Ražošana

ASP Pluss apgrozījums sarucis par ceturtdaļu

Žanete Hāka, 18.02.2015

Jaunākais izdevums

SIA ASP Pluss, kura pamatdarbības veids ir mežizstrādes pakalpojumu sniegšana un meža augsnes sagatavošana, samazinājies apgrozījums, liecina Lursoft dati.

ASP Pluss vadība norāda, ka aizvadītajā gadā sniegto pakalpojumu apjoms mežizstrādē ir samazinājies, jo pārskata gadā uzņēmums neieguva tiesības slēgt līgumu par mežizstrādes pakalpojumu sniegšanu AS Latvijas Valsts meži kailcirtēs. Tam sekoja arī uzņēmuma neto apgrozījuma samazinājums par teju 24%, tam nokrītoties līdz 5,48 miljoniem eiro. Jānorāda, ka iepriekšējā pārskata gada tie bija vairāk nekā septiņi miljoni eiro. Arī peļņas rādītājs ir sarucis vairāk nekā divas reizes, uzņēmumam 2014.gadā nopelnot 334,323 tūkstošus eiro pēc nodokļu nomaksas.

Šajā gada ASP Pluss plāno mežizstrādes pakalpojumu apjoma pieaugumu, pateicoties tam, ka uzņēmums ir ieguvis tiesības sniegt mežizstrādes pakalpojumus kailcirtēs un krājas kopšanas cirtēs, norāda uzņēmuma iesniegtajā vadības ziņojumā esošā informācija.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mežsaimniecība

Noteikti meža nozares gada balvas Zelta čiekurs laureāti

Dienas Bizness, 11.05.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Meža dienu komiteja ir noteikusi meža nozares gada balvas Zelta čiekurs 2014. gada ieguvējus nominācijā Par mūža ieguldījumu, Par inovatīvu uzņēmējdarbību, Par ilgtspējīgu saimniekošanu un Par ieguldījumu zinātnes attīstībā, informē Zemkopības ministrijā.

Balvu Zelta čiekurs nominācijā Par mūža ieguldījumu, kas tiek piešķirta par nozīmīgu mūža ieguldījumu nozares attīstībā, saņems izcili nozares ļaudis - Gunārs Dišlers, Māris Laiviņš, Jānis Mārciņš, Āris Smildziņš un Andris Ziemelis.

Laureāti nominācijā Par inovatīvu uzņēmējdarbību ir SIA ASP Pluss, SIA 4 Plus un SIA Baltic Block, nominācijā Par ieguldījumu zinātnes attīstībā - Andis Lazdiņš, Leonards Līpiņš un SIA Integrētās Audzēšanas Skola. Laureāti nominācijā Par ilgtspējīgu saimniekošanu ir meža īpašnieki Mārcis Saklaurs, Gundars Seisums un Dainis Zuika. Gada balvas ieguvēji šajās nominācijās tiks nosaukti apbalvošanas ceremonijas laikā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Godinot Latvijas lielākos godprātīgos nodokļu maksātājus, Valsts ieņēmumu dienests (VID) sveicis 17 uzņēmumus. Tradicionālais VID apbalvojums šogad tiek veltīts lielākajiem darbaspēka nodokļu maksātājiem.

“Darbaspēka nodokļi ir viens no ilgtspējīgas Latvijas pamatiem un nobriedušas uzņēmējdarbības rādītājiem. Tā ir cilvēka drošības garantija un abpusējas atbildības uzņemšanās par brīžiem, kad darbiniekam būs nepieciešams atbalsts, jo ģimenē ienāk bērniņš, sašķobījusies veselība, uz laiku iestājies bezdarbs; tas ir ieguldījums viņa pensijā. Tā ir arī solidaritāte ar tiem, kam šo nodokli nav bijusi iespēja nomaksāt veselības, vecuma vai citu iemeslu dēļ. Mēs vēlamies pateikties un izcelt tos uzņēmumus, kas to novērtē un apzinās, ka tas ir ieguldījums viņu darbinieku un visas Latvijas labklājībā un nepārtrauktībā,” stāsta VID ģenerāldirektore Ieva Jaunzeme.

Komentāri

Pievienot komentāru