Citas ziņas

Ar nodarbinātības programmas atbalstu atver pirmo ekoveikalu Liepājā

Vēsma Lēvalde, 16.04.2010

Jaunākais izdevums

Saņemot Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) vadītās atbalsta programmas līdzekļus, trīs bērnu māmiņa Antra Piķele atvērusi Liepājā pirmo ekopreču veikalu.

Ideja par šādu veikalu viņai bijusi jau sen, taču NVA sniegtās iespējas Antra Piķele izmantojusi kā starta kapitālu. Pēc veiksmīgi aizstāvēta biznesa plāna jaunā uzņēmēja saņēmusi 4000 latu pamatlīdzekļu iegādei un vēl pusgadu NVA sniegs atbalstu minimālās algas apmērā. Veikaliņā ir gan vietējo bioloģisko zemnieku saimniecību ražojumi, gan arī preces no veikalu tīkla Biotēka. Te ir gan pārtika veselīgo produktu cienītājiem, gan veģetāriešiem un veganiem, gan arī dažādi specifiski produkti, piemēram, kazas piena aizstājējs. Arī videi draudzīgas rotaļlietas bērniem, kosmētika un sadzīves preces, pastāstīja A. Piķele. Veikaliņš Liepājā strādā kopš marta beigām. Līdz šim Liepājā ekoloģiski produkti bija nopērkami tikai atsevišķos stendos lielveikalos.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pilsētas zaļajā rallijā no trim transporta līdzekļiem ātrākais izrādījies elektriskais divritenis, kas finišēja nepilnas stundas laikā.

Aiz Kurzemes biznesa inkubatora projektā Blue Shock Bike prezentētā divriteņa otrais finišēja elektromobilis no VA Latvia, bet Toyota hibrīdauto no WESS Motors finišēja trešais.

Starts visiem modernajiem dalībniekiem tika dots vienlaikus - Latvijas Brīvdabas etnogrāfiskajā muzejā pulksten 12:30. Rallija finišs bija Pārdaugavā, Biķensalas ielā 3 – pie ekoveikala Lavandas.lv.

Rezultāts pārsteidzis daudzus vērotājus. Distancē pavadītais laiks bija atkarīgs ne vien no transporta līdzekļa veida, bet arī no vadītāja veiklības un Rīgas pilsētas pārzināšanas. Lai gan katrai komandai distances laikā bija jāpaveic pieci vienādi uzdevumi – jāpmeklē ekoveikals Dabas dobe un grāmatnīca Atēna, jāatrod stikla taras pieņemšanas punkts un jānodod tajā izlietotais iepakojums, atbilstošā vietā jānodod pārstrādei izlietotas baterijas, - būtiski atšķīrās katra veikto kilometru skaits.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Koncentrēšanās uz eksporta tirgu ļauj strauji kāpināt apgrozījumu

SIA AB Galdnieks eksportē 90 procentus saražotās produkcijas. Šogad tā iekļuvusi Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras un Ekonomikas ministrijas rīkotā konkursa Eksporta un inovāciju balva finālā.

Mērķtiecīgi produkcijas noieta veicināšanai ārvalstīs SIA AB Galdnieks pievērsās pirms diviem gadiem, stāsta uzņēmuma eksporta menedžeris Reinis Kils. Tā kā īpašnieki bija nolēmuši koncentrēties uz Skandināvijas tirgu, būtiskas izrādījās viņa zviedru valodas zināšanas. R. Kils šajā valstī ir studējis.

Arī iepriekš bija pasūtījumi no ārvalstīm, bet tolaik virziens bija pretējs – pasūtītāji paši atrada AB Galdnieku, nevis ražotājs meklēja klientus aiz valsts robežām. Daļa no agrākajiem sadarbības partneriem joprojām pasūta produkciju liepājniekiem.

Komentāri

Pievienot komentāru