Būvniecība un īpašums

Ameriks: Mežaparks var kļūt par labāko brīvdabas atpūtas parku Austrumeiropā

Elīna Pankovska, 28.03.2011

Jaunākais izdevums

SIA Rīgas meži izsludinājis iepirkuma konkursu kultūras un atpūtas parka Mežaparks detālplānojuma izstrādei.

Detālplānojuma mērķis ir izveidot vienotus, Mežaparka kultūrvēsturiskās vides raksturam, ainavai un plānojumam pielāgotus noteikumus parka turpmākai izmantošanai, apbūvei, parka teritorijas apsaimniekošanai un aizsardzībai.

«Tas, ka Mežaparkam vēl nav izstrādāts teritorijas detālplānojums, līdz šim bijis galvenais šķērslis jebkuru publisko un privāto iniciatīvu un investīciju projektu realizēšanai. Ir zināms, ka interesi par mūsu Mežaparku izrādījuši vairāki nopietni investori, kas gatavi ieguldīt pat vairākus miljonus latu. Neoficiālās sarunās interesi Mežaparkā izveidot lielāko un modernāko atrakciju parku Baltijas valstīs izteicis arī Tivoli atrakciju parks,» uzsver Rīgas vicemērs Andris Ameriks.

Viņaprāt, tiklīdz tiks pabeigta detālplānojuma izstrāde, Mežaparkam ir visas iespējas kļūt par labāko brīvdabas atpūtas parku ne tikai Baltijas valstīs, bet arī Austrumeiropā. Detālplānojuma izstrāde kopumā varētu aizņemt no 1,5 līdz 2 gadiem.

Pašlaik SIA Rīgas meži veicis visus nepieciešamos sagatavošanās darbus, lai varētu uzsākt teritorijas detālplānojuma izstrādi. Papildus veiktas arī dažādas detālplānojumam nepieciešamās izpētes.

Piedāvājumu iesniegšanas beigu termiņš izsludinātajā iepirkuma konkursā par tiesībām veikt kultūras un atpūtas parka Mežaparks detālplānojuma izstrādi ir šā gada 5.maijs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Uzņēmējam bažas, ka Sporta centrs Mežaparks izsolē uzvarētājs jau bijis iepriekš zināms

Gunta Kursiša, 07.02.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA Sporta centrs «Mežaparks» valdes vadītāja vietnieks Ģirts Piternieks izsolē pretendentu klātbūtnē nav vēlējies atvērt aploksnes ar pieteikumiem un pievienotajiem dokumentiem, radot pretendentiem iespaidu, ka uzvarētājs bija zināms jau pirms pašas izsoles izsludināšanas, pauda uzņēmējs Gundars Ūdris.

Rakstiska izsole par SIA Sporta centrs «Mežaparks» 270 m2 liela biroju telpu kompleksa nomu notika šā gada 4. februārī. Sporta centrs Mežaparks atrodas Rīgā, R. Feldmaņa ielā 11. Sludinājumā norādītais maksimālais nomas termiņš ir pieci gadi jeb līdz 2019. gada 1. februārim.

«Jau ilgāku laiku es gan kā fiziska persona, gan arī kā juridiskas personas pārstāvis esmu piedalījies VAS Valsts nekustamie īpašumi organizētajās izsolēs un regulāri sekoju mājas lapā ievietotajiem izsoļu sludinājumiem. Piedaloties šajās izsolēs, jau vairakkārt esmu novērojis aizdomīgas situācijas, kuras radīja šaubas par šo izsoļu norises atbilstību normatīvo aktu prasībām,» pauda G. Ūdris.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Samazinās jaunās VID ēkas nomas maksu

Ingrīda Drazdovska, 02.02.2011

Zemi, uz kuras top VID komplekss, bijušā Rīgas mēra Gundara Bojāra vadītais SIA Mežaparks SPV iegādājās no aizdomās par kukuļdošanu aizturētā Ekonomikas ministrijas Nodokļu un muitas administrēšanas nodaļas direktora vietnieku Vladimira Vaškeviča šķirtās sievas Ināras Vilkastes par 45 milj. eiro.

Dienas mediju arhīvs

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

VID par telpām jaunajā administratīvajā kompleksā maksās vismaz par 2 miljoniem eiro mazāk nekā paredzēja iepriekšējais līgums ar jaunā VID kompleksa attīstītājiem.

Valsts a/s Valsts nekustamie īpašumi (VNĪ) ziņo, ka VNĪ un SIA Mežaparks SPV, kas virza jaunā VID kompleksa projektu, ir panākušas vienošanos par grozījumiem dalībnieku līgumā un priekšlīgumā, ar mērķi precizēt jaunbūvējamā VID administratīvo ēku kompleksa apjomu un nomas maksas aprēķina metodiku.

