Apdrošināšana

Apdrošinot īpašumu Seesam, varēs izdevīgāk apdrošināt arī velosipēdu

Ieva Mārtiņa, 28.07.2010

Jaunākais izdevums

Līdz 31.augustam, apdrošinot īpašumu un mantu, Seesam Latvia piedāvā iespēju apdrošināt arī velosipēdu par 10 latiem gadā.

Tas nozīmē, ka kompānija nepiedāvā apdrošināt tikai velosipēdu.

Valsts policijas dati liecina, ka vasarā Rīgā katru mēnesi vidēji tiek nozagti 150 līdz 200 velosipēdi, bet visā Latvijas teritorijā tiek reģistrētas aptuveni 300 līdz 350 velosipēdu zādzības mēnesī, informēja Seesam Mārketinga un sabiedrisko attiecību direktore Dace Gertnere. Policija atzīst, ka apzagtajiem velosipēdu īpašniekiem ir salīdzinoši mazas izredzes atgūt savu divriteni, jo atklāta tiek tikai neliela daļa no šiem noziegumiem.

Neskatoties uz to, ka pēdējā laikā, policijas darbinieki pastiprinātu uzmanību pievērsuši velosipēdu drošībai tirdzniecības centru stāvlaukumos, zādzību skaits no tajos esošajām specializētajām velosipēdu novietnēm joprojām ir ļoti liels. Tagad zagļi zog velosipēdus no šķūnīšiem, garāžām, pagrabiem, kāpņu telpām un dzīvojamo namu balkoniem.

Lai velosipēdu īpašnieki nekļūtu par zagļu vai laupītāju upuriem, Seesam iesaka vairāk rūpēties par savu braucamrīku drošību.

Komentāri

Pievienot komentāru
Apdrošināšana

Arī Seesam apvienojies; Latvijā darbojas filiāle

Ieva Mārtiņa, 28.12.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Somijas finanšu grupā OP-Pohjola Group ietilpstošie Seesam nedzīvības apdrošināšanas uzņēmumi Latvijā, Lietuvā un Igaunijā ir apvienojušies, izveidojot vienotu uzņēmumu Seesam Insurance AS, kas darbosies Baltijas valstīs.

Turpmāk Latvijā darbosies Seesam Insurance AS Latvijas filiāle, kas pārņēmusi visas Seesam Latvia tiesības un saistības, turpinot uzņēmuma darbību un nodrošinot klientu apkalpošanas servisu tāpat kā līdz šim, Db.lv informēja Seesam Insurance AS Latvijas filiāles Mārketinga un sabiedrisko attiecību departamenta direktors Armands Šterns.

Šobrīd apdrošināšanas tirgū izveidotas un darbojas vairākas Eiropas sabiedrības (ar galvenā uzņēmuma reģistrāciju vienā no Baltijas valstīm un izveidotām filiālām pārējās valstīs), tajā skaitā Latvijā reģistrētā BTA Insurance Company SE, Igaunijā reģistrētās: If P&C Insurance AS Latvijas filiāle, Ergo Life Insurance SE Latvijas filiāle, Swedbank Life Insurance SE Latvijas filiāle, Mandatum Life Insurance Baltic SE Latvijas filiāle, Compensa Life Vienna Insurance Group SE Latvijas filiāle, liecina Finanšu un kapitāla tirgus komisijas apkopotā informācija.

Komentāri

Pievienot komentāru
Apdrošināšana

Pēc negadījuma Taizemē Seesam atlīdzībā izmaksā gandrīz 95 000 eiro

Dienas Bizness, 27.05.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vidējā zaudējumu atlīdzība, ko apdrošināšanas kompānijas Seesam Insurance AS Latvijas filiāle izmaksājusi par gadījumiem ceļojumu apdrošināšanā laikā posmā no 2014. gada janvāra līdz 2015. gada aprīlim, ir aptuveni 700 eiro. Savukārt lielākā atlīdzība, kas izmaksāta šajā laikā posmā, sasniedza gandrīz 95 000 eiro, informē Seesam Insurance AS Latvijas filiāles pārstāvis Ivars Lubāns.

Naudas izteiksmē lielākās apdrošināšanas atlīdzības parasti tiek izmaksātas par negadījumiem tālākās zemēs – ASV un Kanādā, kā arī eksotiskajās zemēs. Šajā gadā vislielāko zaudējumu atlīdzību ceļojumu apdrošināšanā – gandrīz 95 000 eiro – Seesam izmaksāja par medicīnisko palīdzību, transporta pakalpojumiem un cita veida atbalstu, kas tika sniegts kādam vīrietim pēc negadījuma Taizemē, stāsta Seesam Insurance AS Latvijas filiāles Atlīdzību departamenta ceļojumu apdrošināšanas izmaksu speciāliste Kristīne Doze.

