Transports un loģistika

Atbalsta līdzekļu piešķiršanu apgaismojuma ierīkošanai Jaunciema gatvē

, 05.02.2008

Jaunākais izdevums

Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komiteja atbalstījusi 150 428 latu piešķiršanu no Pilsētas attīstības fonda apgaismojuma izbūvei Jaunciema gatves posmā no Emmas ielas līdz Lapsukalna ielai, liecina domes sniegtā informācija medijiem.

Satiksmes departaments informē, ka Jaunciema gatvē ir augsta satiksmes intensitāte, ievērojams smagā autotransporta īpatsvars, tuvu brauktuves malām atrodas koki, tāpēc minētajā posmā ir reāli apdraudēta satiksmes dalībnieku – gājēju, velo un autotransporta drošība.

Lai paaugstinātu kustības drošību un uzlabotu satiksmes apstākļus, Jaunciema gatves posmā starp autobusu pieturām Emmas iela un Ligeri (kopumā 2700 m) ir nepieciešams izbūvēt ielas apgaismojumu. Ielas apgaismojuma projekts ir izstrādāts un iekļauts Rīgas domes projektu vadības sistēmā. Projekta līdzekļu saņēmējs un realizētājs būs Rīgas pašvaldības aģentūra Rīgas gaisma.

Jautājumu par līdzekļu piešķiršanu šā projekta realizēšanai vēl izskatīs Rīgas domes Pilsētas attīstības komiteja.

Komentāri

Pievienot komentāru
Enerģētika

Nākošajā desmitgadē dominēs LED tehnoloģijas

Sandris Točs, speciāli DB, 27.10.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«LED gaismekļi ir tā niša, kur Latvijas uzņēmēji var un spēj iesaistīties lielajā Eiropas tirgū ar šo tehnoloģiju izstrādēm.»

To intervijā DB saka SIA Moduls interjers Projektu nodaļas vadītājs Ingars Ozoliņš.

Nesen tapis atvērts Mārupes Rimi projekts, kas ir lielveikals, kurā izmanto tikai LED apgaismojumu. Vai tā ir tendence?

Tā neapšaubāmi ir tendence. Jā, pilnīgi visur Mārupes Rimi projektā tiek izmantots LED apgaismojums – gan veikala tirdzniecības zālē, gan īrnieku telpās, noliktavās un teritorijā ārpusē. Šis ir pirmais pilnībā ar LED apgaismojumu aprīkotais Rimi veikals Latvijā. Uzņēmums mainīja veikala būvniecības projekta konceptu. Pamatiemesls, kāpēc tas bija jādara, bija uzstādītās jaudas trūkums, taču LED apgaismojuma ieviešana nebija vienīgais energoefektivitātes projektā, kas ļāva ietaupīt jaudu. Bija nepieciešams paveikt ko kardinālu, lai ietaupītu jaudu. Rezultātā tika panākts elektrības ietaupījums, līdz ar to investīcijas pašam Rimi kā attīstītājam atmaksājās. Tomēr jāsaka, ka LED apgaismojumu Rimi veikalos sadarbībā ar Moduls interjers projektu nodaļu sāka ieviest jau 2014. gadā. Taču pilnībā neviens veikals tikai uz LED apgaismojumu vēl līdz šim nebija pārgājis, jo LED tehnoloģijas tam vēl nebija gatavas. Lai gan minētās tehnoloģijas attīstās ļoti strauji, sākotnēji simtprocentīgas pārliecības nebija. Jo tehnoloģija ir jāpārbauda, pirms varam to pielietot klienta vajadzībām.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Satiksmes ierobežojumi sakarā ar velomaratonu

, 27.05.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sakarā ar SIA Igo Japiņa Sporta aģentūra iesniegumu ir sagatavots Rīgas pilsētas izpilddirektora rīkojums, kurā ņemts vērā, ka 1.jūnijā no plkst. 9.00 līdz plkst. 17.00 Rīgā notiks Rīgas 25. Velomaratons, Db.lv informē Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa.

Velomaratons notiks šādos maršrutos:

– sporta grupa: Biķernieku kompleksa sporta bāze – Šmerļa iela – Brīvības gatve – Ropažu iela – Brīvības gatve – Vairoga iela – Ķīšezera iela – Ezermalas iela – Meža prospekts – Viestura prospekts – Mīlgrāvja iela – Jaunciema gatve – Jaunciema viadukts – Rīgas rajons – Rīgas apvedceļš – Biķernieku iela – Juglas iela – Malienas iela – Šmerļa iela – Biķernieku kompleksa sporta bāze;

– tautas grupa: Biķernieku kompleksa sporta bāze – Šmerļa iela – Brīvības gatve – Ropažu iela – Vairoga iela – Ķīšezera iela – Ezermalas iela – Meža prospekts – Viestura prospekts – Mīlgrāvja iela – Jaunciema gatve – Jaunciema viadukts – Berģu iela – Ezera prospekts – Upesciema iela – Rīgas apvedceļš – Biķernieku iela – Juglas iela – Malienas iela – Šmerļa iela – Biķernieku kompleksa sporta bāze;

Komentāri

Pievienot komentāru
Reklāmraksti

Kā energoresursu krīzes apstākļos saglabāt Ziemassvētku dekoratīvo apgaismojumu?

