Citas ziņas

Apšauba Uzņēmumu reģistra lietderību

Elīna Pankovska, 02.03.2011

Jaunākais izdevums

Uzņēmumu reģistrs esot izsmēlis savas funkcijas un tas būtu likvidējams, savukārt tā funkcijas varētu nodot vairākiem uzņēmējiem, uzskata Latvijas Iekšlietu darbinieku arodbiedrība (LIDA).

Tā savā paziņojumā norāda, ka izvēlētie uzņēmēji funkcijas, ko nosaka likums, veiks daudz efektīgāk, veiksmīgāk, ar daudz mazāku darbinieku skaitu un izmaksām.

Uzņēmēji spēšot īsā laikā organizēt likumā noteikto personu reģistrāciju, uzskaiti, kontroli un apkalpošanu. LIDA arī atzīmē, ka valstij nav jānodarbojas ar tām funkcijām, kuras var veikt privātuzņēmumi.

Arodbiedrība uzsver, ka Uzņēmumu reģistrs nav spējis sakārtot likumu Par Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistru un vēl arvien turpina strādāt ar PSRS laikā izstrādāto likumu, kurš novecojis tiesiski, morāli un vēsturiski.

«Līdz pat šim brīdim reģistrs nav sniedzis sabiedrībai paskaidrojumus par nekvalitatīvu pakalpojumu sniegšanu, par pieļautām kļūdām, par arvien biežāk notikušajiem uzņēmumu nozagšanu, izlaupīšanu, par parakstu viltojumiem, iesniedzot dokumentus, kurus apstiprina Uzņēmumu reģistra notāri un cita veida pārkāpumiem un būtiskiem trūkumiem,» teikts LIDA paziņojumā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lietuvas bagātākais cilvēks joprojām ir veikalu tīkla «Maxima» īpašnieku holdinga «Vilniaus prekyba» galvenais akcionārs Nerijus Numavičs - lēsts, ka viņa īpašumu kopējā vērtība ir 1,2 miljardi eiro jeb par 200 miljoniem eiro mazāk nekā pirms gada, piektdien raksta portāls «Alfa.lt», atsaucoties uz žurnālu «Top».

Saskaņā ar žurnāla aplēsēm Numavičs tālu apsteidz visus pārējos saraksta dalībniekus.

Otrajā vietā pakāpies uzņēmumu grupas «Girteka logistics» valdes priekšsēdētājs un galvenais akcionārs Mindaugs Raila ar īpašumiem 750 miljonu eiro vērtībā.

Trešajā vietā šoreiz palicis koncerna «MG Baltic» prezidents Darjus Mockus, kam pieder īpašumi 690 miljonu eiro vērtībā.

Ceturtajā vietā ierindojies bijušais «Vilniaus prekyba» akcionārs Žilvins Marcinkevičs, kura īpašumi novērtēti par 400 miljoniem eiro.

Piektajā vietā ir koncerna «Achemos grupe» valdes priekšsēdētāja Lida Lubiene, kuras īpašumu vērtība ir 320 miljoni eiro.

Sestais sarakstā ir mājas un dārza preču tirdzniecības uzņēmumu grupas «Kesko Senukai» dibinātājs Augustīns Rakausks ar 240 miljonus eiro vērtiem īpašumiem, septītais - degvielas uzpildes staciju tīkla operatorkompānijas «Vaizga» akcionārs Ivans Paļeičiks ar 230 miljonus eiro vērtiem īpašumiem, astotais - «Vilniaus prekyba» un Baltkrievijas tirdzniecības tīkla «Mart Inn» akcionārs Mindaugs Marcinkevičs ar 220 miljoniem eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Marienburg uzsācis bio-ogļu ražošanu

Db.lv, 11.02.2022

Gan bio-ogles, gan grilogles (attēlā) ir kokogļu veidi, bet atšķirībā no griloglēm, bio-ogles ir granulveida.

Publicitātes foto

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Alūksnes novadā bāzētā kokogļu rūpnīca Marienburg pieņēmusi jaunu izaicinājumu un kā pirmais uzņēmums reģionā šogad uzsācis bio-ogļu (bio-char) ražošanu vietējam un starptautiskajam tirgum.

