Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pasaulē slavenākā cirka trupa “Cirque du Soleil” jau ieradusies Rīgā, kur šonedēļ četru dienu laikā būs skatāmas sešas OVO izrādes.

Šobrīd “Arēnā Rīga” notiek intensīvi sagatavošanās darbi - cirks ieradies ar 23 furgoniem aprīkojuma.

“Cirque du Soleil” uz Latviju atbrauca no kaimiņvalsts Lietuvas galvaspilsētas Viļņas, kur šovi bija skatāmi pagājušajā nedēļā. Visa izrāžu aprīkojuma un personāla pārvešanai nepieciešami 23 furgoni, savukārt OVO šova trupā ir 100 cilvēku, no kuriem 52 ir mākslinieki un akrobāti.

Pirmizrāde Rīgā notiks 15.jūnija, vakarā. Ar uzstāšanos Latvijas galvaspilsētā cirks beigs savu tūri pa Baltijas valstīm, jo pirms tam jau viesojās Lietuvā un Igaunijā. Taču cirka trupas intensīvā turneja ar to nebeigsies – līdz gada beigām OVO trupa Eiropā apmeklēs arī Nīderlandi, Franciju, Vāciju, Šveici, Slovākiju, Itāliju, Spāniju un Portugāli.

OVO – krāsains un aizkustinošs ceļojums kukaiņu pasaulē, pilns ar aktīvu darbību un kūsājošu enerģiju. Izrādē tiek apspēlēts bioloģiskās daudzveidības skaistums, līdz ar fantastiskiem akrobātiskiem trikiem skatītāji var iepazīt katra personāža raksturu un dažādu kukaiņu sugu iespējas.

Šovs tika radīts “Cirque du Soleil” 25.gadadienai un kopš tā pasaules pirmizrādes 2009.gadā Monreālā to klātienē jau ir redzējuši vairāk nekā septiņi miljoni skatītāju 155 pilsētās, 26 valstīs.

Tā ir pirmā “Saules cirka” izrāde, kura režisore ir sieviete, savukārt šova nosaukums OVO portugāļu valodā nozīmē “ola”, kas simbolizē vitalitātes pilno dzīvnieku pasauli.

Komentāri

Pievienot komentāru