17. martā vīrietis ļoti smagā stāvoklī tika nogādāts kādā no Taizemes slimnīcām. Mediķi secināja, ka nopietnās veselības problēmas, visticamāk, radījusi pirms dažām dienām gūta it kā neliela galvas trauma, kas bija izprovocējusi ļoti būtiskus un dzīvībai bīstamus veselības traucējumus. Papildu problēmas radīja ar cietušā ļoti cienījamais vecums. Sākotnēji pacienta pārvešana uz Latviju tika plānota pēc Taizemes slimnīcā pavadītām pāris nedēļām. Taču veselības stāvokļa tālākas pasliktināšanās dēļ nācās veikt operāciju un pacientu turpināt uzturēt komas stāvoklī. Kopumā viņš Taizemes slimnīcā pavadīja vairāk nekā mēnesi. Cietušā pārvešanu uz mājām sarežģīja ne tikai tas, ka no Taizemes nav tieša avioreisa uz Latviju, bet arī viņa smagais veselības stāvoklis – vīrietim visu laiku bija jāatrodas pieslēgtam pie dzīvības uzturēšanas sistēmām Tāpēc lidojumā no Taizemes uz Vāciju viņu līdzi devās divi mediķi. Pēc tam no lidostas Vācijā līdz slimnīcai Latvijā pacients tika pārvests ar neatliekamās medicīniskās palīdzības mašīnu. Cietušā repatriācijas kopējie izdevumi šajā gadījumā bija 50 000 eiro – vairāk nekā puse no Seesam izmaksātās apdrošināšanas atlīdzības, stāsta K. Doze.

Komentāri

Pievienot komentāru
Apdrošināšana

Seesam Insurance AS Latvijas filiāles peļņa pirms nodokļiem pusgadā - 1 miljons eiro

Lelde Petrāne, 15.08.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šogad turpinās Seesam Insurance AS un tās mātes kompānijas - Somijā lielākās apdrošināšanas sabiedrības Pohjola Insurance Company Ltd. - izaugsme, liecina apdrošinātāja sniegtā informācija.

Kopējais Pohjola Insurance Company Ltd. parakstīto prēmiju apjoms pirmajā pusgadā pieaudzis par 7 %, savukārt kompānijas meitas uzņēmuma Seesam Insurance AS izaugsme Baltijas valstīs bijusi straujāka, sasniedzot 8 %. Visstraujāko izaugsmi ir sasniegusi Seesam Insurance AS Latvijas filiāle, kuras parakstīto prēmiju apjoms šā gada pirmajā pusgadā ir pieaudzis par 17 %.

Neraugoties uz to, ka 2014. gada pirmajā pusgadā piekritušo apdrošināšanas atlīdzību apjoms pieaudzis par 13 %, Seesam Insurance AS peļņa pirms nodokļu nomaksas Baltijas valstīs, salīdzinot ar pagājušā gada to pašu periodu, ir pieaugusi par 1 miljonu eiro un sasniegusi 3,2 miljonus eiro. Seesam Insurance AS Latvijas filiāles peļņa pirms nodokļu nomaksas 2014. gada pirmajā pusgadā sasniegusi 1 miljonu eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Apdrošināšanas akciju sabiedrības Seesam Latvia valde pieņēmusi lēmumu uzsākt uzņēmuma reorganizāciju, lai pievienotos Igaunijas akciju sabiedrībai Seesam Insurance.

AAS Seesam Latvia direktors un valdes loceklis Aigars Freimanis uzsver, ka uzņēmuma reorganizācija uzskatāma par «muskuļu audzēšanu», kas būtiski palielinās uzņēmuma potenciālu, radot iespēju turpmāk piedalīties arī ambiciozākos nedzīvības apdrošināšanas pakalpojumu iepirkumos.

Plānots, ka reorganizāciju varētu pabeigt jau līdz šā gada beigām. Pēc tās, mainoties uzņēmuma juridiskajam statusam, AAS Seesam Latvia mainīs arī nosaukumu - turpmāk tā būs a/s Seesam Insurance filiāle Latvijā.Savukārt līdz pievienošanās brīdim turpinās savu darbību tāpat kā līdz šim.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

OP Finanšu grupa ir nolēmusi pārdot visas savas nedzīvības apdrošināšanas sabiedrības «Seesam Insurance AS» (Seesam) akcijas «Vienna Insurance Group» (VIG). Puses parakstīja pārdošanas līgumu 2017. gada 18. decembrī. VIG šodien jau ir sniegusi paziņojumu par šo iegādi.

«Seesam», kas tika dibināts 1991. gadā, kļuva par OP Finanšu grupas sastāvdaļu 2006. gadā. Baltijas valstīs «Seesam» ir 23 filiāles un tiek apkalpoti vairāk nekā 200 000 klientu, no kuriem privātpersonas veido 86 procentus. Šis darījums nekādi neietekmēs «Seesam» klientu apdrošināšanas līgumus vai apdrošināšanas noteikumus, informē darījumā iesaistītie. Šī darījuma pabeigšanai būs vēl nepieciešams varas iestāžu apstiprinājums.

