Transports un loģistika

Arī Dell beidzot iegādājusies mākoņdatošanas kompāniju

Lelde Petrāne, 03.11.2010

Jaunākais izdevums

Datoru gigants Dell paziņojis, ka tas iegādāsies mākoņdatošanas (cloud-computing) kompāniju Boomi, taču iegādes cenu nav atklājis, ziņo BBC.

Dell meklēja iespējas iegādāties mākoņdatošanas tehnoloģiju, kas ļauj lietotājiem piekļūt failiem vai pakalpojumiem no attāluma, izmantojot internetu, nevis tikai no saviem vietējiem serveriem.

Tā nesen zaudēja «cenu karā» ar Hewlett-Packard par mākoņdatošanas kompāniju 3Par.

Dell, kas ir pasaulē trešais lielākais datoru ražotājs, norādījusi, ka Pensilvānijā bāzētās Boomi iegāde «palīdzēs kompānijai gūt maksimālu labumu no mākoņdatošanas».

Komentāri

Pievienot komentāru
Reklāmraksti

Elastīga, ergonomiska un kompakta darba vieta — ar Dell ierīcēm, kuras darbina Intel® Core™ procesori

Sadarbības materiāls, 28.04.2022

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pandēmijas dēļ pasaule ir pieradusi pie attālinātā jeb hibrīdā darba stila. Ja jūsu mājās vai birojā ir maz vietas, ir svarīgi izveidot ērtu, ērtu, ergonomisku un kompaktu, bet vienlaikus efektīvu darba vietu. Jaunie Dell monitori – P Series, UltraSharp 4K monitori ar IPS Black paneļu tehnoloģiju un OptiPlex Micro PC – ir lielisks risinājums, kas izceļas ar savu augstākās klases veiktspēju un eleganci.

Ienirstiet spilgtu krāsu jūrā ar Dell U3223QE un U2723QE monitoriem

Izbaudiet visu burvīgo krāsu buķeti ar pasaulē pirmajiem Dell UltraSharp 4K monitoriem ar integrētu IPS Black tehnoloģiju. 31.5" Dell U3223QE vai mazāks 27" Dell U2723QE monitors sniedz iespēju novērtēt izcilo 4K izšķirtspēju. Kontrasta attiecība 2000:1 izceļ nevainojamu krāsu un melnās krāsas veiktspējas kombināciju. 1.07 miljardi krāsu un plašu gamma, tostarp 100% sRGB, 100% Rec. 709, 98% DCI-P3 un VESA sertificētais DisplayHDR™ 400 piešķirs attēlam izcili reālistisku izjūtu. Monitoriem ir arī RJ45 (vadu Ethernet), USB-C (līdz 90 W jauda), īpaši ātrdarbīgs USB 10 Gbps un ātrās piekļuves pieslēgvietas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Reklāmraksti

Dell Technologies nodrošina šodienas darbaspēku ar jauno klēpjdatoru un monitoru klāstu

Sadarbības materiāls, 21.07.2021

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Attālināts darbs ir šeit uz palikšanu. Tāpēc Dell Technologies sadarbojoties ar Intel ir laiduši klajā jauno klēpjdatoru un monitoru klāstu. Uzlabojot produktivitāti un sadarbību, šie inovatīvie produkti maksimāli palielinās darba efektivitāti. Inteliģentas, drošas un ilgtspējīgas - datorsistēmas, kas piemērotas attālinātā darba gadsimtam – ir ieradušās.

Gudrā datorsistēma darbavietā

Visinteliģentākais portatīvais dators biznesa pasaulē. Latitude 9000 sērijas datori pārspēj savus priekšgājējus. Latitude 9420 un 9520, kas satur 11. paaudzes Intel® Core ™ i7 vPro procesorus, var lepoties ar 32 GB atmiņu un integrētu Intel® Iris® Xe grafiku. Ar iebūvēto AI - pirmo šāda veida - 9000. Sērijas portatīvie datori mācās kopā ar jums un reaģē uz to, kā jūs strādājat, lai uzlabotu lietojumprogrammas veiktspēju, akumulatora lietošanas darbības laiku un audio iestatījumus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Reklāmraksti

“Dell Technologies” produktu profilā — inovācijas efektīvam attālinātam darbam

Dell Technologies, 27.01.2022

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mūsu pasaules jaunā realitāte — Covid-19 pandēmijas izraisītais attālinātais vai hibrīdrežīma darbs —, visticamāk, kļūs par pierasto darba veidu arī pēc pandēmijas beigām. Mainītā darba organizācijas modeļa dēļ uzņēmumi ir spiesti meklēt tehnoloģiskās inovācijas, kas ļautu darbiniekiem produktīvi un ērti strādāt no jebkuras vietas — gan mājās, gan birojā, gan arī atrodoties otrā pasaules malā. Ņemot vērā šīs vajadzības, “Dell Technologies” ir nācis klajā ar jaunās paaudzes portatīvo datoru un monitoru sortimentu, kas atbilst ikviena vadītāja prasībām par jauno darba organizēšanas veidu.