Sadarbības materiāls, 24.10.2022

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nikolā Tesla intervijā žurnālistiem 1889.gadā esot teicis - viss ir Gaisma un viņš vēlas izgaismot visu planētu Zeme, tam šeit esot pietiekami daudz elektrības. Ir pagājuši nedaudz vairāk kā 130 gadi un šobrīd gluži negaidīti esam nonākuši situācijā, kad visā Eiropā tiek apsvērta gan energoražotāju veida maiņa, gan visdažādākie taupības pasākumi patēriņa un izmaksu mazināšanai. Kā privātpersonas, tā uzņēmumi un valsts iestādes nopietni izvērtē iespējas samazināt elektroenerģijas lietošanu, tai skaitā arī ēku un ielu apgaismošanai… Loģiski, rodas jautājums - laikā, kad tik strauji un neparedzami aug energoresursu izmaksas, vai ierastais mākslīgais apgaismojums kļūs par luksuspreci jeb tomēr varēsim arī turpmāk atļauties kvalitatīvu gaismu mājokļos un darbavietās, svētku rotājumus, ielu un fasāžu izgaismošanu?

Vilnis Burtnieks, Adam Decolight Latvia izpilddirektors, uzskata, ka apgaismojumam tiks piešķirta vēl lielāka nozīme un tas iegūs jaunu vērtību, jo, kas bijis pašsaprotams, ne vienmēr ticis pietiekami novērtēts. Pirmkārt, apgaismojums ir praktiska nepieciešamība ekonomikā – nav iespējama daudzu nozaru pastāvēšana bez kvalitatīvas gaismas, otrkārt, augs sabiedrības izpratne par gaismas sniegto drošības un komforta sajūtu. Līdz ar to tiks meklēti energoefektīvāki, individualizētāki risinājumi un tas notiek jau tagad. Vairākas Latvijas pašvaldības paziņojušas, ka pāriet uz ekonomiskajiem LED gaismekļiem, nomainot iepriekšējos, un to dara arī uzņēmumi. Tā ir pozitīva tendence, un tas nozīmē, ka gaisma būs. Jā, būsim taupīgāki, izmantosim modernākas, energoefektīvākas tehnoloģijas, bet gaismu saglabāsim. Jo gaisma – tās nav tikai dekorācijas un skaistāka vide, tā ir drošība un veselība, labsajūta un pozitīvas emocijas. Labs piemērs ir Tallinas pašvaldības tālredzīgais lēmums - pandēmijas laikā pilsēta apzināti investēja daudz vairāk līdzekļu dažādos gaismas objektos un dekoros, veicinot cilvēkus vairāk pavadīt laiku ārā arī gada tumšākajos mēnešos, kamēr Latvijā “baudījām” komandantstundas mājas režīmā… Un sabiedrība arvien vairāk novērtē dekoratīvā apgaismojuma efektus un to pozitīvo ietekmi uz cilvēku noskaņojumu. Gaisma rada prieku.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Jaunciema gatvē atjaunos asfaltbetona segumu

, 04.08.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas pilsētas ielu seguma periodiskās atjaunošanas darbu ietvaros kārta pienākusi arī brauktuves un ietvju seguma atjaunošanai Jaunciema gatvē posmā no sabiedriskā transporta pieturvietas Zundagi līdz krustojumam ar Gaileņu ielu.

Lai veiktu nepieciešamos remontdarbus, remontdarbu zonā satiksme ar luksoforu palīdzību tiks organizēta pa vienu braukšanas joslu. Pagaidu luksofori pirmajam remontdarbu posmam Jaunciema gatvē netālu no sabiedriskā transporta pieturvietas Zundagi darbosies jau no otrdienas, 5. augusta, Db.lv informē Rīgas Domes Satiksmes departamentā.

Tā kā braukšanas joslas izvietojums būvdarbu laikā tiks mainīts atkarībā no remontdarbu zonas, aicinām sekot līdzi ceļa zīmēm. Remontdarbu zonā transportlīdzekļu maksimālais braukšanas ātrums būs noteikts 30 km/h.

Jaunciema gatve ir maģistrāla iela ar intensīvu satiksmi un maršruts kravas tranzītam, tāpēc tai laikus nepieciešams veikt ielas seguma periodisko atjaunošanu. Šo darbu ietvaros Jaunciema gatve iegūs jaunu asfaltbetona seguma virskārtu 970 metrus garā posmā. Remontdarbu ģenerāluzņēmējs AS A.C.B.” ieplānojis remontdarbus pabeigt septembra sākumā. Šajā laikā brauktuvei būs uzklāts jauns asfaltbetona segums, uzklāts ceļa horizontālais apzīmējums no termoplasta un atjaunots segums šajā posmā esošajām gājēju ietvēm un ceļa nomalēm.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Topošā biznesa centra New Hanza apkaimē Rīgas klusajā centrā durvis vēris apgaismojuma projektēšanas un tirdzniecības uzņēmuma SIA Lumenu Centrs salons, piedāvājot klātienē aplūkot un izbaudīt mūsdienīga apgaismojuma sniegtās iespējas un efektus.

