Jaunākais izdevums

Tehnoloģiju kompānija Apple patlaban rada lētāku tās populārā tālruņa iPhone versiju, ziņo Wall Street Journal.

Šī tālruņa versija tirgū varētu nonākt šajā gadā.

Ierīce varētu līdzināties esošajiem iPhone, bet tajā varētu būt izmantoti lētāki materiāli, piemēram, apvalks būtu izgatavots no polikarbonāta plastmasas. Šādu informāciju medijam snieguši anonīmi avoti.

Vienlaikus medijs norāda - pastāv arī iespēja, ka Apple izlems nevirzīt tirgū lēto iPhone.

Jāatgādina, ka kompānija saskaras ar spiedienu, kuru rada konkurējošie viedtālruņu ražotāji, piemēram, Samsung Electronics, kura produkti izmanto Google Android operētājsistēmu.

Apple informāciju par lētāka iPhone plāniem nav komentējusi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Apple iPhone 15 ir pieejams jau kādu laiku. Un šobrīd iPhone 15. sērijas tālruņi ir jaunākie un labākie pieejamie Apple tālruņi tirgū. Tie piedāvā vairākas jaunas funkcijas un uzlabojumus salīdzinājumā ar iepriekšējo paaudzi, tostarp pārveidotu dizainu, ātrāku procesoru un labāku kameru sistēmu.

Bet vai tiešām katru gadu ir nepieciešams atjaunināt savu iPhone uz jaunāku modeli, vai arī iPhone 14 joprojām ir pietiekami labs? Noskaidrosim, ko piedāvā Apple iPhone 15, un salīdzināsim šo jauno tehnoloģisko brīnumu ar savu priekšteci – iPhone 14.

Iepazīsties ar Apple jaunākajiem modeļiem

Tāpat kā katru gadu, Apple neaprobežojas tikai ar vienu jaunu tālruņa izlaidumu; tā vietā iPhone 15 sērija piedāvā vairākus jaunus tālruņu modeļus. Šī pieeja nodrošina, ka cilvēkiem ir iespēja izvēlēties sev piemērotāko ierīci, kas lieliski atbilst viņu vajadzībām un vēlmēm.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ar iPhone X Apple pierāda, ka nav aizmirsis, kā izstrādāt inovatīvus risinājumus

Viedtelefonu tirgus izveidošanā nenovērtējamu pienesumu devušā iPhone desmit gadu jubilejā Apple savus cienītājus aplaimojis ne vien ar ikgadējo «āboltelefona» uzlabojumu iPhone 8 veidolā, bet arī krietni pārveidotu jubilejas versiju iPhone X. Un, ja «astotnieka» pirmajā tirdzniecības dienā pircēju attieksme bija neierasti vēsa, tad X jeb «desmitnieks» parādīja, ka fanātisko Apple lietotāju entuziasms joprojām nav pagaisis. Kilometriem garas rindas metropolēs, un arī Rīgā prezentācijas pasākumā Euronics veikalā visi pieejamie eksemplāri tika izķerti dažās minūtēs.

Vai tiešām tādai ažiotāžai ir pamatots iemesls? Jāsāk ar to, ka iPhone X iestrādātas vairākas tehnoloģijas, kas vismaz Apple ir jaunums. Ārpus kaliforniešu apjūsmotāju pulka gan lielākā daļa no tām jau labu laiku ir redzētas un aptaustītas. Tomēr pieminēšanas vērtas tās ir.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Papildināta - iPhone 5 dzen Apple jaunās virsotnēs; tehnoloģiju pasaule sajūsmā

Jānis Rancāns, 19.09.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju kompānijas Apple akciju cena pārsniegusi 700 ASV dolāru robežu pēc tam, kad kļuva zināms, ka jaunākā viedtālruņa iPhone 5 rezervāciju skaits pirmajā dienā pārsniedzis divus miljonus.

[Papildināta no 5. līdz 9. rindkopai]

Jaunā viedtālruņa rezervāciju skaits nedēļas nogalē bijis tik milzīgs, ka Apple bija spiesta pat noteikt vēlāku piegādes laiku. «iPhone 5 rezervāciju skaits ievērojami pārsniedza iPhone 4S rekordu. Klientu reakcija bija fenomenāla,» sacīja Apple viceprezidents Filips Šillers (Philip Schiller).

Savukārt tirgus analītiķu kompānija Baird Equity Research prognozē, ka Apple, visticamāk, pirmajās trijās dienās būs izdevies pārdot vairāk nekā piecus miljonus iPhone 5.