Latitude 9000 — produktīvam darbam jebkuros apstākļos

Attālinātam vai hibrīdam darba veidam ir nepieciešama elastība, tādēļ šī raksturiezīme uzsvērta visos “Dell Technologies” jaunās paaudzes tehnoloģiskajos rīkos. Starp tiem ir arī premium sērijas Latitude 9000 portatīvie datori, kuru parametri pārspēj visus priekšgājējus.

Latitude 9000 sērija izceļas ar īpašu mākslīgā intelekta algoritmu Dell Optimizer, kas “mācās” un pielāgojas individuālajam lietotāja darba stilam. Tādējādi šīs sērijas datori nodrošina vēl augstāku izmantoto programmu produktivitāti un pielāgojas darba videi, mainot skaņas iestatījumus — dators uzlabo skaņas kvalitāti un samazina fona troksni, lai radītu uzlabotu darba vai konferenču pieredzi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Eksperts: Mākoņdatošana nemanāmi kļuvusi par mūsu ikdienu

Jānis Čupriks, SIA Datakom valdes loceklis, 12.07.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mākoņdatošana strauju attīstību uzsāka pirms vairākiem gadiem līdztekus ar skepses pilnām prognozēm par nozares turpmāku attīstību, kas galvenokārt tika saistītas ar bažām par datu drošību.

Tomēr tehnoloģijas ikdienā attīstās straujāk nekā varam iedomāties, un datu uzglabāšana mākonī ir ikdiena teju ikvienam – nereti mēs paši pat īsti neapzināmies, ka katru dienu lietojam mākoņpakalpojumus. Katru reizi, kad izmantojam tiešsaistes pakalpojumus, piemēram, sūtām e-pastu, straumējam filmas, mūziku, spēlējam spēles vai saglabājam saņemtos failus, ļoti iespējams, ka šīs darbības tiek veiktas, izmantojot mākoni. Tas ir tikai likumsakarīgi, jo datu apmaiņa notiek ik uz soļa, uzņēmumos lietojam lietotnes, kuras glabājas mākonī, piemēram, Microsoft Office. Arī ar mūsu viedierīces atmiņas apjomu nepietiek, lai uzglabātu visus vēlamos datus. Tāpēc atbilstoši sabiedrības vajadzībām un pieprasījumam mākoņdatošana turpina attīstīties, radot arvien jaunus risinājumus un īpaši parūpējoties par tik satraucošo datu drošības jautājumu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Domājot par to, kā uzņēmumi darbojas šobrīd, kļūst skaidrs, ka digitālā drošība ir izvirzījusies priekšplānā visās nozarēs, arī tajās, kuras līdz šim IT pakalpojumiem un risinājumiem ir pievērsušas mazāku uzmanību. Palielinātās datu plūsmas ir atklājušas dažādas nepilnības sistēmās, kas kibernoziedzniekiem paver iespējas ļaunprātīgi iegūt vērtīgus un sensitīvus datus. Kā pasargāt sevi, lai justos pārliecināti gan par datu drošību, gan par spēju reaģēt jebkurā ārkārtas situācijā?

Kiberapdraudējumi var skart jebkuru uzņēmumu

Covid-19 pandēmijas rezultātā kibernoziegumu skaits ir dramatiski audzis, spiežot organizācijas ievērojami palielināt kiberdrošībā ieguldītos līdzekļus. Tā kā jaunā koronavīrusa uzliesmojuma rezultātā pilnīgi visu nozaru pārstāvjiem nācās pāriet uz attālinātu darba režīmu, arī veidi, kādos uzņēmējdarbība tiek organizēta, neizbēgami piedzīvoja paliekošas pārmaiņas. Pirms pandēmijas daudzos uzņēmumos atsevišķs IT speciālista amats nebija nepieciešams, savukārt šodien to klātbūtne un uzraudzība ir kļuvusi par neatliekamu vajadzību visās nozarēs.

