Bankas

Aptur Swedbank tiesvedību pret Kesenfeldiem

Vēsma Lēvalde, 31.03.2011

Jaunākais izdevums

Kurzemes apgabaltiesa šodien, 31.martā, apturēja tiesvedību a/s Swedbank prasībā pret Ivaru un Aigaru Kesenfeldiem līdz 2011. gada 31. decembrim. Tiesvedība par viena miljona latu parāda piedziņu apturēta sakarā ar to, ka starp Swedbank un tēvu un dēlu Kesenfeldiem panākta ārpustiesas vienošanās, DB uzzināja tiesā.

Banka piekritusi arī atcelt prasības nodrošinājumu – dažādu Kesenfeldiem piederošu uzņēmumu kapitāldaļu apķīlājumu. Ārpustiesas vienošanās paredz, ka Kesenfeldiem minētajā termiņā jāizpilda vairākas bankas prasības, kuras zināmas tikai lietas dalībniekiem un kuras tiesā neatklāja.

Ja prasības būs izpildītas noteiktajā termiņā, tiesa apstiprinās mierizlīgumu. Ja nē – lems par tiesvedības atjaunošanu. Tiesvedību iespējams atjaunot arī pirms noteiktā termiņa pēc lietas dalībnieku motivētas prasības.

Db.lv jau vairākkārt rakstīja, ka a/s Swedbank 2010.gada 14. septembrī iesniedza tiesā prasību par viena miljona latu parāda piedziņu pret Ivaru un Aigaru Kesenfeldiem, prasības nodrošinājumu vēršot pret vairāku viņiem piederošu uzņēmumu kapitāldaļām. Vairums no Kesenfeldu uzņēmumiem ir maksātnespējas procesā, tomēr joprojām darbu turpina viesnīca Promenāde Liepājā, kā arī biroju centrs, kurā izvietota arī viena no Swedbank filiālēm Liepājā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

MIG Holdings vienojas ar Swedbank par mierizlīgumu

Vēsma Lēvalde, 03.03.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA MIG Holdings īpašnieki Ivars un Aigars Kesenfeldi ir noslēguši mierizlīgumu ar kreditoru Swedbank. Mierizlīgums vēl jāapstiprina tiesai.

Tādējādi tiek apturēta Swedbank tiesvedība pret MIG Holdings īpašniekiem kā privātpersonām, informē MIG holdings.

Vienošanās panākta pēc 11 mēnešu intensīvām sarunām ar Swedbank, norāda SIA MIG Holdings līdzīpašnieks Aigars Kesenfelds. «Esam panākuši vienošanos par kredītu saistību izpildi saistībā ar SIA MIG Holdings un to saistīto uzņēmumu nekustamo īpašumu projektiem, kurus finansēja Swedbank,» tā A. Kesenfelds.

MIG Holdings īpašnieki patlaban risinot sarunas arī ar citiem kreditoriem par saistību izpildes un restrukturizācijas risinājumiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Izsolīs Kesenfeldu ģimenes uzņēmuma īpašumus

Vēsma Lēvalde, 14.07.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

15. augustā plānotas trīs maksātnespējīgajai SIA MIG holdings piederošo īpašumu piespiedu izsoles.

Paredzēts izsolīt zemes gabalu 875 kvadrātmetru platībā, kas atrodas Liepājā, Alejas ielā 7. Īpašuma sākumcena ir 15 100 latu, liecina sludinājums laikrakstā Latvijas Vēstnesis.

Zemes gabala Liepājā, Kaiju ielā (6731 kvadrātmetrs), izsoles sākumcena ir 28 tūkstoši latu.

Zemes gabalam 1625 kvadrātmetru platībā, kas atrodas Liepājā, Loču ielā 4, izsoles sākumcena ir 24 tūkstoši latu.