Pērn rūpnīcas tehnoloģiskajā reorganizācijā ir ieguldīti vairāk kā 600 000 eiro, kas ir radījis iespēju uzsākt zemes augsnes bagātinātāja – bio-ogles (bio-char) – tehnoloģisko ražošanu.

Atbilstoši tirgus prognozēm bio-ogļu globālā tirgus apmērs salīdzinājumā ar 2021.gadu dubultosies un sasniegs divu miljardu vērtību 2026.gadā.

Bio-ogles ir specifiski izgatavots kokogļu veids, kas visplašāk tiek izmantots lauksaimniecībā, tiešā veidā palīdzot ne vien būtiski paaugstināt ražību, bet arī sasniegt klimata neitralitātes mērķus, kas iekļauti Eiropas Savienības Zaļā kursa nosacījumos. Bio-ogli kā augsnes mēslojumu šobrīd pasaulē visplašāk izmanto ASV, kas patērē līdz pat 25% globāli saražotās produkcijas, bet Eiropas Savienībā vislielākais produkcijas patēriņš ir Vācijā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Makroekonomika

Rungainis: neesam bagāti, jo esam dumji

Dienas Bizness, 01.06.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Kāpēc mēs neesam bagāti? Tāpēc, ka esam dumji. Kā sabiedrība, kā indivīdi, kā elite, kā tauta. Lielām tautām ir vieglāk būt bagātām, jo lielākai piramīdai ir augstāka virsotne – gudrāka un atbildīgāka elite, kas spēj efektīvi organizēt pat ne tik gudru sabiedrību. Mazām tautām ir jābūt gudrām, lai būtu bagātas,» savā viedoklī laikrakstam Diena saka finanšu analītiķis Ģirts Rungainis.

Mēs esam postkoloniāla zeme un tauta. Esam bijuši pārtikuši savu kolonizatoru kalpībā, viņiem gudri organizējot un vadot mūsu tautas dzīvi – gandrīz visam Vācijas un pasaules eksportam ejot caur Latviju un Krieviju un Krievijas eksportam ejot uz pasauli. Mācījāmies un skatījāmies no viņiem, līdzinājāmies, norāda Ģ. Rungainis.

«Gadsimtu atpakaļ tiešām mēs bijām daudz un bijām gudri, salīdzinot ar citām Eiropas un pasaules tautām. Un mums bija pasaules līmeņa elite. Tas ļāva izveidot savu valsti uz esošās divu lielvalstu bagātības un gudrības bāzes ar pareizām vērtībām, gudru, strādīgu tautu vēsturiskas izdevības momentā. Lai gan jau toreiz līda ārā Āfrikas cienīga nemākulība, bet varbūt to būtu pārvarējuši,» tā viņš.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Miris optiskā aprīkojuma ražotāja "Yukon Advanced Optics Worldwide" dibinātājs un vadītājs Aleksandrs Oļševskis, pirmdien paziņoja kompānija, kuras galvenā mītne atrodas Lietuvā un kam ir ražotne Daugavpilī.

"Ar dziļām skumjām un patiesām bēdām mēs paziņojam, ka 61 gada vecumā pēkšņi miris uzņēmumu grupas "Yukon Advanced Optics Worldwide" dibinātājs un ilggadējais vadītājs Aleksandrs Oļševskis," teikts kompānijas paziņojumā.

Baltkrievijas pilsonis Oļševskis uzņēmumu nodibināja 1991.gadā Baltkrievijā. Pašlaik "Yukon Advanced Optics Worldwide" ir augsto tehnoloģiju grupa ar birojiem septiņās valstīs un vairāk nekā 1000 darbiniekiem.

Turpinās sprādzienveida attīstību 

Latgales speciālās ekonomiskās zonas uzņēmumā SIA Pulsar Optics Daugavpilī strādā jau vairāk...

Uz Lietuvu Oļševskis uzņēmumu pārcēla 2004.gadā.