Diemžēl steiga, ar kādu uzņēmumi ir ieviesuši jaunas, ne vienmēr atbilstošas tehnoloģijas, ir radījusi vairākas būtiskas nepilnības, kuru rezultātā hakeri var gūt pieeju to iekšējām sistēmām un tādējādi apdraudēt uzņēmumu ikdienas darbību vai pat pastāvēšanu kopumā. Tieši šī iemesla dēļ šobrīd galvenās prioritātes ir kiberdrošības apmācību nodrošināšana darbiniekiem, dalītas atbildības ieviešana par drošības uzturēšanas pasākumiem un nulles uzticības politikas īstenošana.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Dell Technologies - drošības risinājumi, kas nodrošina jūsu uzņēmuma datu aizsardzību

Sadarbības materiāls, 26.07.2023

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uzņēmumiem, valsts iestādēm un institūcijām ir svarīgi nodrošināt nemainīgi noturīgu darbību pret kiberdraudiem un uzbrukumiem - mazinot kritiskās infrastruktūras kiberdrošības radītos riskus un rūpējoties par kritisko datu privātumu.

Dati ir vērtība, kas var dot jaunas iespējas un arī riskus

Dati, jaunā globālās ekonomikas valūta, lielākajai daļai uzņēmumu ir kļuvuši par visvērtīgāko aktīvu. Pieaugošā iespēja gūt peļņu no datu ieguves, mudina uzņēmumus meklēt un radīt arvien jaunus veidus, kā šīs iespējas izmantot savā labā. Tas ir veicinājis ievērojamu kopējo datu pieaugumu. Iespējas gūt labumu no šiem datiem un palielināt biznesa vērtību ir šķietami bezgalīgas.

Diemžēl, dati ir kļuvuši arī par mērķi. Plaši ieviestās e-komercijas sistēmas, attālinātā darba apjoma pieaugums un kopējā cilvēku ikdienas dzīves digitalizācija, nodrošina vislielāko IT uzbrukumu mērķauditoriju vēsturē. Regulāri tiek veikti noziedzīgi nodarījumi uzņēmumiem ar mērķi gūt finansiālu labumu, vai tiem radīt citādus zaudējumus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Datoru ražotājs Dell apzināti tirgotājiem un patērētājiem piegādājis datorus ar defektiem. Tā liecina tiesas dokumenti, kas nonākuši New York Times rīcībā.

Šādu informāciju izdevums savā rīcībā ieguvis pateicoties Teksas Universitātes matemātikas fakultātei, kas bija iegādājusies Dell galda datorus. Fakultāte bija ievērojusi Dell piegādāto datoru problēmas un informējusi par to ražotāju. Dell pēc šo datoru apskates nāca klajā ar neparastu pamatojumu datoru tehniskajām kļūmēm, proti, ka fakultāte ir «pārpūlējusi» datorus, ar to palīdzību veicot sarežģītus matemātiskus aprēķinus.

Trīs gadus vecajos dokumentos arī teikts, ka šo nekvalitatīvo detaļu ražotāji, kuru vidū ir arī Japānas kompānija Nichcon, šīs pašas detaļas piegādājuši arī citām kompānijām, ieskaitot HP un Apple, taču visvairāk skarta tieši kompānija Dell.

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedierīces

Analītiķi: ar Dell darījumu Microsoft iesaistās bīstamā spēlē

Jānis Rancāns, 06.02.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV miljardieris Mišels Dels, kopā ar investīciju kompāniju Silver Lake, gatavojas atpirkt paša dibināto datoru ražotāja Dell akcijas. Darījuma vērtība aplēsta 24,4 miljardu ASV dolāru.

Dell iegādes darījumu finansē Silver Lake pārstāvētie investori, kā arī kredītlīdzekļu piesaistīšana no tādām bankām kā Barclays, Credit Suisse un RBC Capital Markets. Dell divus miljardus ASV dolāru aizdevusi arī kompānija Microsoft, kas tehnoloģiju ekspertiem licis runāt par bīstamu spēli.

Komentējot darījumu, kompānija Microsoft, norādījusi, ka ir apņēmības pilna nodrošināt personālo datoru ekosistēmas sekmīgu attīstību un izlēmusi investēt veidos, kas ekosistēmu sagatavos nākotnei. Microsoft arī uzsver, ka veltīs līdzekļus savu partneru atbalstīšanai.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Digitālā transformācija, kas aizsākās pirms vairākiem gadu desmitiem un savu kulmināciju sasniedza pandēmijas laikā, ir mainījusi mūsu darba metodes. Darbinieki soli pa solim pielāgojās jaunajam darba stilam, un tagad viņiem ir nepieciešama vēl lielāka elastība. Lai to nodrošinātu, rodas nepieciešamība pēc jaunām tehnoloģijām. Taču pāreja uz mūsdienīgu darba vidi ir saistīta ar papildu izaicinājumiem, lai izveidotu nesalaužamu uzņēmuma kiberaizsardzības vairogu. No atbilstošu IT risinājumu ieviešanas līdz iekšējās kultūras maiņai – kibernoturības veidošana nav sasniedzama tik vien kā ar “dažu soļu kombināciju”.