Zemi, uz kuras top VID komplekss, bijušā Rīgas mēra Gundara Bojāra vadītais SIA Mežaparks SPV iegādājās no aizdomās par kukuļdošanu aizturētā Ekonomikas ministrijas Nodokļu un muitas administrēšanas nodaļas direktora vietnieku Vladimira Vaškeviča šķirtās sievas Ināras Vilkastes par 45 milj. eiro. Zemi par tik augstu cenu pārdot ļāva Rīgas domē panāktā zonējuma maiņa. Tā atļāva ievērojami intensīvāku apbūvi līdz pat 25 un vairāk stāvu piecu un sešu stāvu ēku vietā -, nekā to paredzēja pirms tam spēkā esošie normatīvie akti. Darbības ar zonējuma maiņu īpašumam Rusova ielā ir vērienīgākā no tā dēvētās domes amatpersonu kukuļošanas krimināllietas epizodēm. Proti, par «pakalpojumu» Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta tā laika augstas amatpersonas Vilnis Štrams un Pēteris Strancis esot pieprasījuši 1 milj. eiro kukuli, daļa no tā - vismaz 326 tūkst. eiro apmērā - arī samaksāta, uzskata apsūdzības uzturētāji. Apsūdzētie to noliedz.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Biznesa vieta: Ķīšezera krasts vilina ūdens aktivitāšu cienītājus

Linda Zalāne, 09.06.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ķīšezera krastā sporta bāzes Mežaparks tuvumā draudzīgā attālumā saimnieko vairāki uzņēmēji, kuru bizness vērsts uz atpūtu un veselību .

Ķīšezera krastā, teritorijā, kur atrodas Latvijas Nacionālā valsts sporta bāze Mežaparks, biznesu attīsta tie uzņēmēji, kuru piedāvātie pakalpojumi saistīti ar sportiskām aktivitātēm uz ūdens, tostarp veikbordu, vindsērfingu, ūdens motocikliem, braukšanu uz pūšļa. Iepretim sporta bāzei uz ūdenī izvietotā koka mola iespējams arī izbaudīt pirts priekus.

DB uzrunātie uzņēmēji atzīst, ka krasta teritorija ir gana apdzīvota un uzņēmumi savstarpēji nekonkurējot – katrs piedāvā sava veida pakalpojumu. Turklāt visi kopā, veiksmīgi attīstot biznesu, panākuši, ka šis Ķīšezera krasts kļuvis populārs gan tiem atpūtniekiem, kuri vēlas nodoties sportiskām aktivitātēm, gan tiem, kuri grib nesteidzīgi atpūsties, ieturot maltīti kafejnīcā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nākamgad varētu sākt jaunā VID administratīvā kompleksa būvniecību Mežaparkā, bet pabeigt 2014. gadā.

Komplekss atradīsies turpat 25 ha lielā, jauktas apbūves kvartālā Ezerparks, ko attīsta holdings New Europa Real Estate, kurā ietilpst SIA Mežaparks SPV, un kurš tiek saistīts ar Krievijas miljardieri Viktoru Vekselbergu.

Pašlaik VID struktūras atrodas 14 dažādās ēkās Rīgā. Šīm ēkām ir atšķirīgs tehniskais stāvoklis un ekspluatācijas izmaksas. Pārceļoties uz vienotu kompleksu, VID paredz darbības efektivitātes pieaugumu un izmaksu samazinājumu.

Šobrīd ir gatavs jaunās ēkas skiču projekts, kas ir iesniegts saskaņošanai Rīgas pilsētas būvvaldē. Kopējā būves platība ir paredzēta 45,6 tūkst. m2, no kuriem aptuveni 34 tūkst. m2 aizņems VID biroju telpas. Administratīvo ēku kompleksa skiču projektu izstrādāja arhitektu birojs Sarma&Norde arhitekti.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Mežaparkā plāno būvēt jaunu dzīvojamo ciematiņu

Dienas Bizness, 05.12.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas domes Pilsētas attīstības komitejā šodien atbalstīts lēmumprojekts par lokālplāna izstrādi teritorijai starp Gustava Zemgala gatvi, Ķīšezera ielu, Kokneses prospektu un vēsturisko Mežaparka apkaimes apbūvi, informē pašvaldība.

Zeme minētajā teritorijā pieder SIA Jaunais Mežaparks, kas te iecerējusi īstenot projektēšanas biroja Arhis izstrādāto apbūves priekšlikumu.

Atbilstoši spēkā esošajiem teritorijas apbūves nosacījumiem šajā teritorijā bija pieļaujamas 17 līdz 24 stāvus augstas ēkas, bet, izstrādājot lokālplānu, iecerētās izmaiņas ievērojami samazinās apbūves blīvumu un intensitāti, rēķinoties ar vēsturiskā Mežaparka rajona tuvumu.

Teritoriju plānots veidot kā maza mēroga dzīvojamo māju apbūvi ar privātmājām, dvīņu un rindu mājām ar zaļu vidi, plašu publisko ārtelpu.

Plānotā apbūve paredzēta bijušo armijas noliktavu teritorijā, blakus bijušā Rīgas mēra Gundara Bojāra attīstītajam jaunajam mikrorajonam Ezerparks.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

VID ēkas īpašniekam šogad bankai jāsamaksā 2,4 miljoni eiro no hipotekārā kredīta pamatsummas

LETA, 12.01.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) jaunās administratīvās ēkas īpašniekam SIA Biroju centrs Ezerparks šogad būs jāveic 2,4 miljonu eiro hipotekārā kredīta pamatsummas maksājums Nordea bankai, aģentūrai LETA sacīja VAS Valsts nekustamie īpašumi (VNĪ) pārstāvis Arnis Blodons.

Uz šī gada sākumu Biroju centra Ezerparks parādsaistības pret Nordea banku ir 53,15 miljoni eiro. Hipotekārais kredīts tika ņemts uz 30 gadiem - līdz 2044.gadam.