Db.lv rakstīja, ka pēc 11 mēnešu ilgām sarunām šā gada pavasarī SIA MIG holdings īpašnieki Ivars un Aigars Kesenfeldi ir noslēguši mierizlīgumu ar kreditoru Swedbank. Tādējādi tika apturēta Swedbank tiesvedība pret MIG holdings īpašniekiem kā privātpersonām. Liepājas tiesa atzina a/s Swedbank meitasuzņēmuma Swedbank līzings prasību atzīt Kesenfeldu ģimenes SIA Rietumu krasts maksātnespēju. Tiesa atzinusi arī SIA Rietumu krasts mātesuzņēmuma SIA MIG holdings maksātnespēju pēc paša uzņēmuma lūguma.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

DelfinGroup pārņem Moda Kapitāls lombardu biznesu

Db.lv, 03.02.2022

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas finanšu nozares koncerns AS DelfinGroup ir pilnībā pabeidzis AS Moda Kapitāls lombardu biznesa pārņemšanu, kas tika uzsākta 2021. gada augustā.

AS Moda Kapitāls piederēja ceturtais lielākais lombardu tīkls Latvijā un tā biznesa pārņemšana nostiprinās AS DelfinGroup vadošās pozīcijas Latvijas reģionos.

“AS Moda Kapitāls bija spēcīgs reģionālais spēlētājs ar plašu filiāļu tīklu, tāpēc saskatījām labas investīciju iespējas uzņēmuma lombarda aizdevuma portfeļa iegādē. Uzņēmuma lombardu biznesa iegāde ne vien nostiprinās AS DelfinGroup vadošās pozīcijas Latvijas lombardu segmentā, bet arī cels kopējo uzņēmuma vērtību ilgtermiņā. Pēc noslēgtā darījuma esam atklājuši jaunu filiāli Daugavpilī, savukārt Ludzā un Preiļos Banknote filiāles pārcēlās uz jaunām telpām,” saka AS DelfinGroup valdes loceklis Ivars Lamberts.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nebanku kreditētājs AS "DelfinGroup" šogad pirmajā ceturksnī patēriņa aizdevumos izsniedzis 11,5 miljonus eiro, kas ir par 73% vairāk nekā pagājušā gada attiecīgajā periodā, teikts uzņēmuma paziņojumā biržai "Nasdaq Riga".

Tostarp 2022.gada martā izsniegti jauni patēriņa aizdevumi 4,6 miljonu eiro apmērā, kas ir vēsturiski lielākais apmērs mēneša laikā.

Covid-19 ierobežojumu atvieglošana pozitīvi ietekmējusi lombarda aizdevumu segmentu, teikts paziņojumā, norādot, ka pirmajā ceturksnī lombarda aizdevumos kompānija izsnigusi 3,6 miljonus eiro, kas ir par 30% vairāk nekā 2021.gada pirmajā ceturksnī.

Paredzams, ka veikalu apmeklētāju skaita ierobežojumu atcelšana no šā gada 1.aprīļa sniegs pozitīvu ietekmi lombarda aizdevumu izsniegšanai filiāļu tīklā turpmākajos periodos, piebilsts paziņojumā biržai.

Pieaugums bijis arī lietotu un mazlietotu preču tirdzniecībā, kur pārdošanas apmēri auguši par 8% salīdzinājumā ar pagājušā gada pirmo ceturksni, sasniedzot 2,5 miljonus eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru
Alternatīvās finanses

DelfinGroup integrējis Nordigen atvērtās bankas platformu

Db.lv, 05.07.2022

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nebanku kreditētājs AS "DelfinGroup" ir integrējis "Nordigen" atvērtās bankas platformu, lai pilnveidotu tehnoloģisko rīku komplektu un uzlabotu patēriņa aizdevumu izsniegšanas un novērtēšanas procesus, informē "DelfinGroup".

"DelfinGroup" valdes priekšsēdētājs Didzis Ādmīdiņš skaidro, ka "Nordigen" par atvērto banku partneri izvēlēts, jo, izmantojot vienu banku publiskās lietojumprogrammu saskares (API) pieslēgumu, tiek nodrošināta piekļuve 17 Latvijas banku finanšu datiem, tādējādi vienkāršojot pakalpojumu iegūšanas procesu gan uzņēmumam, gan klientam.