Rītdiena sākas šodien

Mainoties darba veidam, kad attālinātais darbs no jebkuras vietas pasaulē kļūst par mūsdienu dzīves realitāti, kā arī Baltijas valstīm saskaroties ar lielākiem kiberuzbrukumiem, būtiska kļūst uzņēmuma datu aizsardzība. Neatkarīgi no tā, vai esat mazs uzņēmums vai valstiski nozīmīga organizācija, tas, ka hakeru uzmanības centrā ir tikai lieli uzņēmumi, ir mīts. Jo elastīgāki vēlaties kļūt, jo lielāka uzmanība ir jāpievērš drošībai – jāaizsargā nemitīga patentētu datu plūsma mākoņos, attālinātās vidēs un birojā, kā arī jāsaglabā uzticama partnera tēls visās uzņēmējdarbības jomās.

Taču daudzas organizācijas joprojām nezina, ar ko sākt. Dell Technologies “Breakthrough pētījums, kurā piedalījās 10 500 respondentu no vairāk nekā 40 valstīm un kurā tika pētīta cilvēku spēja pielāgoties digitālajām pārmaiņām, liecina, ka lielāka uzmanība būtu jāpievērš izpratnei par kiberdrošību un tehnoloģiskajiem procesiem. Dati liecina, ka 72% respondentu uzskata, ka darba paradumu maiņa viņu organizāciju ir pakļāvusi vēl lielākam riskam, savukārt 62% uzskata, ka organizācijas kiberdrošības vājākais posms ir tās darbinieki. Tomēr darbiniekiem ir jāzina, ka organizācija viņus atbalsta un rūpējas par digitālajiem rīkiem, ko tie izmanto ikdienā, strādājot birojā vai attālināti.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Klēpjdatorā Latitude 7480 Dell tā izveidotāji centušies apvienot iespaidīgu jaudu ar kompaktu korpusu

Dell klēpjdatoru līnija Latitude korporatīvajā pasaulē ir labi zināma. Ieejot nejauši izvēlētā birojā, pastāv liela iespēja, ka uz galda stāvēs kāds skaitļotājs ar tieši šādu nosaukumu. Trīs dažādās sērijās pieejamie Latitude salīdzinoši labās komplektācijas dēļ ir visnotaļ pieprasīti «darba zirgi», pat ja neizceļas ar ārēju spožumu. Savukārt jaunākais flagmanis ir Dell mēģinājums izveidot reti sastopamu iespēju kokteili – vieglu korpusu, lielisku skārienjutīgu ekrānu un pamatīgu jaudu.

Dizains

Noliekot Latitude 7480 blakus citiem jaunākās paaudzes 14 collu klēpjdatoriem, tas izskatās necili. Nebūtu korekti teikt, ka Dell ierīce būtu prasta – tās vāku rotā savdabīgs spīguļojošs oglekļa šķiedru pinuma raksts. Gaismai no tā atstarojot, uz vāka zvīguļo hologrammas ilūzija. Arī plaukstas atbalsta vietas pārvilktas ar maigu silikona kārtu. Tomēr biezais metāla sakausējuma korpuss un platā «liekā» apmale ap tastatūru un ekrānu piešķir datoram vecišķu izskatu. Potenciālam pircējam varētu rasties zināma vilšanās par šādu piedāvājumu, zinot, ka Dell arsenālā ir XPS sērijas ierīce, kurā ekrānu no apkārtējās pasaules šķir pavisam šaura maliņa.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Datoru ražotāja Dell akcionāri apstiprinājuši dibinātāja Maikla Dela kompānijas atpirkšanas piedāvājumu, tādējādi izbeidzot vairākus mēnešus ilgo cīniņu ar investoru Karlu Ikanu, kuru neapmierināja darījums.

Tādējādi akcionāru balsojums atrisinājis situāciju, kurā valdīja neskaidrība par pasaules trešā lielākā datoru ražotāja nākotni. Pēdējos gados Dell cietis no ievērojama personālo datoru tirgus krituma, kas piekāpjas planšetdatoru un citu mobilo ierīču priekšā.

M. Dels iecerējis kompānijā veikt plašas pārmaiņas, pārvēršot to korporatīvo datortehnoloģiju pakalpojumu un mākoņskaitļošanas nodrošinātājā. Savukārt kompānijas atpirkšana ir labākais veids, kādā izvairīties no vērtspapīru tirgus uzmanības un ietekmes. M. Dela paredzētajā kompānijas nākotnes darbības virzienā tai gan būs jāsaskaras ar spēcīgu konkurenci no IBM un Hewlett Packard puses.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV tehnoloģiju kompānija Dell nākusi klajā ar 18 collu Windows 8 planšetdatoru, tādējādi piesakot savu ienākšanu lielu izmēru planšetdatoru nozarē.