VNĪ nav pārņēmis Biroju centra Ezerparks kredīta saistības. Parādsaistības ir Biroju centram Ezerparks ar tiem pašiem nosacījumiem, kas bija, pirms VNĪ iegādājās šī uzņēmuma kapitāldaļas. VNĪ nav izsniedzis papildu galvojumus vai nodrošinājumus Nordea par šo saistību izpildi, skaidroja Blodons.

Viņš norādīja, ka šī finansējuma izmaksas ir iekļautas VID samazinātajā nomas maksā, kā rezultātā 34 miljoni eiro nomas maksas ietaupījumu izveidojas pēc visu saistību segšanas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Reklāmraksti

30. septembrī – lielākais “Atvērto durvju dienu maratons” jaunajos projektos

Sadarbības materiāls, 26.09.2023

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rudens sezonai pamazām iezogoties gan sirdīs, gan prātos, ir īstais laiks pievērsties nopietnākiem plāniem, piemēram, noskatīt ilgi meklēto īpašumu, ko saukt par īstajām mājām. Jauno projektu tirgus šobrīd ir piesātināts ar piedāvājumiem un pietiekami aktīvs arī pircēju pusē, tāpēc lielākais nekustamo īpašumu sludinājumu portāls “City24.lv” 30. septembrī piedāvā “Atvērto durvju dienu maratonu”, kur klātienē būs iespējams apskatīt vairāk nekā 20 jaunos projektus.

Iepazīsties ar dalībniekiem!

Dainas (Centrs), Merks Magnolijas (Centrs), Matīsa iela 29 (Centrs), Silvas Nami (Purvciems), Ošu 2 (Jūrmala), Kvartāls B91 2. kārta (Centrs), Ezerjugla (Jugla), Saliena Park Apartments (Piņķi), Mežciema mājas (Mežciems), Ludviķa iela 2 (Torņakalns), Ezera Solo (Mežaparks), Āpšu 4 (Torņakalns), Elijas Nami (Centrs), Mežaparka lofti (Mežaparks), Zeļļu iela 13 (Āgenskalns), Mārupes iela 6 (Āgenskalns), Lieplejas (Čiekurkalns), Amālijas iela 5A (Āgenskalns), Brīvības gatve 217 (Teika), Merks Viesturdārzs (Centrs), Jelgavas iela 65 (Torņakalns), Green Space (Piņķi), Raņķa dambis 31 (Āgenskalns).

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Piešķir 12,8 miljonus eiro Latvijas Nacionālā sporta centra infrastruktūras modernizācijai

Db.lv, 22.11.2023

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Banka Citadele piešķīrusi SIA “Latvijas Nacionālais sporta centrs” (LNSC) aizdevumu 12,8 miljonu eiro apmērā LNSC kultūras un sporta centra “Daugavas stadions” rekonstrukcijai, kā arī sporta centra “Mežaparks” attīstībai.

Finansējums paredzēts sekmīgai LNSC sporta centru būvdarbu norisei Rīgā – daudzfunkcionālās Vieglatlētikas manēžas attīstībai, jaunā Vieglatlētikas laukuma un futbola rezerves laukuma rekonstrukcijai, kur plānots ierīkot piepūšamu futbola halli, un sporta centra “Mežaparks” infrastruktūras attīstībai, modernizējot tenisa kortus, kā arī izbūvējot piekļuves laivu piestātnei.

“LNSC infrastruktūras tālākā modernizācija ļaus sasniegt uzņēmuma stratēģisko mērķi – nodrošināt mūsdienīgu, konkurētspējīgu un ilgtspējīgu LNSC daudzfunkcionālo sporta bāzu pārvaldību un attīstību, radot piemērotus apstākļus dažādiem sporta notikumiem un kultūras pasākumiem nacionālā un starptautiskā mērogā. Ar jauno sporta infrastruktūru mēs, LNSC, turpinām attīstīt sporta vides pieejamību, nodrošinot iespēju ikvienam un visām profesionalitātes un sabiedrības interešu un vecuma grupām iesaistīties sporta aktivitātēs, veicinot veselīgu un aktīvu dzīvesveidu. Esam gandarīti, ka, piešķirot aizdevumu, arī banka Citadele saredz Latvijas Nacionālā sporta centra un sporta infrastruktūras Latvijā izaugsmes potenciālu – ieguldījumu gan amatieru, gan bērnu un jauniešu, gan augsta līmeņa sportistiem nepieciešamās infrastruktūras izveidē,” saka LNSC valdes priekšsēdētājs Daniēls Nātriņš.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Izstrādās atpūtas parka Mežaparks detālplānojumu

Ingrīda Drazdovska, 19.10.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Līdz 29.oktobrim interesenti aicināti paust savus priekšlikumus kultūras un atpūtas parka Mežaparks detālplānojuma izstrādei, informē Rīgas domes Pilsētas attīstības departaments.

Detālplānojumam būs apskata Zooloģiskā dārza un zaļās zonas teritoriju.