«Seesam» bruto parakstītās prēmijas 2016. gadā veidoja aptuveni 60 miljoni eiro, un uzņēmuma tirgus daļa veidoja aptuveni 5,7 procentus no Baltijas nedzīvības apdrošināšanas tirgus. Baltijas valstīs «Seesam» tiek nodarbināti 335 darbinieki, no kuriem 150 ir Igaunijā, 90 Latvijā un 95 Lietuvā. Šis darījums neietekmēs «Seesam» darbinieku darba līgumus vai viņu darba tiesisko attiecību nosacījumus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedokļi

Viedoklis: Konkurences samazināšanās turpinās paaugstināt OCTA un citas apdrošināšanas cenas

Profesionālo apdrošināšanas brokeru asociācijas valdes priekšsēdētājs Agris Auce, 19.12.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ar vakar noslēgtā līguma par «Seesam Insurance» akciju pārdošanu VIG grupai, strauji turpina samazināties konkurence Latvijas apdrošināšanas tirgū.

Kā jau zināms, tad austriešu uzņēmumam «Vienna Insurance Group» (VIG) Latvijā jau pieder trīs apdrošinātāji – BTA Baltic, Compensa un Interrisk, kas agrāk bija pazīstams kā AAS Baltikums. Nav noslēpums, ka drīz vien VIG grupai piederošais Interrisk beigs pastāvēt kā patstāvīga vienība un pievienosies Latvijas vienai no lielākajām (arī VIG grupai piederošajām) apdrošināšanas sabiedrībām - BTA Baltic.

Apdrošinātāju savstarpējās sadarbības biedrība LTAB (Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojs) var turpināt stāstīt par to cik lielus zaudējumus cieš OCTA nozare Latvijā, bet OCTA cenu straujais kāpums 2017.gadā sākās tieši pēc tam, kad Latvijā bija noslēdzies būtisks konkurences samazināšanās etaps – VIG grupas rokās nonāca trīs līdz tam neatkarīgi apdrošinātāji, kā arī noslēdzās Baltas un PZU apvienošanās. Varbūt tā ir nejauša sakritība. Tāpat kā 2017.gada laikā apdrošinātāju būtiski samazinātās brokeru komisijas OCTA apdrošināšanas veidā arī var izrādīties gluži nejauša sakritība, nevis apdrošinātāju savstarpēji saskaņota rīcība.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

OCTA polises mototransportam šogad visaktīvāk varētu iegādāties pirms Lieldienām

Gunta Kursiša, 12.03.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Apdrošinātāji mēdz jokot, ka pirmie pavasara vēstneši ir nevis gājputni, kas atgriežas no siltajām zemēm, bet gan motociklisti, kas katra gada marta sākumā sāk aktīvāk iegādāties apdrošināšanas polises, stāsta Seesam Insurance Latvijas filiāles pārstāve Dace Raciborska, savukārt uzņēmuma sauszemes transporta līdzekļu apdrošināšanas risku parakstītājs Pēteris Lečmanis norāda, ka šogad OCTA pirkšanas «bums» mototransportam sagaidāms pirms Lieldienām.

Komentāri

Pievienot komentāru
Apdrošināšana

Apdrošinātājs: Latvijā strauji pieaudzis jaunu automašīnu zādzību gadījumu skaits

Žanete Hāka, 13.10.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijā strauji pieaudzis jaunu, līdz piecus gadu vecu automašīnu zādzību gadījumu skaits, liecina apdrošināšanas sabiedrības Seesam rīcībā esošie Iekšlietu ministrijas dati par šā gada septiņiem mēnešiem.

Dati liecina, ka zagtāko automašīnu saraksta galvgalī šogad ir «Volkswagen» markas automašīnu «Golf» un«Passat» modeļi, tam seko «BMW» 3. sērijas un 5. sērijas automašīnas, «Audi» markas «Audi 80» un «Audi A4» automašīnu modeļi un «Toyota RAV» markas automašīnas. Lielu popularitāti zagļu vidū iemantojuši arī «Nissan X-Trail» un «Subaru Legacy», kuri zagtāko automašīnu saraksta galvgalī nonākuši pirmo reizi.

Salīdzinot ar 2016. gadu līdz piecu gadu vecu auto zādzību skaits vidēji mēnesī ir dubultojies un sastāda 30 procentus no visām nozagtajām automašīnām Latvijā.

Lai izvairītos no nepatīkamiem mirkļiem, kad jāsecina, ka automašīna ir nozagta, apdrošināšanas sabiedrība «Seesam» aicina izvietot papildus drošības sistēmas. «Seesam» transportlīdzekļu apdrošināšanas eksperts Igors Taburs norāda, ka par papildus drošības sistēmu īpaši vajadzētu padomāt to automašīnu īpašniekiem, kuru spēkrati aprīkoti ar bezatslēgu jeb «KeyLess Go» sistēmu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Seesam Insurance šogad nopelnījusi 480 tūkstošus latu

Žanete Hāka, 04.09.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šā gada pirmajā pusē Seesam Insurance AS Latvijas filiāle strādāja ar 480 tūkstošu latu lielu peļņu no apdrošināšanas, tādejādi pilnībā atpelnot iepriekšējā gada zaudējumus, informēja uzņēmuma pārstāvji.