Dell XPS 18 ir jaunākais pievienojums ierīču kategorijai, kas apvieno dažādus datoru/planšetdatoru hibrīdus, vēsta Cnet. Ar liela izmēra planšetdatoru un klēpjdatoru apvienojumiem iepazīstinājušas jau tādas kompānijas kā Sony, Asus un Lenovo. Šīs ierīces būtībā ir planšetdatori, kurus var pievienot dokstacijām un izmantot kā parastus datorus.

Dell pagaidām nav atklājusi ierīces tehniskos parametrus, jo patlaban vēl nav gatava ierīci laist tirdzniecībā. Cnet kļuvis zināms, ka ierīce aprīkota ar full-HD skārienjūtīgu ekrānu un Intel Core procesoru. Planšetdatora svars ir aptuveni 2,2 kilogramu robežās.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Tele2 klientiem piedāvā Dell planšetdatoru Streak

Sanita Igaune, 31.08.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tele2 klientiem nodrošina iespēju iegādāties kompānijas Dell jauno planšetdatoru Streak, DB informēja Tele2 sabiedrisko attiecību vadītāja Vita Sirica.

Dell Streak cena atkarībā no tarifu plāniem ir 199–369 Ls.

Dell Streak parādoties tirgū, tas tika nodēvēts par spēcīgu Apple iPad konkurentu, kas oficiāli Latvijā nav pieejams, atzīmē Tele2 mārketinga un tirdzniecības direktors Jānis Spoģis, paskaidrojot, ka Dell Streak ir vairākas priekšrocības – tas ir mazāks pēc izmēriem, to var lietot kā planšetdatoru un mobilo tālruni. Standarta modelī ir pieejama 3G datu pārraide, un atšķirībā no Apple iPad, kuram nav kameras, Dell Streak ir 5 megapikseļu kamera ar duālo LED zibspuldzi foto un video veikšanai un VGA kamera ierīces priekšpusē video zvaniem un telefonferencēm.

Komentāri

Pievienot komentāru
Reklāmraksti

Dati nekad nav drošībā! Latvijas uzņēmumi piedzīvo arvien lielākus kiberdraudus

Sadarbības materiāls, 18.10.2021

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Statiska IT infrastruktūra nevar konkurēt ar strauji mainīgajām prasībām mūsdienu biznesa vidē, kur digitālā transformācija ir ne vien vēlama, bet samērā neizbēgama. Privātajam un publiskajam sektoram ir nepieciešams mērogojams, pielāgojams un drošs IT pamats, kas ir gatavs ne vien funkcionāli uzturēt, bet arī pasargāt un atjaunot kritiski svarīgus datus. Arvien biežāk dzirdam par datu noplūdēm, datu centru avārijām un finansiāliem zaudējumiem, ko būtu iespējams novērst ar sakārtotu IT infrastruktūru un tās pārvaldību. Šī iemesla dēļ vadošais Ziemeļvalstu un Baltijas IT infrastruktūras piegādātājs Atea skaidro visbiežāk uzdotos jautājumus un tendences datu aizsardzībā.

Kur vislabāk glabāt rezerves datus un kā izvairīties no dārgām tehniskām kļūmēm?

Atea IT arhitekts Kaspars Šulcs skaidro, ka uzņēmumiem ir savlaicīgi jādomā par datu drošību, tādēļ uzņēmumos, kuros ir viens vai divi datu serveri, iespējams, var iztikt ar vienkāršākiem risinājumiem, piemēram, izkopējot datus uz kādu ārējo USB disku vai tīkla iekārtu (NAS), lai būtu rezerves kopijas. Vēlams, lai tas tiktu darīts regulāri, lai tehnisku sarežģījumu dēļ dati būtu aktuāli un lietojami. Lielākiem uzņēmumiem, savukārt, būtu jādomā par rezerves datus glabāšanu iekārtās, kuras pieslēgtas ar ātru datu pārraides kanālu un kas ir speciāli paredzētas rezerves datu glabāšanai, piemēram, Dell EMC PowerProtect. Šīm iekārtām jau automātiski ir iebūvētas dažādas funkcijas efektīvākai datu glabāšanai un apstrādei, kur jāizceļ tieši datu deduplikācija un datu kompresija. Pats svarīgākais uzņēmumam ir tas, lai rezerves kopijas varētu uztaisīt ātri un ērti, un tikpat operatīvi datus varētu arī atjaunot. Šādas rezerves datu glabāšanas iekārtas sadarbībā ar speciālu programmatūru to nodrošina pilnībā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Bankas

Tehnoloģiju Indexo bankas pamatpakalpojumiem piegādās Mambu

Db.lv, 08.02.2023

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ieguldījumu pārvaldes uzņēmums "Indexo", kas šobrīd strādā pie jaunas bankas izveides projekta, ir izraudzījies bankas pakalpojumu tehnoloģiju platformu "Mambu", informē uzņēmumā.