Tā izstrādes mērķis ir attīstīt esošo kultūras un atpūtas parku Mežaparks, nodrošinot kvalitatīvas iedzīvotāju atpūtas, izglītošanās, izklaides, sporta un rekreācijas iespējas. Detālplānojuma uzdevums ir detalizēt atpūtas parka Mežaparks izmantošanas un apbūves noteikumus, respektējot kultūrvēsturiskās vides raksturu, plānojuma struktūru, sugu daudzveidību un ainavu arhitektūras detaļas.

Detālplānojuma pasūtītājs ir Rīgas dome. Detālplānojuma izstrādātājs tiks noteikts pašvaldības iepirkuma procedūras rezultātā.

Ar detālplānojuma teritorijas robežu un darba uzdevumu var iepazīties Pilsētas attīstības departamenta mājas lapā. Sanāksme par detālplānojuma izstrādes jautājumiem notiks šā gada 28.oktobrī plkst. 18:00, Rīgas domes Sēžu zālē.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ņemot vērā novirzes tilta tehniskā stāvokļa atzinumā, uz nenoteiktu laiku tiks slēgta sabiedriskā transporta pār Brasas tiltu. Līdz ar to 11.tramvaja kustība ir slēgta un tā vietā izveidots 11T autobuss, kurš kursēs pār tiltam līdzās izveidoto pārbrauktuvi, noskaidroja aģentūra LETA.

Uz Brasas tilta jau ilgstoši notiek remontdarbi un pēdējos mēnešus kustību pār to bija atļauta tikai sabiedriskajam transportam un operatīvajiem transportlīdzekļiem.

Tomēr, kā aģentūra LETA noskaidroja Rīgas domes Satiksmes departamentā, veicot tilta tehniskā stāvokļa monitoringu, fiksēti "nobīdījumi tehniskajos mērījumos", un saskaņā ar līgumu tilts tiks slēgts līdz padziļinātas informācijas noskaidrošanai.

11T autobusa maršruts būs "Ausekļa iela - Mežaparks". Izmaiņas noteiktas arī 9.autobusa maršrutā.

11T maršruta autobuss kursēs no tramvaja pieturvietas "Ausekļa iela", tālāk pa Ausekļa ielu, Elizabetes ielu, Kronvalda bulvāri, Krišjāņa Valdemāra ielu, Raiņa bulvāri, Brīvības bulvāri, Brīvības ielu, Cēsu ielu, Tallinas ielu, Miera ielu, Kluso ielu, pāri pagaidu dzelzceļa pārbrauktuvei pie Brasas dzelzceļa stacijas, Gaujas ielu, Kokneses prospektu, Meža prospektu līdz 9.maršruta autobusa galapunktam "Mežaparks".

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Mežaparkam vajag 200 miljonus latu

Andrejs Vaivars, 01.07.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dziesmu svētku estrādi neizdosies pārbūvēt tik ilgi, kamēr Rīgas dome un valdība nespēs vienoties par šāda projekta finansēšanu . Tā intervijā DB, sākoties Dziesmu svētku nedēļai, pauž SIA Rīgas meži valdes loceklis Andrejs Kondratjuks. Viņš arī norāda – atbilstoši nupat pieņemtajam Mežaparka lokālplānam, tajā līdz 2020. gadam būtu jāiegulda ap 200 miljoniem latu.

Šobrīd norisinās kārtēji Dziesmu svētki. Kādā stāvoklī Mežaparks tos ir sagaidījis?

Mežaparks kopumā ir labi sagatavots. Viena no redzamākajām lietām ir tā, ka ir noasfaltēts galvenais ceļš uz estrādi, un to finansēja Rīgas dome, iedalot 287 tūkstošus latu. Tiesa gan, 10 tūkstošus latu no šīs naudas izmantojām, aizlāpot ap 1000 kvadrātmetriem bedrīšu.

Mežaparka estrāde ir vizuāli sakārtota – nokrāsojām to, kas bija jānokrāso. Sākotnēji šķita, ka brūk kopā estrādes labā spārna siena, bet izrādījās, ka ir tikai nekvalitatīvi uzlikts apmetums, un tagad tur viss ir sakārtots. Bija vēl dažādi citi sīkumi, kas tika novērsti. Tribīnes un to solus nokrāsojām.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Attīstītājs cer, ka VID administratīvais komplekss nebūs dārgāks par 50 milj. eiro

Ingrīda Drazdovska, 27.07.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas Būvvaldē saskaņošanai ir iesniegts jaunā VID administratīvo ēku kompleksa tehniskais projekts, informē SIA Biroju centrs Ezerparks valdes priekšsēdētāja Baiba Fromane.

Plānots, ka ēkas būvniecība varētu tikt sākta šā gada nogalē, bet to nodot ekspluatācijā plānots 2014. gadā. Administratīvais komplekss atradīsies Rīgā, Mežaparkā, Talejas ielā 1. Projekts ir izstrādāts, vadoties pēc VID prasībām, kā arī atbilstoši ilgtspējīgas būvniecības kritērijiem un energoefektivitātes standartiem. Tajā ir paredzēta virkne dažādu drošības pasākumu. Kompleksā cita starpā ir paredzēts izbūvēt speciālas muitas laboratorijas, serveru telpas un rezerves ģeneratorus, kā arī uzstādīt video novērošanu.

