Foto

Apdraudēta Honkongas čūsku zupa

Jānis Rancāns, 11.02.2013

Foto: Reuters/Scanpix

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

Pievienot komentāru

Čūsku zupas gatavošana Honkongā ir darbs, ar ko dzimtas nodarbojušās jau vairākas paaudzes. Tiek uzskatīts, ka zupa ir veselīga, paātrina asinsriti un sasilda ziemas laikā.

Tradicionālais ēdiens var kļūt par pagātnes atmiņu, jo aizvien mazāk jaunās paaudzes pārstāvju izvēlas kļūt par čūsku audzētājiem, nodarboties ar to, kas daudziem liekas netīrs un grūts darbs.

Tomēr čūsku audzēšana var būt arī ienesīga nodarbe. Saskaņā ar ķīniešu kalendāru 2013. gads ir čūskas gads un valstī ievērojami pieaudzis šo reptiļu pārdošanas apjoms. Čūsku turēšana ir īpaši populāra blīvi apdzīvotajās pilsētās, kur mājokļu īpašniekiem svarīgs ir katrs kvadrātmetrs. Salīdzinot ar decembri, janvārī čūsku pārdošanas apjomi Honkongā pieauguši par 25 līdz 30 procentiem, salīdzinot ar decembri.

Aģentūra Reuters ieskatās Honkongas čūsku zupas aizkulisēs.