"Mambu" ir mākoņdatošanā bāzēta banku operāciju platforma, ko jau izmanto tādas finanšu institūcijas kā "Raiffeisen Bank", "ABN AMRO New10", "N26", "Western Union" un citas. "Mambu" nodrošinās "Indexo" ar galveno finanšu pakalpojumu tehnoloģiju - kontu darbību, maksājumiem, noguldījumu un aizdevumu vadības funkcionalitāti, kā arī ļaus attīstīt nākotnes pakalpojumu portfeli, jaunajai bankai izvēršot darbību arvien jaunos produktu segmentos.

"Mambu" ir mākoņdatošanas banku operāciju platforma ar unikālu izstrādes un dažādu komponentu savietojamības pieeju, kas bankām sniedz elastīgas attīstības iespējas izaugsmes plāniem. Platforma nodrošina plašas funkcionalitātes iespējas un tās elastīgie, mākoņdatošanā balstītie pakalpojumu moduļi ļaus "Indexo" ātri ieviest jaunus produktus bez resursu ietilpīgiem procesiem un bez attīstības atkarības no pagātnē ieviestu tehnoloģiju ietvara.

Komentāri

Pievienot komentāru
Biznesa tehnoloģijas

Lietuvas IT kompānija Blue Bridge nostiprinās Baltijā

Anda Asere, 15.01.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2018. gadu Lietuvas IT kompānija Blue Bridge plāno pabeigt ar nelielu pieaugumu apgrozījumā. Apgrozījums provizoriski paredzams 20 miljonu eiro apmērā

Savukārt 2017. gads gan kompānijai nebija pārāk veiksmīgs, bija neliels kritums apgrozījumā. «Skatoties arī uz mūsu konkurentiem, izskatās, ka samazinājums bija visā tirgū un visiem bija kritums. Viens no iemesliem ir tas, ka bija samazinājums pasūtījumos valsts sektorā. Taču biznesa pusē viss bija ierastajos apjomos,» teic Daļus Butkus (Dalius Butkus), Blue Bridge UAB direktors.

IT kompānijas Blue Bridge pirmsākumi meklējami pirms 26 gadiem, un tolaik uzņēmējdarbība sākās ar datoru tirdzniecību. Uzņēmums dabiski attīstījās un laika gaitā sāka piedāvāt arī dažādus pakalpojumus, risinājumus, pakāpeniski mainījās produktu portfelis, arī darbinieku skaits no viena pieauga līdz teju simt. «Industrija mainījās, un mēs sekojām tās attīstībai. Tagad kompānija nodrošina IT infrastruktūru tādā veidā, kā klientam nepieciešams – kā pakalpojumu, procesu, risinājumu vai tehnoloģiju,» stāsta D. Butkus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Datoru ražotājs Dell šā gada otro ceturksni noslēdzis ar ievērojamu peļņas kritumu. Minētajā laika posmā Dell strādājis ar 240 miljonu ASV dolāru lielu peļņu, kas bijis kritums 72% apmērā, salīdzinot ar attiecīgu periodu pirms gada.

Viens no galvenajiem Dell peļņas kritumiem saistāms ar datoru pārdošanas samazināšanos, kuru izraisījis planšetdatoru un citu mobilo ierīču uzvaras gājiens. Tāpat joprojām saglabājas neskaidra situācija par kompānijas nākotni.

Patlaban Dell nākotne ir miglā tīta – kompānijas dibinātājs Maikls Dells iecerējis to iegādāties par 25 miljardiem ASV dolāru, tomēr pret to iebilst uzņēmuma akcionāri, kas cenu uzskata par pārāk zemu. Strīdi starp uzņēmuma vadību, kas atbalsta pārdošanu, un akcionāriem ilgst jau vairākus mēnešus.

Sliktie peļņas rezultāti varētu kalpot par papildus argumentu par labu kompānijas pārdošanai, norāda Wall Street Journal. Tikmēr akcionāri, kurus pārstāv miljardieris un investors Karls Īkans, uzskata, ka kompānija mākslīgi cenšas radīt finanšu vājumu, lai attaisnotu zemo cenu. Augusta sākumā akcionāru sapulcē tika paredzēts izskatīt jaunāko Dell pirkšanas piedāvājumu, tomēr balsojums atlikts līdz 12. septembrim.

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedierīces

Dell cer atgūt tirgus daļu ar skārienjūtīgiem personāliem datoriem

Gunta Kursiša, 23.05.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju ražotājs Dell cer, ka tā jaunie skārienjūtīgie produkti, kas darbosies, izmantojot Windows 8 operētājsistēmu, palielinās kompānijas ieņēmumus, vēsta BBC.