Seesam Insurance AS Latvijas filiālei bruto prēmiju apjoms pirmajā pusgadā ir saglabājies iepriekšējā gada līmenī – 6,2 miljoni eiro,

Savukārt apgrozījuma izmaiņas ir skārušas produktu portfeli, kur pieauguši praktiski visi apdrošināšanas produktu veidi, izņemot KASKO un OCTA, kuriem Seesam pirmajā pusgadā piemēroja konservatīvu cenu politiku.

Seesam Insurance AS Latvijas filiāles vadītājs Aigars Freimanis norāda, ka šī gada otrajā pusgadā tirgū būtiskas izmaiņas nav gaidāmas. «Vairākas pazīmes liecina, ka Latvijas nedzīvības apdrošināšanas tirgus ir sācis atgūties pēc iepriekšējo gadu krīzes un visdrīzāk šis gads noslēgsies ar nelielu apgrozījuma pieaugumu, kopumā pieaugot par 5% salīdzinot ar 2011. gadu. Turklāt šis pieaugums, visticamāk, pārsvarā būs saistīts ar polišu cenu korekciju, nevis ar klientu skaita pieaugumu vai apdrošināšanas tirgus palielināšanos.»

Komentāri

Pievienot komentāru
Apdrošināšana

Pieaudzis atlīdzības pieteikumu skaits par plūdu nodarītajiem zaudējumiem

Sanita Igaune, 06.04.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēdējās dienās ievērojami palielinājies to cilvēku skaits, kas pie apdrošināšanas akciju sabiedrības Seesam Latvia klientu konsultantiem vērsušies ar jautājumiem par plūdu nodarītajiem zaudējumiem mājoklim un personiskajai mantai.

Tiesa, prognozes par to, cik lieli kopumā būs šī pavasara plūdu radītie zaudējumi, pagaidām ir tikai ļoti aptuvenas, DB norāda Seesam Latvia Mārketinga un sabiedrisko attiecību direktore Dace Gertnere, jo ledus iešana vēl nav beigusies un tuvākajā laikā radīsies vēl jauni postījumi.

Taču jau šobrīd Seesam prognozē, ka šogad plūdi Latvijas mājsaimniecībām, salīdzinot ar citiem gadiem, būs radījuši ievērojami vairāk zaudējumu - līdz ar to lielāks būs arī apdrošināšanas atlīdzību pieteikumu skaits saistībā ar tiem.

Lielākā apdrošināšanas atlīdzība, kuru Seesam Latvia līdz šim izmaksājusi par plūdu risku vienam apdrošinātajam objektam, ir 120 tūkst. eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru
Apdrošināšana

KP vērtē tirgus spēlētāju apvienošanos apdrošināšanas nozarē

Dienas Bizness, 09.02.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Konkurences padome (KP) saņēma apvienošanās ziņojumu par darījumu, ar kuru Vienna Insurance Group AG Wiener Versicherung Gruppe iegūst izšķirošu ietekmi pār AS Seesam Insurance, liecina KP publiskotā informācija.

Lēmums par apvienošanās atļaušanu, aizliegšanu vai atļaušanu ar saistošiem noteikumiem Konkurences padomei jāpieņem viena mēneša laikā no ziņojuma saņemšanas dienas. Savukārt, ja lietā nepieciešama padziļināta papildu izpēte, lēmuma pieņemšanas termiņš var tikt pagarināts līdz četriem mēnešiem no ziņojuma saņemšanas dienas.

Uzņēmumi, kas varētu sniegt būtisku un pamatotu viedokli par plānotās apvienošanās ietekmi uz tirgu un konkurenci tajā, aicināti sazināties ar KP.

Pārdod apdrošināšanas uzņēmuma Seesam akcijas

KP atgādina, ka tās atļauja apvienošanās darījumiem nepieciešama, ja apvienošanās dalībnieku kopējais apgrozījums iepriekšējā finanšu gadā Latvijas teritorijā ir bijis ne mazāks par 30 miljoniem eiro un vismaz 2 apvienošanās dalībnieku apgrozījums iepriekšējā finanšu gadā Latvijas teritorijā ir bijis ne mazāks par 1,5 miljonu eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru
Apdrošināšana

Pērn vislielākā – 3,2 miljonu latu atlīdzība pieteikta BTA

Ieva Mārtiņa, 17.03.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2010. gadā no visiem nedzīvības apdrošināšanas veidiem lielākā pieteiktā atlīdzība bija 3,2 miljoni latu, ko īpašuma apdrošināšanā pret uguns un dabas stihiju postījumiem izmaksā BTA. Savukārt otru lielāko lielāko atlīdzību virs 700 tūkstošiem latu par OCTA gadījumu plāno izmaksāt Seesam Latvia.

