Pakalpojumi

Arena 29 vadītājs: Bāru limita noteikšana būtu savāda

Kārlis Vasulis, speciāli DB, 06.12.2016

Jaunākais izdevums

Sporta bāra Arena 29 vadītājs Marsels Vapne, komentējot Balzambāra līdzīpašnieka Andra Reizenberga pausto, ka Rīgā būtu nepieciešams ieviest bāru un restorānu limitu, norāda, ka šāds regulējums būtu visnotaļ savāds.

«Es domāju, ka tā ir neiespējamā misija, jo, kas to limitēs un kādi būs kritēriji. Tas noteikti būtu ieguvums esošajiem bāriem, bet ir grūti iztēloties, vai tas tā varētu būt. Esošajiem bāriem tas noteikti būtu labi, bet kopumā tas būtu nedaudz savādi, jo tad visas nozares sāktu bļaut, ka nepieciešams kaut ko limitēt,» par iniciatīvu viedokli pauž M. Vapne.

Savukārt, komentējot A. Reizenberga teikto, ka daudzviet pasaulē arī ir noteikts, ka bāru, restorānu vai kafejnīcu var atvērt tikai tur, kur jau iepriekš tas ir bijis, sporta bāra Arena 29 vadītājs atzīst, ka jauna restorāna, vai bāra vēršana vaļā vietā, kur iepriekš strādājis līdzīga profila uzņēmums, būtu daudz vieglāka un izdevīgāka.

«Skairds, ka es noteikti būtu priecīgāks, ka vietā, kur atvērām Arena 29, iepriekš būtu kaut kas bijis. Pusgadu vēroju cilvēkus, kuri skatās logos un prāto, kas tur ir par iestādi atvērusies. Ja te iepriekš būtu kaut kas bijis, tad mums būtu krietni vieglāk strādāt,» viņš teic.

«Problēma bieži ir tajā, ka cilvēki ver vaļā kafejnīcas, bārus un restorānus, līdz galam neizprotot savu vietu un klientu, kā arī domājot, ka viss notiks pats no sevis,» viedokli pauž M. Vapne.

Db.lv vēstīja par Balzambāra līdzīpašnieka A. Reizenberga pausto viedokli, ka Rīgā būtu jāievieš bāru un restorānu limits. Viņš argumentē, ka «to vajadzētu apdomāt Rīgas gadījumā, jo, ja kāds, kurš nav bijis ne bārmenis, ne viesmīlis, ne pavārs, ar savu naudas maisu izdomā Rīgā atvērt desmit restorānus, tas ļoti kropļo tirgu».

«Mums kā mazajiem uzņēmējiem ir ļoti grūti cīnīties ar viņiem,» piebilst A. Reizenbergs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazais bizness

Mana pieredze: Kopā ar Latvijas hokeja zvaigzni Kasparu Daugaviņu izveido sporta bāru

Kārlis Vasulis, speciāli DB, 28.11.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Cerībā lauzt latviešu sporta līdzjutēju iesīkstējušās tradīcijas, Marsels Vapne kopā ar Latvijas hokeja zvaigzni Kasparu Daugaviņu izveidojuši sporta bāru Arena 29

Restorānu un krogu biznesā grūtākā ir klientu pārvilināšana, vērtē sporta bāra Arena 29 vadītājs Marsels Vapne. Rīgā, Stabu ielā esošais bārs Arena 29 apmeklētājiem durvis vēris pavasarī – 29. aprīlī. «Mums viss saistās ar skaitli 29, kas ietverts gan adresē, gan nosaukumā. Cita, īpaša stāsta apakšā gan nav. Tomēr mēģinām ar šo skaitli saistīt dažādus pārsteigumus un atlaides.» Bāra vadītājs uzsver, ka galvenais akcents iestādes interjerā un imidžā ir uz bagātajām Latvijas sporta tradīcijām un sportistu panākumiem.