ASV kompānijas Dell ieņēmumi no klēpjdatoriem un citām mobilajām ierīcēm pēdējo trīs mēnešu periodā, salīdzinot ar pērnā gada attiecīgo laika posmu, ir samazinājušies par 10%. Tajā tiek vainota pieaugusī konkurence, ko sagadā attīstības valstu uzņēmumi, piedāvājot produktus par zemāku cenu. Savukārt Dell akciju vērtība ir samazinājusies par 13%.

Uzņēmuma peļņa šā gada pirmajā ceturksnī ir samazinājusies līdz 635 miljoniem ASV dolāru, kas ir 33% kritums, salīdzinot ar pērnā gada sniegumu. Savukārt kompānijas ieņēmumi ir sarukuši par 4% līdz 14,4 miljardiem ASV dolāru.

Dell arī šajā ceturksnī neparedz ievērojamu ieņēmumu vai peļņas kāpumu, tomēr kompānijas dibinātājs un izpilddirekotrs Maikls Dells (Michael Dell) pavēstījis analītiķiem, ka viņš paredz ievērojamu pieprasījuma kāpumu šā gada otajā pusē, kad Microsoft laidīs klajā savu uzlaboto programmatūru. Tā nodrošinās arī skārienjūtīgumu, un M. Dells norāda - lai lietotu jauno programmatūru, «neizbēgami būs vajadzīgs jauns dators» – vai tas ir planšetdators vai skārienjūtīgs klēpjdators. Viņaprāt, tas varētu daudziem likt nomainīt savu līdzšinējo personālo datoru.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

ELKO Grupa uzsāk Dell produktu izplatīšanu Baltijas valstīs

Dienas Bizness, 11.09.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Viens no vadošajiem IT produktu vairumtirgotājiem, risinājumu un servisa ekspertiem Austrumeiropā ELKO Grupa un pasaules vadošais datortehnoloģiju ražotājs Dell paziņojuši par jauna sadarbības līguma noslēgšanu. Saskaņā ar jaunā līguma nosacījumiem, ELKO Grupa ir uzsākusi Dell produktu izplatīšanu Baltijas valstīs, inform uzņēmumā.

Sadarbības starp ELKO Grupa un Dell aizsākās 2012.gadā, kad ELKO Grupa uzsāka Dell monitoru un aksesuāru izplatīšanu Ukrainas tirgū. Līdz ar Dell oficiālā izplatītāja DL Distributors biznesa iegādi Igaunijā šā gadā jūnijā, ELKO Grupa ir ieguvusi Dell produktu izplatīšanas tiesības visās trīs Baltijas valstīs.

AS ELKO Grupa ir dibināta 1993.gadā un ir viens no vadošajiem IT produktu vairumtirgotājiem, risinājumu un servisa ekspertiem Austrumeiropā ar aktīvu biznesa attīstību Centrālāzijā. Uzņēmuma galvenie darbības virzieni ir IT risinājumu izstrāde un serviss, datortehnikas un elektronikas preču vairumtirdzniecība Baltijā, Centrālajā un Austrumeiropā, Centrālāzijā un NVS. Uzņēmums pārstāv vairāk nekā 90 IT ražotājus un pārdod to preces vairāk nekā 7000 mazumtirgotājiem, vietējiem datortehnikas ražotājiem un sistēmu integratoriem. Pašlaik uzņēmumā nodarbināti vairāk nekā 700 cilvēki. AS ELKO Grupa pieder vairākām juridiskām personām, kā arī investīciju fondam Amber Trust

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Datorražotājs Dell šā gada jūnija sākumā Lielbritānijā sāks tirgot Apple iPad konkurentu – planšetdatoru Streak, līdz ar ko Dell kļūs par pirmo lielo elektronisko ierīču ražotāju, kas izaicinās Apple iPad.

Streak ir krietni mazāks par iPad un, kā uzsver Dell, var tikt arī reāli izmantots kā mobilais telefons. Dell planšetdatora ekrāna izmērs ir 5 collas, kamēr Apple iPad izmērs ir 9,7 collas.

Dell Streak darbojas ar Google izstrādāto operētājsistēmu Android 2.2, kas strauji gūst popularitāti un jau ir pārspēj Apple operētājsistēmu viedtelefonu tirgū.

Streak ir 5 megapikseļu fotokamera ar zibspuldzi, VGA videokamera planšetdatora priekšpusē, kas paredzēta videokonferencēm, Wi-Fi un 3G uztvērējs, kā arī Bluetooth funkcija.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uzņēmums ELKO Grupa ir noslēdzis līgumu un uzsācis Dell produktu oficiālā izplatītāja Igaunijā DL Distributors iegādes procesu, informēja pārstāve Kristine Saulriete.