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas apkopotā informācija liecina, ka no 18 nedzīvības apdrošināšanas veidiem vislielāko atlīdzību BTA varēru izmaksāt deviņos apdrošināšanas veidos (tajā skaitā nelaimes gadījumu, dzelzceļa transporta, gaisakuģu, kuģu, kravu, sauszemes un gaisa kuģu transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības apdrošināšanā, kredītu apdrošināšanā).

BTA SE Mārketinga un sabiedrisko attiecību departamenta direktore Ilva Priedniece Db.lv, skaidrojot lielo atlīdzību, atzina, ka šobrīd mainījusies pieteiktās atlīdzības summa. «Šis ir pārapdrošināšanas gadījums saistībā ar īpašuma apdrošināšanu, kurš šobrīd tiek atjaunots. Šo atlīdzības pieteikumu saņēma BTA SE Lietuvas filiāle par vienu ārzemēs notikušu negadījumu. Sākotnēji tika pieteikta atlīdzība par 3,2 milj Ls, bet šobrīd atlīdzības summa ir samazinājusies, jo faktiskie zaudējumi bija mazāki nekā sākumā aprēķināts, esam izmaksājuši daļu atlīdzības summas, daļa vēl ir pieteikta. Šobrīd kopējā pieteikuma summa ir 2,54 milj. Ls, bet galīgais tās apmērs būs zināms, kad viss īpašums tiks atjaunots,» tā viņa, norādot, ka sīkāk par gadījumu stāstīt nevar, kamēr nav saskaņots ar klientu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Seesam: No jumtiem nenotīrīts sniegs atkusnī ir nopietns apdraudējums ēkām

Žanete Hāka, 27.01.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Intensīvās snigšanas un trīs nedēļas nepārtraukti ilgušā sala dēļ visā Latvijā ir izveidojusies bieza sniega sega, kas visai nopietni varētu pārbaudīt daudzu mājokļu un būvju jumtu izturību, atgādina AS Seesam Insurance eksperti.

Iepriekšējās nedēļas laikā sniega segas biezums daudzviet palielinājies ļoti strauji. Piemēram, Kurzemes pusē pagājušās nedēļas sākumā vienas dienas laikā tas pieauga par apmēram 30 centimetriem, kopējam sniega segas biezumam vietām pārsniedzot pat 60 centimetrus.

Apdrošināšanas kompānijas Seesam Insurance AS Latvijas filiāles līdzšinējā pieredze liecina, ka šādi laika apstākļi – straujš atkusnis pēc ilgākas snigšanas un biezas sniega kārtas izveidošanās – ir apdraudējums ēkām, ja no to jumtiem laikus nav notīrīts sniegs. No jumta nenovāktais sniegs sablīvējas un, absorbējot gaisā esošo mitrumu, sniega svars pakāpeniski palielinās, tādējādi ar katru nākamo snigšanu, atkusni un sasalšanu rada aizvien lielāku slodzi jumta konstrukcijām. Piemēram, 20 centimetrus biezs svaigi sasniguša sniega slānis uz 1 m2 jumta platības rada 40 kilogramus lielu slodzi. Savukārt sablīvējušās un kūstošas 20 centimetrus biezas sniega kārtas slodze uz jumta seguma 1 m2 veido apmēram 100 kilogramus lielu slodzi. Aptuvenam salīdzinājumam – 20 centimetrus bieza sablīvējusies un kūstoša sniega kārta uz 75 m2 lielu jumta segumu un tā balsta konstrukcijām rada tādu slodzi, it kā uz šī jumta būtu sastājušies100 pieauguši cilvēki.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nekustamā īpašuma konsultāciju uzņēmums Newsec Latvia noslēdzis telpu nomas līgumu ar Skandināvijas apdrošināšanas uzņēmumu Seesam Insurance, Somijas bankas Pohjola Bank filiāli Latvijā un līzinga kompāniju Pohjola Finance.

Pohjola Banka plc Latvijas filiāles, Seesam Insurance AS Latvijas filiāles un Pohjola Finance jaunais apvienotais birojs atradīsies Rīgā, Muitas ielā 1.

Kopējā iznomāto biroja telpu platība, kurās strādās šie uzņēmumi, ir 1564,3 kvadrātmetri. Ēkas pirmajā stāvā atradīsies apdrošināšanas kompānijas Seesam klientu apkalpošanas telpas.