"Aleksandrs bija ne tikai profesionālis savā jomā, bet arī cilvēks ar neparastu talantu apvienot ikvienu. Viņš prata iedvesmot citus sasniegt augstākos rezultātus, radīt komandā uzticības un atbalsta gaisotni, kā arī bija neatlaidīgs un centīgs, lai sasniegtu kopīgos mērķus. Aleksandrs Oļševkis bija vizionārs, kurš ne tikai redzēja iespējas, bet arī zināja, kā tās īstenot. Viņa idejas un intuīcija pārveidoja „Yukon Advanced Optics Worldwide“ par starptautisku uzņēmumu grupu, kas kļuvusi par pasaules tirgus līderi civilās termiskās attēlveidošanas optikas jomā. Viņš bija cilvēks, kuramļoti rūpēja citu sāpes, pateicoties kam uzņēmums veica aktīvu sabiedrisko darbību, atbalstīja sociāli jūtīgas organizācijas, sniedza nozīmīgu atbalstu ukraiņu bēgļiem kara laikā Ukrainā," teikts medijiem izplatītajā paziņojumā.

Visa „Jukonas Advanced Optics Worldwide“ komanda izsaka visdziļāko līdzjūtību ģimenei, mīļajiem un draugiem: "Mēs vienmēr atcerēsimies Aleksandru kā izcilu biznesa vadītāju un cilvēku ar lielu sirdi".

Kompānija „Yukon Advanced Optics Worldwide“ uzņēmumu grupas vēsturi sāka veidot 1991.gadā, ar rokām darinot koka novērošanas optiku. Pirmie pieci koka izstrādājumi tika sagatavoti nepabeigtas mājas pagrabā Lidā (Baltkrievija), bet pašas ierīces tika pārdotas Lietuvā, Vācijā, Polijā un Itālijā. 1995.gadā uzņēmums sāka piedāvāt ražojumus Amerikas tirgū pēc sadarbības uzsākšanas ar partneriem no ASV. Pamatojoties uz šo partnerību, 1998.gadā tika nodibināts „Beltex Optic“, un tika izveidots „Yukon Advanced Optics“ zīmols, kura pamatportfelis ir tēmekļi un binokļi. Pieaugot dienas optikas klāstam, 1999. gadā uzņēmums sāka ražot pirmās nakts redzamības ierīces, un līdz 2005. gadam kompānijas pirmās paaudzes nakts ierīču daļa pasaules tirgū sasniedza 70%.

2004. gadā tika izveidota „Yukon Advanced Optics Worldwide“ uzņēmumu grupa, kur par galveno mītni tika izraudzīta Viļņa. 2005. gadā uzņēmumu grupa kļuva par pirmo ražotāju pasaulē, kas civilajam tirgum piedāvāja digitālās nakts ierīces. 2009. gadā tika reģistrēts „Pulsar“ zīmols, kas šodien veido būtisku „Yukon Advanced Optics Worldwide“ ražošanas daļu. 2012. gadā uzņēmums kļuva par pirmo ražotāju pasaulē, kas ieviesa termoattēlveidošanas ierīces civilās nozīmes optikai. Pašreiz „Yukon Advanced Optics Worldwide“ ir viena no progresīvākajām augsto tehnoloģiju uzņēmumu grupām, kas darbojas Eiropā, ar birojiem septiņās valstīs un vairāk nekā 1000 darbiniekiem.

"Yukon Advanced Optics Worldwide" drīz pēc Krievijas atkārtotā iebrukuma Ukrainā pērn pavasarī paziņoja, ka pārtrauc savas produkcijas tirdzniecību Krievijā, Baltkrievijā, kā arī Vidusāzijas un Kaukāza valstīs, liecina uzņēmuma mājaslapā pieejamā informācija.

"Yukon Advanced Optics Worldwide" izstrādātie termovizori un digitālā nakts un dienas optika tiek izmantota medību, jūras un drošības industrijā. Uzņēmums ir viens no nedaudziem ražotājiem, kas nodrošina pilnu ražošanas ciklu, un pašlaik tā piedāvājumā ir vairāk nekā 200 izstrādājumu.

"Pulsar Optics" reģistrēta 2020.gadā, un tās pamatkapitāls ir viens miljons eiro. Uzņēmums 2021.gadā strādāja ar 21,52 miljonu eiro apgrozījumu un 7,24 miljonu eiro peļņu. Finanšu dati par pagājušo gadu vēl nav publiskoti.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazumtirdzniecība

Lietuvā bagātākais cilvēks saistīts ar Maximu

Lelde Petrāne, 25.06.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lietuvas iknedēļas žurnāls Veidas ir publicējis bagātāko lietuviešu sarakstu, ziņo baltic-course.com.

