Jaunākais izdevums

Amsterdamā tiks slēgta liela daļa bordeļu, kas atrodas slavenajā sarkano lukturu rajonā, jo pilsētas vadītāji secinājuši - pie mums ir pārāk daudz seksa, vēsta BBC.

Amsterdamā tiks slēgta liela daļa no 700 gadus vecā sarkano lukturu rajona bordeļiem. Pilsēta panākusi 25 miljonus eiro vērtu vienošanos, ka tā iegādāsies bordeļus un pārveidos tos par veikaliem vai dzīvojamām ēkām.

Amsterdamas mērs Jobs Kohens (Job Cohen) sacījis, ka, lai gan prostitūcija Nīderlandē ir legāla, pilsētā nupat ir pārāk daudz seksa. Turklāt seksa nozare veicina arī cilvēku tirdzniecību un noziegumus.

Amsterdamas sarkano lukturu rajons vienmēr bijis populāra tūrisma vieta. Pilsētas vadība akcentē, ka tās mērķis neesot pavisam atbrīvoties no pilsētas prostitūtām, jo tās ir šīs vietas zīmols.

Savukārt seksa nozares pārstāvji jau izteikuši asu kritiku šiem mērķiem, norādot, ka šāda pilsētas vadības rīcība novedīs pie nelegāla seksa.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Berlīnē atvērta jauna izstāde «Amora seksa akadēmija». Reuters raksta, ka izstādes apmeklētāji var uzlabot savu seksa tehniku, jo šajā izstādē var pieskarties visam.

Izstāde atvērās pagājušajā nedēļā ar saukli - «Beidzot izstāde tiem, kuriem vienmēr vajag visam pieskarties.»

«Daudzi pāri nāk uz mūsu izstādei, lai iemācītos ko jaunu. Daudziem eksponātiem ir tā saucamies «aha» efekts* uz cilvēkiem,» norādīja izstādes menedžere Uta Barkova (Uta Barkow).

Šajā izstādē ir arī vairāk nekā 50 displeji, kuri apmeklētājiem izrāda intīmās vīriešu un sieviešu ķermeņu daļas, iesakot noderīgus padomus sākot no striptīza līdz orālajam seksam un kā sasniegt perfektu orgasmu.

Izstādē ir arī cilvēka auguma manekeni, dažādās pozās, un tās, kuras ir sieviešu dzimuma, saka «Tieši tur!» brīdī, kad izstādes apmeklētājs ir atradis G punktu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Globālā recesija negatīvi ietekmējusi arī seksa nozari, tādēļ tā ir spiesta ieviest dažādus jauninājumus klientu piesaistē, ziņo time.com.

Recesija skārusi seksa nozares darbiniekus no Bangkokas līdz pat Berlīnei. Anke Kristiansena, kas ir bordeļa Hamburgā līdzdibinātāja, stāstījusi, ka apmeklētāju skaits kopš krīzes sākuma ir samazinājies par 20%. Klienti, kuri iepriekš mēdza apmeklēt bordeli trīs reizes nedēļā, tagad izteikot tikai ar vienu reizi. Šī tendence jau piespiedusi vairākus bordeļus slēgt savas durvis.

Piemēram, Čehijā, kur 14% no vīriešiem atzinuši, ka ir pārgulējuši ar prostitūtu, aptuveni puse no visām seksa iestādēm ārpus Prāgas jau ir bankrotējušas.

Taču time.com norāda, ka pasaules vecākā profesija netaisās izzust. Bordeļi un citas seksa nozares iestādes, piemērojoties jaunajai situācijai, ievieš jauninājumus, piemēram, bezmaksas autobusus un klientiem draudzīgas cenas. Piemēram, Vācijas pilsētas Hanoveres bordelī klients par 111 ASV dolāriem veselu stundu var iegūt tik daudz seksa, cik vien viņš vēlas. Citā bordelī klientiem ticis piedāvāts bezmaksas sekss Halovīnā un Lieldienās. Nosacījums bija būt tērptiem kostīmā vai atnest krāsotu olu. Savukārt Pussy Club Berlīnē no klienta iekasē 98 ASV dolārus par seksu sešu stundu garumā, par brīvu tiek piedāvāta arī sauna un bufete.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Erots piedāvās dejas, priekšnesumus un iepirkšanos

, 11.02.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šogad festivāls Erots 2009, kas notiks 13. un 14. februārī, apmeklētājiem piedāvās ne tikai erotisku izklaidi, bet arī deju mūzikas pasākums Love Party, kā arī Sexy Shopping – iepirkšanos, kas ļaus erotisko noskaņu paņemt līdzi, iegādājoties sev tīkamas, interesantas un seksīgas lietiņas.