Uzskatāmai mūsdienu tehnoloģiju un iespēju demonstrēšanai salonā izveidota pieredzes istaba, kas ļauj iepazīt jaunākās tendences apgaismojuma pasaulē un izmēģināt dažādus gaismas veidus, efektus, to funkciju vadību. Salonā pasūtāmi un iegādājami arī slavenu dizaineru apgaismes ķermeņi, mēbeles un interjera priekšmeti.

Salonam izvēlētās telpas vēsturiskā namā Ausekļa ielā 5 uzņēmums iegādājies un rekonstruējis, vēloties demonstrēt minimālistisku objektu un modernu mēbeļu apvienojumu klasiskā interjerā. Vietas izvēlei noteicošais bijis atrašanās vieta klusajā Rīgas centrā, vēsturiska ēka un lieli skatlogi, kā arī daudzi apkaimē esošie un topošie objekti, ērta sasniedzamība ar auto, velo vai kājām. “Esam viens no retajiem uzņēmumiem konkurentu vidū, kas salona telpas ir iegādājies īpašumā. Mūsu līdzšinējā pieredze ļauj būt pietiekami pārliecinātiem par sevi, ko apliecina patstāvīgais pieprasījums pēc mūsu pakalpojumiem un ilggadējā sadarbība ar Eiropā vadošiem ražotājiem un vietējiem sadarbības partneriem. Tāpēc nolēmām investēt prāvus līdzekļus šī īpašuma iegādē un salona izveidē. Ar jauno lokāciju vēlamies piesaistīt vēl vairāk privātos klientus, ne tikai dominējošo projektu izstrādi uzņēmumiem un valsts objektiem. Ar katru gadu realizējam aizvien vairāk lielākus privātos objektus, taču vēlamies vēl vairāk attīstīt vidējā segmenta projektus - daudzdzīvokļu ēkas, dzīvokļus, privātmājas, fasādes – to visu darām, veidojot bezmaksas aprēķinus, apgaismojuma vizualizācijas, dokumentāciju metu konkursiem” stāsta SIA Lumenu Centra valdes loceklis Tomass Martinsons.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs Edgars Zalāns parakstījis rīkojumus par 13.11 miljonu LVL dotācijas piešķiršanu novadus veidojošajām pašvaldībām infrastruktūras attīstībai, Db.lv informēja reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministra preses sekretāre Dace Kārkliņa.

Ar ministra rīkojumu 200 000 latu piešķirti Aizputes novadu veidojošajam Kalvenes pagastam, kas valsts atbalstu izmantos pamatskolas sakārtošanai, pagasta padomes ēkas rekonstrukcijai, kultūras nama remontam un ielu apgaismojuma ierīkošanai.

712 000 latu dotācija piešķirta Krustpils novadu veidojošajām pašvaldībām. Kūku pagasts valsts atbalstu izmantos autobusa iegādei skolēnu pārvadāšanai, siltumtīklu rekonstrukcijai, Vīpes pagasts remontēs kultūras manu, labiekārtos pakalpojumu sniegšanas punktu, veiks dažādus remontdarbu pamatskolā, Mežāres pagasts renovēs iedzīvotāju pakalpojumu punktu, sakārtos pašvaldības ielas, Variešu pagasts renovēs kultūras manu, Atašienes pagasts nomainīs jumtu vidusskolai, veiks pasākumus siltumenerģijas zudumu mazināšanai un ūdensapgādes uzlabošanai. Visas pašvaldības daļu no finansējuma izmantos novada administratīvās ēkas celtniecībai.

Komentāri

Pievienot komentāru
Enerģētika

Šogad plāno pabeigt elektroenerģijas pieslēgšanu Lucavsalā

Lelde Petrāne, 21.03.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Otrdien, 21. martā, Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komiteja apstiprināja pašvaldības aģentūras Rīgas gaisma darba plānu 2017. gadam, kurā cita starpā paredzēta elektroenerģijas pieslēgšana Lucavsalas aktīvās atpūtas zonai, kā arī vairāku maģistrālo ielu kabeļu posmu nomaiņa.

Kopumā šogad aģentūrai deleģēto funkciju izpildei ir plānoti 8 295 243 eiro, no tiem 7 573 063 eiro plānoti ielu apgaismojuma ekspluatācijas nodrošināšanai un 722 180 eiro - pilsētas luksoforu sistēmas un tās vajadzībām ierīkoto elektrisko tīklu uzturēšanai.

Budžetā plānotie līdzekļi tiks izlietoti Rīgas ielu, laukumu, parku un citu publiskai lietošanai paredzēto teritoriju ārējās apgaismošanas tīklu avāriju remontiem un atsevišķu, īpaši sliktā stāvoklī esošu apgaismojuma posmu nomaiņai un ekspluatācijas remontiem, kā arī pilsētas luksoforu sistēmas darbības nodrošināšanai.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Līdz gada beigām ierīkos apgaismojumu Dārziņu maģistrālajās ielās

Dienas Bizness, 10.03.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas pašvaldības aģentūra Rīgas gaisma 2015. gadā plāno turpināt Dārziņu apkaimes infrastruktūras uzlabošanas un labiekārtošanas darbus – apgaismojuma projektēšanu un iekārtošanu, lai jau šogad visās apkaimes maģistrālās ielas tiktu apgaismotas, informē Rīgas dome.