Pašreizējais projekts atšķiras no sākotnējā piedāvājuma. Notikušas ir būtiskas izmaiņas, saka B. Fromane. Sākotnēji platība bija paredzēti 47 tūkstoši m2 1700 VID darbiniekiem, bet tagad tā ir samazināta līdz 40 tūkstošiem m2 2500 darbiniekiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nekustamā īpašuma projekta attīstītājs Saliena Development SIA uzsācis vērienīgu Salienas mežaparka labiekārtošanu, kā rezultātā plānots vienu no nekustamā īpašumu projekta parkiem izveidot par aktīvās atpūtas centru iedzīvotājiem. Parka labiekārtošanā turpmāko desmit gadu laikā paredzēts ieguldīt aptuveni 300 000 eiro, teikts paziņojumā medijiem.

Salienas teritorijā kopumā šobrīd tiek attīstīti un labiekārtoti trīs parki, kas paredzēti iedzīvotāju atpūtai. Mežaparks ir lielākais parks Salienā un tā teritorija aizņem gandrīz 12 ha. Attīstītāja plānotās investīcijas ļaus nākotnē uzlabot aktīvās atpūtas un sporta aktivitāšu vietu, kurā būs izveidotas trases pastaigām, riteņbraukšanai, skriešanai un nūjošanai, bet ziemā tās būs izmantojamas distanču slēpošanai. Plānots izbūvēt arī sporta zonu volejbola laukumam ar tribīnēm.

Mazajiem un lielajiem bērniem tiks izveidotas Meža kaķa trases ar šķēršļu elementiem, kā arī bērnu rotaļu laukums ar dabas elementiem. Plānots izveidot arī estrādi ar soliņiem kopīgiem pasākumiem un skatu laukumu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Eksperti

Latvijas Nacionālā sporta centra attīstības ceļš

Daniēls Nātriņš, SIA Latvijas Nacionālais sporta centrs valdes priekšsēdētājs, 28.12.2023

Daniēls Nātriņš: "Ņemot vērā Latvijas Nacionālā sporta centra uzņemtos attīstības tempus, nebrīnīšos, ja kopā ar komandu kopīgiem spēkiem nonāksim pie vēl kādas jaunas iespējas, kā uzlabot sporta infrastruktūras pieejamību."

Foto: publicitātes

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas Nacionālais sporta centrs ir daudziem, pirmšķietami, neko neizsakošs nosaukums, kas pēc sava fonētiskā skanējuma jau pats pēc definīcijas piešķir zināmu pretenziju uz ko nacionāla līmeņa ievērības cienīgu.

Kas ir Latvijas Nacionālais sporta centrs? Tā ir 100% Izglītības un zinātnes ministrijai piederoša kapitālsabiedrība, kas savu darbību jaunajā veidolā uzsāka tikai 2022. gadā.

2022. gada septembrī pēc ilgas un sarežģītas procedūras tika reorganizētas četras valsts kapitālsabiedrības, proti, SIA Sporta centrs Mežaparks, SIA Bobsleja un kamaniņu trase Sigulda, SIA Tenisa centrs Lielupe, pievienojot šīs organizācijas VSIA Kultūras un sporta centrs Daugavas stadions, izveidojot kapitālsabiedrību SIA Latvijas Nacionālais sporta centrs.

Jauns pārvaldības modelis

Kapitālsabiedrības reorganizācijas ietvaros tika izveidots jauns uzņēmuma pārvaldības modelis, realizējot gan kopīgu iepirkumu organizēšanu, gan vienotu administratīvu funkciju nodrošināšanu, t. sk. izveidojot līdz šim faktiski neeksistējošu mārketinga un produktu pārdošanas funkciju. Būtiski, ka reorganizācijas rezultātā tika ieviesti labas korporatīvās pārvaldības principi, veicinot procesu atklātību, nodrošinot vienotas iekšējās dokumentu pārvaldības kontroles sistēmas esamību, vienota iepirkumu ierosināšanas un preču/pakalpojumu iegādes sistēmas ieviešanu u. c. uzņēmuma labas pārvaldības principiem atbilstošu procesu integrāciju uzņēmuma ikdienas darbībā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Rīdzinieki Mežaparkā vēlētos atpūtas un atrakciju objektus

Ingrīda Drazdovska, 27.10.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mežaparkā būtu jāīsteno iecere izveidot jaunus skriešanas, riteņbraukšanas, nūjošanas, slēpošanas, skrituļslidošanas un citu aktivitāšu maršrutus un trases, uzskata 88% rīdzinieku.

Šā gada oktobrī kultūras un atpūtas parka Mežaparks detālplānojuma izstrādes gaitā veikta aptauja. Tajā noskaidrots, ka 88% atbalsta inventāra sportošanai nomas punktu atvēršanu visā parka teritorijā, 85% atbalsta ieceri izveidot atrakciju parku. Vairāk nekā 3/4 rīdzinieku atbalsta dabas skolas izveidi (79%), tirdzniecības un sabiedriskās ēdināšanas paviljonu un kiosku izveidi (77%), gaisa tramvaja, mazbānīša vai elektromobīļu satiksmes izveidi (77%), Ķīšezera pludmales paplašināšana un labiekārtošana (76%) un gājēju promenādes izveide (76%).

Tikmēr Mežaparka Lielās estrādes teritorijā sākti darbi, lai šoziem tur varētu slēpot, – gan distanču slēpošanas, gan slaloma trasēs, iepriekš informēja db.lv

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

VID jaunajai ēkai būs neizdevīgi nomas nosacījumi

Elīna Pankovska, 26.10.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts ieņēmumu dienestam (VID) nepieciešamo telpu jautājums netiek risināts saimnieciski izdevīgākajā veidā, tā veiktajā revīzijā atklājusi Valsts Kontrole.

