiks nodoti Bērnu Mobilā veselības aprūpes centra, Latvijas Audžuģimeņu biedrības un SOS Bērnu ciematu Latvijā rīcībā, lai atbalstītu Latvijas bērnus un jauniešus, kas palikuši bez vecāku aprūpes, kā arī lai nodrošinātu Latvijas bērniem medicīnas aprūpes pakalpojumus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Bankas

Citadeles pārdošana: Mērķis svarīgāks par cenu

Didzis Meļķis, 14.10.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vienīgais, kas Citadeles pārdošanas procesā ir neskaidrs, – kādēļ tas tiek tik slikti izskaidrots.

Reputācija Citadeles pircējiem no ASV ir pārāk dārga, lai ar to riskētu salīdzinoši nelielā darījuma dēļ, par Ripplewood Holdings un to piesaistītajiem plašāk nezināmajiem investoriem saka uzņēmējs un investors Džerijs Virts.

Mūsu sarunas iemesls ir tāds, ka jūs it kā pazīstot ASV investorus no Ripplewood Holdings.

Kompānijas vadītāju Timu Kolinsu es zinu pēc viņa reputācijas Amerikas investoru un baņķieru vidē. Amerika ir liela zeme, un mēs neesam tik tuvu pazīstami. Tomēr viņš ir finanšu industrijā labi zināms cilvēks, un daudzu gadu gaitā viņš Ripplewood ir veicis ar Citadeli pēc būtības salīdzināmus investīciju darījumus, tikai daudz lielākā mērogā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ar vērienīgu svētku pikniku Brīvdabas muzejā atzīmēta ASV Neatkarības dienas 241.gadadiena.

ASV Neatkarības 241. Gadadiena oficiāli tiks svinēta otrdien, 4.jūlijā. Lai atzīmētu šo notikumu, nogalē Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā pulcējās ap 800 cilvēku – amerikāņi, latvieši un citu valstu pārstāvji. Svētku pikniku pildīja Amerikas tradīcijas, ēdieni, mūzika un aktivitātes. Šo pasākumu jau otro gadu jūlija pirmajā sestdienā rīko Amerikas Tirdzniecības palāta Latvijā (ATPL).

Fotogrāfijas skatiet raksta galerijā!

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

4. jūlijā ASV plaši tiks atzīmēta ASV Neatkarības 240. gadadiena. Šim notikumam par godu sestdien, 2. jūlijā Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā norisinājās tradicionālais svētku pikniks, ko rīkoja Amerikas Tirdzniecības palāta Latvijā (ATPL), informē ATPL izpilddirektore Līna Kārkliņa.

Pasākuma viesus uzrunāja ATPL prezidents Arnis Kākulis, ASV Vēstniece Latvijā Nensija Bikofa Petita, pasākuma galvenā sponsora Citadele banka Valdes locekle Santa Purgaile, kā arī aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis.

Runājot par ASV nozīmi Latvijā, ministrs uzsvēra, ka: «Svinot 240. ASV Neatkarības gadadienu, jāatzīst, ka amerikāņiem ir daudz par ko lepoties, ieskaitot nelokāmo atbalstu Latvijai un tās iedzīvotājiem. ASV ir bijis tuvs Latvijas draugs un sabiedrotais jau kopš Latvijas neatkarības atzīšanas 1919.gadā, tajā skaitā cauri okupācijas gadiem un pēc neatkarības atgūšanas, atbalstot Latvijas iestāšanos NATO un ES.» Ministrs uzsvēra aizsardzības un tirdzniecības lomu labklājības nodrošināšanā, kā arī aicināja turpināt Latvijas un ASV stratēģisko partnerību.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Ārlietu ministrs aicina diasporu aktīvāk veidot biznesa kontaktus ar Latviju

Dienas Bizness, 09.07.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

9. jūlijā - dienu pirms Pasaules latviešu ekonomikas un inovāciju foruma Latvijas Nacionālajā bibliotēkā - ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs sveica diasporas uzņēmējus, kas ieradušies Latvijā apspriest eksporta veicināšanas, investīciju piesaistes un ekonomiskās attīstības perspektīvas, informē Ārlietu ministrija.