Papildus Dārziņu apkaimes labiekārtošanas darbiem, Rīgas gaisma veiks kapitālos apgaismojuma remontus vairākās pilsētas ielās, renovēs apgaismojumu Džohara Dudajeva gatvē, pabeigs Lucavsalas apgaismojuma projekta izstrādi, turpinās iepriekšējos gados iesākto apgaismojuma ierīkošanu Daugavas promenādē un darbu pie apgaismojuma rekonstrukcijas un ierīkošanas Pļavnieku parkā.

Šogad arī nomainīs 12 vecos balstus un gaismekļus Esplanādes parkā gar Elizabetes ielu un uzstādīs Biķeru baznīcas fasādes nakts apgaismojumu. Klāt jau minētiem darbiem, aģentūra plāno izstrādāt ielu apgaismojuma rekonstrukcijas topogrāfisko plānu un tehnisko projektu Zeļļu un Eduarda Smiļģa ielās.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Lūdz palīdzību elektrisko kabeļu zādzību atklāšanā un novēršanā

, 17.07.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēdējo divu mēnešu laikā jau piecas reizes nozagti elektriskie kabeļi Rīgā, konstatējusi pašvaldības aģentūra Rīgas gaisma.

Rīgā, Brīvības gatvē pie Juglas krastmalas veloceliņa nozagti 150 metri zemē guldīta vara kabeļa. Zādzība veikta, atrokot zemi un izvelkot kabeli no aizsargcaurules, informēja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļas projektu koordinators Dzintars Zaļūksnis.

Rīgas gaisma vērš uzmanību, ka šis pēdējo divu mēnešu laikā ir jau piektais gadījums, kad līdzīgā veidā tiek nozagti Rīgas ielu apgaismojuma kabeļi. Valsts policijai jau ziņots par kabeļu zādzībām Lizuma ielā, Jaunciema gatvē. Brīvības ielā pie Jaunciema gatves ceļu pārvada un Ē.Valtera ielā. Zīmīgi, ka visās šajās vietās apgaismojuma līnijas ir izbūvētas nesen, tādēļ nozagti gandrīz jauni elektriskie kabeļi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgā turpinās pēdējos gados lielākie brauktuvju seguma remontdarbi, palielinot satiksmes drošību un ērtību vairāk nekā uz desmit tiltiem un pārvadiem, kā arī 30 ielu posmos.

Ielu seguma atjaunošana jau ir pabeigta K. Ulmaņa gatvē no Lielirbes ielas līdz pilsētas robežai, Vienības gatvē no Ozolciema ielas līdz pilsētas robežai, Maskavas ielā pie pilsētas robežas, uz tilta pār Sarkandaugavu Kundziņsalā, Vanšu tilta labā krasta estakādē, Jaunciema gatvē pie Mežvidu ielas, uz satiksmes pārvada pār dzelzceļu Jūrmalas gatvē, Duntes ielā no dzelzceļa viadukta atsevišķās vietās un Salu tilta uzbrauktuvē no Krasta ielas, 13. janvāra ielā, 11.novembra krastmalā, Jāņogu ielas posmā no Taisnās ielas līdz Dārziņu 30.līnijai, Taisnajā ielā no Ābeļu līdz Jāņogu ielai, Rātsupītes ielas posmā no Kleistu ielas līdz PV "Mikrobioloģijas institūts", Ķīpsalas posmā pie Vanšu tilta, kā arī uz tiltiem pār Kīleveina grāvi Buru ielā un Zunda kanālu Balasta dambī.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Jaunciema gatve beidzot būs apgaismota

, 29.08.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Piektdien (29. augustā) tiks ieslēgts pirmais jaunās apgaismes līnijas Jaunciema gatvē posms no Traktoru ielas līdz Kalmju ielai. Jaunā apgaismojuma līnija tiks pieslēgta pie kopēja apgaismošana tīkla testa režīmā. Ja šajā laikā apgaismojumā netiks atklātas kļūmes, tas tiks ieslēgts pastāvīgā režīmā, Db.lv informēja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa.

Līdz septembra beigām plānots ieslēgt apgaismojumu visā Jaunciema gatves garumā no Traktoru ielas līdz pat Jaunciema 1. šķērslīnijai. Kopējais jaunās apgaismošanas līnijas garums būs 3.5 kilometri, tās izbūvei no pašvaldības budžeta tika piešķirti 150 000 latu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Enerģētika

Saeima pieņem atbalsta paketi apkures izmaksu pieauguma segšanai iedzīvotājiem

LETA, 11.08.2022

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Saeima ceturtdien galīgajā lasījumā pieņēma likuma grozījumus, paredzot veikt virkni pasākumu siltumapgādes un apkures izmaksu pieauguma daļējai segšanai mājsaimniecībām.

