Apdrošināšana

Apstiprina RSK apdrošināšanas AS likvidācijas procesa plānu

Ritvars Bīders, 15.03.2010

Jaunākais izdevums

Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) ir apstiprinājusi RSK apdrošināšanas AS likvidācijas procesa plānu un devusi atļauju tā realizācijai. Saskaņā ar plānu, RSK apdrošināšanas AS šonedēļ uzrunās citus tirgus dalībniekus par viņu ieinteresētību RSK apdrošināšanas AS portfeļu pārņemšanā.

Atbilstoši FKTK 5.martā apstiprinātajam likvidācijas procesa plānam RSK apdrošināšanas AS izsūtījusi vēstules citiem tirgus dalībniekiem, informējot par apdrošināšanas portfeļu pārņemšanas iespējām. Ņemot vērā situāciju apdrošināšanas nozarē, uzņēmums piesardzīgi vērtē tirgus dalībnieku iespējamo interesi par iespēju pārņemt apdrošināšanas portfeļus, jo īpaši tas attiecināms uz privātpersonu veselības apdrošināšanu, kas pašlaik ir zaudējumus nesošs.

Ja citi tirgus dalībnieki neizrādīs interesi par apdrošināšanas portfeļu pārņemšanu, RSK apdrošināšanas AS tuvākās nedēļas laikā vērtēs turpmāko rīcību, lai veiksmīgi realizētu pašlikvidācijas procesu, ņemot vērā apdrošināšanas ņēmēju intereses.

Uzņēmuma interesēs ir īstenot likvidācijas procesu iespējami saudzīgākajā un klientiem optimālākajā veidā.

Uzņēmums ir likvidācijas procesā un šobrīd vērojama klientu interese par apdrošināšanas līgumu pārtraukšanu, tādēļ uzņēmums atgādina, ka ir gatavs pārtraukt apdrošināšanas līgumu, ja klients izteiks šādu vēlēšanos. Uzņēmums aicina neskaidrību gadījumā zvanīt uz RSK apdrošināšanas AS informatīvo tālruni 67031111.

RSK apdrošināšanas AS informē, ka veselības apdrošināšanas atlīdzību saņemšanai klientam jāiesniedz aizpildīts atlīdzības pieteikums un pakalpojumu saņemšanu apliecinošs dokuments personīgi vai sūtot pa pastu uz RSK apdrošināšanas AS Centrālo biroju Rīgā, Lāčplēša ielā 38. Pamatojoties uz saņemto atlīdzības pieteikumu, atlīdzības tiks izmaksātas līgumā paredzētajā kārtībā.

Likvidācijas procesa sagatavošanās posmā RSK apdrošināšanas AS ir pārtraukusi līgumus ar ārstniecības iestādēm, kā arī slēgusi reģionālos birojus. Līdz marta beigām, realizējot uzņēmuma darbības pārtraukšanu, tiks slēgtas arī reģionālās filiāles Valmierā, Dobelē, Kuldīgā un Daugavpilī. Darbu turpinās RSK apdrošināšanas AS Centrālais birojs Rīgā, Lāčplēša ielā 38.

Atbilstoši RSK apdrošināšanas AS akcionāra – Rīgas domes 2010. gada 19. janvāra lēmumam un RSK uzraugošās institūcijas - Finanšu un kapitāla tirgus komisijas - 2010. gada 5. marta lēmumam, šobrīd ir uzsākts RSK apdrošināšanas AS likvidācijas process. RSK apdrošināšanas AS likvidācijas procesa uzraudzību veic FKTK.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Virzīs RSK Apdrošināšanas AS nodošanu privatizācijai

, 16.11.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas domes Pilsētas īpašuma komitejas deputāti atbalstījuši lēmumu nodot privatizācijai Rīgas domei piederošo apdrošināšanas a/s RSK Apdrošināšana AS.

Rīgas Domes sagatavotā informācija liecina, ka apdrošinātājs tiks privatizēts, piemērojot privātā kapitāla piesaistīšanas metodi.

Noteikts, ka RSK Apdrošināšanas AS pamatkapitāls ir 3.25 miljoni latu, bet minimālā pamatkapitāla parakstīšanās summa ir 1.1 miljons latu.

Pēc RSK pamatkapitāla palielināšanas pirmpirkuma tiesības uz Rīgas pilsētas pašvaldībai piederošām akcijām būs privatizācijas subjektam - personai, kas veikusi ieguldījumu. Galīgais lēmums par RSK Apdrošināšanas AS privatizāciju būs jāpieņem domes sēdē.