Milzīgā iPhone 5 popularitāte likusi Apple akciju vērtībai sasniegt galvu reibinošus augstumus. Trešdienas pēcpusdienā Apple akciju vērtība pārsniedza 701 ASV dolārus, uzkāpjot līdz 701,91 ASV dolāram.

Komentāri

Pievienot komentāru
Eksperti

Pieci iemesli, kas padara iPhone par kulta preci

Dainis Dembovskis - mobilo sakaru operatora «BITE» tehnoloģiju eksperts, 27.07.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Funkcionalitāte, ātrdarbība, stabilitāte - ar šīm lietām mēdz lepoties teju ikviens viedtālruņu ražotājs, tomēr tikai daži no zīmoliem iekļūst kulta preču statusā. Kā tehnoloģiju gigantam «Apple» nemainīgi izdodas saglabāt līderpozīcijas?

«iPhone» lietotāji visā pasaulē ar entuziasmu gaida ziņas par jauniem modeļiem, atjauninājumiem vai programmatūras versijām. Arī Latvijā šīm viedierīcēm ir prāvs cienītāju pulks.

Drosme un paļaušanās

Stīvs Džobs iedibināja tradīciju, ka «Apple» inženieri produktus rada, primāri domājot par sevi, tāpēc tiem jābūt īpaši inovatīviem, kvalitatīviem - tādiem, kurus viņi paši gribētu pirkt un lietot.

Interesanti, ka teju visus jaunos programmproduktus «Apple» drosmīgi nodod lietotājiem beta versijās, tā ļaujot viņiem iesaistīties to pilnveidošanā. Piemēram, operētājsistēmas «iOS12» beta versija lietotājiem pieejama jau kopš šā gada jūnija, lai gan oficiālā tās «pirmizrāde» plānota tikai rudenī.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Apple iPhone 7 kļuvis ūdensizturīgs un piedzīvojis dažas kosmētiskas izmaiņas, taču pārlieku atgādina iepriekšējās paaudzes modeli

Āboltelefonu lietotāji jau bija pieraduši pie ritma, ka ik pēc diviem gadiem viņiem tiek piedāvāts «pilnībā pārveidots» modelis. Tādēļ šogad ar nepacietību tika gaidīts, kādas dizaina izmaiņas būs piedzīvojis iPhone 7. Nez, vai kāds vispār pieļāva domu, ka septembra sākumā prezentācijā ieraudzīs to pašu pāris gadus seno iPhone 6 korpusu ar dažām niecīgām vizuālām pārvērtībām.

Par spīti Apple sarūpētajam pārsteigumam, Latvijā interese par iPhone nav mazinājusies, un šogad to gandrīz vienlaikus prezentēja neierasti daudz pārdevēju. Pie DB iPhone 7 testa modelis ieradās nevis no kāda mobilo sakaru operatora, bet gan no veikala iDeal, savukārt iPhone 7 Plus, ko aprakstīsim kādā no nākamajiem numuriem – no Euronics.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Apple prezentējusi «zelta iPhone» un «lēto iPhone»; par Latvijas tirgu nav zināms

Dienas Bizness, 11.09.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju kompānija Apple prezentējusi divas jaunākās viedierīcies - «zelta» iPhone 5s, kas aprīkots ar pirkstu nospiedumu atpazīšanas drošības sistēmu, kā arī iPhone 5C, kura cena dara Apple produktu pieejamāku pircējiem. Pašlaik gan nav zināms, kad Apple jaunumi varētu nonākt Latvijas tirgū, Db.lv norādīja Latvijas Mobilais telefons pārstāve Elīna Lidere.

Zināms, ka iPhone 5C cena ASV tirgū būs no 99 līdz 199 ASV dolāriem, slēdzot līgumu uz diviem gadiem, un tas būs pieejams piecās krāsās. Savukārt iPhone 5s, kuram bez pirkstu nospiedumu atpazīšanas tehnoloģijas ir arī jaudīgāks procesors un labāka fotokamera, maksās no 199 līdz 299 ASV dolāriem. Tikmēr Apple Lielbritānijas mājaslapā iPhone 5C cena norādīta 469 - 549 Lielbritānijas mārciņu (390 - 459 Ls) apmērā, bet iPhone 5s Apvienotajā Karalistē maksās 549 - 709 mārciņas (459 - 589 Ls).