Grozījumi Energoresursu cenu ārkārtēja pieauguma samazinājuma pasākumu likumā veikti, lai mazinātu negatīvo sociālekonomisko ietekmi uz iedzīvotāju ienākumiem, kas saistīti ar iepriekš nepieredzētu energoresursu strauju cenu kāpumu.

Atbalsta pakotnē iekļauto pasākumu kopējo atbalsta summa būs ap 442,25 miljoniem eiro.

Atbalsts siltumapgādes un apkures nodrošinājuma izmaksu segšanā mājsaimniecībām risinājums ir horizontāls atbalsts mājsaimniecībām ar siltumapgādi un apkuri saistīto izmaksu pieauguma daļējai segšanai no valsts budžeta līdzekļiem un tas nosaka sešus atbalsta veidu virzienus - centralizētā siltumapgāde, dabasgāze, ko izmanto apkurei, elektroenerģija, ko izmanto apkurei, kā arī koksnes granulas, koksnes briketes un malka.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pludmalē starp Dzintariem un Majoriem Jūrmalas pilsētas pašvaldība plāno izveidot apgaismojuma līniju, lai diennakts tumšajā laikā, kā arī ziemā varētu izgaismot pastaigu vietu gar kāpām un jūru, informē Jūrmalas pilsētas dome.

Apgaismojuma līnija plānota gandrīz kilometra (850 metru) garumā, pludmales posmā no Turaidas ielas līdz Tirgoņu ielai. Pludmales izgaismošanai kopumā paredzēts uzstādīt 28 apgaismojuma stabus, kas atradīsies aptuveni 15 metru attālumā no kāpu zaļās zonas. Gar apgaismojuma līniju papildus tiks izvietoti koka celiņi pastaigām, tāpat visu gadu, arī ārpus vasaras sezonas, pludmalē būs atpūtas soliņi un atkritumu tvertnes.

«Labiekārtojot pludmali ar apgaismojuma un koka celiņu palīdzību, centra pludmale kļūs ērtāka un piemērotāka pastaigu cienītājiem, nūjotājiem, ģimenēm ar bērnu ratiņiem un pie atbilstošiem laika apstākļiem arī distanču slēpotājiem. Pastaigas pludmalē ir viens no iecienītākajiem brīvā laika pavadīšanas veidiem gan jūrmalniekiem, gan kūrortpilsētas viesiem,» skaidro Jūrmalas pilsētas domes izpilddirektors Arturs Grants. «Domājams, ka līdz ar labiekārtojuma izveidi pludmalē arī uzņēmējiem varētu būt lielāka interese piedāvāt sporta inventāra nomas pakalpojumus un, piemēram, siltu tēju arī ārpus vasaras sezonas». Centra pludmales apgaismojuma ierīkošana tiks īstenota pilotprojekta veidā, pēc projekta īstenošanas izvērtējot attīstības iespējas un apgaismojuma tīkla paplašināšanu līdz izejai uz Ērgļu ielu, kā arī Dubultu pludmalē un Kauguros.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Deklarācija par Krišjāņa Kariņa (JV) topošā Ministru kabineta iecerēto darbību, par ko vienojušās koalīcijas partijas.

Saeima šodien lems, vai apstiprināt jauno valdību, kuru veidotu partiju apvienība "Jaunā Vienotība", partiju apvienība "Apvienotais saraksts" un Nacionālā apvienība.

Ievads

Krišjāņa Kariņa valdības mērķis: Latvijas ekonomikas transformācija labākai dzīvei Latvijā

Kopš Latvijas valsts neatkarības atgūšanas valsts un tās iedzīvotāji ir piedzīvojuši milzu pārmaiņas - pāreju no komandekonomikas uz tirgus ekonomiku, valsts un pašvaldību īpašuma privatizāciju, demokrātisko institūciju izveidošanu un nostiprināšanos, naudas un zemes reformas īstenošanu, pievienošanos Eiropas Savienībai (ES) un NATO militārajai aliansei.Šajā ceļā ir pārvarēti dažādi izaicinājumi, šobrīd sastopamies ar Krievijas agresīvo karadarbību Ukrainā, kura grauj likuma varā balstīto starptautisko kārtību un ir lielākais drošības apdraudējums Eiropai, radot milzīgas cilvēku ciešanas. Karadarbība ir izraisīju

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Liepājā taupīs uz apgaismojuma rēķina

Vēsma Lēvalde, Db, 30.12.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Samazinātā finansējuma dēļ nākamgad Liepājas ielas naktīs būs tumšākas nekā līdz šim, brīdina Liepājas dome.

