Baltijas birža

Apstādina tirdzniecību ar Ekspress Grupp akcijām

Žanete Hāka, 30.03.2010

Jaunākais izdevums

Otrdien NASDAQ OMX Tallinn biržā apstādināta tirdzniecība ar Ekspress Grupp akcijām, liecina paziņojums biržā.

Tirdzniecība apstādināta uzņēmuma gadskārtējās akcionāru sapulces laikā, un to atjaunos pēc tam, kad sapulces lēmumi tiks publicēti biržā.

Kā liecina sapulces darba kārtība, tajā paredzēts apstiprināt uzņēmuma pērnā gada pārskatu, lemt par peļņas sadali, ievēlēt auditoru un atsaukt un ievēlēt jaunus Uzraudzības padomes locekļus, kā arī lemt par uzņēmuma akciju kapitāla palielināšanu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Portāli Igaunijas mediju koncernam ievērojami audzējuši apgrozījumu

Gunta Kursiša, 13.08.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Igaunijas mediju koncerns Ekspress Group šā gada jūlijā, salīdzinot ar pērnā gada attiecīgo mēnesi, kāpinājis apgrozījumu par 8,2%, sasniedzot 3,8 milj. eiro, liecina uzņēmuma paziņojums biržā NASDAQ OMX.

Lielākais apgrozījuma kāpums piedzīvots interneta mediju segmentā – salīdzinot ar pērno gadu, šā gada jūlijā tas palielinājies par 26,2%. Tā, piemēram, grupai piederošā Delfi.lv apgrozījums minētajā mēnesī pieaudzis par teju 35%. Tāpat vairākus mēnešus pēc kārtus Delfi Ukrainā gada griezumā teju divkāršojuši apgrozījumu. Kopumā jūlijā Ekspress Grupp ieņēmumi no interneta medijiem veidoja 688 tūkst. Ls.

Ekspress Group periodisko izdevumu apgrozījuma kāpums jūlijā bijis līdzīgs kā iepriekšējos mēnešos – 6,7% apmērā, un veidoja 1,7 milj. eiro.

Savukārt poligrāfijas pakalpojumu segmentā apgrozījums ir palielinājies par 6,6%, sasniedzot 1,6 milj. eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Igaunijas mediju koncerns Ekspress Grupp uzaudzējis peļņu

Gunta Kursiša, 05.11.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Igaunijas mediju kompānijas a/s Ekspress Grupp peļņa šā gada trešajā ceturksnī, salīdzinot ar 2011. gada attiecīgo laika posmu, ir pieaugusi par 123%, liecina uzņēmuma paziņojums biržā NASADAQ OMX.

Trešajā ceturksnī mediju koncerns nopelnīja 263 tūkstošus eiro iepretim 118 tūkst. eiro peļņai pērnā gada analoģiskā laika posmā.

Deviņu mēnešu laikā Ekspress Grupp peļņa bija 1,413 miljoni eiro iepretim 361 tūkstotim eiro pērnā gada deviņos mēnešos, veidojot 291% peļņas pieaugumu gada griezumā.

Deviņos gada mēnešos Ekspress Grupp peļņa pirms procentiem, nodokļiem, nolietojuma un amortizācijas jeb EBITDA pieaugusi par 13%, sasniedzot 5,636 milj. eiro, savukārt šā gada trešajā ceturksnī, salīdzinot ar pērnā gada attiecīgo periodu, EBITDA samazinājusies par 4% līdz 1,495 milj. eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Delfi akcionāra finanšu stāvokli vērtē kā labu

Vēsma Lēvalde, 01.03.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Interneta portāla Delfi iegādei ņemtais kredīts ir kā akmens mediju koncerna Ekspress Grupp kaklā, tomēr tā peļņas iespējas nākotnē ir labas.

