Mazais bizness

Ar kristāliem var apdrukāt gandrīz visu, kas ienāk prātā

Anda Asere, 02.05.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Patika pašam un arī citiem, tāpēc Māris Bandenieks nolēma sākt savu biznesu, piedāvājot apdruku ar kristāliem.

Ar kristāliem var apdrukāt gandrīz visu, kas ienāk prātā, stāta Māris Bandenieks, SIA CrystalStyle īpašnieks. Lielāks pieprasījums pagaidām ir bijis pēc apģērba apdrukas, bet uzņēmums varot apdrukāt arī, piemēram, krūzītes, mobilos telefonus vai auto elementus. Klienti parasti jau ir izdomājuši uzrakstus, ko vēlētos redzēt, bet no uzņēmuma sagatavotajiem dizaina paraugiem viņi biežāk izvēlas zīmējumus.

Vērtējot klientus, Māris teic, ka lielākā daļa ir cilvēki ap 30 gadiem. «Sākumā domāju, ka tie būs jaunieši. Tomēr līdz viņiem vēl neesam nonākuši, iespējams, viņi vēl nezina par mums,» saka Māris. Kādreiz viņš pats sev aplīmēja apģērbu ar kristāliņiem, to pamanīja un pozitīvi novērtēja Māra draugi. «Internetā var pasmelties idejas, kā to izdarīt – nekāda ķīniešu ābece tā nav. Pētīju piedāvājumu Latvijas tirgū, un nevienas nopietnas kompānijas, kas piedāvātu līdzīgu pakalpojumu, nebija. Niša bija brīva. Pieņēmu lēmumu un sāku biznesu,» stāsta Māris.

Vērtējot pirmo gadu biznesā, viņš teic, ka tas bijis atbilstošs ieguldīto līdzekļu apjomam, galvenokārt ir investēts reklāmā. «Viss jau atkarīgs no reklāmas, tas ir veids, kā cilvēki par mums uzzina,» saka Māris. Uzņēmējs uzskata, ka tās atdeve bijusi pietiekami laba.

Uzņēmums piedāvā apdruku arī ar Swarovski kristāliem. «Piedāvājam arī šādu apdruku, bet nav daudz, kas ko tādu izvēlas. Tur ir citi izcenojumi, Swarovski kristāli ir samērā dārgi,» viņš skaidro. Taču ir konkrēta klientu grupa, kas izvēlas tikai šos kristāliņus.

Komentāri

Pievienot komentāru