Finanses

ASV: Bernardam Medofam ir jānomirst cietumā

Lelde Petrāne, 06.03.2020

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Bernardu Medofu no viņam piespriestā 150 gadu cietumsoda nav jāatbrīvo pirms termiņa, pat ja viņam ir nieru mazspēja, tā lēmuši federālie prokurori, ziņo "CNN".

81 gadu vecais B. Medofs, kurš vadīja lielāko Ponzi shēmu vēsturē, pagājušajā mēnesī lūdza atbrīvošanu no cietuma, sakot, ka viņam ir atlicis dzīvot mazāk kā 18 mēnešus.

Taču atbrīvošana viņam atteikta norādot, ka B. Medofa noziegums ir "bijis vēl nepieredzēts pēc apjoma un tā radītajām sekām" un "tas ir pietiekams iemesls", lai noraidītu viņa lūgumu.

Norādīts arī, ka kopš soda piespriešanas B. Medofs ir pierādījis pilnīgu izpratnes trūkumu par savu noziegumu nopietnību un līdzjūtības trūkumu upuriem, kas apliecina, ka viņam nepienākas priekšlaicīga atbrīvošana no cietumsoda.

B. Medofs tika arestēts 2008. gada decembrī, pamatojoties uz apgalvojumiem, ka prestižā aktīvu pārvaldīšanas firma, kuru viņš vadīja Manhetenā, faktiski bija piramīdas veida shēma, kas tūkstošiem cilvēku atņēma miljardiem dolāru. Viņš atzina savu vainu 11 kriminālnoziegumos, kas saistīti ar naudas atmazgāšanu, nepatiesu ziņu sniegšanu un finanšu dokumentu viltošanu. Cietumsoda izciešanu viņš sāka 2009. gada jūlijā.

Pret B. Medofa priekšlaicīgu atbrīvošanu iebildis arī liels skaits cietušo, kas liecinot, cik nopietni viņa noziegumi turpina ietekmēt viņa upurus. Tā, piemēram, viena no cietušajām norādījusi, ka viņas vīrs devies aizsaulē no stresa, ko radījusi naudas zaudēšana B. Medofa shēmā. Viņa uzsvērusi, ka "daudzi viņa upuri joprojām cieš un turpinās ciest".

Pieņemot lēmumu saglabāt cietumsodu, atzīts, ka B. Medofa medicīniskais stāvoklis nozīmē, ka viņš mirs cietumā, taču viņa atteikšanās uzņemties atbildību un izrādīt nožēlu mudina pieņemt šādu lēmumu.

B. Medofs izcieš sodu federālajā cietumā Ziemeļkarolīnā.

Komentāri

Pievienot komentāru