D.Ādmīdiņš norāda, ka "Nordigen" integrācija palīdz uzlabot "DelfinGroup" lēmumu pieņemšanas modeli, papildinot to ar bankas transakciju datiem. Sadarbība ar "Nordigen" uzlabos arī lietotāju pieredzi, jo klientiem turpmāk būs iespēja iesniegt konta pārskatu ar internetbankas starpniecību.

Jau ziņots, ka starptautiskais tiešo banku maksājumu uzņēmums "GoCardless" plāno iegādāties Latvijas finanšu tehnoloģiju jaunuzņēmumu SIA "Nordigen Solutions".

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nebanku kreditētāja "DelfinGroup" provizoriskais apgrozījums pērn bija 35,064 miljoni eiro, kas ir par 42,1% lielāks nekā 2021.gadā, savukārt uzņēmuma peļņa auga par 41,6% un sasniedza 5,982 miljonus eiro, liecina biržai "Nasdaq Riga" paziņotie uzņēmuma neauditētie finanšu rezultāti par 2022.gadu.

Uzņēmuma peļņa pirms nodokļiem 2022.gadā palielinājusies par 40%, sasniedzot 7,278 miljonus eiro.

Savukārt uzņēmuma kredītportfelis kopš 2021.gada beigām palielinājies par 54%, sasniedzot 67,4 miljonus eiro. "DelfinGroup" EBITDA jeb peļņa pirms procentu, nodokļu, amortizācijas un pēc nomas atskaitījumiem pieaugusi līdz 13,1 miljoniem eiro, kas ir par 29% vairāk nekā 2021.gadā.

Uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Didzis Ādmīdiņš sasniegtos rezultātus vērtē pozitīvi, norādot, ka pieaugumu 2022.gadā sekmēja gan uzņēmuma nostiprinātās tirgus pozīcijas galvenajos biznesa segmentos un pieprasījums pēc vienkāršiem un uz klientiem vērstiem finanšu pakalpojumiem, gan spēja pielāgoties globālās ekonomikas izaicinājumiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Biržā sāk tirgot DelfinGroup obligācijas

Db.lv, 03.07.2023

Nasdaq Riga vadītāja Daiga Auziņa-Melalksne un DelfinGroup valdes priekšsēdētājs Didzis Ādmīdiņš.

Publicitātes foto

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Biržā "Nasdaq Riga" šodien sākusi nebanku kreditētāja "DelfinGroup" obligāciju 10 miljonu eiro vērtībā tirdzniecību "First North" Obligāciju sarakstā, teikts biržas paziņojumā.

Obligāciju sarakstā iekļautas 10 000 obligācijas ar nominālvērtību 1000 eiro. Obligāciju kupona gada likme ir mainīga - 8,75% plus trīs mēnešu EURIBOR.

Obligāciju dzēšanas datums ir 2024.gada 25.septembris.

"DelfinGroup" finanšu direktors un valdes loceklis Aldis Umblejs norāda, ka kopumā šī ir astotā obligāciju emisija kopš 2013.gada, un šajā periodā ar obligācijām piesaistīti 47 miljoni eiro. Turklāt šī ir jau sestā obligāciju emisija, kas tika iekļauta tirdzniecībai "Nasdaq Riga".

Līdz ar jauno obligāciju kotēšanu šobrīd investoriem būs pieejamas divas "DelfinGroup" obligāciju emisijas "First North" alternatīvajā tirgū.

"Priecājamies par katru Latvijas uzņēmumu, kas spēj un zina, kā izmantot biržas sniegtās priekšrocības. Vēl lielāks prieks ir par tiem uzņēmējiem, kas spēj finansējumu biržā piesaistītu atkārtoti. Sveicam DelfinGroup ar atkārtotu obligāciju iekļaušanu Nasdaq First North tirgū!" pauž Nasdaq Riga vadītāja Daiga Auziņa-Melalksne.

Komentāri

Pievienot komentāru