Newsec pārstāve Ilze Reira uzsver, ka iznomāto telpu platība, to plānojums un tehniskais nodrošinājums ir piemērots finanšu iestādes darba specifikai, turklāt, ņemot vērā jaunā nomnieka vēlmes, ir veikta telpu papildu pielāgošana. Plānots, ka nomnieki tuvākajā laikā sāks pārcelšanos no Pārdaugavas uz jaunajām telpām. Paredzēts, ka pilnībā biroju pārcelšana tiks pabeigta līdz šā gada beigām.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Apdrošināšanas akciju sabiedrība Seesam Latvia sadarbībā ar Euroaptieku tīklu Latvijā no 17.oktobra līdz 31.decembrim piedāvā iespēju jebkurā no Euroaptiekām iegādāties jauna veida veselības apdrošināšanas produktu – gripas polisi.

Gripas polises īpašniekam apdrošinātājs kompensēs izdevumus par gripas ārstēšanai nepieciešamajiem medikamentiem. Tādējādi uzrādot visus nepieciešamos dokumentus, tai skaitā ārsta izrakstītas receptes, jebkurā Euroaptiekā būs iespēja saņemt nepieciešamos medikamentus apdrošināšanas līguma summas ietvaros.

Ja apdrošināšanas polisi iegādāsies persona, kura nebūs vakcinējusies pret gripu, līgumā tiks paredzēts pašrisks, bet gadījumos, ja polisi iegādāsies persona, kas šajā sezonā būs vakcinējusies pret gripu, pašrisks netiks piemērots. Tas nozīmē, ka izdevumi par gripas ārstēšanai izrakstītajiem medikamentiem tiks kompensēti līgumā paredzētajā apdrošinājuma summas apmērā ar nosacījumu, ka polises īpašnieks būs ievērojis līgumā ietvertos apdrošināšanas noteikumus, skaidro Seesam Latvia.

Komentāri

Pievienot komentāru
Apdrošināšana

Seesam Latvia apdrošinās lauksaimniecības tehniku

Sandra Dieziņa, 03.06.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AAS Seesam Latvia lauksaimniecības tehnikas īpašniekiem piedāvā jaunu kompleksu apdrošināšanas paketi, kurā ietverta tehnikas visu risku apdrošināšana un tehnikas vadītāja nelaimes gadījumu apdrošināšana.

Piedāvājumā ir visu risku apdrošināšana - tas nozīmē, ka zaudējumi par lauksaimniecības tehniku tiks kompensēti, ja tie būs radušies pēkšņu ārēju bojājumu dēļ, piemēram, zaudējumi radušies ugunsgrēka, dabas stihijas, zādzības vai vandālisma dēļ. Tāpat šīs apdrošināšanas gadījumā tiek kompensēti zaudējumi tehnikas apgāšanās, uztriekšanās citam objektam, nogrimšanas vai vēl citu iemeslu dēļ.

Būtiski, ka šis apdrošināšanas segums tehnikai visā Latvijas teritorijā ir spēkā ne tikai tajā laikā, kad tehnika tiek lietota tai paredzētajos lauksaimniecības darbos, bet arī tad, kad tā tiek pārvadāta uz piekabēm vai treileriem, kā arī piedaloties ceļu satiksmē kā satiksmes dalībniekam, tā Seesam Latvia.

Komentāri

Pievienot komentāru
Apdrošināšana

Balva un Baltikums visaktīvāk piekopj regresa prasības

Ieva Mārtiņa, 04.06.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nedzīvības apdrošināšanas kompānijas Balva un Baltikums, kas iepriekš izcēlās ar OCTA cenu dempingu, izrādās, ir aktīvākās regresa prasītājas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Piektdienas intervija ar Compensa Life Latvijas filiāles vadītāju Viktoru Gustsonu

Lelde Petrāne, 27.02.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Biznesa portāls Db.lv piedāvā piektdienas mini interviju sēriju. Katru nedēļu kāds no uzņēmējdarbības vides pārstāvjiem sniedz atbildes uz jautājumiem - gan nopietniem, gan arī personīgākiem.

Uz jautājumiem šonedēļ atbild dzīvības apdrošināšanas kompānijas Compensa Life Latvijas filiāles vadītājs Viktors Gustsons. «Apdrošināšana ir uzticības bizness,» uzsver V. Gustsons.

- Kāpēc Jūs strādājat šajā uzņēmumā/nozarē?

Strādāju apdrošināšanas nozarē jau kopš 1991.gada. Sāku strādāt apdrošināšanas akciju sabiedrībā Balta, pēc tam piecus gadus biju Vērtspapīru tirgus komisijas vadītājs. Kopš 2001. gada strādāju Compensa Life. Uzskatu, ka apdrošināšana ir ļoti interesanta biznesa sfēra.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Seesam Latvia un Baltkom TV strīdā tikuši līdz tiesu debatēm

Elīna Pankovska, 09.06.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas pilsētas Centra rajona tiesa Seesam Latvia un Baltkom TV lietas izskatīšanā ir pasludinājusi pārtraukumu, jo lietas izskatīšana ir pabeigta, un līdz ar to 11.jūnijā ir gaidāmas tiesu debates, DB pastāstīja tiesas pārstāvis Kaspars Sadauskis.