Elektroapgaismojuma regulēšanai strāvas padeves apakšstacijās jau ir uzstādīti laika releji. Tie ļaus samazināt apgaismojuma intensitāti laika posmā no 22.00 vakarā līdz 6.00 rītā. Tas nozīmē, ka tieši šajā laikā pilsētā daļēji tiks atslēgtas apgaismojuma laternas. Izvēloties, kuras no laternām darbosies visu nakti, tiks ņemta vērā to atrašanās vieta. L

aternas, kas atrodas pie krustojumiem, gājēju pārejām, autobusu un tramvaja pieturām, darbosies visu nakti. Rajonos, kur kabeļu līniju tehniskais stāvoklis nepieļauj apgaismojuma izslēgšanu uz laiku, daļu no laternām no elektropadeves atvienos pavisam. Tomēr Liepājas centrālajā daļā, kur ir blīvāka gājēju un transporta kustība, apgaismojuma intensitāti diennakts tumšajā laikā nemazinās. Apgaismojuma intensitātes samazināšanu ieviesīs pakāpeniski pēc Jaunā gada. 2010. un 2011. gadā Liepājā paredzēts īstenot plašus ielu apgaismojuma rekonstrukcijas darbus, piesaistot Eiropas Savienības finansējumu. Projekta īstenošana ļaus būtiski samazināt ielu apgaismojuma sistēmas ikdienas uzturēšanas izmaksas, padarīs ērtāku sistēmu apkalpošanu, ļaus samazināt kopējo maksu par patērēto elektroenerģiju, sola pašvaldība.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Ar FlyCap investīciju palīdzību RCG Lighthouse varēs uzstādīt klientiem apgaismojuma sistēmas viena miljona eiro vērtībā

Žanete Hāka, 31.03.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA RCG Lighthouse piesaistot investīciju fonda FlyCap investīcijas, ir kļuvis par lielāko apgaismojuma energoefektivitātes uzņēmumu Baltijā, kurš sniedz apgaismojumu kā ārpakalpojumu.

Savukārt lielākais ieguldītājs FlyCap fondā ir SIA Latvijas Garantiju aģentūra (LGA).

LED apgaismojums jau sen ir sevi praksē pierādījusi tehnoloģija, tomēr plašais piedāvājums un salīdzinoši augstā cena kavē uzņēmumus veikt investīcijas apgaismojuma energoefektivitātes uzlabošanā. Tādēļ esam radījuši starptautiski konkurētspējīgu biznesa modeli, sniedzot apgaismojumu kā ārpakalpojumu, kas klientam nodrošina 100% garantētu ietaupījumu, atbrīvošanos no apgaismojuma uzturēšanas izmaksām, tiešsaistes monitoringu ar regulārām atskaitēm, ietaupītu laiks pamatbiznesam, kā arī mazāku ietekmi uz apkārtējo vidi, uzsver SIA RCG Lighthouse valdes priekšsēdētājs Kaspars Osis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ministru prezidenta amata kandidāta Krišjāņa Kariņa (JV) topošās valdības partneri šorīt parakstīja koalīcijas sadarbības līgumu, valdības deklarāciju un fiskālās disciplīnas līgumu.

Dokumentus parakstīja partiju un frakciju vadītāji, klātesot arī topošās valdības ministriem, kuri parakstīja valdības deklarāciju.

Parakstīšana notika Saeimas nama Sarkanajā zālē. Saeima šodien plkst.12 lems, vai apstiprināt jauno valdību, kuru vadītu Kariņš.

Savukārt pusstundu pēc Saeimas ārkārtas sēdes beigām Viesu zālē plānota Kariņa preses konference. Pēc valdības apstiprināšanas tā plānojusi arī pulcēties uz pirmo svinīgo sēdi valdības mājā.

Topošo valdību varētu atbalstīt 61 deputāts - tātad stabils labēji centrisks vairākums, iepriekš lēsa Kariņš.

Valdību veidos piecu politisko spēku pārstāvji - «Jaunā Vienotība» (JV), Jaunā konservatīvā partija (JKP), «KPV LV», «Attīstībai/Par» (AP) un «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK (VL-TB/LNNK). Valdību vadīs politiķis no JV, lai arī šī partija vēlēšanās ieguva vismazāko mandātu skaitu Saeimā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Papildināta ar foto - Jaunciema gatvē apgāzies Statoil dīzeļdegvielas vedējs; noplūdusi degviela

Dienas Bizness, 30.11.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgā, Jaunciema gatvē apgāzusies kravas Statoil automašīnas cisterna ar dsīzeļdegvielu. Satiksme negadījuma vietā slēgta abos virzienos. Degvielas vedēja piekabe apgāzusies laikā starp plkst.06.00 un 08.00.

Papildināta ar 2. un pēdējo rindkopu.

Prognozējoši brauktuve tiks sakārtota un satiksmei atklāta pēcpusdienā, līdz tam, transportlīdzekļu vadītāji aicināti šo posmu apbraukt izmantojot Jaunciema gatvi posmā no Carnikavas pagrieziena uz Berģiem, Brībības gatvi un Gustava Zemgala gatvi. Carnikavas virzienā var nokļūt braucot pa Brīvības gatvi un Jaunciema gatvi virzienā no Berģiem, vai Valsts galveno autoceļu A1 Rīga – Ainaži, informē Rīgas domes Satiksmes departaments. Shēma negadījuma vietas apbraukšanai.

No cisternas arī noplūdusi degviela. Kā LNT raidījumā 900 sekundes norādīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD), tad degviela noplūdis aptuveni 100 kvadrātmetru platībā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

FOTO: Anniņmuižas vēsturiskā ēka pacietīgi gaida savu atdzimšanu

Lelde Petrāne, 09.08.2019

Dzīvojamā ēka ir apmesta ķieģeļu mūra celtne ar paaugstinātu cokola stāvu. Šajā stāvā agrāk atradušās saimniecības telpas.