Tehnoloģiju nozares pētījumu kompānijas CCS Insight eksperts Bens Vūds (Ben Wood) medijam BBC norādīja, ka «5C modelis ir tālu no lēta», ja, neslēdzot līgumu ir nopērkams par 469 mārciņām. Šī cena ir lielāka nekā tika prasīts par 4S modeli ar tik pat lielu atmiņu. Daži eksperti lēš, ka drīzumā 4S modelis tiks izņemts no pārdošanas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

iPhone 5c zemi pārdošanas rādītāji – Apple uz pusi samazinās to ražošanu

Jānis Rancāns, 14.10.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV tehnoloģiju kompānija Apple samazinās jaunākā viedtālruņa iPhone 5c ražošanas apjomus no 300 tūkstošiem vienību dienā uz 150 tūkstošiem, atsaucoties uz anonīmiem avotiem nozarē, vēsta Ķīniešu mediji.

Lai gan iemeslus šādai rīcībai Apple atteikusies nosaukt, ražošanas apjomu samazināšana tiek saistīta ar zemāku pieprasījumu pēc iPhone 5c, salīdzinot ar otru viedtālruni – iPhone 5s. Saskaņā ar mobilo ierīču tirgus pētījuma kompānijas Localytics aplēsēm, pirmajās 48 stundās pēc jaunāko Apple viedtālruņu nonākšanas tirdzniecībā ASV, iPhone 5s ticis nopirkts 3,4 reizes vairāk nekā iPhone 5c.

Analītiķi prognozē, ka gada trešajā ceturksnī Apple piegādās 10,4 miljonus iPhone 5c modeļu. Kopumā gan Apple iPhone 5c un 5s pārdošanas apjomi tiek raksturoti kā spēcīgi. iPhone 5c ar samazinātu cenu tika paredzēts, lai efektīvāk uzrunātu pircējus jaunizaugsmes valstīs. Tomēr, piemēram, Ķīnā viedtālruņa tirdzniecības rādītāji likuši vilties, norāda vietējais medijs C Technology.

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedierīces

Papildināta - LMT: Apple «pazaudējusi» Latviju; iPhone 5 bez tarifu plāna var maksāt ap 500 latiem

Jānis Rancāns, 13.09.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valstu sarakstā, kurās no 28. septembra tiks uzsākta jaunā iPhone 5 tirdzniecībā, nav iekļauta Latvija. Apple viedtālruņu izplatītājs Latvijā LMT par Apple paziņojumu ir pārsteigts un skaidro radušos situāciju. Tikmēr nesubsidēts (bez piesaistes tarifu plānam) iPhone 5 Latvijā varētu maksāt ap 500 latiem.

(Papildināta no 7. rindkopas)

Ar jauno iPhone 5 Apple nāca klajā trešdien. Paredzēts, ka ASV, Kanādas, Lielbritānijas, Vācijas, Francijas, Austrālijas, Japānas, Honkongas un Singapūras iedzīvotaji iPhone 5 varēs iegādāties sākot ar 21. septembri.

Savukārt vēl 22 valstīs viedtālruņa tirdzniecību plānots uzsākt 28. septembrī. Šajā datumā iPhone 5 varēs iegādāties Austrijas, Beļģija, Čehijas, Dānijas, Igaunijas, Somijas, Ungārijas, Īrijas, Itālijas, Lihtenšteinas, Lietuvas, Luksemburgas, Nīderlandes, Jaunzēlandes, Norvēģijas, Polijas, Portugāles, Slovākijas, Slovēnijas, Spānijas, Zviedrijas un Šveices iedzīvotāji, liecina Apple paziņojums.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lēmums Latviju neietvert to valstu vidū, kurās jau septembrī sāk pārdot Apple jauno produktu - viedtālruni iPhone 5 -, ne tikai izraisījis šai kompānijai uzticīgo fanu vilšanos, bet arī var veicināt viedtālruņu pelēko tirgu un padarīt intensīvāku to pirkšanu ārvalstīs, jo Apple moderno tehnoloģiju cienītāji meklēs visdažādākos ceļus, kādos savu sapņu preci iegūt, vēsta laikraksts Diena.

Šādu viedokli izsaka moderno tehnoloģiju eksperts Juris Kaža, kā arī daudzi viedtālruņu piekritēji, norāda laikraksts.

