Jaunākais izdevums

Tevi varētu interesēt

Dalies ar šo rakstu

Iedvesmojoties no tradicionālā geokešinga, 4x4 Centrs radījis zīmolu 4x4 GeoFind, lai attīstītu 4x4 slēpņošanu Latvijā – ar 4x4 apvidus auto sasniedzamu kontrolpunktu un objektu meklēšanu, izmantojot Globālās pozicionēšanas sistēmu jeb GPS.

4x4 GeoFind kontrolpunkti tiek izvietoti interesantās, salīdzinoši grūti pieejamās vietās un apskates objektos, lai dalībniekiem būtu gan saistošs pats meklēšanas process, gan iespēja atklāt jaunus un agrāk neiepazītus dabas objektus Latvijā.

Katrs 4x4 GeoFind objekts un kontrolpunkts tiek novērtēts ar atbilstošu punktu jeb zvaigznīšu skaitu, atkarībā no punkta sasniedzamības un paša punkta novietojuma grūtības pakāpes. 4x4 GeoFind punkti var būt gan viegli ieraugāmi, gan arī paslēpti.

4x4 Centrs valdes priekšsēdētājs Edvīns Bauers skaidro: «Strādājot pie 4x4 GeoFind idejas, mēs, pirmkārt, domājam par ierindas apvidus auto īpašniekiem, par ģimenēm ar bērniem un draugiem. Lai viņi varētu piedzīvot daudzveidīgākas brīvdienas, piemēram, aizbraukt pie dabas ar pikniku, pameklēt kontrolpunktus vieglos bezceļa apstākļos un rezultātā gūt daudz jaunu iespaidu.

Latvijā ir daudz skaistu skatpunktu, skaistu ainavu, daudz interesantu mazo celiņu, kas atrodas nostāk no tradicionālajiem kustības maršrutiem un daudziem cilvēkiem paliek neatklāti, jo tos pārsvarā var sasniegt tikai ar apvidus auto. Ceram, ka spēles elementi, ko piedāvā 4x4 GeoFind, pozitīvi iekustinās gan vietējos, gan ārvalstu džipotājus vairāk uzzināt par Latviju.»

4x4 GeoFind pirmais atklāšanas pasākums notiks 9. aprīlī, gadskārtējā 4x4 pasākuma Tebras Ekspedīcija 2016 ietvaros.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Atkal sinoptiķi ir ieminējušies par sniega iespējamību tuvākajās nedēļās un atkal aktuāls kļūst jautājums - kādas ziemas riepas izvēlēties? Kas jauns riepu nozarē?

Principā nekas nav mainījies. Revolūcija nav notikusi. Nav izdomāta super riepa, kas ir pārāka par visām pārējām un ir ideāla visām dzīves situācijām. Kā katru gadu gandrīz katram riepu ražotājam ir kāds jauns modelis. Lielākais jaunumu klāsts no premium riepu ražotājiem šosezon ir Nokian. Atjaunots gandrīz viss ziemas riepu sortiments. Gan radžotās riepas, gan skandināvijas tipa frikcijas riepu modelis, kā arī SUV Eiropas tipa ziemas riepu modelis. Šobrīd jaunajiem modeļiem vēl nav pieejami riepu testi pietiekamā daudzumā, lai varētu kaut ko secināt un izlobīt patiesību. Mans uzskats, ka no viena riepu testa secināt par riepas izcilību nevar, bet, apkopojot vairāku testu rezultātus, jau var sākt izdarīt secinājumus. Šobrīd vismaz viena pirmā vieta jaunajai radžotajai riepai Nokian Hakkapeliitta 9 jau ir! Ar lielisku startu un godalgotām vietām startējis ir arī korejiešu riepu ražotājs Hankook ar jaunu radžoto riepu modeli Hankook I*Pike RS2. Dalīta otrā - trēšā vieta ZaRuljom ziemas riepu testā. Jaunumi arī Michelin nometnē. Jauna radžotā riepa Michelin X-Ice North 4 un Eiropas tipa ziemas riepa Alpin 6. Pēdējā gan vairāk izskatās, kā Michelin vissezonas riepas Crossclimate nedaudz ziemīgāka versija. Iepriekšējais Michelin modelis Alpin 5 noteikti izskatījās piemērotāks braukšanai pa sniegu un ledu. Ne vienmēr riepas sniegumu var novērtēt tikai pēc riepas protektora izskata, tāpēc gaidīsim pirmos testu rezultātus un ar palielinātu interesi vērosim sadaļu par sniegumu uz ledus un sniega.

Komentāri

Pievienot komentāru