Tā intervijā laikrakstam Äripäev atzinis Ekspress Grupp padomes priekšsēdētājs Gunnars Kobins. Pozitīvās nākotnes izredzes viņš pamato ar interneta reklāmas popularitātes celšanos visā pasaulē. Daudzsološi izskatoties arī Delfi panākumi Ukrainā, kur portāla lietotāju skaits augot «agresīvi». 2010. gadā mediju koncernam Ekspress Grupp jāatdod 140 miljonus kronu (6,27 milj. Ls) lielais kredīts, un G. Kobins noraida iespēju pārskatīt kredītlīgumu vēl vienu reizi. Drīzāk varētu notikt tā, ka, uzlabojoties bankas ekonomiskajai situācijai, tā pati piedāvāšot Ekspress Grupp izdevīgākus refinansēšanas nosacījumus, uzskata G. Kobins.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Ekspress Grupp izveido 500 tūkstošu eiro investīciju programmu jauniem uzņēmumiem

Žanete Hāka, 05.02.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Igaunijas uzņēmums Ekspress Grupp izveidojusi programmu investīcijām startup kompānijās, liecina paziņojums Nasdaq Tallinn.

Programmas pirmā posma investīciju apjoms ir 500 tūkstoši eiro. Naudu plānots investēt Baltijas uzņēmumos, kas ir nesen izveidoti.

Uzņēmumam, lai saņemtu investīcijas, jāpierāda, ka tā biznesa idejai ir potenciāls. Tāpat biznesa idejai jābūt vērstai uz produkta vai pakalpojuma izveidi un attīstību, kas vērsts uz mazumtirdzniecības klientu. Lai popularizētu ideju un ieviestu to praksē, kompānijai nepieciešams mediju mārketinga atbalsts.

Ekspress Grupp investēs finanšu resursus uzņēmumu akciju kapitālā un palīdzēs nodrošināt mārketinga atbalstu medijos, kas pieder Ekspress Grupp Baltijas valstīs.

Maksimālais ieguldījumu apjoms ir 50 tūkstoši eiro vienam uzņēmumam. Ekspress Grupp arī nekļūs par galveno kompānijas akcionāru un tās pārstāvis nestrādās kompānijas valdē.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Igaunijas mediju grupa pirmo reizi kopš krīzes paziņojusi par peļņu

Gunta Kursiša, 02.11.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Igaunijas mediju grupa Ekspress Grupp paziņojusi, ka šā gada trešajā ceturksnī tās bilance ir pozitīva – pirmo reizi kopš krīzes Ekspress Grupp ceturksni noslēgusi ar peļņu, vēsta baltic-course.com.

Šā gada trešajā ceturksnī mediju grupas peļņa veidoja 118 tūkstošus eiro. Pirms gada uzņēmuma zaudējumi attiecīgajā laika posmā bija 264 tūkstošus eiro.

Ekspress Grupp EBITDA jeb ienākumi pirms procentu, nodokļu, amortizācijas un nolietojuma atskaitījuma trešajā ceturksnī veidoja 1,6 miljonus, un tas ir par 22% vairāk nekā pērn. Neņemot vērā vājos pārdošanas apjomu rādītājus trešā ceturkšņa pirmajā mēnesī, kopumā laika posmā no jūlija līdz septembrim tie ir palielinājušies par 10%, sasniedzot 12,9 miljonus eiro.

Tomēr kompānija norādījusi, ka trešā ceturkšņa apgrozījums ir vismazākais. Reklāmas tirgus vasarā bija «pieklusis», tas pats attiecas arī uz lasītāju aktivitāti – vasarā samazinājās gan abonēšanas apjomi, gan pa vienai pārdoto kopiju skaits.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Patīkami pārsteidz Ekspress Grupp finanšu rādītāji

, 23.11.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Igaunijas vadošā mediju koncerna Ekspress Grupp pārdošanas ieņēmumi šā gada oktobrī salīdzinājumā ar iepriekšējo mēnesi pieauguši par 6 %.

EBITDA peļņa (pirms procentiem, nodokļiem, nolietojuma un amortizācijas) Ekspress Grupp oktobrī bijusi 8.5 milj. Igaunijas kronas (380. tūkst. Ls), liecina paziņojums NASDAQ OMX Riga biržā.

Apgrozījuma pieaugumu (salīdzinājumā ar septembri) spējuši uzrādīt gan kompānijas drukātā prese, gan interneta portāli. Par gandrīz 20 % oktobrī palielinājies publikācijās izvietoto reklāmu apjoms.