Savukārt oficiālā Apple dīlera mūsu valstī - Latvijas Mobilā telefona (LMT) - pārstāvji joprojām pauž tikai neizpratni par to, kāpēc Latvija izslēgta no iPhone 5 tirgošanas vietu saraksta, kā arī neziņu par to, kad gan varētu pienākt tas laimīgais datums, kurā modernais viedtālrunis būs ērti un oficiāli nopērkams LMT koordinētajās tirdzniecības vietās.

IPhone 5 uzvaras gājiens pasaulē sākās 21. septembrī. Otrā iPhone 5 pasaules iekarošanas tūre sākšoties 28. septembrī. Tieši neiekļūšana otrajā kārtā arī izraisījusi Latvijas dīlera un potenciālo pircēju neizpratni.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Analītiķi: Apple kļūst «miegaina», tomēr iPhone 5 būs sensācija

Jānis Rancāns, 13.09.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai gan kopš Apple jaunākā viedtālruņa iPhone 5 prezentācijas pagājis tikai pavisam neilgs laika sprīdis, tomēr tehnoloģiju nozares eksperti to jau vērtē neviennozīmīgi. Analītiķi norāda, ka jaunā ierīce nav aprīkota ar inovācijām un Apple riskē kļūt garlaicīga, tomēr tajā pat laikā viņi atzīst, ka, visticamāk, viedtālrunis baudīs augstus pārdošanas apjomus.

Db.lv jau vēstīja, trešdien Apple nāca klajā ar jaunāko iPhone 5, kas padarīts plānāks un spēj izmantot jaunākās paaudzes komunikāciju tīklus, kā arī aprīkots ar jaudīgāku procesoru.

Tomēr ierīce nav aprīkota ar tehnoloģijām, kas kļuvušas par ikdienu citu kompāniju viedtālruņos, un pat stingri pārliecināti Apple fani sākuši uzdot jautājumus, vai tehnoloģiju milzis nav kļuvis «miegains», savā interneta vietnē raksta laikraksts Wall Street Journal. Jaunā Apple ierīce, pretstatā jaunākiem Android un Nokia tālruņu modeļiem, neatbalsta NFC bezvadu komunikāciju tehnoloģijas. Ar zināmu vilšanos uzņēmts arī Apple lēmums neieviest bezvadu uzlādi un tas, ka Apple pieturējusies pie četru collu displeja.

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedierīces

iPhone 11 Pro Max plusi un mīnusi

Jānis Vēvers, 11.10.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Apple šā gada iespaidīgākais tālrunis iPhone 11 Pro Max beidzot ticis pie trīskāršas fotokameras, taču visā citā ir pārāk līdzīgs diviem pēdējiem priekšgājējiem

Cik gan ātri spēj mainīties vienas kompānijas filozofija attiecībā uz pašu izstrādātajiem produktiem! Vēl šīs desmitgades sākumā Apple ar katru otro jauno iPhone modeli centās pārsteigt savus klientus, ieviest patiešām inovatīvas lietas, bet šobrīd ir sajūta, ka uzņēmumā valda pilnīgi pretējs noskaņojums – ka tikai neaizbiedēt senos, lojālos āboltelefonu fanus ar kaut ko neparastāku. Septembra sākumā prezentētais Apple iPhone 11 Pro izskatās kā divus gadus vecā iPhone X klons ar lielāku kameras bloku aizmugurē, un tas nozīmē, ka amerikāņi tālruņa dizainu nav mainījuši jau trīs gadus pēc kārtas.

Šķiet, ka septembra pasākuma vienīgā intriga bija – cik modeļus Apple piedāvās? Šogad tie ir trīs – iPhone 11, iPhone 11 Pro un iPhone 11 Pro Max. Lielākais un jaudīgākais no tiem uzreiz pēc prezentācijas pasākuma Euronics veikalā nonāca DB rīcībā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Viedtālruņu attīstība šobrīd ir ļoti strauja – ik gadu to lietotājiem tiek piedāvāta virkne dažādu inovāciju, un izņēmums nav arī Apple radītais iPhone 8. Vai zini, kā šis telefona modelis var palīdzēt Tavās ikdienas gaitās? Uzzini par to šajā rakstā!

