Jaunākais izdevums

Kopš augusta te šur, te tur Liepājā pamanāms džips ar neparastu piekabi. Tajā atrodas palielu koka mucu atgādinoša pārvietojama pirtiņa, kas var pieripot izvēlētajā vietā un laikā. Saimnieciskās darbības veicējs Kaspars Karlsons teic, ka tas nav nekas jauns: līdzīgs piedāvājums ir Kuldīgas novadā, bet Liepājā gan esot vienīgais, vēsta reģionālais laikraksts Kursas Laiks.

«Pirms gadiem astoņiem man radās ideja pārvietojamo pirti iebūvēt vecā KaMAZā, bet pēc pāris mēnešiem tādu jau ieraudzīju žurnālā,» atceras RipoPirts īpašnieks K. Karlsons. «Sākoties krīzei, to neizdarīju, jo kopā ar ģimeni devos uz Ameriku. Uz manu sapņu zemi.» Dzīvojuši Floridas štatā, tūristu pilsētiņā netālu no Maiami. Lai arī ziemā un vasarā tur bijuši plus trīsdesmit grādi, vienalga, ilgojušies pēc ģimenes tradīcijas - ik nedēļu pērties latviešu pirtiņā.

«Jau 2012. gadā, kad atgriezāmies Latvijā, bija doma uztaisīt kaut ko savu. Pamanījām, ka daudzi biznesi Liepājā kā atvērušies, tā arī aizvērušies, uz ielām cilvēku maz, iedzīvotāji cenšas lieki netērēt naudu, tāpēc līdz pat šā gada vasarai šaubījāmies, vai ir vērts ieguldīt naudu. Bet prom braukt negribas un izlēmām noriskēt. Cilvēki zvana un rezervē mēnesi iepriekš. Decembra otra puse samērā noslogota. Ziemassvētkos pirtiņu vedīšu uz Aizputi.»

Līdzīgas pārvietojamās pirtis Skandināvijas valstīs tiekot ražotas daudzus gadus, sākuši izgatavot arī lietuvieši, bet Karlsonu ģimenei piederošā pirtiņa tapusi tepat, Kurzemē. Lai gan tiek būvētas dažāda izmēra pārvietojamās pirtis, liepājnieki nosprieduši, ka jāsāk ar mazāko, kurā vienlaikus var pērties seši cilvēki.

«Aizvedu, nostiprinu, lai nešūpojas, un ar malku iekurinu. Parasti stundas laikā varu dabūt 100 grādus. Mazāk par trīs stundām man nav izdevīgi izīrēt,» atklāts ir pirtiņas saismnieks.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Auto mēbeļu izgatavotājs: Cilvēku sajūsma man dod enerģiju turpināt

Lelde Petrāne, 07.10.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Esam traki un gatavi realizēt vēl trakākas gan savas, gan citu cilvēku idejas,» biznesa portālam db.lv saka Rolands Grantiņš, pēc profesijas Stila mēbeļu modelētājs, kurš meistaro paša izdomātas auto mēbeles.

Līdz šim brīdim ar viņa rokām tapis Subaru Legacy komplekts, kurā ietilpst dīvāns, divi vienvietīgie krēsli un galdiņš, kā arī BMW 525 dīvāns. «BMW «dzīvo» manā istabā un ir man skaistākā naktslampiņa rajonā. Tumsā tiešām izskatās, ka mašīna būtu iebraukusi istabā,» saka R. Grantiņš. Savukārt, Subaru komplekts izvietots vecāku viesu nama telpās.

«Esmu pabeidzis Rīgas Amatniecības vidusskolu, koka nodaļu, pēc profesijas skaitos Stila mēbeļu modelētājs. Ikdienā līdzdarbojos līdzi tēvam viņa uzņēmumā, kas arī oficiāli ir mana darba vieta. Izgatavojam visa veida galdniecības darbus, durvis, logus, mēbeles, kāpnes, kā arī mums ir Mucu muzejs. Izgatavojam ozolkoka mucas pēc vecajām tradīcijām, koka kublus, koka vannas. Tapusi pat pārvietojama pirts kuģa izskatā ar visu kublu. Vadu arī ekskursijas mucu muzejā. Otra darba vieta man ir mēbeļu veikalā - esmu pārdevējs - konsultants,» par sevi stāsta jaunietis.

Komentāri

Pievienot komentāru