Uzrunājot pasākuma dalībniekus, ministrs uzsvēra trīs galvenās valdības un ārlietu dienesta prioritātes: «Pirmā - Latvijas un Baltijas reģiona drošības nostiprināšana, otrā - ekonomisko sakaru veicināšana gan ES, gan ārpus tās, trešā - saiknes stiprināšana ar Latvijas diasporu ārvalstīs.» Ministrs E. Rinkēvičs pateicās par diasporas ieguldījumu Latvijas tautsaimniecībā, tās izaugsmes veicināšanā, kas ik gadu sasniedz ap 600 miljonu eiro.

«Prezidentūra ir noslēgusies, bet ārlietu dienests turpina aktīvi darboties. Nopietni strādājam pie vēstniecību tīkla paplašināšanas, kas arī ir būtiski, lai stiprinātu saikni ar diasporu. Šobrīd Latvijas pilsoņi dzīvo 120 pasaules valstīs», atzīmēja ministrs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sākot ar decembri, "Biogen" meitas uzņēmums SIA "Biogen Latvia" ir uzsācis tiešo pārstāvniecību Latvijā, kā daļu no uzņēmuma kopējās izaugsmes stratēģijas, informē uzņēmums.

ASV dibinātais uzņēmums "Biogen" ir viens no lielākajiem biotehnoloģiju uzņēmumiem pasaulē, kas nodarbojas ar ārstniecības terapiju izstrādi un komercializāciju, specializējoties neiroloģisko slimību izpētē. Uzņēmums ir viens no pirmajiem, kas izstrādājis slimības attīstību ietekmējošas ārstniecības terapijas tādām slimībām kā multiplā skleroze un spinālā muskuļu atrofija. "Biogen" apgrozījums 2019. gadā sastādīja 14,4 miljardus ASV dolāru.

Lai veicinātu uzņēmuma globālo izaugsmi, kā arī lai būtu tuvāk pacientiem un vietējiem partneriem, pēdējo gadu laikā "Biogen" ir uzsācis darbību vairākās valstīs. Uzņēmums vienlaicīgi uzsāks darbību gan Latvijā, gan arī Lietuvā un Igaunijā. "Biogen Latvia" ir kļuvis par biedru Amerikas Tirdzniecības Palātā Latvijā (Amcham) un Starptautisko inovatīvo farmaceitisko firmu asociācijā (SIFFA). Globāli "Biogen" nodarbina vairāk nekā 7400 darbinieku, un uzņēmumam pašlaik ir divi galvenie ražošanas centri – Pensilvānijā, ASV un Šveicē, Eiropā. "Biogen" produkti ir pieejami 102 valstīs visā pasaulē.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Amerikas Tirdzniecības palātā Latvijā ievēlēti jauni valdes locekļi

Žanete Hāka, 22.03.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Amerikas Tirdzniecības palātā Latvijā (ATPL) gadskārtējā biedru pilnsapulcē ievēlēti jauni valdes locekļi, informēja ATPL pārstāvji.

Valdē uz divu gadu termiņu ievēlēts Microsoft Latvia vadītājs Ēriks Eglītis, AECOM direktors Arnis Kākulis, Spīgulis, Kukainis & Azanda partneris un zvērināts advokāts Matīss Kukainis un Ernst & Young Baltic zvērināts advokāts Jānis Meija.

Palātas valdē darbu turpinās arī NASDAQ OMX Riga valdes priekšsēdētāja Daiga Auziņa-Melalksne, Cytec Latvia direktors Egberts Berigters, Hotel Bergs un A&E Consulting valdes priekšsēdētājs Aleksis Karlsons, zvērinātu advokātu biroja LAWIN jurists un ATPL prezidents Ivars Slokenbergs un ATPL izpilddirektore Līga Smildziņa-Bērtulsone.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Dažas izmaiņas, ko paredz Eiropas Komisijas karšu regulējums, varot apdraudēt tirgu

Žanete Hāka, 23.05.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dažas izmaiņas, kas ietvertas Eiropas Komisijas maksājumu karšu regulējuma projektā, var apdraudēt turpmāku tirgus harmonizēšanu, godīgu konkurenci, patērētāju tiesību aizsardzību un inovāciju veicināšanu, uzskata Amerikas Tirdzniecības palāta Latvijā (ATPL).

Palātas pārstāvji norāda, ka 2013.gada 24.maijā Eiropas Komisija (EK) nāca klajā ar regulējuma projektu, kura mērķis ir harmonizēt Eiropas Savienības maksājumu karšu tirgu. Tiesību akta projekts paredz sekmēt inovācijas, efektīvāk izmantot maksājumu kartes kā maksājuma līdzekli un nodrošināt lielāku drošību.