Drošība – pamatu pamats

Šis aspekts gan nav saistīts tikai jaunāko iPhone modeli – drošība ir bijusi Apple prioritāte kopš laika gala. Tā, piemēram, ikviena aplikācija, kas nonākusi aplikāciju veikalā jeb App Store, tiek rūpīgi pārbaudīta, turklāt arī vecākām ierīcēm ilgstoši tiek piedāvāti jaunākie atjauninājumi, kas ir ļoti būtiski no drošības viedokļa. Paaugstinātu drošību sniedz arī biomehānisko datu (pirksta nospiedums vai, iPhone X gadījumā – sejas atpazīšana) izmantošana telefona lietošanai. Šī funkcija turklāt ļauj ne tikai atbloķēt telefonu, bet arī veikt pirkumus App Store un Apple Play. Savukārt tiem, kas uztraucas par šīs sistēmas drošību, jāmin Apple sniegtie dati – pirkstu nospiedumu lasītāja kļūdas procents ir vien 0.002% jeb 1 reize no 50 000, savukārt Face ID kļūdas procents ir vēl zemāks – 0.0001% (1 reize no 1 000 000).

Komentāri

Pievienot komentāru
Investors

Pirkt vai nepirkt Apple akcijas pirms iPhone 8 prezentācijas?

Žanete Hāka, 05.09.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju kompānija Apple nākamnedēļ, 12.septembrī prezentēs jauno iPhone 8 modeli, un tirgus dalībnieki sagaida iespaidīgu prezentāciju, tādēļ cerams, ka kompānija nesagādās vilšanos.

Patlaban ir pagājuši nedaudz vairāk kā 10 gadi kopš iPhone debijas tirgū, un tas bija viens no pīlāriem pašreizējām tirgus tendencēm un pircēju pieprasījumam.

Kopš iPhone debitēja tirgū Apple akcijas cena ir augusi par vairāk nekā 820%, taču tirgus ir skarba vieta un investori neskatās pagātnē, bet gan domā par nākotni. Līdz ar to patlaban jautājums ir, kādā virzienā dosies uzņēmums un vai iegādāties akcijas, gaidot iPhone 8.

Portāls MarketWatch apkopojis piecus iemeslus, kādēļ ir vērts iegādāties uzņēmuma akcijas un piecus iemeslus, kādēļ būt piesardzīgiem.

Kādēļ iegādāties Apple akcijas?

1. Tirgus noskaņojums ir uzlabojies. Pēc diezgan neveiksmīga snieguma 2015. un 2016.gadā Apple akcijas cena pēdējā laikā uzrāda labas tendences, un augusta sākumā dienas laikā pat tā palēcās par 5% pēc tam, kad investori guva pierādījumus, ka iPhone pārdošanas apjomi aizvien aug labi. Šajā gadā akcijas cena ir augusi par 40%, savukārt kopš pērnā gada maijā – par 80%.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Viens no ASV tehnoloģiju milža Apple «tēviem» Stīvs Vozniaks uzskata, ka kompānija, kuras dibināšanā viņš pats piedalījies, kļuvusi augstprātīga.

Sarunā ar tehnoloģiju mediju TechCentral S. Vozniaks norādījis, ka jauno iPhone 5 viedtālruni Apple vajadzējis aprīkot ar platāku ekrānu. «Daļa no manis vēlas, lai Apple nebūtu tik augstprātīga un neuzskatītu, ka ir vienīgie, kas kaut ko saprot. Es gribētu, lai viņi būtu radījuši platāku [iPhone 5],» sacījis S. Vozniaks.

Jaunākais Apple viedtālrunis aprīkots ar tieši tik pat platu displeju, kā tā priekšgājējs iPhone 4S. Displejs gan ir padarīts lielāks, un Apple uzsver, ka tādējādi ierīci ir vieglāk lietot. Apple skaidro, ka, pūloties izveidot pēc iespējas lielāku displeju, tiekot iegūts viedtālrunis, kurš liekas pārāk liels, muļķīgs un neērti lietojams.

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedierīces

LMT: Visticamāk, Latvija būs starp valstīm, kur 28.septembrī sāks tirgot iPhone 5

Nozare.lv, 13.09.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Apstāklis, ka Latvija palikusi kā vienīgā no Baltijas valstīm, kur 28.septembrī nesāks oficiāli tirgot jauno Apple viedtelefonu iPhone 5, visticamāk, ir Apple kļūda, uzskata oficiālā iPhone izplatītāja Latvijā SIA Latvijas Mobilais telefons (LMT) Sabiedrisko attiecību daļas vadītājs Valdis Jalinskis.