«Ņemot vērā, ka gan manā, gan Kaspara ģimenē ar sportu esam uz tu, tad, šķiet, ka neko citu laikam izdomāt arī nevarējām,» par sporta bāra idejas rašanos smejoties stāsta M. Vapne, piebilstot, ka ar K. Daugaviņu ir seni ģimenes draugi. Izaicinājumu biznesam rada iesīkstējusī tradīcija sporta interesentiem pārraides skatīties mājās. «Gribētos teikt, ka saprotam, ko nepieciešams piedāvāt klientam, lai viņš izietu no savas komforta zonas, proti, skatīties sporta pārraides mājās. Mums šķiet, ka jārada jauna tradīcija – sporta faniem skatīties sportu kompānijā ārpus mājas,» viņš teic. Salīdzinot M. Vapne stāsta, ka, piemēram, Lielbritānijā kungi uzvalkos iet uz pabiem pa tiešo no darba, apēd sīpola gredzenus, laimīgajā stundā iztērējot 6 līdz 10 mārciņas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vasaras sākumā Rīgā, Stabu ielā durvis vēris populārā latviešu hokejista Kaspara Daugaviņa un futbolista Marsela Vapnes sporta bārs Arēna 29, kurā sporta cienītāji varēs ne tikai sekot līdzi nozīmīgākajiem sporta notikumiem, bet arī ieturēt maltīti un baudīt īpašo biznesa pusdienu piedāvājumu.

Katru mēnesi dažādos tematiskos pasākumos sporta bārā viesosies labākie Latvijas sportisti, treneri, kā arī sporta eksperti, sniedzot iespēju ikvienam sporta cienītājam klātienē uzzināt viņu viedokli par sporta pasaules aktualitātēm.

«Ideju par savu sporta bāru loloju jau sen. Dzīvojot Amerikā un dodoties kopīgi izklaidēties ar komandas biedriem, ievēroju, ka tur šādu sporta bāru ir daudz. Tādēļ vēlējos atvērt kaut ko līdzīgu arī Rīgā, lai arī mūsu sporta faniem būtu kāda patīkama vieta, kur kopā ar draugiem iedzert kausu alus un vērot sporta spēles,» stāsta hokejists Kaspars Daugaviņš.

150 kvadrātmetru plašo sporta bāra interjeru veidojis tā līdzīpašnieks, futbolists Marsels Vapne. Iekārtojot bāra telpas, viņš apzināti izvairījies no ierastajiem īru tipa sporta bāru interjera elementiem - tumšām krāsām, masīvkoka bāra letes, kā arī tik iecienītajiem fanu atribūtiem - vimpeļiem, šallēm, cepurēm un sportistu formu krekliem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazais bizness

Marsels Vapne par krogu biznesu: Pirmajā gadā nomirst 95%

Kārlis Vasulis, speciāli DB, 29.11.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Restorāni un bāri Rīgā tiek atklāti un slēgti ar zināmu regularitāti. Taujāts, kāds tam ir iemesls un ko nepieciešams darīt, lai izvairītos no neveiksmes, Marsels Vapne, kurš kopā ar Latvijas hokeja zvaigzni Kasparu Daugaviņu izveidojis sporta bāru Arena 29, uzsver, ka ar krogu biznesu ir līdzīgi kā ar citiem.

«Tā tas ir visās jomās. Ne velti statistika rāda, ka pirmajā gadā nomirst 95% jauno kompāniju un no tām, kas paliek, nākamajos piecos gados aizver vēl 95%. Šķiet, ka tas ir saistīts ar uzņēmēju izpratni par to, ko viņi īsti vēlas. Varbūt daļa pēc pusgada zaudē interesi par sākto biznesu. Daļai nepietiek līdzekļu vai pacietības. Iemesli ir daudz un dažādi,» spriež Arena 29 vadītājs.

Par pašu grūtāko krogu un restorānu biznesā M. Vapne sauc cilvēku ieradumu laušanu. «Ja cilvēks ir pieradis staigāt uz Vīna studiju, tad ir ļoti grūti viņu pārvilināt. Klientu piesaistītšana visos biznesos ir sarežģīta, bet mūsu biznesā varbūt tas ir vēl sarežģītāk, jo tā ir izklaide. Atslēga ir mistiskais vārds – atmosfēra –, kas cilvēkam liek justies labi vai slikti,» viņš pauž.

Komentāri

Pievienot komentāru