Investors

Anulē ABLV Capital Markets licenci ieguldījumu pakalpojumu sniegšanai

Db.lv, 29.05.2019

Jaunākais izdevums

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) padome pieņēmusi lēmumu anulēt ABLV Capital Markets licenci ieguldījumu pakalpojumu un ieguldījumu blakuspakalpojumu sniegšanai.

Šāds lēmums pieņemts, balstoties uz ABLV Capital Markets, IBAS iesniegumu FKTK ar lūgumu anulēt tai izsniegto licenci un pārliecinoties, ka ieguldījumu brokeru sabiedrība pret saviem klientiem pilnībā nokārtojusi saistības, kuras izriet no ieguldījumu pakalpojumu sniegšanas.

Licence ir anulēta no 2019. gada 28. maija.

Komentāri

Pievienot komentāru
Bankas

Kopš ABLV Bank likvidācijas apstiprināšanas atgūti 636 miljoni eiro

Žanete Hāka, 15.08.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2019. gada jūlijā likvidējamā ABLV Bank atguvusi 25,8 miljonus eiro, bet kopš likvidācijas apstiprināšanas — 636 miljonus eiro, liecina pārskats Nasdaq Riga.

Kopējais aktīvu apjoms 31.jūlijā sasniedza 2,4 miljardus eiro, pieteiktie kreditoru prasījumi - 2 miljardus eiro, bet kapitāls un rezerves: 296,5 miljonus eiro. Kopš 2018. gada 3.marta, kad sākās garantēto noguldījumu atlīdzību izmaksa sabiedrības klientiem, līdz 2019. gada jūlija sākumam to ir saņēmuši 13 511 klienti.

Kopumā izmaksāti 434 miljoni eiro jeb 90% no sabiedrības pārskaitītās summas Noguldījumu garantiju fondā.

Pārskata periodā sabiedrība turpināja kreditoru sniegtās informācijas pārbaudes, aktīvu atgūšanu un to pircēju pārbaudes, kā arī sadarbību ar visām iesaistītajām pusēm, tai skaitā valsts institūcijām un amatpersonām, nodrošinot caurspīdīgu un atklātu likvidācijas procesu. Ernst & Young komanda turpina neatkarīgas kreditoru pārbaudes, ievērojot ar regulatoru saskaņotajā kreditoru pārbaužu metodoloģijā noteiktās prasības.

Komentāri

Pievienot komentāru