Foto: Ieva Leiniša/LETA

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Anniņmuižas vēsturisko ēku Rīgā, Jūrmalas gatvē 76 (oficiāli - vietējās nozīmes arhitektūras piemineklis «Anniņmuižas dzīvojamā ēka») šobrīd iecerēts pārdot, savukārt, Anniņmuižas biedrība «Riga Annenhof» saskata tajā potenciālu kļūt par visas apkaimes kultūras vietu.

Anniņmuižas izcelsme ir sena. Pirmās rakstītās ziņas saistās ar 17. gadsimta pirmo pusi, taču ēka, par kuru ir šis raksts, ir jaunāka un nav uzcelta vecajā muižas vietā, bet gan novirzīta nedaudz uz Rīgas pusi teritorijā, ko pirms tam aizņēma muižai piederošs mežs. Par Jaun-Anniņmuižas celtniecības laiku var uzskatīt 19. gadsimta otro pusi - laiku pēc 1865. gada un, visai iespējams, pat pēc 1875. gada. Katrā ziņā 1904. gada shematiskais plāns parāda, ka ir uzcelta jaunā dzīvojamā ēka un eksistē parka teritorija un teritorija ap celtni tā, kā to detalizēti parāda vēlākie plāni, liecina Nacionālās kultūras mantojuma pārvaldes rīcībā esošais objekta vēsturiskās izpētes materiāls.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finansējums

ALTUM «zaļo» obligāciju pirmais miljons tiek RCG Lighthouse

Laura Mazbērziņa, 29.06.2018

No kreisās puses Reinis Bērziņš, «ALTUM» CEO un no labās puses Kaspars Osis, «RCG Lighthouse» CEO un Co-Founder.

Foto: publicitātes

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Attīstības finanšu institūcija «ALTUM» un energoservisa kompānija «RCG Lighthouse» noslēgušas sadarbības līgumu par «apgaismojuma kā ārpakalpojuma» energoefektivitātes projektu finansēšanu 1 miljona eiro apmērā.

Finansējums uzņēmumam «RCG Lighthouse» piešķirts valsts atbalsta programmas ietvaros, kas tiek finansēta no «ALTUM» «zaļo» obligāciju emisijā iegūtajiem finanšu resursiem 20 miljonu eiro apmērā un paredzēta energoservisa kompāniju «ESKO» īstenotiem energoefektivitātes paaugstināšanas projektiem. «RCG Lighthouse» finansējumu plāno izmantot, lai straujāk izvērstu «apgaismojuma kā ārpakalpojuma» projektu ieviešanu uzņēmumos Baltijas valstīs.

«RCG Lighthouse» specializējas LED (gaismu izstarojošo diožu) apgaismojuma sistēmu ieviešanā privātajā sektorā, kā arī plāno uzsākt «apgaismojuma kā ārpakalpojuma» projektu ieviešanu arī valsts un pašvaldību segmentā. Uzņēmums līdz šim ir realizējis apgaismojuma energoefektivitātes projektus vairāk nekā 130 dažāda lieluma objektos.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Turpinot iepriekšējos gados iesākto programmu, kas paredz pakāpenisku ielu apgaismojuma izbūvi Dārziņu apkaimē, šogad pašvaldība tur ierīkojusi jaunu apgaismojuma līniju vairāk nekā trīs kilometru garumā, informē Rīgas dome.

«Apgaismojuma tīkla izbūve Dārziņos noteikti uzlabos iedzīvotāju dzīves apstākļus un drošības situāciju apkaimē. Nākamgad savedīsim kārtībā arī skvēru pie dīķa. Sāksim ar bērnu un sporta laukumiem, kā arī celiņiem. Pagaidām šeit izvietoti jauni soliņi, kuri, starp citu, te atrodas jau vairākus mēnešus un pagaidām ir bez nevienas skrambiņas. Paldies Dārziņu iedzīvotājiem,» teica Rīgas mērs Nils Ušakovs, kurš paveiktos darbus otrdien novērtēja klātienē.

Jauns ielu apgaismojums ar 103 gaismekļiem izbūvēts Dārziņu ielas posmā no Cidoniju ielas līdz Dārziņu 1. līnijai, 1. līnijas posmā no Dārziņu ielas līdz Jāņogu ielai, Jāņogu ielas posmā no Dārziņu 1. līnijas līnija līdz Dārziņu 14. līnijai un apstādījumu teritorijā pie Jāņogu ielas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Gatavs Ziemeļu koridora skiču projekts

Lāsma Vaivare, Db, 09.10.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Apstiprināts Rīgas Ziemeļu transporta koridora 1.posma jeb Brīvības ielas dubliera skiču projekts, kas paredz veidot jaunu ap 9.1 kilometrus garu automaģistrāli.

Jau ziņots, ka koridora būvniecība, visticamākais, nesāksies ātrāk kā 2012. gadā.