Prasība tiesā ar prasību par 115 tūkst. Ls piedziņu no telekomunikāciju uzņēmuma Baltkom TV saistīta ar to, ka Seesam Latvia pēc ugunsgrēka kādā daudzdzīvokļu mājā esot izmaksājis dzīvokļa saimniekiem kompensāciju par nodarītajiem postījumiem.

Taču vēlāk ugunsdzēsēji atzinuši, ka cēlonis bijis televīzijas pastiprinātāju iekārta. Savukārt Baltkom TV iepriekš norādīja, ka uzņēmums nepiekrīt prasībai un noraida to, ka ugunsgrēks izcēlies no bēniņos novietotās televīzijas signāla aparatūras, jo visa Baltkom TV telekomunikāciju pakalpojumu aparatūra un tehniskie darbi tiekot veikti kvalitatīvi un ar augstu kontroles līmeni.

Komentāri

Pievienot komentāru
Apdrošināšana

Atkusnis nodarījis zaudējumus daudziem īpašumiem

Elīna Pankovska, 17.01.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šā gada janvāra divās pirmajās nedēļās AAS Seesam Latvia saņēmusi jau vairāk nekā 50 atlīdzību pieteikumus, kas saistīti ar atkušņa radītajiem zaudējumiem. Un ar katru nākamo dienu pieteikumu skaits aug, informē uzņēmuma pārstāve Dace Gertnere.

Esošā situācija esot atšķirīga no pagājušā gada janvāra, kad Seesam Latvia nesaņēma nevienu atlīdzības pieteikumu, kas jebkādā veidā būtu saistīts ar atkušņa radītiem zaudējumiem.

D.Gertnere arī skaidro, ja īpašums bijis apdrošināts, tad apdrošināšanas kompānija zaudējumus īpašniekam atlīdzina tādos gadījumos, kad bojājumi radušies stipras snigšanas laikā vai tūlīt pēc tās. Savukārt atbildība par tiem zaudējumiem vai bojājumiem, kas radušies, kūstot sniegam, piemēram, no jumta, atbildība jāuzņemas nama apsaimniekotājiem.

DB jau rakstīja, ka straujais atkusnis izraisījis apdrošināšanas atlīdzību pieteikumu lavīnu, uzstādot jaunu apdrošināšanas pieteikumu skaita rekordu, ziņoja apdrošināšanas sabiedrība Balta.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Pohjola Bank atvērusi filiāli Viļņā

Žanete Hāka, 26.03.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Somijas finanšu grupas OP-Pohjola Group centrālā banka Pohjola Bank plc Viļņā atvērusi filiāli korporatīvajiem klientiem.

Līdz ar to Pohjola Bank plc pakalpojumi korporatīvajiem klientiem tagad ir pieejami visās Baltijas valstīs, informēja bankas Mārketinga un sabiedrisko attiecību departamenta direktors Armands Šterns.

Pohjola Bank plc korporatīvajiem klientiem Baltijas valstīs sniedz maksājumu un aktīvu pārvaldības, kā arī darba kapitāla, līzinga un investīciju finansēšanas pakalpojumus. Savukārt bankas meitasuzņēmums Seesam visās Baltijas valstīs piedāvā plašu nedzīvības apdrošināšanas produktu klāstu.

Pohjola Baltijas reģionā darbojas jau apmēram divdesmit gadus, piedāvājot sava meitasuzņēmuma Seesam nedzīvības apdrošināšanas pakalpojumus. 2008. gadā Pohjola paplašināja savu biznesu Baltijas valstīs un sāka sniegt arī finanšu līzinga pakalpojumu klāstu dažādās nozarēs strādājošām juridiskām personām. 2011. gada vasarā Pohjola Bank plc atvēra savu Igaunijas filiāli Tallinā, bet 2012. gada rudenī – Latvijas filiāli Rīgā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Apdrošināšana

Par Seesam Latvia akcionāru kļuvusi Pohjola Non-Life Insurance Company

Žanete Hāka, 18.03.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Veiktas izmaiņas OP-Pohjola Group, nododot Baltijas tirgū strādājošo Seesam nedzīvības apdrošināšanas uzņēmumu akcijas grupai piederošajai nedzīvības apdrošināšanas kompānijai Pohjola Non-Life Insurance Company Ltd.

Pohjola Non-Life Insurance Company Ltd turpmāk piederēs 100% Baltijas uzņēmumu akcijas, informēja Seesam Latvia pārstāvji.

OP-Pohjola grupas uzņēmumu kopējie aktīvi 2009. gada beigās veidoja 80,43 miljardus eiro, bet grupas pašu kapitāls ir 6,19 miljardi eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru
Apdrošināšana

Brokeri: Latvijā apdrošinātāji ierobežoti piedāvā iespēju segt vulkāna izvirduma radītos zaudējumus

Ieva Mārtiņa, 26.05.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Atšķirībā no Rietumvalstīm, Latvijas apdrošināšanas tirgus pašlaik nepiedāvā kompensēt vulkāna dēļ vispār nenotikušu ceļojumu, un kompensāciju iespējas ir ierobežotas tikai ar ārkārtas mājās atgriešanās izdevumiem.