Jalinskis informēja, ka pilnīga skaidrība par iPhone 5 parādīšanas dienu būs tikai vakarā pēc Latvijas laika, jo Apple galvenais birojs atrodas ASV Kalifornijas štatā, ar desmit stundu nobīdi no Latvijas laika. Tas nozīmē, ka Apple darba laika sākums, plkst.9 pēc vietējā laika, ir plkst.19 pēc Latvijas laika.

Sākotnēji komentējot Latvijas neparādīšanos valstu sarakstā, kur 28.septembrī tirgos jaunu telefonu, Jalinskis atgādināja, ka pie iPhone 4S ieviešanas tieši tādā pašā veidā bija «pazudusi» Lietuva. Arī pērn tika piedzīvota Apple kļūda.

Tikmēr publiskajā telpās izskanējis, ka atsevišķi tirgotāji saredz iespējas pārdot operatoram nepiesaistītu "iPhone 5" par aptuveni 500 latiem. ASV cena par vienkāršāko iPhone 5 199 ASV dolāri (109,45 lati), tiesa, vienlaicīgi jāslēdz divu gadu līgums ar kādu no operatoriem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Investoru gaidas un vilšanās par jaunajiem tehnoloģiju kompānijas Apple produktiem otrdien ASV biržā lika tās akcijas cenai gan strauji kāpt, gan strauji krist, dienu noslēdzot ar 0,4% samazinājumu, liecina biržas dati.

Akcijas cena tirdzniecības sesiju noslēdza ar nelielu, bet tomēr kritumu – par 37 centiem, sasniedzot 97,99 dolārus. Dienas laikā akcijas cena uzkāpa līdz 103,08 dolāriem, un saruka līdz 96,14 dolāriem, kas ir liels diapazons visvērtīgākajai ASV akciju tirgus kompānijai, raksta USA Today.

Apple akcijas cena sākumā pieauga, īpaši, reaģējot uz paziņojumu par mobilo maksājumu sistēmu, taču tā saruka pēc tam, kad kompānija informēja, ka jaunais viedpulkstenis strādās tikai ar iPhone un nebūs pieejams līdz pat nākamajam gadam.

Lielu daļu no Apple sniegtās informācijas analītiķi gaidīja, tomēr pārsteigumu sagādāja tieši ziņojums, ka pulkstenis nebūs pieejams līdz pat nākamajam gadam, jo Apple ir pazīstams ar to, ka uztur saviļņojumu par produktu un ir gatavs tos piegādāt, kamēr par to ir liela interese.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju kompānija Apple aizvadītā gada pēdējo ceturksni noslēgusi ar peļņu 13,1 miljarda ASV dolāru apmērā, kā arī minētajā laikā spējusi par 28% audzēt iPhone un par 48% iPad pārdošanas apjomus.

Tomēr šādi rezultāti izraisījuši investoru vilšanos, kuri bija cerējuši uz augstāku un straujāku peļņas kāpumu. Salīdzinot ar gadu iepriekš, Apple peļņa augusi tikai par nepilnu vienu miljardu ASV dolāru.

Investoru satraukums veicinājis Apple akciju kritumu. Trešdien Apple akcijas vērtība bija samazinājusies līdz 461,3 ASV dolāriem, kas ir kritums 34% apmērā, kopš aizvadītā gada septembra, kad Apple akciju vērtība bija pārsniegusi 700 dolāru atzīmi.

Akciju kritums ceturtdien, pirms regulārās biržas tirdzniecības sesijas sākuma, «noslaucījis» 54,9 miljardus ASV dolārus no Apple tirgus vērtības. Kopš septembra Apple akciju tirgus kapitalizācija samazinājusies par 175 miljardiem ASV dolāru. Tas nozīmē, ka Apple drīzumā varētu zaudēt savu pasaules vērtīgākās kompānijas statusu. Apple tuvākā sekotāja Exxon Mobil Corp. tirgus vērtība trešdien bija 413,5 miljardi ASV dolāri, savukārt Apple – 482,7 miljardi ASV dolāru.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mikroblogošanas vietnes Twitter lietotāji Latvijā norāda, ka iPhone 5s līdzinās tā priekštecim, savukārt iPhone 5C modeļa dizains ir pilnīgi atšķirīgs no iPhone priekšteču izskata, savukārt citi to nodēvējuši par «pilnīgu izgāšanos». Tajā pašā laikā neviennozīmīgu attieksmi izpelnījusies pirkstu nospiedumu atpazīšanas tehnoloģija - tai ir gan kritiķi, gan piekritēji, novēroja Db.lv.