Tā norāda, ka, būvējot jaunu administratīvo ēku kompleksu un nododot to nomā VID, netiks panākts iespējami mazākais finanšu resursu izlietojums. Valsts kontrole izvērtējusi jaunbūvējamā ēku kompleksa nomas maksas aprēķināšanas kārtību un konstatējusi, ka būvniecības projekta realizētājas – VAS Valsts nekustamie īpašumi (VNĪ) – noslēgtajā nomas priekšlīgumā izmantotie nomas maksas aprēķinu nosacījumi neatbilst konkursā par privātā partnera piesaisti iesniegtajam piedāvājumam.

Tāpēc nomas periodā veidosies nomas maksas sadārdzinājums. Plašāku skaidrojumu par aprēķiniem liedz izpaust VAS VNĪ un privātā partnera SIA Mežaparks SPV dalībnieku līguma konfidencialitāte.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Piektdienas intervija ar Gjensidige Baltic ģenerāldirektoru Aleksandru Rjabovu

Lelde Petrāne, 17.04.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Biznesa portāls Db.lv piedāvā piektdienas mini interviju sēriju. Katru nedēļu kāds no uzņēmējdarbības vides pārstāvjiem sniedz atbildes uz jautājumiem - gan nopietniem, gan arī personīgākiem.

Uz jautājumiem šonedēļ (sakarā ar gaidāmajām brīvdienām - ceturtdienā) atbild Aleksandrs Rjabovs, apdrošinātāja Gjensidige Baltic ģenerāldirektors:

- Kāpēc Jūs strādājat šajā uzņēmumā/nozarē?

Pirms 20 gadiem, kad es beidzu studijas Latvijas Universitātes Juridiskajā fakultātē, sāku strādāt par juristu Parex bankā, un man kopā ar manu kolēģi Sergeju Savradimu, kas joprojām ir arī mans kolēģis Gjensidige Baltic, ienāca prātā ideja piedāvāt bankas vadībai izmantot milzīgo klientu datu bāzi un piedāvāt viņiem arī apdrošināšanas pakalpojumus. Viss bija jāsāk no nulles, un man ir liels prieks, ka tagad, pēc 20 gadiem, mēs varam lepoties ar to, kas ir paveikts un cik daudz ir sasniegts – esam viens no līderiem apdrošināšanas nozarē Latvijā. Tāpēc varu teikt, ka esmu audzis un pilnveidojies kopā ar kompāniju. Kopā ar kolēģiem ir pārdzīvotas gan veiksmes, gan neveiksmes, izturēts krīzes laiks, pirktas kompānijas un atvērtas filiāles Baltijas valstīs. 1994.gadā mēs bijām tikai 5, bet tagad Gjensidige Baltic ir daļa no starptautiskas grupas un viens no lielākajiem apdrošinātājiem Baltijā ar vairāk nekā 600 darbiniekiem. Un galvenais – mēs turpinām attīstīties, mums ir grandiozi plāni un izaicinājumi. Tāpēc man joprojām ir interesanti strādāt un kopā ar maniem kolēģiem pieņemt jebkurus ambiciozus izaicinājumus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Reklāmraksti

TOP 3 populārākās Rīgas apkaimes pēc dzīvokļu darījumu skaita: Purvciems, Teika, Centrs

City 24 SIA, 21.11.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jau šī gada sākumā Rīgā ekspluatācijā tika nodoti 700 dzīvokļi, bet visa gada ietvaros kopumā tika prognozēts vairāk nekā 2000 jaunu mājokļu pieaugums.* Ņemot vērā, ka īres cenas ir augstas un daļa padomju laika daudzstāvu dzīvojamie nami ir nolietojušies, pieprasījums pēc jaunajiem mājokļiem palielinās. Šobrīd aktīvi top jauni daudzdzīvokļu nami un privātmāju ciemati, kas ir pieejami plašam pircēju lokam. Šogad - laika periodā no janvāra līdz augustam Rīgas dzīvokļu tirgū notikuši 6529 darījumi.

Kā rāda statistikas dati, TOP 1 Rīgas apkaime pēc darījumu skaita ir Purvciems, kam seko Teika, Centrs, Imanta un Pļavnieki. Visbiežāk tiek iegādāti vienas un divu istabu mājokļi pirmajā un otrajā stāvā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Piektdien Kultūras un atpūtas parkā Mežaparks tika atklāts jauns daudzfunkcionāls trenažieru laukums, kurā ir uzstādītas vingrošanas iekārtas cilvēkiem ar funkcionāliem kustību traucējumiem, tai skaitā cilvēkiem ratiņkrēslos, informē SIA Rīgas meži.

Rietumu bankas labdarības fonds sadarbībā ar SIA Rīgas meži jau vairākus gadus kopīgi īsteno kultūras un atpūtas parka Mežaparks labiekārtošanas projektus.