Jaunā automaģistrāle austrumos sākas pie esošā Jaunciema gatves pieslēguma Brīvības gatvei pie Rīgas pilsētas robežas un rietumos noslēdzas pie Gustava Zemgala gatves, kur sākas Ziemeļu transporta koridora 2. posms.

Brīvības ielas dubliera skiču projekts paredz no Rīgas pilsētas robežas līdz punktam netālu no Ķīšezera veidot divu brauktuvju ceļu ar divām joslām katrā virzienā, savukārt no Jaunciema gatves pie Ķīšezera līdz Gustava Zemgala gatvei - divas brauktuves ar trim joslām katrā virzienā, kā arī projektā paredzēts veidot 5 daudzlīmeņu satiksmes mezglus – ar Gustava Zemgala gatvi, Viskaļu ielu, Mārkalnes ielu, Jaunciema gatvi un Brīvības gatvi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai mazinātu negatīvo sociālekonomisko ietekmi uz iedzīvotāju ienākumiem, kas saistīti ar iepriekš nepieredzētu energoresursu strauju cenu kāpumu, paredzēta virkne pasākumu siltumapgādes un apkures nodrošinājuma izmaksu segšanai mājsaimniecībām, paredz valdības otrdien atbalstītie grozījumi Energoresursu cenu ārkārtēja pieauguma samazinājuma pasākumu likumā.

Atbalsta pakotnē iekļauto pasākumu kopējo atbalsta summu plānots palielināt no sākotnēji pieteiktajiem 350 līdz 442,25 miljoniem eiro.

Atbalsts siltumapgādes un apkures nodrošinājuma izmaksu segšanā mājsaimniecībām risinājums ir horizontāls atbalsts mājsaimniecībām ar siltumapgādi un apkuri saistīto izmaksu pieauguma daļējai segšanai no valsts budžeta līdzekļiem un tas paredz sešus atbalsta veidu virzienus - centralizētā siltumapgāde, dabasgāze, ko izmanto apkurei, elektroenerģija, ko izmanto apkurei, kā arī koksnes granulas, koksnes briketes un malka.

Tirgotāju elektroenerģijas piedāvājumos mājsaimniecībām jau pašreizējā elektroenerģija cena pārsniedz 0,1 eiro par kilovatstundu (eiro/KWh). Aplēses liecina, ka šī tendence apkures sezonā visticamāk pieaugs. Tāpēc noteikti elektroenerģijas cenas griesti, virs kuriem mājsaimniecībām tiktu 50% apmērā kompensētas izmaksas par elektroenerģiju - 0,16 eiro/KWh, proti, valsts kompensē 50% no elektroenerģijas cenas, kas pārsniedz 0,16 eiro/KWh, bet kompensācijas elektroenerģijas cena nepārsniedz 0,1 eiro/KWh.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Vēl divas park &ride

A.Rozentāls, Db, 02.04.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas dome plāno rezervēt vēl 2 zemesgabalus papildus jau 19 rezervētajiem park&ride sistēmas autostāvvietu ieviešanai.

Satiksmes un transporta lietu komitejas deputāti atbalstīja zemesgabalu rezervēšanu Lielvārdes ielā esošā automašīnu stāvvietā 6497 m2 platībā un Brīvības gatvē pie Jaunciema gatves 9,4 ha platībā. Pašlaik rezervēti zemesgabali Juglas krastmalā, Maskavas ielā pie Ikšķiles ielas, Maskavas ielā pie veikala Dole, Ozolciema ielā, pie Hapaka grāvja, Viestura prospektā, Skanstes ielā, Krasta ielā pie Krīdenera dambja un Mazajā krasta ielā pie Salu tilta. Autostāvvietas varētu arī izveidot Ziepniekkalna ielā, Vienības gatvē, Visbijas prospektā, Ezermalas ielā, Uzvaras bulvārī, Zirņu ielā, pie A.Deglava ielas, Spilves pļavās, kā arī pie Jaunciema gatves.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Rīgas tiltu un pārvadu tehniskā stāvokļa pārbaude izmaksās 29 027 latus

LETA, 25.06.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas tiltu un pārvadu tehniskā stāvokļa pārbaude izmaksās 29 027 latus, ierēķinot pievienotās vērtības nodokli.

Kā liecina Iepirkumu uzraudzības biroja interneta mājaslapā pieejamā informācija, Rīgas domes Satiksmes departamenta izsludinātajā konkursā galvaspilsētas tiltu un pārvadu tehniskā stāvokļa pārbaudei pieteicies tikai viens pretendents - SIA Inženierbūve, kas arī atzīts par uzvarētāju.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja departamenta preses sekretāre Ieva Prauliņa, tiltu pārbaudes ir nepieciešams veikt, lai izvērtētu tiltu un satiksmes pārvadu tehnisko stāvokli, to nestspēju un ekspluatācijas drošību, kā arī noteiktu ekspluatācijas laikā radušos defektus un to cēloņus, atlikušo kalpošanas laiku, pieļaujamās ekspluatācijas slodzes un rekomendētu pasākumus, kas jāveic, lai saglabātu nestspēju, nodrošinātu tilta vai satiksmes pārvada ilgizturību un satiksmes drošību.

Komentāri

Pievienot komentāru