Gan Latvijas, gan ārvalstu ražotāji un tirgotāji piedāvās plašu erotiskās produkcijas klāstu – erotisku sieviešu un vīriešu veļu, peldkostīmus, pikantus, ballītēm piemērotus tērpus un apavus, dažādas lietiņas intīmām rotaļām, filmas, žurnālus un daudz ko citu.

Erots 2009 laikā notiks arī deju mūzikas pasākums Love Party, piedāvājot krāšņu un daudzveidīgu izklaidi, kur varēs atpūsties brīvā atmosfērā un gūt jaunus seksualitātes pārpilnus iespaidus.

Erots 2009 norises laiki: 13. februārī 18.00–03.00 un 14. februārī 17.00–04.00

Love Party norises laiki: 13. februārī 22.00–03.00 un 14. februārī 22.00–04.00

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kompānija Philips sāks piedāvāt jaunu produktu pāriem. Produkts ar nosaukumu Intimate Massager būs pirmais kompānijas Philips vēsturē, ko var nopirkt nevis elektronikas preču, bet gan intīmpreču veikalos, ziņo cnn.com.

Kompānija norāda, ka Eiropas seksa rotaļlietu tirgus ir 280 miljonu EUR, kas ar katru gadu palielinās. Tādējādi kompānija plāno savu jauno produktu Eiropas tirgū sākt pārdot jau nākamgad.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas ielas ir pilnas ar sekstūristiem, bet valsts joprojām to nesaskata kā problēmu. Valstij nav rīcības plāna, naudas un politiskās gribas, lai cīnītos ar sekstūrismu, uzskata Resursu centrs sievietēm Marta.

Noskatoties filmu Rīga, sekstūrisma jaunā galvaspilsēta, rodas jautājums- kāpēc un kam tieši ir izdevīgi neredzēt Latvijas pienesumu seksa industrijā pasaulē, norāda Resursu centrs sievietēm Marta.

Latvijas valstī plaukst seksa tūrisms un sieviešu iesaistīšana prostitūcijā. Uz viņu rēķina veiksmīgi iedzīvojas un sievietes nelikumīgi ekspluatē indivīdi un uzņēmēji. Tajā pašā laikā valstij nav stratēģijas, lai novērstu prostitūciju. No valsts puses tiek ignorēta saikne starp prostitūciju un cilvēku tirdzniecību.

Valsts programmā cilvēku tirdzniecības novēršanā seksa tūrisma ierobežošana un trešo personu iedzīvošanās uz prostitūcijas rēķina netiek izvirzīta kā prioritāte. Tāpēc, pēc resursu centra domām, pastāv pamatotas bažas, ka valsts programma cilvēku tirdzniecības novēršanai pēc būtības ir formāla, jo tās īstenošanai nav paredzēti nepieciešamie līdzekļi, līdz ar to programmas mērķtiecība un efektivitāte nākotnē ir apšaubāma. Apšaubāma līdz ar to ir institūciju vēlme reāli risināt ar cilvēku tirdzniecības novēršanu saistītās problēmas, norāda Resursu centrs sievietēm.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Liepājā ir vismaz trīs studijas, kurās tiek sniegti virtuālā seksa pakalpojumi, eksperimentā noskaidrojis laikraksts Kurzemes Vārds.

"Līdz 1000 latiem mēnesī, elastīgs darba grafiks, iespēja uzlabot angļu valodu – šāda satura sludinājumi tiek publicēti Liepājas interneta portālos, un tie paredzēti meitenēm vecumā no 18 līdz 26 gadiem. Patiesībā šis darbs saistīts ar čatošanu pa web kameru interneta studijā, lai virtuāli apmierinātu seksuāli norūpējušos amerikāņu iegribas," raksta Kurzemes Vārds. Redakcijas eksperimentā izdevies noskaidrot, ka Liepājā darbojas vismaz trīs šādas studijas. Un tomēr šo nodarbi nevar saukt par sodāmu – policijas interesi tā neizraisa.