Latvijā sastopamā ceļojumu apdrošināšana nesedz lidojumu atcelšanas vai aizkavēšanās radītos finansiālos zaudējumus, piemēram, negūto peļņu, kontraktuālu atbildību un tamlīdzīgi, ar nožēlu secina Latvijas profesionālā apdrošināšanas brokeru asociācija.

Brokeri izanalizējuši Latvijā populārāko ceļojumu apdrošināšanas sabiedrību noteikumus attiecībā uz vulkānu risku. ERGO un Balta vulkānu radītos riskus nesedz vispār. Seesam dārgākā ceļojumu apdrošināšanas polise (Zelta extra), kura ietver lidojumu aizkavēšanās risku, sedz ārkārtas atgriešanās Latvijā izdevumus. Seesam informēja, ka kopš pērnā gada, kad aprīlī un maijā Īslandē izvirda Eijafjadlajegidls un gaisa satiksme tika apgrūtināta gandrīz mēnesi, kopumā apdrošināšanas atlīdzībās kompānija izmaksāja vairāk nekā 6100 eiro (4300 latu). Vidējais atlīdzības apmērs bija nedaudz vairāk par 180 eiro (ap 127 lati). Lielākā atlīdzība bija 600 eiro (420 lati), kas tika izmaksāta par trīs personu atgriešanos no Šveices ar īrētu auto. Tikmēr brokeri arī minēja, ka Baltikums Biznesa Plus vai V.I.P. programmas paredz iespēju ierobežotā apmērā kompensēt alternatīvas atgriešanās Latvijā iespēju. Šis variants gan diez vai segs visas ārkārtas atgriešanās izmaksas. Arī IF P&C sedz ārkārtas atgriešanās Latvijā izmaksas, bet arī ekonomiskā veidā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Baltcom nebūs jāmaksā 115 tūkstoši latu Seesam

Elīna Pankovska, 24.10.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas apgabaltiesa pilnībā noraidījusi Seesam Latvia prasību par 115 tūkst. Ls piedziņu no telekomunikāciju uzņēmuma SIA Baltcom TV. Prasība ir saistīta ar to, ka Seesam Latvia pēc ugunsgrēka kādā daudzdzīvokļu mājā esot izmaksājusi dzīvokļa saimniekiem kompensāciju par nodarītajiem postījumiem.

Taču vēlāk ugunsdzēsēji atzinuši, ka cēlonis bijis televīzijas pastiprinātāju iekārta. Savukārt Baltcom TV iepriekš norādīja, ka uzņēmums nepiekrīt prasībai un noraida to, ka ugunsgrēks izcēlies no bēniņos novietotās televīzijas signāla aparatūras, jo visa Baltcom TV telekomunikāciju pakalpojumu aparatūra un tehniskie darbi tiekot veikti kvalitatīvi un ar augstu kontroles līmeni.

Iepriekš Rīgas pilsētas Centra rajona tiesa apmierināja apdrošinātāja prasību par kompensācijas piedziņu, taču SIA Baltcom TV iesniedza apelācijas sūdzību. Pilns apelācijas instances sprieduma teksts būs pieejams no šā gada 7.novembra, un to varēs pārsūdzēt 30 dienu laikā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

OCTA cena vienā klasē var atšķirties vairāk nekā 20 reižu

Žanete Hāka, 09.10.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Obligātās civiltiesiskās transportlīdzekļu apdrošināšanas (OCTA) cena vienā klasē pie dažādiem apdrošinātājiem var atšķirties vairāk nekā 20 reižu, savukārt, pērkot apdrošināšanu pie brokera, var nākties pārmaksāt vairāk nekā simts latus, liecina laikraksta Dienas Bizness apkopotā informācija.

Patlaban OCTA polisi iespējams iegādāties dažādos veidos: pie apdrošinātāja birojā, internetā - apdrošinātāja mājaslapā, brokera interneta portālā vai pie brokera klātienē. Patlaban interneta vietņu, kur var iegādāties OCTA polisi, neskaitot apdrošinātājus, ir vismaz desmit, turklāt cenu diapazons šajās vietnēs ir ļoti atšķirīgs.

Apkopojot cenas, par pamatu tika ņemtas 1996.-1998. gada Audi A4 markas automašīnas, kas atrodas sliktākajā jeb 1. bonus malus (BM) klasē, 6. jeb vidējā klasē un labākajā jeb 17. BM klasē.

Aprēķinot cenu Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju biroja (LTAB) mājaslapā, kurā apkopota informāciju par pašu apdrošinātāju piedāvātajām cenām bez uzcenojuma, cenu diapazons pie viena apdrošinātāja atkarībā no BM klases (starp BM1 un BM17) var atšķirties par vairākiem simtiem reižu.

Komentāri

Pievienot komentāru