Turpinot sadarbību, jau divus gadus parkā tiek veidots daudzfunkcionāls vingrošanas laukums, kas šogad tika papildināts ar četrām vingrošanas iekārtām, kuras ir paredzētas cilvēkiem ar funkcionāliem kustību traucējumiem, tai skaitā ratiņkrēslos. Tāpat šogad ir uzstādīti jauni trenažieri, kuri ir paredzēti lietošanai bērniem no 3 līdz 6 gadu vecumam, kā arī trenažieri pieaugušajiem.

Trenažiera laukuma atrašanās vieta ir blakus Bērnu rotaļu pilsētiņai un Mežaparka Zaļajam teātrim. Trenažieru laukums ir brīvi pieejams ikvienam parka apmeklētājam.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Popularizē ekotūrismu Mežaparkā

Lelde Petrāne, 07.08.2013

Rīgas domes vicemērs Andris Ameriks ar kāpuru ekotūrisma ceļveža "Mežaparks" prezentācijas pasākuma laikā kultūras un atpūtas parkā "Mežaparks".

Foto: LETA

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Prezentēts ekotūrisma ceļvedis Mežaparks.

Lai iepazīstinātu galvaspilsētas iedzīvotājus un viesus ar Rīgas un tās apkārtnes mežiem, SIA Rīgas meži iecerējusi izdot ekotūrisma ceļvežu sēriju no septiņām grāmatām, kurā lasītāji tiks iepazīstināti ar Rīgas mežiem - to vēsturi, floru un faunu, pastaigas takām, ievērojamākajām vietām un citiem interesantiem faktiem.

Pagājušajā gadā izdevniecība Jumava laidusi klajā pirmo sērijas grāmatu Šmerlis. Rīgas ekotūrisma ceļvedis, savukārt šogad izdota otrā grāmata, kas ir veltīta Mežaparkam.

Kā ceļveža prezentācijā sacīja grāmatas autors Aivars Jakovičs, Mežaparks ir teritorija, kur ar ekotūrismu var nodarboties gan sportiski, gan nesportiski cilvēki. «Ir pat radusies ideja, ka te var ierīkot taku cilvēkiem ratiņkrēslos, jo daudzas vērtības var redzēt, nenobraucot no asfalta,» sacīja Jakovičs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šonedēļ notiks jaunā Valsts ieņēmumu dienesta (VID) administratīvo ēku kompleksa spāru svētki, un projekta īstenotājs SIA Biroju centrs Ezerparks sola, ka darbi tiks pabeigti paredzētajā laikā un nākamā gada janvārī 19 VID Rīgā esošās struktūras varēs pārcelties uz Mežaparku, vēsta laikraksts Diena.

Dienesta centralizācijas nepieciešamība tiek pamatota ar darba produktivitātes celšanu un augstāka servisa nodrošināšanu klientiem, kas vairošot valsts ienākumus un palīdzēšot cīnīties ar ēnu ekonomiku. Astoņstāvu ēkas 43 000 kvadrātmetru atradīsies darba vietas vairāk nekā 2000 VID darbiniekiem, klientu apkalpošanas centrs, laboratorijas, datu krātuve, bibliotēka, bet apmēram 3000 kvadrātmetru tiks iznomāti komercuzņēmumiem, kam tur būs jānodrošina dažādi servisi, norāda laikraksts.

Tas atgādina, ka va/s Valsts nekustamie īpašumi (VNĪ), kuras galvenais uzdevums ir telpu nodrošināšana valsts institūcijām, pie šāda kompleksa nepieciešamības apelēja jau 2007. gadā, sakot, ka nomāt un uzturēt 14 vietas Rīgā, kur šobrīd izvietotas VID struktūrvienības, ilgtermiņā esot neizdevīgi, ja ņem vērā, ka vairākās nepieciešams kapitālais remonts, ko, pēc VNĪ toreizējā valdes priekšsēdētāja Jāņa Komisara teiktā, veikt būtu dārgāk nekā uzbūvēt jaunu ēku. 2008. gadā Ministru kabinets pieņēma lēmumu par kompleksa celtniecību, un uzreiz pēc tam VNĪ, pamatojoties uz iepriekš rīkota iepirkumu konkursa rezultātiem, noslēdza līgumu ar SIA Mežaparks SPV. Abas puses nodibināja SIA Biroju centrs Ezerparks, kura 68,5% kapitāldaļu pieder investoram, bet pārējās - VNĪ.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tuvojoties Starptautiskajam 3D mākslas festivālam «Rīgas ilūzijas», kas norisināsies kultūras un atpūtas parkā «Mežaparks», festivāla organizators – SIA «Rīgas meži» ir izvietojis parkā neparastu fotografēšanās sienu ar optiskām ilūzijām.

Objekts ir izvietots parka galvenajā alejā, kas ved no Rīgas Zooloģiskā dārza uz Ostas prospektu.

Foto siena piedāvā parka apmeklētājiem kļūt par divu sižetu dalībniekiem. Pirmais sižets ir veltīts meža un dzīvnieku tēmai, savukārt otrajā sižetā redzama režisora Roberta Zemecka kulta filmas «Atpakaļ nākotnē» («Back to the Future») aina.

Nostājoties konkrētā punktā, cilvēks var kļūt par 3D zīmējumā attēlotās ainas dalībnieku. Skatoties uz 3D attēliem caur telefona vai fotokameras objektīvu, zīmējums rada telpiskas realitātes ilūziju un attēlotais šķiet «dzīvs» - reāls.