Meiteņu vervētāji sludinājumos ievieto tikai elektroniskā pasta adreses, uz kurieni sūtīt pieteikumus. Jau nākamajā dienā pēc izrādītās intereses, uzdodoties par darba meklētājām, atskanējis zvans ar piedāvājumu satikties, iepazīties ar studiju un reģistrēties. Ar studijas pārstāvi žurnāliste tikusies pie veikala Degas Liepājā, Zemnieku ielā. Veikala ēkas sētā, diezgan noplukušā garāžu ēkā, arī atrodas viena no minētajām studijām. Telpās bijusi atvienota apkure, darbojušies daži elektriskie sildītāji. Katrā istabā lielāko daļu aizņem gulta, nodrošināts blāvs apgaismojums, novietots dators un, protams, web kamera.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ukrainas sieviešu aktīvistu grupa Femen sarīkojusi protestu pret Eiropas futbola čempionātu, kas veicinot seksa tūrismu, vēsta Reuters.

Par karstasinīgo ukraiņu dāmu mērķiem kļuvuši Zviedrijas fani, kuri savukārt Femen akciju uzņēmuši ar sajūsmu, jo bijuši pārliecināti, ka tas ir viņiem veltīts striptīzs. Tomēr drīz viņu domas mainījās. Femen pārstāves Zviedrijas fanu zonā sarīkoja īstu jandāliņu – izlejot zviedru alu un vicinot plakātus, kurus rotāja čempionātam naidīgi uzraksti.

Aktīvistes apgalvo, ka viņas organizējušas protesta akciju, lai pievērstu uzmanību Eiropas futbola čempināta ēnas pusēm – tam, ka Ukrainā un Polijā notiekošais pasākums baro seksa tūrismu.

«Bieži vien lielus sporta pasākumus atbalsta alus kompānijas. Šādu kompāniju mērķis ir apreibināt cilvēkus. Tur pat ir arī seksa industrija. Vācijā prostitūcija tika legalizēta isi pirms 2006. gada Pasaules futbola čempionāta. Ir vairāk nekā skaidrs, ka seksa tūrisms čempionāta laikā Ukrainā plauks un zels,» Femen pārstāve klāstīja Gazeta.ru.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Rūdolfa Meroni liecības prokuratūrai

Kristīne Jančevska, Lato Lapsa, Baltic Screen, speciāli Db, 05.11.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Par Aivara Lemberga un viņa līdzgaitnieku darbībām un izstrādātājām nodokļu shēmām vairāku gadu garumā Ventspils uzņēmumos, prokuratūrai liecības sniedzis Šveices advokāts Rūdolfs Meroni.

«Ventspilī runājot - viens korumpēts Šveices advokāts, saukts vēl arī par Šveices Ostapu Benderu jeb Lielo mahinatoru, par taisnīgu atlīdzību 15 000 000 dolāru apmērā, ko sarūpējuši mani negodīgie partneri, dara visu iespējamo, lai izpildītu četru blēžu pasūtījumu un iespundētu mani cietumā. To var vērtēt kā izcilu Šveices advokātu ētikas un atbildības piemēru. Ceru, ka šī Šveices mahinatora slimība nepielips Latvijas advokātiem, mācītājiem, ginekologiem, ģimenes ārstiem un citu profesiju pārstāvjiem, kuriem viņu amatu pēc tiek uzticēti personiskie un intīmie noslēpumi,» tā, piemēram, A. Lembergs uz jautājumu par R. Meroni izteicies rakstiskā intervijā Neatkarīgajā Rīta Avīzē.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Interneta lietotājus, kuri vēlas apmeklēt mājaslapu zrp.lv, kas ir Zatlera reformu partijas (ZRP) nosaukuma saīsinājums, sagaida visai pikanti skati.

Ievadot šīs mājaslapas adresi, notiek pāradresācija uz interneta vietni "sextrem.lv", kur attēloti dažādi pornogrāfiska rakstura materiāli. Mājaslapas titullapā norādīts, ka tas ir «sociālais tīkls seksuālām būtnēm ar tieksmi pēc laba seksa, stingrāka seksa, savādāka seksa».

ZRP īstā interneta mājaslapa ir reformupartija.lv.

Šovasar veiklas privātpersonas piereģistrēja vairākus domēnus ar ZRP vārdu, kurus piedāvāja partijai atpirkt.

