Finanses

Apdrošinātājam BTA peļņa «uzlec» līdz 3,7 miljoniem latu

Ieva Mārtiņa, 09.11.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nedzīvības apdrošināšanas a/s BTA Insurance Company šogad deviņos mēnešos strādājusi ar 3,66 miljonu latu peļņu, kas ir 2,6 reizes lielāka nekā šajā laika periodā pirms gada.

BTA peļņa pērn deviņos mēnešos bija 1,42 miljoni latu, Db.lv uzzināja no publiskotā BTA finanšu pārskata. Tiesa, šogad deviņos mēnešos peļņa ir mazāka nekā 2010.gadā, kad tā bija sasniegusi 4,23 miljonus latu.

Kompānija, strādājot ne vien Latvijā, bet arī Lietuvā, Igaunijā, Lielbritānijā un Vācijā šogad deviņos mēnešos bruto prēmijās parakstījusi 77,71 miljonus latu. Tostarp visvairāk prēmijas 33,6 miljonu latu apjomā parakstītas sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības apdrošināšanā.

Salīdzinot ar pērnā gada deviņiem mēnešiem, šogad bruto prēmijās BTA prakstījusi par 6,6% vairāk nekā pirms gada (72,9 milj. Ls).

Bruto atlīdzībās BTA šogad deviņos mēnešos izmaksājusi 36 miljonus latu, tostarp visvairāk – 16,74 miljoni latu – izmaksāts sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības apdrošināšanā.

BTA nopelnīto prēmiju apjoms šogad deviņos mēnešos bija 64,97 miljoni latu, kas ir par 15% vairāk nekā šaja laika periodā pirms gada, liecina kompānijas finanšu pārskats.

BTA īpašnieki galvenokārt ir Latvijas privātpersonas.

Komentāri

Pievienot komentāru