Šobrīd bez tuviem konkurentiem bagātākais cilvēks valstī ir Nerijus Numavičus, kuram pieder 60% no Vilniaus Prekyba (VP) Grupas akcijām.

Skaitot tieši vai netieši pārvaldītās kompānijas, Numavičus pieder aptuveni 60% akciju visās kompānijās, kas veido lielo VP Grupu, ieskaitot NDX Energy, kas ir ārpus grupas. Kopējā holdinga vērtība saskaņā ar 2011. gada finanšu ziņojumiem ir aptuveni 5,9 miljardi litu (1,7 miljardi eiro).

Vērtīgākā grupas kompānija ir Maxima grupa, kuras vērtība ir 1,1 miljards eiro. Viļņā bāzētais Akropolis iepirkšanās centrs vien ir vērts aptuveni 1 miljardu litu (290 miljonus eiro).

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Audimas pirmais solis ārpus Lietuvas tiek sperts Latvijā


Anda Asere, 12.12.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Viens no Lietuvas tekstilnozares līderiem – sporta un brīvā laika apģērbu ražotājs Audimas atgriežas Latvijā; kaļ paplašināšanās plānus arī Polijā un Igaunijā.

Taisnības labad jābilst, ka Audimas savulaik Latvijas tirgū bija pārstāvēts, taču krīzē uzņēmums slēdza savus veikalus. Tagad, mainot tirdzniecības vietu koncepciju un audzējot muskuļus, uzņēmums nolēmis atgriezties.

«Atkal esam Latvijā. Ja runājam par mūsu veikaliem, tas ir pirmais solis ārpus Lietuvas,» stāsta Jurgita Budiene, Audimas AB izpilddirektore. Latvija, tāpat kā citas Baltijas valstis pašlaik piedzīvo izaugsmi, uzņēmums saredz šajā reģionā perspektīvas biznesa attīstībai. «Jūtam un zinām, ka Latvijai ir liels potenciāls,» viņa saka. Šis ir tikai pirmais solis izaugsmei ārpus Lietuvas.Pēc krīzes pirmais Audimas veikals Rīgā atvērts t/c Domina Shopping. Tajā investēti 100 tūkstoši latu. Veikals tapis pēc Audimas jaunā tirdzniecības vietu koncepta, kas tiek īstenots no šī gada. «Mēs gribētu atvērt četrus veikalus Rīgā,» atklāj J. Budiene. Cik ilgā laikā šie plāni varētu tikt realizēti, būs atkarīgs no tā, cik raiti veiksies piemērotu tirdzniecības vietu atrašana. Pagaidām uzņēmums veikalus paredzējis atvērt tikai galvapilsētā. «Taču neko nevar zināt,» piebilst kompānijas vadītāja.

Komentāri

Pievienot komentāru
Lauksaimniecība

Lauku dienās demonstrē, kā aizaugušas zemes atgriezt lauksaimnieciskajā ražošanā

Lelde Petrāne, 15.07.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tukuma novadā, Irlavas pagastā norisinājās biedrības Zemnieku saeima (ZSA) rīkotās Lauku dienas Tehnika aizaugušas zemes atgriešanai lauksaimnieciskajā ražošanā SIA Joži saimniecībā.

Ņemot vērā plašo atsaucību un interesi, ZSA apsver iespēju Lauku dienas rīkot arī citos Latvijas reģionos.

SIA Joži saimnieks Gunvaldis Sproģis uzskata, ka lauksaimniecībā izmantojamās zemes atgriešana ražošanā ir svarīga lauksaimniecības attīstības sastāvdaļa: «Uzskatu, ka Latvijā zemes atgriešana ir intensīvi jāveic un zeme nebūtu jāaizaudzē. Ja mūsu vecvectēvi līdumus līda, tad kādēļ mēs šodien runājam par apmežošanu? Uz papīra lapas var izveidot elementāru aprēķinu un redzēt, kas sniedz lielākus ienākumus gan lauksaimniekiem, gan valstij.»