Labus rādītājus uzrādījis arī Ekspress Grupp piederošais interneta portāls Delfi. Lietotāju skaits, kas izmanto minēto portālu oktobrī, Igaunijā palielinājies par 4.93 %, Lietuvā par 2 % un Latvijā oktobrī pirmo reizi Delfi lietotāju skaits pārsniedzis 800 tūkstošus, liecina informācija biržā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

A/s Delfi jauns padomes priekšsēdētājs

Gunta Kursiša, 01.03.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ziņu portāla Delfi padomē notikušas izmaiņas, līdzšinējam padomes loceklim Gunnaram Kobinam (Gunnar Kobin) kļūstot par padomes priekšsēdētāju, liecina informācija laikrakstā Latvijas Vēstnesis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Igauņu mediju grupa Ekspress Grupp pārtrauc darbību Ukrainā

Gunta Kursiša, 26.02.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Igauņu mediju koncerns a/s Ekspress Grupp paziņojis par plāniem no šā gada 1. marta pārtraukt tā meitas uzņēmuma Delfi darbību Ukrainā, vēsta BBN.

Ekspress Grupp paziņojis biržā, ka sešu gadu laikā Ukrainas Delfi attīstībā ieguldīti aptuveni divi miljoni eiro, taču investīcijas nav nesušas cerēto rezultātu. Tā kā Ekspress Grupp nesaskata veiksmīgu darbību nākotnē, portāla darbība tiks pārtraukta, ziņo BBN.

Komentāri

Pievienot komentāru
Internets

Nākotnē būs normāli maksāt par kvalitatīvu saturu arī internetā

Anda Asere, 30.01.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

#Nākotnē arvien ierastāka lieta būs maksāt par saturu internetā.

Nākotnē arvien ierastāka lieta būs maksāt par saturu internetā

«Mediji ir interesanta joma. Industrijā nonācu pirms pieciem gadiem un šajā laikā ir bijušas ievērojamas izmaiņas. Ir jābūt spējīgam visu laiku mainīties, jo īpaši virtuālajā vidē – ir jāizmēģina visas jaunās lietas, iespējas, platformas, jāseko līdzi tam, kas notiek pasaulē,» saka Mari-Līsa Rītsalu (Mari-Liis Rüütsalu), AS Ekspress Grupp valdes priekšsēdētāja. Viņa paredz, ka nākotnē pieaugs uzticamu ziņu nozīme. Tā kā internetā var «saražot» jebko, mediju kompānijām ir iespēja palikt par uzticamu avotu.

Ekspress Grupp pieder vairāki laikraksti, žurnālu un grāmatu izdevniecība, kā arī interneta portāli Delfi. Grupā ietilpst arī poligrāfijas uzņēmums Pritnall, kas drukā avīzes, žurnālus un arī reklāmas materiālus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Internets

Delfi iegādājas Biļešu paradīzi

Lelde Petrāne, 05.06.2019

(No kreisās) Jānis Daube («Biļešu paradīze» līdzdibinātājs), Mari-Līsa Rītsalu («Ekspress Grupp» izpilddirektore), Ēriks Naļivaiko («Biļešu paradīze» līdzdibinātājs), Signe Kukina («Ekspress Grupp» finanšu direktore), Konstantīns Kuzikovs (Delfi.lv izpilddirektors).

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ziņu portāls A/S «Delfi», kas ir meitasuzņēmums Tallinas biržā kotētajai AS «Ekspress Grupp», iegādāsies 100% akciju Latvijas biļešu tirdzniecības uzņēmumā «Biļešu paradīze».

2019. gada 4. jūnijā A/S «Delfi» parakstīja līgumu, saskaņā ar kuru tās meitasuzņēmumi SIA «Delfi Tickets» un SIA «Delfi Tickets Service» iegādāsies 100% Latvijas biļešu tirdzniecības uzņēmuma «Biļešu paradīze» akciju. Pārdevēji ir privātpersonas – Latvijas pilsoņi. Puses ir vienojušās neizpaust iegādes cenu, kā arī citus darījuma nosacījumus.