Darījumam tika piedāvāti četri neizmantoti, brīvi domēni bez piesaistīta satura - zatlera-reformu-partija.lv, zatlerareformupartija.lv, reformu-partija.lv un zrp.lv.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijā intīmpreču veikalu bizness cīnās par izdzīvošanu un pieņēmumi, ka seksa rotaļlietu tirdzniecība nes lielu peļņu, ir aplami, laikrakstam Nedēļa stāsta Latvijas intīmpreču veikalu tīkla CSSL direktors Niks Veics.

„Seksa preču tirdzniecība nav ienesīgs bizness Nopelnīt var tikai lai izdzīvotu, bet ne vairāk,” saka N. Veics.

Kā stāsta N. Veics, provincē valdot mazpilsētas sindroms, un cilvēki baidās ieiet intīmpreču veikalā, baidoties, ko par to teiks viņu draugi un radi.

CSSL 2006. gadā strādāja ar salīdzinoši nelielu apgrozījumu - 533 000 Ls.

Rīgas intīmpreču veikalos seksa rotaļlietām ir ievērojami lielāka cena nekā šādos veikalos ārzemēs, norāda žurnāls.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Reuters fotogrāfs paviesojies Ningbo Yamei plastmasas rotaļlietu rūpnīcā, kas atrodas Ķīnas Zhejiang provincē.

Kompānija seksa lelles sāka ražot pirms trim gadiem, un tagad tai pieder 13 šādu leļļu veidi. Vienas lelles vidējā cena ir 16 ASV dolāri.

Pagājušajā gadā tai izdevies pārdot vairāk nekā 50 tūkstošus seksa leļļu, un aptuveni piecpadsmit procenti no tām eksportētas uz Japānu, Koreju un Turciju.

Kā vēsta ārvalstu mediji, Ķīna ir pasaulē lielākais seksa rotaļlietu ražotājs - 70% no šādām rotaļlietām tiekot saražotas tieši šajā valstī. Lielākie eksporta tirgi ir Dienvidāfrika, Dienvidkoreja un Krievija.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Eindhovenas Dizaina akadēmiju Nīderlandē laikraksts New York Times ir nosaucis par «neapstrīdami labāko dizaina akadēmiju pasaulē». Māra Skujeniece tur sākusi studēt 1995. gadā, gadu pēc Lietišķās mākslas vidusskolas beigšanas Rīgā.

Ideju par studijām Nīderlandē viņa ierindo «jaunības muļķību» kategorijā - kad cilvēks kaut ko ieņem galvā un dara, neko daudz nedomājot. «Tagad es laikam būtu daudz piesardzīgāka. Toreiz pieredzes nebija ne man, ne akadēmijai, kas pirmoreiz saskārās ar studenti no bijušās Padomju savienības. Es vēl nebiju sākusi studēt, kad radās pirmās problēmas - augstskola bija aizmirsusi mani pieteikt imigrācijas policijai. Studijas bija nīderlandiešu valodā, arī ar to vajadzēja tikt galā.»

Vienkārši skujeniece

Toreiz Nīderlandē neviens īsti nav zinājis, kas ir Latvija. Tagad situācija ir mainījusies, lai gan Baltijas valstis parasti tiek uztvertas kā viens veselums. Arī Māra ir devusi savu ieguldījumu Latvijas popularizēšanā - sākot no Latvijas krāsām, formām un materiāliem veltītā diplomdarba izstrādāšanas līdz savam dizainam ar latvisku rokrakstu un savai dizaina studijai, kuras nosaukums ir vienkārši - skujeniece. «Nīderlandiešiem gan tas liekas ļoti sarežģīts un neizrunājams, bet tieši tāpēc «tas jocīgais uzvārds» paliek prātā kaut vai vizuāli, kā viss atšķirīgais. Arī visām lietām, kas nāk no manas studijas, ir nosaukums skujeniece.» Pēdējos gados Māra Skujeniece bieži brauc uz Rīgu, iesaistoties dažādos dizaina un izglītības projektos, bet šovasar - arī atvedot uz Latvijas Dziesmu un deju svētkiem klasisko kamerkori De Stemming, kurā pati dzied jau piecus gadus un ir vienīgā ārzemniece tajā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Berluskoni Rūbijai Siržuzaglei: «es tevi apbēršu ar zeltu – tikai neko nesaki»

Jānis Rancāns, 24.04.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Bijušā Itālijas premjerministra Silvio Berluskoni seksa skandālā radies jauns pavērsiens, kad atklājies, ka Berluskoni maksājis marokāņu dejotājai, lai viņa melotu par attiecībām ar bijušo politiķi, vēsta MSNBC.