«Ir svarīgi parādīt politikas veidotājiem, ka Latvijas lauksaimnieki ļoti aktīvi zemi atgriež atpakaļ ražošanā. Lauksaimnieki vēlas, lai šī procesa virzību netraucētu, tieši pretēji – tiktu meklēti atbalsta mehānismi,» norāda Zemnieku saeimas lauksaimniecības politikas eksperts Mārtiņš Trons.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2015.gada aktīvākie eParaksta lietotāji bijuši Valsts ieņēmumu dienests (VID), Rīgas dome (RD), kas gadu iepriekš atradās 3.vietā, bet trešo vietu ieņem LR Uzņēmumu reģistrs (UR), kurš pērn aktīvāko trijnieka neiekļuva, informē VAS Latvijas Valsts radio un televīzijas cents (LVRTC).

«Droša elektroniskā paraksta lietošana ir būtiska administratīvā sloga mazināšanas iespēja. E-paraksts ļauj ietaupīt laika un finanšu resursus. VID eParaksta lietošana četru gadu laikā ir palielinājusies piecas reizes un, plānojam, ka šāds pieauguma temps VID būs arī turpmāk,» norāda VID ģenerāldirektore Ināra Pētersone.

RD eParaksta lietošanas intensitāti palielinājusi par 37%, VID - par 21%, bet visbūtiskākais eParaksta lietošanas pieaugums TOP 3 iestāžu vidū gada laikā bijis UR, kas 2014.gadā ieņēma 4.vietu, bet 2015.gadā eParaksta lietošanas reižu skaitu palielinājis par 65%.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Tiesa: Informācija par uzņēmumu patiesajiem labuma guvējiem nav publiskojama

Db.lv, 23.11.2022

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Eiropas Savienības (ES) Tiesa atzinusi par spēkā neesošu Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas direktīvas normu, kas paredz, ka informācijai par Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu teritorijā reģistrētu uzņēmumu patiesajiem labuma guvējiem vienmēr ir jābūt pieejamai ikvienam sabiedrības loceklim.

Tiesa uzsver, ka publiska piekļuve informācijai par patiesajiem labuma guvējiem ir smaga iejaukšanās ES Pamattiesību hartas 7. un 8.pantā nostiprinātajās pamattiesībās uz privātās dzīves neaizskaramību un personas datu aizsardzību.

Proti, izpaustā informācija ļauj potenciāli neierobežotam personu skaitam noskaidrot patiesā labuma guvēja materiālo un finanšu stāvokli. Turklāt iespējamās sekas, ko datu subjektiem var radīt personas datu iespējama ļaunprātīga izmantošana, saasina fakts, ka, tiklīdz šie dati ir kļuvuši publiski pieejami, tos var ne tikai brīvi aplūkot, bet arī uzglabāt un izplatīt.

Vai informācija par patiesā labuma guvējiem vairs nebūs publiski pieejama? 

Jau esam pieraduši, ka informācija par uzņēmumu patiesā labuma guvējiem ir brīvi...

Tiesa norāda, ka ar aplūkoto pasākumu ES likumdevējs tiecas novērst nelikumīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu un terorisma finansēšanu, radot vidi ar lielāku pārredzamību un mazāku iespēju, ka to izmantos šiem mērķiem. Tā atzīst, ka likumdevējs tādējādi tiecas sasniegt vispārējo interešu mērķi, kas var attaisnot pat smagu iejaukšanos Pamattiesību hartā nostiprinātajās pamattiesībās, un ka publiska piekļuve informācijai par patiesajiem labuma guvējiem var veicināt šī mērķa sasniegšanu.

Tomēr tiesa konstatējusi, ka ar šo pasākumu radītā iejaukšanās nav ne ierobežota ar absolūti nepieciešamo, ne arī samērīga ar izvirzīto mērķi. Papildus tam, ka attiecīgie noteikumi atļauj padarīt publiski pieejamus datus, kas nav pietiekami definēti vai identificējami, ar Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas direktīvu ieviestā sistēma rada ievērojami smagāku hartas 7. un 8.pantā garantēto pamattiesību pārkāpumu nekā iepriekšējā sistēma, norāda tiesa. Agrāk papildus kompetento iestāžu un noteiktu struktūru piekļuvei šiem datiem bija paredzēta arī jebkuras tādas personas vai organizācijas piekļuve, kas var pierādīt likumīgās intereses.