AS «Ekspress Grupp» izpilddirektore Mari-Līsa Rītsalu (Mari-Liis Rüütsalu) uzsver, ka darījuma mērķis ir paplašināt SIA «Delfi» darbību uz citām jomām un izmantot sinerģiju ar mediju biznesu. «Mūsu galvenais mērķis ir palielināt digitālās pārdošanas apjomu Baltijas tirgos. Šī iegāde dod iespēju «Biļešu paradīzei» un «Delfiem» rast sinerģijas to biznesā Latvijā un attīstīt grupas diversificēto digitālā biznesa portfeli. «Ekspress Grupp» apsver iespēju ilgtermiņā paplašināt biļešu pārdošanas biznesu arī citās Baltijas valstīs,» sacīja M.-L. Rītsalu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Baltijas birža

Ekspress Grupp uzsācis jaunās emisijas akciju piedāvājumu

Žanete Hāka, 16.04.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Portālu Delfi un laikraksta Eesti ekspress īpašnieks, mediju koncerns Ekspress Grupp uzsācis jaunemitēto akciju publisko piedāvājumu, liecina paziņojums NASDAQ OMX Tallinn.

Uzņēmums plānojis palielināt uzņēmuma akciju kapitālu, papildus emitējot 8,948 miljonus akciju. Vienas akcijas nominālvērtība ir 10 Igaunijas kronas (0,45 Ls), kā rezultātā kapitāls tiks palielināts par 89 miljoniem kronu (4 miljoniem latu). Pēc palielināšanas kopējais uzņēmuma akciju kapitāls būs nepilni 298 miljoni kronu (12,98 miljoni latu).

Akcijas tiks piedāvātas esošajiem akcionāriem, Igaunijas investoriem, kā arī institucionālajiem investoriem gan Igaunijā, gan ārpus tās. Esošajiem akcionāriem būs tiesības parakstīties uz akcijām proporcionāli esošajam akciju daudzumam.

Jaunās akcijas Tallinas biržā plānots iekļaut ap 10. maiju.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Straujāko peļņas kāpumu varētu uzrādīt City Service, Premia Foods, Apranga un Ekspress Grupp

Žanete Hāka, 18.07.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Līdz ar Tallinna Kaubamaja finanšu rezultātu publiskošanu, trešdien ir sākusies Baltijas uzņēmumu otrā ceturkšņa darbības rezultātu paziņošana, norāda LHV bankas Latvijas pārstāvniecības vadītājs Māris Rambaks.

Igaunijas vadošais mazumtirdzniecības uzņēmuma apgrozījums otrajā ceturksnī sasniedzis 123.8 miljonus eiro, kas ir par 4,2% vairāk, salīdzinot ar pērnā gada attiecīgo periodu. Tikmēr tīrā peļņa esot dubultojusies līdz 4,6 miljoniem eiro. Tiesa gan, tas galvenokārt skaidrojams ar dividenžu nodokli, kurš šogad tika iekļauts pirmā ceturkšņa rezultātos, uzsver M. Rambaks.

No 18 kompānijām, kurām seko LHV analītiķi, lielākie apgrozījuma pieaugumi otrajā ceturksnī tiek gaidīti no Siauliu Bankas - par 44,7%, City Service - par 17%, Grindeks - par 14,9%, Apranga - par 14,8%, Olympic Entertainment Group – par 14,4% un Olainfarm – par 10,6%.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Papildināta ar foto - Apbalvo labākos NASDAQ OMX Baltijas biržu uzņēmumus

Žanete Hāka, 30.01.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ceturtdien Baltic Market Awards ceremonijā tika paziņoti NASDAQ OMX Baltijas biržās kotētie uzņēmumi kategorijās par labākajām investoru attiecībām un apbalvots Baltijas biržu Gada biedrs.

Tallinna Vesi pirmo reizi Baltijas uzņēmumu konkurencē saņēma galveno balvu nominācijā Labākās investoru attiecības Baltijas valstīs.

Lietuvas telekomunikāciju kompānija Teo LT ierindojās 2.vietā nominācijā par labākajām investoru attiecībām Baltijas valstīs, savukārt uzņēmums Baltika ieguva 3.vietu. Šajā nominācijā labāko uzņēmumu pieciniekā ierindojās arī Grindeks un Nordecon.

«Baltijas biržās kotētos uzņēmumus ar labākajām investoru attiecībām mēs vērtējam atbilstoši starptautiskajiem standartiem. Labas korporatīvās pārvaldības principu ievērošana un stiprināšana, nodrošinot caurskatāmību un atklātību, ir svarīgākie instrumenti investoru attiecībās gan emitentu vidū gan kapitāla tirgum kopumā,» saka Arminta Saladžiene, NASDAQ OMX Baltijas tirgus vadītāja. «Gūstot uzticību investoru un tirgus dalībnieku vidū, uzņēmumam ir vieglāk papildus piesaistīt kapitālu attīstībai, apliecinot savu atpazīstamību un konkurētspēju. Visbeidzot, caurskatāma un godīga biznesa vide pozitīvi rezonēs arī Baltijas valstu ekonomikas attīstības un iedzīvotāju labklājības kontekstā.»