DL Distributors ir autorizētais Dell produktu importētājs un izplatītājs Igaunijā kopš 1994.gada, kas piedāvā IT produktus, tehnisko atbalstu un pakalpojumus saviem partneriem. Līdz ar DL Distributors iegādi, ELKO Grupa iegūs tiesības uz Dell tehnoloģiju importu un izplatīšanu Igaunijā un vienlaikus distribūcijas tiesības arī Latvijas un Lietuvas tirgū, tādejādi būtiski paplašinot savu produktu portfeli Baltijā.

Uzņēmuma DL Distributors iegādes process veicinās Dell tirgus daļu Igaunijā, kā arī vienlaikus padarīs Dell produktus pieejamus partneriem Latvijā un Lietuvā, skaidro ELKO Grupa.

Guntis Tomsons, ELKO Grupa Baltijas produktu un pārdošanas direktors, komentē: «Mēs vērtējam šīs pārmaiņas ļoti pozitīvi, jo kopā ar uzticamu zīmolu, mūsu komandai pievienosies arī profesionāli cilvēki. Līdz ar šo iegādi mēs plānojam stiprināt ELKO Grupa konkurētspēju risinājumu tirgos, piedāvājot komerclietotājiem (Commercial) paredzētos Dell produktus, ieskaitot piezīmjdatorus, galda datorus, serverus, datu glabāšanas un tīklu risinājumus, darba stacijas.»

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Tuvāko nedēļu laikā Dell nāks klajā ar 7 collu planšetdatoru

Ritvars Bīders, 29.09.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Datorražotājs Dell sava 7 collu planšetdatora tirdzniecību gatavojas uzsākt jau tuvāko nedēļu laikā, savukārt šī planšetdatora 10 collu versijas tirdzniecība paredzēta 6 līdz 12 mēnešu laikā, vēsta Wall Street Journal.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Papildināta - Dell īsteno tehnoloģiju nozares visu laiku lielāko pārņemšanas darījumu

LETA--AFP, 12.10.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV datoru ražotājs Dell Inc. pirmdien par 67 miljardiem dolāru (58,9 miljardiem eiro) iegādājies datu uzglabāšanas kompāniju EMC, īstenojot visu laiku lielāko apvienošanās darījumu tehnoloģiju nozarē, teikts pirmdien publiskotajā uzņēmuma paziņojumā.

Dell norāda, ka šis darījums «radīs pasaulē lielāko privāto apvienoto tehnoloģiju kompāniju.»

Iepriekš analītiķi skaidroja, ka, pārņemot EMC, Dell paplašinās savus datu uzglabāšanas pakalpojumus un stiprinās pozīcijas pret konkurentu Hewlett-Packard.

Paziņojumā teikts, ka EMC akcionāri saņems aptuveni 33,15 dolārus par vienu akciju.

Dell vadītājs Maikls Dells būs apvienotā uzņēmuma priekšsēdētājs un vadītājs, bet EMC vadītājs Džo Tuci turpinās darbu pašreizējā amatā, kamēr tiks pabeigts šis darījums.

Sagaidāms, ka šis darījums galīgo apstiprinājumu saņems 2016.gada vidū pēc tam, kad regulatori un akcionāri būs snieguši savas galīgās pārbaudes.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vēsturē lielākais darījums informācijas un komunikācijas tehnoloģiju industrijā iet pret straumi, trešdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

Pēc pāris gadu rosīšanās savā nu jau atkal privātajā kompānijā viens no IKT industrijas grandiem Maikls Dells parādījies uz skatuves ar vērienīgu darījumu, pievienojot viņa vārdu nesošajam personālo datoru (PC) ražotājam Dell vadošo datu glabāšanas kompāniju EMC. Pārpirkuma darījuma vērtība būs 67 mljrd. USD, kas ir visu laiku lielākā šāda veida darījuma summa.

No aizkulisēm

Pirms trijām desmitgadēm Teksasas universitātes kopmītnēs M. Dells sāka savu datortehnikas biznesu, kas viņu 90. gados padarīja par vienu no ietekmīgākajiem šīs industrijas globālajiem spēlētājiem, un vienubrīd M. Dells bija arī tādā situācijā, lai dotu tēvišķus padomus citai šīs jomas leģendai Stīvam Džobsam. Tagad viņš atkal ir iznācis nosacīti no aizkulisēm, kopš pāris gadus Dell ir privāti savam dibinātājam piederoša kompānija, kas publikas priekšā ar sīkām atskaitēm negozējas.

Komentāri

Pievienot komentāru