Iespējamās grūtības precīzi definēt gadījumus un apstākļus, kuros pastāv šādas likumīgas intereses, uz ko atsaucas Eiropas Komisija, nevar attaisnot ES likumdevēja lēmumu piekļuvi attiecīgajai informācijai paredzēt ikvienam sabiedrības loceklim, uzskata tiesa.

Tiesa piebilst, ka noteikumi, kas ļauj dalībvalstīm noteikt, ka informācijas par patiesajiem labuma guvējiem sniegšana ir atkarīga no reģistrēšanās tiešsaistē, un ārkārtas apstākļos paredzēt atkāpes attiecībā uz ikviena sabiedrības locekļa piekļuvi šai informācijai, paši par sevi nerada līdzsvaru starp vispārējo interešu mērķi un hartas 7. un 8.pantā nostiprinātajām pamattiesībām, kā arī nedod pietiekamas garantijas, kas ļautu datu subjektiem efektīvi aizsargāt savus personas datus pret ļaunprātīgas izmantošanas risku.

ES Tiesa šādu spriedumu pieņēma, izskatot vairākus Luksemburgas apgabaltiesas iesniegtos prejudiciālos jautājumus par atsevišķu Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas direktīvas tiesību normu interpretāciju un par šo tiesību normu spēkā esamību, ņemot vērā ES Pamattiesību hartu.

Luksemburgas apgabaltiesai šie jautājumi bija radušies, izskatot divus pieteikumus, ko iesniedza kāds Luksemburgā reģistrēts uzņēmums un tā patiesais labuma guvējs, kuri nesekmīgi bija lūguši Luksemburgas uzņēmumu reģistram ierobežot publisku piekļuvi informācijai, kas attiecas uz tiem.

Atbilstoši Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas direktīvai ar 2019.gadā pieņemto Luksemburgas likumu ir izveidots patieso labuma guvēju reģistrs un noteikts, ka reģistrā ir jāreģistrē un jāatjaunina virkne informācijas par reģistrēto vienību patiesajiem labuma guvējiem. Daļa šīs informācijas ir pieejama ikvienam sabiedrības loceklim, tostarp tiešsaistē. Šis likums paredz arī iespēju patiesajiem labuma guvējiem noteiktos gadījumos pieprasīt reģistra pārvaldītājam - Luksemburgas uzņēmu reģistram - ierobežot piekļuvi šai informācijai.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Baltijas aviācijas sistēmām dod nedēļu laika kļūt racionālām

Egons Mudulis, 13.09.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nacionālās aviokompānijas airBaltic samilzušās problēmas jāatrisina līdz 20. septembrim, lēmusi valdība, proti, lēmums tiks pieņemts pēc vēlēšanām. Gadījumā, ja tas nenotiks, Satiksmes ministrijai un pieaicinātajam finanšu konsultantam Prudentia dots uzdevums meklēt citus risinājumus, lai kompānija turpinātu darboties un dot būtisku ieguldījumu Latvijas tautsaimniecībā.

Neraugoties uz valdības konceptuālu lēmumu jau pirms trim nedēļām, iesaistīties airBaltic finanšu problēmu risināšanā, no Baltijas Aviācijas Sistēmu puses vēl aizvien nav saņemta visa nepieciešamā informācija, preses konferencē sacīja premjers Valdis Dombrovskis (V), tā apliecinot sarunu lēno virzību.

Valdība atkārtoti uzdevusi BAS iesniegt pieprasīto informāciju un līdz nākamajai valdības sēdei panākt vienošanos par nosacījumiem, lai valdība varētu ieguldīt līdzekļus kompānijā.

Gadījumā, ja vienošanās netiek panākta, Satiksmes ministrijai un pieaicinātajam finanšu konsultantam Prudentia dots uzdevums meklēt citus risinājumus, lai kompānija turpinātu darboties un dot būtisku ieguldījumu Latvijas tautsaimniecībā.

Komentāri

Pievienot komentāru