Komentāri

Pievienot komentāru
Baltijas birža

Ekspress Grupp kapitālu palielinās par 89 miljoniem kronu

Žanete Hāka, 31.03.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ekspress Grupp akcionāru sapulcē nolemts palielināt uzņēmuma akciju kapitālu, papildus emitējot 8,948 miljonus akciju, liecina paziņojums NASDAQ OMX Tallinn.

Vienas akcijas nominālvērtība ir 10 Igaunijas kronas (0,45 Ls), kā rezultātā kapitāls tiks palielināts par 89 miljoniem kronu (4 miljoniem latu). Pēc palielināšanas kopējais uzņēmuma akciju kapitāls būs nepilni 298 miljoni kronu (12,98 miljoni latu).

Akcijas tiks piedāvātas esošajiem akcionāriem un jauneiem investoriem. Esošajiem akcionāriem būs tiesības parakstīties uz akcijām proporcionāli esošajam akciju daudzumam. Lai saņemtu tiesības pieteikties uz akcijām, akcionāram jābūt fiksētam akcionāru sarakstā līdz 14. aprīlim.

Ekspress Grupp akcijas cena trešdien pieaugusi par 0,8% un ir 0,89 lati.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Igauņu biznesa laikraksts var nonākt biržā

Paula Prauliņa, 01.04.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Igaunijas biznesa laikraksts Äripäev varētu tikt kotēts biržā, lai iegūtu līdzekļus ekspansijai un sniegtu darbiniekiem iespēju iegādāties tā akcijas, ziņo BBN.

Vairāki analītiķi jau pauduši gandarījumu par šādu iespējamību, norādot, ka Tallinas biržā, kur kotēts ir tikai viens mediju uzņēmums - Ekspress Grupp – ir nepieciešamas jaunas kompānijas, īpaši pēc Eesti Telekom aiziešanas.

Aripaev ģenerāldirektors Igors Ritovs šo ziņu gan nav apstiprinājis, taču norādījis, ka kompānija aktīvi meklē iespējas, kā attīstīt savu biznesu un piedāvāt jaunus produktus un pakalpojumus. I. Ritovs arī norādījis, ka, atšķirībā no Ekspress Grupp, kas gatavojas jaunu akciju emitēšanai, lai nomaksātu savus parādus, Äripäev iegūtos līdzekļus izmantotu ekspansijai. «Vērtīgu palīdzību mums saistībā ar kotēšanos biržā sniedz investīciju baņķieris Kalle Norbergs,» viņš pastāstījis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Baltijas birža

Šodien kritums Viļņas biržā

Jānis Šķupelis, 25.01.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šodienas tirdzniecības sesiju Baltijas biržās ar vērtības lejupslīdi noslēdza tikai Viļņas biržas indekss, kurš saruka par 2,06%. Tikmer Rīgas un Tallinas biržu indeksu vērtība palielinājās par attiecīgi 0,9% un 0,18%.

Lielākais apgrozījums Baltijā šodien bija ar Ekspress Grupp akcijām, kuras 7 darījumos tika tirgotas akcijas 759 tūkst. EUR apjomā. Rezultātā Ekspress Grupp akcijas cena pieauga par 1,27% līdz 1,748 EUR.

Savukārt Rīgas biržā apjomīgākā tirdzniecība bija ar Latvijas kuģniecības akcijām (apgrozījums gandrīz sasniedza 13 tūkst. Ls), kuras cena palielinājās par 2,35% līdz 0,435 Ls.

Kopumā lielākais apgrozījums šodien bija Tallinas biržā un sasniedza 1,787 milj. EUR. Tikmēr Viļņas un Rīgas biržu kopējie apgrozījumi (ar uzņēmumu akcijām) bija attiecīgi 925 tūkst. EUR un 78,5 tūkst. EUR.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Turpinot veiksmīgi uzsākto biržā kotētu uzņēmumu Finanšu datu analīzes un pētniecības programmu, kas tika ieviesta šā gada maijā mazo un vidējo uzņēmumu (MVU) attīstības atbalstam, Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banka (ERAB) paplašina šo iniciatīvu, iekļaujot Baltijas valstu uzņēmumus.