Marokāņu dejotāja ar iesauku Rūbija Siržuzagle jeb īstajā vārdā Karima El Mahruga ir viena no Berluskoni seksa skandāla centrālajām personām. Itālijas prokuratūra uzskata, ka Berluskoni maksājis nepilngadīgajai Rūbijai, par seksuālas dabas pakalpojumiem. Par šādu nodarījumu Berluskoni var nākties pavadīt līdz pat trīs gadiem cietumā.

Līdz šim marokāņu dejotāja noliegusi, ka viņai bijušas seksuālas attiecības ar Berluskoni, tomēr atzinusi, ka saņēmusi no bijušā Itālijas premjera tūkstošiem eiro. Berluskoni apgalvo, ka naudu maksājis, lai viņai un citām sievietēm «palīdzētu», taču saskaņā ar nesen noplūdušiem telefonsarunu ierakstiem – nauda bijusi paredzēta, lai nopirktu marokānietes klusēšanu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Ukrainas politiķi kļūst arvien neapmierinātāki ar puskailo protestētāju aktivitātēm

Lelde Petrāne, 18.11.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nekaunīgi provokatīvas, puskailas jaunas sievietes no grupas Femen kļūst par uzkrītošu, lai gan nelūgtu, spēlētāju uz Ukrainas politiskās skatuves, vēsta Reuters.

Anna Hutsola (Anna Hutsol), 26 gadus vecā Femen līdere, stāstījusi, ka viņa vada nelielu «armiju», kas sastāv no 300 aktīvistēm (galvenokārt studentēm), kas ir gatavas atkailināties sabiedriskās vietās, lai atbalstītu Ukrainas sieviešu tiesības.

Grupai paplašinot savu darbību, tādējādi aptverot plašāku jautājumu loku, viņa apgalvojusi, ka Femen neatkāpsies, saskaroties ar pastiprinātu policijas pretdarbību.

Jāatgādina, ka Femen aktīvistes izraisīja nelielu diplomātisku kņadu pagājušajā mēnesī Krievijas premjerministra Valdimira Putina vizītes laikā. Pagājušajā nedēļā divas daļēji ģērbtas Femen dalībnieces pārtrauca Irānas izstādi, ar savu protestu atbalstot Irānas sievietes, kas atrodas apcietinājumā par tādām lietām kā, piemēram, laulības pārkāpšana.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ungārijā prostitūtas turpmāk varēs saņemt darba atļaujas, vēsta CNN. Tādējādi šīs valsts valdība cenšas šo nozari, kurā gada laikā apgrozās aptuveni 1 miljards ASV dolāru, padarīt legālu.

Saņemot darba atļauju, prostitūtas varēšot klientiem izsniegt čekus un būt legālas ekonomikas sastāvdaļa, maksājot nodokļus un saņemot sociālās garantijas.

Tiek uzskatīts, ka seksa nozare ir viena no galvenajām Ungārijas ēnu ekonomikas sastāvdaļām.

Ar dažādiem nosacījumiem prostitūcija Ungārijā jau ir atļauta, piemēram, prostitūtām ir atļauts strādāt noteiktās vietās, kuru tuvumā nav baznīcu vai skolu, tām ir jāiziet regulāra medicīniskā apskate. Ir aizliegts suterenisms un bordeļi.

"Mūsu mērķis ir panākt, lai darbs seksa nozarē tiktu uztverts kā jebkurš cits darbs. Protitūtas parasti nāk no sabiedrības nabadzīgākā slāņa un viņām, piemēram, ir praktiski neiespējami iegūt kredītu bankā, lai uzceltu sev māju," stāstījusi Ungārijas Prostitūtu interešu aizsardzības asociācijas vadītāja Agnese Foldi (Agnes Foldi).