Db.lv apkopojis Twitter lietotāju atziņas par jaunajām Apple ierīcēm:

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Viedpulksteņi rada draudus tradicionālajai pulksteņu industrijai

Dažkārt, izvērtējot kādu tendenču ietekmi, vieglāk ir noteikt zaudētājus nekā uzvarētājus. Līdzīgi, runājot par investīcijām tehnoloģiju kompānijās, teicis arī pasaulslavenais investors Vorens Bafets. Proti, leģendārais investors, uzstājoties ar retu lekciju kādā ASV universitātē, norādīja, ka pagājušā gadsimta pirmajā pusē bija faktiski neiespējami pateikt, kura ASV autoražotāja akcijās ieguldījumi varētu būt perspektīvākie. Spēkratu ražotāju un dažādu zīmolu bija pārāk daudz, un bija zināms, ka izdzīvot visi nespēs. Pasakot šo, V. Bafets izmeta asprātīgu padomu, ka tajā brīdī bija skaidrs, ka zaudētāji būs zirgi, un tādēļ investoram vajadzēja «šortot zirgus» (šortošana ir īso pozīciju atvēršana jeb spēlēšana uz vērtspapīru cenu kritumu).

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielākais no Apple telefoniem iPhone 7 Plus ieguvis ūdensizturīgu korpusu un duālo kameru

Jau trešo gadu pēc kārtas Apple savas produkcijas cienītājus aplaimo ar diviem iPhone modeļiem vienlaikus. Un, ja iepriekšējos divos gados tie atšķīrās faktiski tikai ar ekrāna izmēru un izšķirtspēju, tad iPhone 7 Plus ir ieguvis izteiktāku identitāti. Duālās fotokameras dēļ tas tiek rekomendēts ne vien lielu ierīču, bet arī fotografēšanas cienītājiem.

Divu kameru sistēma ir patiešām interesants izgudrojums un noteikti vēl vairāk spodrinātu Apple inovatoru slavu, ja vien naskie aziāti nebūtu aizsteigušies priekšā. Februārī LG pamanījās «izšaut» savu divu lēcu G5, un pēc pāris mēnešiem tam sekoja Huawei ar P9. Lai gan katra ražotāja pieeja divu lēcu lietojumā atšķiras, nevar noliegt, ka pusgadu vēlāk prezentētais 7 Plus vairs neizskatās revolucionārs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedierīces

Papildināta – Rindā pēc jaunā iPhone 5 jau pieteikušies vairāki tūkstoši gribētāju

Dienas Bizness, 02.11.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirmajā dienā kopš Latvijā uzsākta Apple jaunākā produkta iPhone 5 tirdzniecība pēc šī telefona izveidojusies jau vairākus tūkstošus gara «virtuāla rinda», Db.lv atklāja LMT pārstāvis Jānis Vēvers.

Papildināta ar 2., 3. un 4. rindkopu.

Latvijas sakaru operators LMT uzsāka Apple jaunākā viedtālruņa iPhone 5 tirdzniecību šā gada 2. novembrī, plkst. 9, kad sākās pieteikšanās jaunajiem iPhone 5 tālruņiem internetā.

Pirmajās piecās minūtēs telefonam internetā jau bija pieteikušies vairāk nekā simts cilvēku, bet neilgi pēc plkst. četriem pievakarē cilvēku skaits, kas pieteicās jaunā sīkrīka iegādei, pārsniedza vairāk nekā divus tūktošus, Db.lv pastāstīja LMT preses sekretārs Jānis Vēvers.

Viņš atzina, ka pašlaik pirmā iPhone 5 partija jau ir izpārdota, bet nākamnedēļ gaidāma otra jauno viedtālruņu partija.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Samazinājusies Apple akciju vērtība, tādējādi ilustrējot investoru bažas par jaunāko iPhone viedtālruņu modeļu nespēju kompānijai nodrošināt lielāku tirgus daļu jaunattīstības valstīs.

Kompānija trešdien nāca klajā ar diviem papildinājumiem savā viedtālruņu klāstā – iPhone 5S un iPhone 5C. Lai gan tika uzskatīts, ka iPhone 5C būs lēts viedtālrunis, tā cena bez piesaistes operatoriem, vienalga sasniedz vairākus simtus ASV dolāru, kas, kā uzskata analītiķi, ir stipri par daudz jaunattīstības valstu tirgiem, raksta BBC.