Atbilstoši ERAB līgumam ar Nasdaq Baltijas biržām Igaunijā, Latvijā un Lietuvā, programmā tiek iekļauti trīs Baltijas uzņēmumi - AUGA group (Lietuva), HansaMatrix (Latvija) un Ekspress Grupp (Igaunija).

Programmas ietvaros izveidoto finanšu datu analīzes un pētniecības ziņojumu par AUGA group publicēšana tiek uzsākta ar šodienu, savukārt 15.decembrī tiks publicēts ziņojums par Ekspress Grupp un 18.decembrī ziņojums par HansaMatrix. Šie Nasdaq Baltijas biržu uzņēmumi programmā piedalīsies divus gadus.

Programma, ko finansē TaiwanBusiness-ERAB Tehniskās sadarbības fonds, nodrošina finanšu datu analīzi un plašāku pētījumu klāstu par maziem un vidējiem uzņēmumiem, kas kotēti biržās Bulgārijā, Horvātijā, Ziemeļmaķedonijā, Rumānija, Serbijā un Slovēnijā. Ziņojumi bez maksas ir publiski pieejami programmas tīmekļa vietnē www.listed- sme.com. Līdz šim pētījumi ir uzsākti par 16 uzņēmumiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Baltijas Tirgus uzturētāju programmai pievienojas divi jauni dalībnieki

Žanete Hāka, 01.10.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No 1. oktobra Baltijas Tirgus uzturētāju programmai pievienojas Orion Securities un SEB Pank, lai veicinātu tirgus likviditāti, informē NASDAQ OMX Riga.

Orion Securities darbosies kā tirgus uzturētājs trīs uzņēmumu akcijām, savukārt SEB Pank nodrošinās tirgus likviditāti astoņu uzņēmumu akcijām, kas ir iekļautas Baltijas Oficiālajā sarakstā. AB bank Finasta, kas jau piedalās Baltijas Tirgus uzturētāju programmā, nodrošinās likviditāti vēl viena uzņēmuma akcijām.

NASDAQ OMX Baltijas Tirgus uzturētāju programma tika uzsākta šā gada 1. jūlijā. Lai rosinātu tirgus dalībniekus iesaistīties šajā brīvprātīgajā programmā, NASDAQ OMX piedāvā atlaides standarta tirdzniecības komisijas maksām 40% apmērā. Dalībniekam, kurš nodrošina likviditāti vismaz trim akcijām, pienākas tirdzniecības maksas atlaide par visām attiecīgajā tirgū tirgotajām akcijām.

Komentāri

Pievienot komentāru
Baltijas birža

Šonedēļ sarukuši visi Baltijas biržu indeksi

Jānis Šķupelis, 23.04.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šās nedēļas skatījumā zemākos līmeņos noslīdējuši visi Baltijas biržu raksturojošie indeksi. Visstraujāko kritumu piedzīvoja Viļņas biržas OMXV, kura vērtība saruka par 2,84%. Rīgas un Tallinas indeksi tikmēr saruka par attiecīgi 1,39% un 1,44%.

Nedēļas laikā straujākos cenas kritumus no Baltijas Oficiālā saraksta akcijām piedzīvoja Ekspress Grupp (-47,06%), Ventspils naftas (-20%), Nordecon International (-8,37%) un Silvano Fashion Group (-8,84%), Panevežio statybos trestas (-8,39%) vērtspapīri. Ekspress Group ziņoja par papildu akciju emisiju. Pirmtiesības iegādāties uzņēmuma akcijas tika dotas jau esošajiem investoriem, piešķirot tiem parakstīšanās tiesības akciju veidā, ar kurām bija iespējams veikt darījumus publiskajā tirgū nedēļas garumā. Savukārt Ventspils naftas akcijas cenas kritums bija drīzāk «neaktīvs atsitiens» pēc iepriekšējo nedēļu straujā akcijas cenas kāpuma.

