Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Igaunijas nekustamā īpašuma fonds a/s EfTEN Kinnisvarafond (EfTEN) īpašumu pārvaldīšanai Latvijā kopā ar Latvijas partneri nodibinājis uzņēmumu SIA EfTEN Capital.

EfTEN Capital vadītājs Viljar Arakas atzīmē, ka EfTEN fondam Latvijā ir nākotnes plāni: «Tā nav vienreizēja vizīte pie mūsu dienvidu kaimiņiem. Mēs dibinām kopīgu uzņēmumu, un nākošais darījums jau tuvojas noslēgumam. EfTEN partneris Latvijā ir SIA Newcom, kura akcionārs ir Viktors Savins.»

SIA Newcom ir vairākuma akcionārs dažādos nekustamā īpašuma nozares uzņēmumos, būvniecības uzņēmumā un apsaimniekošanas uzņēmumā Latvijā. SIA Newcom meitas uzņēmums SIA Newcom Development dibināts, reorganizējoties Igaunijas nekustamā īpašuma grupas Arco Vara piederošajam uzņēmumam SIA Arco Development.

Jāmin, ka EfTEN iegādājies arī īpašumu Jelgavā, uz kura paredzēts uzbūvēt tirdzniecības centru. Pēc EfTEN Capital vadītāja Viljar Arakas, teiktā iegādātais zemes gabals atrodas stratēģiski labā vietā. «Nekustamā īpašuma novietojums transporta maģistrāles tuvumā nodrošina papildus pievienoto vērtību. Mēs jau esam noslēguši nomas līgumu ar Rimi par 60% no kopējās telpu platības iznomāšanu,» atzīmē V. Arakas.

Viņš arī norāda, ka Jelgavas projekts būtībā esot līdzīgs viņu UKU tirdzniecības centram Viljandi. Jelgavas projekts ir zemes gabals 16,78 tūkst. kv.m. platībā, uz kura tiks uzbūvēts tirdzniecības centrs ar 4470kv.m iznomājamo platību un aptuveni 240 auto stāvvietām.

Jelgavas īpašums ir 16 nekustamā īpašuma objekts, kuru iegādājies EfTEN. Fonda pārvaldīšanā ir 88 tūkst. kv.m iznomātās platības. 2008.gadā EfTEN Capital AS nodibināja EfTEN Nekustamā īpašuma fondu. Fonds veic ieguldījumus komercīpašumos, un uz šo brīdi ir veiktas investīcijas 15 īpašumos. EfTEN Capital AS ir 2008.gadā dibināts aktīvu pārvaldes uzņēmums, kas specializējas uz investīcijām nekustamajā īpašumā.

Komentāri

Pievienot komentāru