Apdrošināšana

Apdrošinātājs izmaksā 1,5 miljonus lielu kompensāciju par ugunsgrēku ražotnē

Jānis Rancāns, 11.09.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Apdrošinātājs If Apdrošināšana izmaksājis pēdējo gadu lielāko apdrošināšanas atlīdzību 1,5 miljonu eiro apmērā par ugunsgrēku koka granulu ražotnē.

Gada sākumā If Apdrošināšana klienta SIA New Fuels koka granulu ražotnē notika eksplozija, nodarot klientam lielus materiālos zaudējumus un uz vairākiem mēnešiem apstādinot ražotnes darbību. Lai uzņēmums spētu atjaunot savu darbību If Apdrošināšana kompensēja klientam nodarītos zaudējumus par kopējo summu 1,5 miljonu eiro apmērā.

Apdrošinātājs norāda, ka sadarbība ar New Fuels aizsākās jau 2010. gadā, kad uzņēmums, veicot investīcijas 16 miljonu eiro apmērā, uzsāka jaunas granulu rūpnīcas darbību.

Negadījuma brīdī esošā New Fuels apdrošināšanas programma paredzēja aizsardzību gan pašai rūpnīcai un visām iekārtām, gan komercdarbības pārtraukumam, kas varētu rasties no kaitējuma rūpnīcai.

Sadarbojoties ar ārvalstu iekārtu piegādātājiem, pusgada laikā granulu ražotnē tika pilnībā pārbūvēta krāsns un žāvētava, kā arī uzlabotas ekspluatācijas un drošības procedūras. Šobrīd uzņēmums jau atsācis ražošanu un saskaņā ar uzņēmuma plāniem, tas jau septembrī spēs sasniegt ražošanas apjomus, kādi tie bija pirms notikušās eksplozijas, kā arī, pateicoties veiktajiem uzlabojumiem, arī kāpināt gatavās produkcijas apjomus.

Martā līdzīga rakstura ugunsgrēks notika arī kāda Igaunijas uzņēmuma koka granulu ražotnē. Lai gan ražotnē nostrādāja automātiskā dzēšanas sistēma, tomēr 15 minūšu laikā tika nodarīti lieli zaudējumi vairākām iekārtām. Kopējais If P&C Insurance AS atlīdzības apmērs uzņēmumam bija gandrīz 600 tūkstošu eiro apmērā, kas pienācās kā kompensācija par īpašuma un komercdarbības pārtraukumu.

Komentāri

Pievienot komentāru