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Nespēj tikt galā ar Norvēģijas seksa skandālā iesaistīto Rīgas «masāžas salonu»

LETA, 29.09.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Norvēģu politiķi Bordu Hoksrudu apkalpojušā Rīgas erotiskās «masāžas salona» Adriana darbinieki atzīst, ka seksa skandāla dēļ ir izveidojusies nepatīkama situācija, tomēr arī pēc šī incidenta salons turpina strādāt, kā ierasts, neraugoties uz šajā namā dzīvojošo cilvēku regulārajām sūdzībām par neizturamo troksni un nekārtībām.

Kā liecina uzziņu portālā 1188 pieejamā informācija, salons Adriana atrodas Rīgā, Lāčplēša ielā 52/54. Kā darbības nozare tam minēta «masāža», bet kā citi atslēgas vārdi meklēšanai - «erotiskā masāža», «ekskortserviss», «striptīzs», «intīmpakalpojumi» un «vecpuišu ballīte». Iestādījums ir izvietots daudzdzīvokļu mājas pirmajā stāvā.

Kā aģentūrai pastāstīja mājas vecākais Mikus Vilsons, iedzīvotāji jau gadiem ilgi sūdzas par salona darbību gan pašai tā īpašniecei, gan atbildīgajām iestādēm, taču rezultātu nav un iestādījums turpina darboties, kā darbojies.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Ministrs Kanādā piedzīvojis kaunpilnus brīžus pārteikšanās dēļ

Lelde Petrāne, 24.11.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pārteikšanās dēļ Kanādas rūpniecības ministrs izteicis nepieciešamību pēc vairāk Kanādas seksa stāstiem, lai gan viņš ātri vien atzinis, ka runā par panākumu stāstiem, ziņo Reuters.

«Mums ir nepieciešams vairāk vairāk Kanādas seksa stāstu («We need more more Canadian sex stories»),» Tonijs Klements (Tony Clement) paziņojis pūlim Otavā, runājot par digitalizācijas stratēģiju.

Smiekli neesot ļāvuši viņam dažas sekundes izlabot pateikto. «Mums ir nepieciešams vairāk Kanādas veiksmes stāstu... («We need more Canadian SUCCESS stories ...»),» viņš pēc tam teicis, uzsverot sajaukto vārdu, un paskaidrojis, ka viņš ar to domājis, piemēram, Blackberry ražotāju Research In Motion Ltd (RIM).

Reportieru aplenkts, Klements vēl arī bijis spiests apgalvot, ka neesot domājis par seksu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Pēc seksa orģijas skandāla Ergo zaudējusi klientus

Lelde Petrāne, 18.07.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc informācijas par seksa orģiju, kurā bijuši iesaistīti darbinieki un prostitūtas un kura norisinājusies 2007.gadā Budapeštā, apdrošināšanas kompānija Ergo zaudējusi vairākus simtus klientu, atsaucoties uz kompānijas vadītāja sniegto informāciju, vēsta thelocal.de.

«Mēs esam zaudējuši aptuveni 500 klientus,» atzinis Ergo boss Torstens Oleckis (Torsten Oletzky).

Apdrošināšanas kompānija iepriekš atzina, ka seksa tusiņš, kurā piedalījušās prostitūtas un kas 2007.gadā tika organizēts labākajiem pārdevējiem, izmaksājis 83 tūkstošus eiro.

Hamburg Mannheimer, sabiedrība, kas organizēja tusiņu vēsturiskajās Gellert termālajās vannās Budapeštā, tagad pieder Ergo. Informācija par «motivējošo» braucienu labākajiem pārdošanas pārstāvjiem nāca klajā, jo divi šā pasākuma dalībnieki vērsās pie medijiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vācijas finanšu pakalpojumu kompāniju Wüstenrot & Württembergische (W&W) satricinājis seksa skandāls. To apsūdz ceļojuma uz Brazīliju sponsorēšanā vadošajiem darbiniekiem, kas noticis 2010. gadā un kas ietvēris prostitūtu apmeklējumu, vēsta thelocal.de.

Kompānija, kas līdz šim bija pazīstama ar konservatīvu attieksmi, šonedēļ apstiprinājusi, ka šāds incidents ir noticis un tas izmaksājis 200 tūkstošus eiro, kā arī informējusi, ka tā sauktie stimulējošie ceļojumi darbiniekiem vairs netiek nodrošināti. Seksa skandāls šobrīd tiekot izmeklēts un no darba atlaisti cilvēki.

