Tirdzniecība un pakalpojumi

Apstrīd Latvijas Pasta arhīva kārtošanas konkursu

Žanete Hāka, 25.11.2014

Jaunākais izdevums

Iepirkumu uzraudzības birojs (IUB) saņēmis sūdzību VAS Latvijas Pasts izsludinātajā iepirkumā par pasta arhīva kārtošanu, liecina paziņojums IUB.

Iepirkums izsludināts 23. septembrī. Vienreiz tajā veikti grozījumi – 30. oktobrī. Sūdzību IUB iesniegusi SIA Depona. Patlaban nav zināms datums, kad IUB sūdzību izskatīs.

Iepirkuma paredzamā līgumcena ir 820 tūkstoši eiro. Piedāvājumus var iesniegt līdz šā gada 3. decembrim.

Līguma darbības veids ir 48 mēneši. Pretendentam jābūt akreditētam privātajam arhīvam un to apliecina Latvijas Nacionālā arhīva izsniegts apliecinājuma dokuments. Pretendentam jābūt vismaz četru gadu pieredze privātā arhīva pakalpojumu sniegšanā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

AT: KP pamatoti konstatējusi VAS Latvijas Pasts konkurences kropļošanu

Žanete Hāka, 21.12.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

19. decembrī Augstākā tiesa atstājusi spēkā Konkurences padomes lēmumu par VAS Latvijas Pasts dominējošā stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu, informē AT.

Uzņēmumam par nepamatotu konkurences priekšrocību radīšanu savam meitasuzņēmumam SIA Mailmaster valsts budžetā jāiemaksā naudas sods 12 000 eiro apmērā.

Uzņēmumi, kas savu klientu vārdā drukā un ievieto aploksnēs vairumā izsūtāmas vēstules, piemēram, rēķinus un dažādus paziņojumus, sadarbojas ar VAS Latvijas Pasts, kas savukārt nodrošina sūtījumu piegādi adresātiem. Lietas izpētes gaitā 2014. gadā KP konstatēja, ka VAS Latvijas Pasts savam meitasuzņēmumam SIA Mailmaster par šādu sūtījumu piegādi ir noteikusi ievērojami zemākus tarifus nekā citiem uzņēmumiem, tādējādi radot tam konkurences priekšrocības.

VAS Latvijas Pasts ir uzliktas saistības sniegt universālo pasta pakalpojumu. Šī pakalpojuma kvalitātes prasības un tarifus ir apstiprinājusi Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija (SPRK). Līdztekus universālajam pakalpojumam VAS Latvijas Pasts bija ieviesis alternatīvo pasta pakalpojumu, uz kuru neattiecas SPRK apstiprinātās kvalitātes prasības un tarifi. Attiecīgi, sniedzot alternatīvo pasta pakalpojumu, VAS Latvijas Pasts tarifus katrā gadījumā noteica individuāli.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Papildināts - Latvijas Pasta valdes priekšsēdētājs Salnājs un valdes locekļi iesnieguši atlūgumus

LETA, 22.04.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas Pasta (LP) valdes priekšsēdētājs Arnis Salnājs, kā arī pārējie valdes locekļi - Ilze Bagatska, Arnis Gulbis un Egons Strazdiņš - iesnieguši atlūgumus, aģentūrai LETA apstiprināja LP ārējo komunikāciju daļas vadītāja Gita Valtenberga.

Satiksmes ministrijā (SM) aģentūrai LETA apstiprināja, ka Salnāja atlūgums ir saņemts. Atlūguma iesniegšanas iemeslus pagaidām SM atturējās komentēt, taču norādīja, ka pēcpusdienā gaidāma akcionāru sanāksme, kurā tad arī tiks lemts, vai atlūgumu pieņemt.

Medijos izskanējušas ziņas, ka LP atklāti pārkāpumi, kas Salnājam var likt zaudēt amatu.

Salnājs aģentūrai LETA norādīja, ka atlūgumu nav iesniedzis politiskā spiediena dēļ. Tas viennozīmīgi esot noticis pēc paša vēlēšanās. Plašākus komentārus viņš patlaban nesniedz.

Satiksmes ministrijas valsts sekretāra vietnieks Dins Merirands aģentūrai LETA norādīja, ka atkāpšanās iemesli ir saistīti ar LP pārbaudes ziņojumu, kas atklāja veselu virkni pārkāpumu, arī nesaimnieciskumu un sliktu pārvaldību. Viņš skaidroja, ka vienu konkrētu iemelsu nevar minēt, tas esot viss atklāto pārkāpumu kopums, par kuriem atbildīga ir tieši valde. Arī Valsts kontroles revīzijas ziņojumā esot atzīti pārkāpumi.

Komentāri

Pievienot komentāru