Komentāri

Pievienot komentāru
Baltijas birža

Straujākais kritums otrdien Tallinas biržā

Jānis Šķupelis, 27.04.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Otrdienas tirdzniecības sesija visās trīs Baltijas biržās tika pavadītas atšķirīgās noskaņās. Kamēr Tallinas un Viļņas indeksu vērtības samazinājās par attiecīgi 1,01% un 0,27%, Rīgas biržās OMXR indekss dienu noslēdza ar nelielu izaugsmi par 0,1%.

Lielākais apgrozījums (870,3 tūkst. EUR) Baltijā kopumā bija ar Tallinna Vesi akcijām, kuras cena pieauga par 1,2% līdz 11 EUR (Tallina Vesi pagājušonedēļ paziņoja salīdzinoši labus ceturkšņa finanšu rezultātus).

Iespaidīgu akcijas cenas kritumu par 37,5% līdz 0,05 EUR piedzīvoja Ekspress Grupp akcija. Jāpiebilst, ka Ekspress Group pagājušonedēļ paziņoja par papildu akciju emisiju. Publiskais piedāvājums beigsies šā gada 3. maijā.

Tikmēr Rīgas biržā šodien bija klusa tirdzniecības sesija un tirgoto akciju apjomi bija nelieli. Lielākais apgrozījums bija ar Latvijas kuģniecības akcijām (4,1 tūkst. Ls), kuras cena palika nemainīga pie 0,42 Ls.

Komentāri

Pievienot komentāru
Baltijas birža

Ekspress Group akcijas cena pieaug par 4%

Jānis Šķupelis, 01.11.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šodien Baltijas biržās valdīja atšķirīgas tendences – kamēr Tallinas biržas OMXT indekss saruka par 0,33%, Rīgas biržas OMXR vērtība pieauga par 0,68%. Savukārt Viļņas biržā šodien bija brīvdiena un ar tajā kotētajām akcijām tirdzniecība nenotika.

Lielākais apgrozījums šodien Baltijā kopumā bija ar Igaunijas mediju kompānijas Ekspress Group akcijām, kuras 26 darījumos tika tirgotas 248 tūkst. EUR apjomā. Jāpiebilst, ka minētais uzņēmums pagājušas nedēļas beigās informēja, ka tā šā gada trīs ceturkšņu kopējie zaudējumi ir 327 tūkst. EUR. Jāatgādina, ka attiecīgajā laika posmā pērn uzņēmums uzņēmuma zaudējumi bija krietni lielāki un sasniedza 5,12 milj. EUR. Kopumā tas, ka uzņēmuma zaudējumi šogad bijuši ievērojami mazāki, norāda uz zināmām stabilizācijas pazīmēm. Rezultātā šodien Ekspress Group akcijas cena pieaug par 4,03% līdz 1,55 EUR.

Komentāri

Pievienot komentāru
Investors

Kritums vienīgi NASDAQ OMX Riga biržā

Žanete Hāka, 03.06.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirmdienu starp Baltijas biržām ar kritumu noslēdza vienīgi NASDAQ OMX Riga birža, liecina biržu informācija.

OMX Riga indekss saruka par 1,2% līdz 417,79 punktiem, savukārt OMX Tallinn palielinājās par 1,88% līdz 821,7 punktiem, bet OMX Vilnius – par 0,01% līdz 399,73 punktiem. Kopumā Baltijas biržu raksturojošais OMX Baltic Benchmark pieauga par 1,15% līdz 614,18 punktu atzīmei.

Straujāko kāpumu starp Baltijas Oficiālā saraksta akcijām piedzīvoja Tallinas kuģniecības Tallink Grupp akcijas cena – tā pieauga par 3,87% līdz 0,68 latiem, un apgrozījums pārsniedza 105 tūkstošus latu, kas ir trešais lielākais apgrozījums starp biržās kotēto uzņēmumu akcijām.

Jāpiebilst, ka uzņēmums pirmdien ziņoja, ka maijā tas pārvadājis 792,6 tūkstošus pasažieru, kas ir par 8% vairāk nekā pirms gada.

Komentāri

Pievienot komentāru
Baltijas birža

Mainīts OMX Baltic Benchmark sastāvs otrajam pusgadam

Žanete Hāka, 11.06.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pārskatīts OMX Baltic Benchmark indeksa grozs šā gada otrajam pusgadam, liecina paziņojums NASDAQ OMX Riga biržā.