Kompānija atzinusi, ka iegādājusies biļetes uz Brazīliju 51 darbiniekam un darbuzņēmējam, bet noliegusi, ka bordeļa apmeklējums bijusi oficiāla programmas daļa.

«Mēs neatbalstam, neorganizējam vai nefinansējam jebkādas aktivitātes, kas pārkāpj mūsu rīcības kodeksu,» teicis kompānijas runasvīrs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vācijas apdrošināšanas kompānijas Ergo darbinieki par uzņēmuma naudu apmeklējuši svingeru klubu Jamaikā, izklaidējušies striptīzbārā Igaunijā, kā arī uzdzīvojuši vairākās citās pasaules pilsētās.

Tas atklāts kompānijas iekšējā auditā, kura rezultāti apkopoti apdrošinātāja interneta vietnē. Kopumā publicēta informācija par divpadsmit incidentiem.

Savā paziņojumā Ergo vadītājs Torstens Oleckis (Torsten Oletzky) norādīja, ka kompānija saņēmusi plašu kritiku par savu darbinieku izdarībām un tāpēc cenšas demonstrēt vēlmi būt «caurspīdīgai» un godīgai.

Ergo iepriekš tika plaši kritizēts par 2007. gadā 100 labākajiem darbiniekiem veltītu pasākumu Budapeštā, kur bijušas pieejamas divdesmit prostitūtas. «Motivējošo» braucienu organizēja apdrošināšanas kompānija Hamburg Mannheimer, kura patlaban pieder Ergo. Informācija par «seksa tusiņu» nāca klajā pērn.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Amsterdamā jau patlaban ir viens no augstākajiem tūristu nodokļiem Eiropā, taču, sākot no nākamā gada, šī pilsēta ieņems līderpozīcijas kontitentā, raksta CNN Travel.

Patlaban Amsterdamā tiek piemēroti 7% no viesnīcas numuriņa, taču, sākot no nākamā gada šai maksai tiks pievienoti vēl papildus 3 eiro.

Tādējādi nodoklis par nakti vienas zvaigznes viesnīcā Amsterdamā būs tikpat liels, cik dažās citu lielāko Eiropas galvaspilsētu pieczvaigžņu viesnīcās.

Tā, piemēram, Rembrandt Square Hotel, kam piešķirta viena zvaigzne, dubultais numuriņš maksā 132,46 eiro. Tūristu nodoklis to sadārzina par 15,97 eiro - 9,97 eiro ir nodoklis no viesnīcas numura, kam pieskaitīs vēl 3 eiro par personu.

Berlīnē tūristu nodoklis ir 5%, bet Romā ir patlaban augstākā fiksētā nodokļa maksa Eiropā - 7 eiro personai par nakti pieczvaigžņu viesnīcā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Marta beigās lidojumus no Rīgas uz Amsterdamu uzsāks Nīderlandes zemo cenu aviokompānija “Transavia Airlines C.V.”, kļūstot par 14. lidsabiedrību, kas šogad piedāvās pasažieru lidojumus no Latvijas.

““Transavia” lidojumi no Rīgas uz Amsterdamu palīdzēs Rīgai nostiprināt tiešo savienojumu ar vienu no Eiropas pieprasītākajām tranzīta lidostām, – tas ir ieguvums pasažieru ērtībai un vienlaikus stiprina mūsu lidostas priekšrocības Baltijas un Ziemeļeiropas reģionā,” saka lidotas “Rīga” valdes priekšsēdētāja Laila Odiņa.

Plānots, ka “Transavia” maršrutā Rīga – Amsterdama lidos trīs reizes nedēļā. Pirmais lidojums uz Nīderlandes galvaspilsētu paredzēts 31. martā, un biļešu tirdzniecība uz lidojumiem jau ir sākusies.

“Transavia Airlines C.V.” ir Nīderlandes zemo cenu aviokompānija, kas ietilpst “Air France–KLM” grupā.

2021. gadā Amsterdama bija piektais populārākais galamērķis no lidostas “Rīga” – kopā pagājušajā gadā šajā maršrutā tika pārvadāti 85 tūkstoši pasažieru jeb nepilni četri procenti no pasažieru kopskaita. Amsterdama jau vairākus gadus ir viena no vislabāk savienotajām Rietumeiropas lidostām, kas ļauj pasažieriem ērti doties arī uz citiem galamērķiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Van Gogam piedēvēta sveša glezna

, 03.08.2007

Glezna "Cilvēka galva" un Nacionālās Viktorijas galerijas direktors Gerards Vaughans (Gerard Vaughan), kurš stāsta par atklājumu.