Foto sienas optisko ilūziju autori ir 3D mākslinieki no Sanktpēterburgas – Viktors Puzins un Marija Kudaševa. Kā informē SIA «Rīgas meži, tad par stenda apgleznošanu mākslinieki nesaņēma honorāru, bet uzņēmums iegādājās stendu izgatavošanai nepieciešamos materiālus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Rīgas satiksmes nakts transports kursēs arī rudenī

Lelde Petrāne, 09.08.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas satiksme saskaņā ar Rīgas domes Pasažieru komercpārvadājumu licencēšanas komisijas lēmumu nodrošinās nakts satiksmi vēl uz trīs mēnešiem – līdz novembra beigām, liecina medijiem izplatītais paziņojums.

Jūnija sākumā, kad tika ieviests nakts transports, bija plānots to organizēt līdz augusta beigām. Ņemot vērā to, ka pasažieru skaits, kas izmanto nakts transportu, pakāpeniski pieaug, ir nolemts nakts transportu nodrošināt arī turpmāk – līdz pat novembra beigām, kad atkārtoti tiks skatīts jautājums par nakts transporta tālāko darbību.

2011.gada jūnijā nakts transportu izmantojuši 3595 pasažieri, bet jūlijā – 9132, tādējādi abos mēnešos kopā – 12727.

Populārākais maršruts ir N1 Centrs - Mežciems, abos mēnešos tajā pārvadāti 2049 pasažieri, savukārt vismazāk izmantots ir N9 Centrs - Mežaparks, tajā jūnijā un jūlijā pārvadāti tikai 462 pasažieri.

Komentāri

Pievienot komentāru
Enerģētika

LEC par 3,3 milj. Ls būvēs apakšstaciju Mežaparkā

Gunta Kursiša, 21.08.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Būvuzņēmums SIA Latvijas Energoceltnieks (LEC) ticis pie vairāk nekā 3,33 milj. Ls par 11/10 kV apakšstacijas Mežaparks izbūvi, liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) mājas lapā.

Konkursu par apakšstacijas Mežaparks izbūvi izsludināja Latvenergo meitassabiedrība a/s Latvijas elektriskie tīkli, un paredzēts, ka līgums par tās būvi tiks slēgts divās daļās – ar a/s Latvijas elektriskie tīkli vairāk nekā 2,7 milj. Ls (bez pievienotās vērtības nodokļa, PVN) apmērā un ar a/s Sadales tīkls par 585 tūkst. Ls bez PVN.

Kopumā konkursā savus piedāvājumus iesniedza četri pretendenti, bet SIA LEC piedāvājums tika atzīts par saimnieciski izdevīgāko.

Šogad Latvijas elektriskie tīkli noslēguši vairākus apjomīgus iepirkumu konkursus, piemēram, šā gada augusta sākumā tika noslēgts 1,16 milj. eiro vērts iepirkumu konkurss par 110 kV elektroiekārtu piegādi apakšstacijām Gulbene un Olaine, kurā par piegādātāju tika atzīta Alstorm Grid SAS filiāle Latvijā. Tāpat jūlija vidū tika noslēgts 4,48 milj. Ls vērts iepirkumu konkurss par apakšstacijas Grobiņa 330 kV sadalnes paplašināšanas darbiem un 330 kV sadalnes izbūvi apakšstacijā Ventspils – arī par šo darbu uzvarētāju tika atzīts uzņēmums LEC.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ministru kabinets pieņēmis lēmumu atbalstīt Liepājas pašvaldības rosināto ieceri būvēt Liepājā vieglatlētikas manēžu, paredzot šim mērķim finansējumu 3,7 miljonu eiro apmērā.

Valdības sēdē nolemts, ka manēžas projektēšanas izdevumu segšanai nepieciešamais finansējums 200 tūkst. eiro apmērā tiks gūts, novirzot daļu no dotācijas Latvijas Olimpiskajai komitejai valsts galvoto aizdevumu atmaksai, kur izveidojusies līdzekļu ekonomija. Savukārt būvniecībai nepieciešamo valsts līdzfinansējumu 3,5 miljonu eiro apmērā plānots gūt, 2016. un 2017.gadā novirzot Liepājas pašvaldībai kā projekta īstenotājai daļu no dotācijas Latvijas Olimpiskajai komitejai, kas sākotnēji bija paredzēta sporta centra Mežaparks rekonstrukcijai.

Izstrādātais projekts paredz Liepājas Olimpiskā centra infrastruktūras tālāku attīstību, izbūvējot pie Draudzīgā aicinājuma Liepājas 5.vidusskolas starptautiskiem standartiem atbilstošu slēgto vieglatlētikas manēžu, kā arī izveidojot telpas sportistu internātam. Pilnveidojot Liepājas Olimpiskā centra infrastruktūru, tiks pabeigta sporta kompleksa (Liepājas Olimpiskā centra ēkas un jaunveidojamā slēgtā vieglatlētikas manēža ar sportistu internātu) izveidošana. Pašvaldība uzskata, ka sporta kompleksa papildināšana ļaus veicināt sportistu izcilību, uzlabot treniņa apstākļus jau pazīstamiem sportistiem, pilmveidot sporta bāzi izglītības iestāžu audzēkņiem, kā arī piesaistīt aktīvam sportam vairāk iedzīvotāju.

Komentāri

Pievienot komentāru