Līdz šim Apple šādos tirgos nācies smagi cīnīties ar tādiem konkurentiem kā Samsung un Huawei. «Investori ir nonākuši pie secinājuma, ka šāda cena nav pietiekoši zema, lai nodrošinātu pozīcijas jaunajos tirgos,» sacīja analītiķu kompānijas Janney Montgomery Scott eksperts Marks Lusčini. «[Jaunie produkti] nepiedāvā tādu pašu cenu kategoriju kā Apple konkurenti,» uzsvēra eksperts. Db.lv jau vēstīja, ka Apple akcijas cena trešdien noslīdējusi līdz 467,7 ASV dolāriem, zaudējot 5,4% no savas vērtības.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju uzņēmums Apple gatavojas parādzīmju pārdošanai aptuveni 17 miljardu ASV dolāru apmērā, kas varētu būt otra lielākā korporatīvo obligāciju emisija vēsturē, raksta Financial Times.

Pagājušajā nedēļā pasaules vērtīgākā kompānija publicēja pirmā ceturkšņa datus, kas uzrādīja labākus rezultātus, nekā iepriekš gaidīts, un ziņoja, ka plāno palielināt akciju atpirkšanas apjomu no 60 miljardiem dolāru līdz 90 miljardiem dolāru, kas tiks finansēts no vietējā un starptautiskā tirgū pārdoto parādzīmju kapitāla.

Apple varētu savas obligācijas piedāvāt eirozonā, kur procentu likmes ir zemākas nekā ASV, tādējādi arī diversificējot Apple parādzīmju investoru portfeli.

Apple jau pirms gada pārdeva obligācijas 17 miljardu ASV dolāru apmērā, kas toreiz bija visu laiku lielākais parādzīmju apjoms pasaulē, un pieprasījums pēc tām sasniedza 50 miljardus dolāru. Šo apjomu pēc pieciem mēnešiem pārspēja ASV telekomunikāciju uzņēmums Verizon, kurš pārdeva parādzīmes 49 miljardu ASV dolāru apmērā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirmdien tehnoloģiju kompānijas Apple vadītājs Tims Kuks prezentēja jaunos kompānijas produktus.

Apple publiku iepazīstināja ar planšetdatoru iPad Pro, kuram ir 9,7 collu displejs.

Tāpat Apple vadītājs prezentēja jaunu, mazāka izmēra viedtālruni - iPhone SE ar 4 collu displeju un 12 megapikseļu kameru, un uzņēmums sola, ka tā darbība būs tikpat jaudīga kā iPhone 6S. Ar iPhone SE Apple ir atgriezies pie iepriekšējo iPhone paaudžu dizaina. Jaunos viedtālruņus būs iespējams sākt rezervēt 24.martā, bet tālrunis tirdzniecībā būs pieejams no 31.marta.

Tāpat kompānija izstrādājusi jaunu viedpulksteņa Apple Watch modeli.

Apple TV tiks piedāvāts OS 9.2 programmatūras atjauninājums. T. Kuks, informējot par Apple TV, norādīja, ka pērn uzņēmums pārdevis 4 miljonus Apple TV ierīču.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Francijas valdības konkurences regulators veicis kratīšanas Apple pārstāvniecībā šajā valstī. Kratīšanu laikā, kuras ilgušas 24 stundas, izņemti dokumenti, un tās ir daļa no Francijas valdības pretmonopola izmeklēšanām.

Izmeklētājus interesējot attiecības starp Apple un tās produkcijas izplatītājiem. Kompānija apsūdzēta priekšrokas došanā saviem veikaliem, nevis izplatītājiem, kā, piemēram, uzņēmumam eBizcuss, kas nodarbojies tikai ar Apple produktu tirdzniecību, vēsta ārvalstu plašsaziņas līdzekļi. Uzņēmums norādījis, ka bijis sarežģīti tikt pie jaunākajiem Apple produktiem, kamēr tajā pašā laikā Apple veikaliem šādu problēmu neesot bijis.

Apple Francijā savu veikalu atvēra 2009. gada novembrī. Tas vietējam uzņēmumam eBizcuss izraisījis tirdzniecības apjomu strauju samazināšanos. Uzņēmums arī apgalvo, ka nesot spējis izveidot saprātīgus iPad un MacBook Air piegādes kanālus no Apple. Tāpat uzņēmums apgalvojis, ka Apple ne tikai apgrūtina produktu tirdzniecību, bet arī ar zemām cenām cenšas pārvilināt klientus.

Komentāri

Pievienot komentāru