Foto: REUTERS/SCANPIX

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šodien izplatītais paziņojums liecina, ka gleznu, kas ilgu laiku tika uzskatīta par holandiešu gleznotāja Vinsenta van Goga mākslasdarbu, patiesībā gleznojis cits mākslinieks, ziņo BBC.

Glezna Cilvēka galva (Head of a Man) pieder Melnburnas Nacionālajai Viktorijas galerijai kopš 1940.gada. Līdz šim tika uzskatīts, ka šīs gleznas vērtība ir 10,5 miljoni Lielbritānijas sterliņu mārciņu (10,9 miljoni Latvijas latu).

Taču pēc vairākām pārbaudēm eksperti Amsterdamā secinājuši, ka, visticamāk, šo gleznu gleznojis kāds van Goga laikabiedrs.

Glezna Austrālijā nonāca 1939.gadā. To atveda laikrakstu izdevējs Keits Mērdoks, kas ir mediju magnāta Ruperta tēvs. Bažas par šī mākslas darba īstumu izraisījās pagājušā gada augustā, kad tas tika izstādīts Skotijā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lidostā "Rīga" darbu no 31.marta sāk Nīderlandes zemo cenu aviokompānija "Transavia Airlines C.V." ("Transavia"), nodrošinot lidojumus no Rīgas uz Amsterdamu, informē lidostas "Rīga" pārstāve Ilze Salna.

Plānots, ka "Transavia" maršrutā Rīga-Amsterdama lidos trīs reizes nedēļā. Pirmais lidojums uz Nīderlandes galvaspilsētu paredzēts 31.martā.

Lidotas "Rīga" valdes priekšsēdētāja Laila Odiņa norāda, ka "Transavia" lidojumi no Rīgas uz Amsterdamu palīdzēs Rīgai nostiprināt tiešo savienojumu ar vienu no Eiropas pieprasītākajām tranzīta lidostām: "Tas ir ieguvums pasažieru ērtībai un vienlaikus stiprina mūsu lidostas priekšrocības Baltijas un Ziemeļeiropas reģionā".

2021.gadā Amsterdama bija piektais populārākais galamērķis no lidostas "Rīga" - kopumā pagājušajā gadā šajā maršrutā tika pārvadāti 85 000 pasažieru jeb gandrīz 4% no kopējā pārvadāto pasažieru skaita.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Pirktspēja Rīgā sliktākā Eiropā (tabula)

, 19.03.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Viena no pasaules vadošajām finanšu bankām - Šveices UBS - ir veikusi pētījumu par algām un pirktspēju 71 pasaules pilsētā. No Eiropas Savienības valstīm tikai Bukarestes un Sofijas iedzīvotāju pirktspēja ir sliktāka nekā Rīgā.

Interesants ir fakts, ka algas ziņā mēs stāv plecu pie pleca ar Lietuvu, bet pirktspējas ziņā Lietuva ar Igauniju tālu priekšā Latvijai.

Pilsēta, kurā ir vislielākā alga ir Kopenhāgena, tai seko Oslo un Cīrihe, bet, ja skatās cilvēku pirktspēju šajās valstīs, tad Oslo ir nokritusies uz septīto vietu, bet Kopenhāgena saglabā līderpozīcijas.

Nr.ValstsAlgu līmeņa indekss
1Kopenhāgena140,9
2Oslo139,1
3Cīrihe130
4Ženēva125,4
5Dublina111,7
6Frankfurte104,8
7Brisele103,6
8Helsinki103,6
9Luksemburga102,7
10Londona102,2
11Minhene102
12Berlīne100,9
13Ņujorka100
14Stokholma96,6
15Vīne94,8
16Amsterdama92,6
17Sidneja89,8
18Čikāga87,8
19Losandželosa86,1
20Toronto84,5
21Montreāla84,1
22Liona81,6
23Parīze81
24Tokija79,7
25Auklande78,3
26Barselona70,3
27Miami67,9
28Milāna66,4
29Nikosia66,4
30Madride65,9
47Tallina27,2
54Viļņa21
55Rīga19,8

Komentāri

Pievienot komentāru