Lēmums par RSK Apdrošināšanas AS nodošanu privatizācijai pieņemts, ņemot vērā arī a/s Bastions ZS 2005. gada iesniegumu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijā privātpersonu veselības apdrošināšana kā apdrošināšanas pakalpojumu portfeļa sastāvdaļa ir mazattīstīta niša. Līdz šim veselības apdrošināšanu privātpersonām nodrošināja galvenokārt RSK Apdrošināšana (RSK), kas šobrīd nodota likvidācijai, un līdz ar to pārtraukta arī privātpersonu veselības apdrošināšanas polišu izsniegšana.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nedzīvības apdrošināšanas kompānijas pagājušā gadā kopumā bruto prēmijās parakstījušas 219 miljonus latu, kas ir par 28 % mazāk nekā pirms gada.

Latvijas Apdrošinātāju asociācijas dati liecina, ka atlīdzībās kopumā kompānijas pērn izmaksājušas 141.9 miljonus latu, kas ir par 14 % mazāk nekā 2008. gadā.

Gjensidige Baltic pagājušo gadu pabeidza ar bruto prēmiju kritumu par 1 %, līdz 45.7 miljoniem latu, bet atlīdzībās kompānija izmaksāja par 23 % vairāk nekā pirms gada – 30.5 miljonus latu.

Balta pagājušā gada laikā zaudējusi 32 % biznesa, prēmijās gadā kopumā parakstot 41.8 miljonus latu. Atlīdzībās Balta pērn izmaksājusi 26.3 miljonus latu – par 22 % mazāk nekā pirms gada.

18 miljonu latu bruto prēmijās parakstījusi If Latvia, kas ir par 28 % mazāk nekā pirms gada, bet izmaksāto atlīdzību apjoms sarucis par 4 %, līdz 10.6 miljoniem latu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Ministrijas nesteidz atteikties no apdrošināšanas; arī premjers neuzstāj

, 27.10.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Pagaidām ministriju nostāja ir vilcināšanās, lai maksimāli ilgāk pavilktu polises darbības laiku,» uzskata Ergo pārstāve Inese Kronberga.

Cik liela naudas summa atgriezīsies budžetā, pārtraucot valsts pārvaldē strādājošo darbinieku veselības apdrošināšanu, vēl nav aplēsts. Vairums ministriju rēķina, vai maz ir izdevīgi lauzt apdrošināšanas līgumus, tomēr par divām zināms, ka tās to nedarīs.

Apdrošinātāji apliecina, ka interese par līgumu pārskatīšanu bijusi neliela, piedāvājumi tos lauzt nav izskanējuši. Tikmēr valsts pārvaldes darbinieki steidzas izmantot veselības apdrošināšanas polises, neizvērtējot nepieciešamību pēc veselības aprūpes, saka RSK pārstāve Ilze Zariņa. Apdrošinātājus tas neapmierina, tādēļ vairākās medicīnas iestādēs to pakalpojumi ir ierobežoti.

ĀM nevēlas lauzt līgumu ar BTA tāpēc, ka Diplomātiskā un konsulārā dienesta likums uzliek par pienākumu ĀM apdrošināt darbiniekus ar veselības apdrošināšanu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Saeima ceturtdien ar 68 balsīm "par" un 24 balsīm "pret" tiesībsarga amatā uz trešo pilnvaru termiņu ievēlēja Juri Jansonu.

Deputātiem bija jāizšķiras starp trīs kandidātiem - esošo tiesībsargu Jansonu, Labklājības ministrijas parlamentāro sekretāru Krišu Lipšānu (Par cilvēcīgu Latviju/KPV LV) un bijušo Talsu novada domes vadītāju, juristu Edgaru Zelderi, kuru virzīja Jaunā konservatīvā partija.

Par Lipšānu tiesībsarga amatā balsoja astoņi deputāti un 84 - pret, kamēr Zelderim atbalstu pauda 15 deputāti, bet 77 parlamentārieši viņa kandidatūru noraidīja.

Jansona pārvēlēšanu amatā atbalstīja trīs koalīcijas frakcijas - Nacionālā apvienība, "Jaunā vienotība" un "Attīstībai/Par!", kā arī opozīcijā esošās Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) un partija "Saskaņa".

Jansonu pirmo reizi šajā amatā Saeima ievēlēja 2011.gada 3.martā, bet 2016.gada 3.martā pārvēlēja šajā postenī.

Komentāri

Pievienot komentāru