Jaunais indeksa groza sastāvs stāsies spēkā no 2010.gada 1.jūlija.

Pārvērtēšanas rezultātā indeksā tiek iekļautas Linas Agro Group, Snaige, Ekspress Grupp un Premia Foods akcijas.

Savukārt no indeksa tiek izslēgtas Harju Electrics un Vilkyskiu Pienine akcijas.

Indeksā arī ietilpst Apranga, Liepājas metalurgs, Silvano Fashion Group, Arco Vara, Merko Ehitus, Baltika, Nordecon International, Tallink Grupp, Bankas Snoras, Olympic Entertainment Group, Tallinn Department Store, City Service, Panevezio Statybos Trestas, Tallina Veesi, Pieno Zvaigzdes, Teo LT, Grigiskes, Ukio Bankas, Grindeks, Rokiskio Suris, Ventspils nafta, Invalda, Rytu Skyrstomieji Tinklai, Zemaitijos Pienas, Klaipedos Nafta, SAF Tehnika, Latvijas gāze, Sanitas un Siauliu Bankas akcijas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Baltijas birža

OMX Baltic Benchmark iekļaus iekļautas Harju Elekter, Lietuvos dujos un Latvijas kuģniecības akcijas

Žanete Hāka, 09.12.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pārskatīts OMX Baltic Benchmark indeksa grozs nākamā gada pirmajam pusgadam, liecina paziņojums NASDAQ OMX Riga biržā.

Jaunais indeksa groza sastāvs stāsies spēkā no 2011.gada 3.janvāri.

Pārvērtēšanas rezultātā indeksā tiek iekļautas Harju Elekter, Lietuvos dujos un Latvijas kuģniecības akcijas.

No indeksa tiek izslēgtas Arco Vara, Baltika, Latvijas gāzes un Liepājas metalurga akcijas.

OMX Baltic Benchmark indeksa grozā ietilpst Apranga, Linas Agro Group, Snaigė, Bankas Snoras, Merko Ehitus, Silvano Fashion Group, City Service AB, Nordecon International AS, Šiaulių bankas, Ekspress Grupp, Olympic Entertainment Group, Tallink Grupp, Grigiškės, Panevėžio statybos trestas, Tallinna Kaubamaja, Grindeks, Pieno žvaigždės, Tallinna Vesi, Harju Elekter, Premia Foods AS, Teo LT, Invalda, Rokiškio sūris, Ūkio bankas, Klaipėdos nafta, Rytų skirstomieji tinklai, Ventspils nafta, Latvijas kuģniecība, SAF Tehnika, Žemaitijos pienas, Lietuvos dujos un Sanitas akcijas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Baltijas birža

Tallinas biržā šonedēļ eiforija

Jānis Šķupelis, 07.01.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šo nedēļu par pārliecinošu indeksa pieaugumu noslēdza Tallinas biržu raksturojošais OMXT indekss, kura vērtība pieauga par veseliem 9,57%. Tikmēr Rīgas un Viļņas biržu indeksu dinamika bija daudz vājāka un tie piedzīvoja kritumu par attiecīgi 0,96% un 1,48%. Jāpiebilst, ka viens no iemesliem, kādēļ Tallinā bija vērojama tik straujš kāpums, bija investoru ekstāze par Igaunijas pievienošanos eirozonai un pāreju uz eiro valūtu.

Jāpiebilst, ka šonedēļ Tallinas biržā cenas kāpumu spēja uzrādīt gandrīz visu tur kotēto uzņēmumu akcijas. Vienīgās pabērna lomā nonāca Trigon Property Development akcija, kuras cena nedēļas skatījumā saruka par 1,8% līdz 0,48 Ls.

Tikmēr iespaidīgus cenas kāpumus par 10% un vairāk piedzīvoja Baltika, Ekspress Grupp, Harju Elekter, Silvano Fashion Group, Tallink Grupp un Tallinna Vesi akcijas.

Savukārt Rīgas biržā šonedēļ pārsvarā dominēja sarkanā krāsa. Straujāko cenas kritumu no Oficiālā saraksta akcijām piedzīvoja SAF Tehnikas akcija – par 4,5% līdz 2,76 Ls

Komentāri

Pievienot komentāru