Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ne visi Launkalnes pagasta iedzīvotāji zina, ka Launkalnē atrodas uzņēmums, kas pēc pasūtījuma ražo prezentācijas materiālus arī tādiem uzņēmumiem kā Bosch pārstāvniecībai Latvijā vai DSV (starptautiska transporta uzņēmuma) struktūrvienībai Latvijā. Perspektīvākais pasūtījums šobrīd ir no koka gatavoti govju pakavi eksportam uz ārzemēm, vēsta reģionālais medijs Ziemeļlatvija.

Tālab minētais Launkalnes pagasta uzņēmums, SIA Balteru Attīstības Grupa, plānojot iegādāties vēl vienu iekārtu un piegādāt produkciju ārvalstu tirgum bez starpniekiem.

SIA Balteru Attīstības Grupa darbnīcās strādājot tikai divi cilvēki: uzņēmuma valdes priekšsēdētājs, launkalnietis Tālis Balters un CNC iekārtas operators, smiltenietis Dainis Ezers. Lielākais noslogojums gulstoties uz CNC pleciem. Tā ir ciparvadības (datorvadības) frēzēšanas iekārta, kuru izmantojot, iespējams iegūt augstu precizitāti dažādu detaļu frēzēšanā, sākot no māju nosaukumiem, mantu kastēm un citiem individuāliem pasūtījumiem līdz dažādu rūpniecisku detaļu izgatavošanai.

T. Balters Vidzemes Augstskolā ieguvis augstāko izglītību ar kvalifikāciju «programmēšanas inženieris» un ir sava uzņēmuma «smadzenes»: dod uzdevumu CNC iekārtai, kas tālāk paveic prasīto. Taču vispirms datorā top rasējums, skaidro Ziemeļlatvija.

SIA Balteru Attīstības Grupa ir dibināta pirms trijiem gadiem, taču ar pilnu jaudu strādā pēdējo pusotru gadu.

Komentāri

Pievienot komentāru