ATPL atbalsta visus minētos mērķus, tomēr uzskata, ka atsevišķu jaunu noteikumu rezultātā var tikt apdraudēta visa karšu maksājumu ekosistēma, kā arī tikt kavēta cīņa ar ēnu ekonomiku.

Tādēļ ATPL nosūtījusi vēstuli Latvijas vadošajiem politiķiem, kurā aicina pievērst uzmanību regulējuma ietekmei uz trim galvenajiem jautājumiem: starpbanku komisijas iekšzemes un pārrobežu darījumiem, komerckaršu iespējamo iekļaušanu regulējumā, kā arī izmaiņām visu karšu pieņemšanas noteikumos (HACR).

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā sestdien, 6.jūlijā uz ASV Neatkarības 243. gadadienas svētku pikniku pulcējās vairāk nekā 1100 viesu.

Tradicionāli svētku pikniku bagātināja ASV tradīcijas, mūzika, ēdieni un dažādas brīvā laika aktivitātes. Pasākumu ceturto gadu rīkoja Amerikas Tirdzniecības palāta Latvijā (ATPL).

Pasākuma viesi varēja baudīt tradicionālos McDonald's un Radisson Blu Hotel burgerus, Cannelle Bakery amerikānu beigeļus, Indian Raja veģetārās samosas un El Gringo načos.

Pasākuma ietvaros notika tradicionālā labdarības loterija, kuras laikā savāktie 1900 eiro nonāks Mobilā veselības aprūpes centra, Latvijas Audžuģimeņu biedrības un SOS Bērnu ciematu Latvijā rīcībā, lai nodrošinātu Latvijas bērniem medicīnas aprūpes pakalpojumus, kā arī lai atbalstītu bērnus un jauniešus, kas palikuši bez vecāku aprūpes.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šobrīd medicīnas tehnoloģiju jaunuzņēmums "Anatomy Next" ir reorganizēts un "Exonicus" attīsta virtuālās realitātes traumu simulatoru, bet "Anatomy for Sculptors" un "Anatomy Labs" strādā ar anatomijas izglītību

"Vasara bija ļoti smaga "Exonicus" darbībā, jo notika ilga un sarežģīta kompānijas reorganizācija, kā rezultātā uzņēmums sadalījās divos atsevišķos uzņēmumos. No "Exonicus" atdalījās divas biznesa līnijas - "Anatomy for Sculptors" un "Anatomy Labs"," stāsta Jānis Kondrāts, "Exonicus" līdzdibinātājs.

Šobrīd "Exonicus" nodarbojas ar traumas simulatora "Trauma Simulator" attīstīšanu. Tas ir virtuālās realitātes neatliekamās medicīniskās palīdzības treniņu simulācijas rīks, kas mediķiem, ārstiem, veselības aprūpes speciālistiem un medmāsām palīdz apgūt prasmes un uzturēt sagatavotību sarežģītām situācijām. "Trauma Simulator" produkta pirmo versiju ir iegādājušies un palīdzēja izstrādāt ASV militārās medicīnas centrs "Madigan Army Medical Center".

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Microsoft Latvia audzē gan peļņu, gan apgrozījumu

Žanete Hāka, 03.11.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Microsoft Latvia apgrozījums pērn pieaudzis par 2,7%, sasniedzot 3,999 miljonus eiro, liecina Lursoft dati.

Līdz ar apgrozījuma pieaugumu kāpusi arī uzņēmuma peļņa, kura palielinājusies par 9,55%, sasniedzot 492,39 tūkstošus eiro pēc nodokļu nomaksas.

Nākamajos gados uzņēmums paredz Microsoft Corporation pozīciju nostiprināšanu Latvijas tirgū, ieviešot jaunus produktus un piedāvājot jaunākos tehnoloģijas risinājumus, kā piemēram, mākoņdatošanu. Microsoft turpinās cīnīties pret programmatūru pirātismu un atbalstīs vietējo sabiedrību, rīkojot izglītojošus pasākumus.

Microsoft Latvia ir dibināta 1999. gada 1. aprīlī, un tā pilnībā pieder ASV sabiedrībai Microsoft Corporation. Uzņēmuma valdes locekļa pienākumus jau kopš 2011. gada pilda Ēriks Eglītis, kura vārds saistīts arī ar Amerikas Tirdzniecības palāta Latvijā un dzīvokļu īpašnieku kooperatīvo sabiedrību Sporta 7.

Komentāri

Pievienot komentāru