Citas ziņas

Atklāta akcija "Draudzīgākais autobusa šoferis"

, 13.09.2007

Jaunākais izdevums

Informācija presei

(2007.gada 13.septembris)

Ceturtdien, 13.septembrī, tiek atklāta Satiksmes ministrijas un Autotransporta direkcijas kopīgi rīkotā akcija "Draudzīgākais autobusa šoferis". Akcijas mērķis ir pievērst sabiedrības uzmanību tālsatiksmes autobusu šoferu darbam, celt šīs profesijas prestižu, kā arī uzlabot pasažieru pārvadājumu kvalitāti un drošību.

Akcijas laikā pasažieri tiek aicināti vērtēt tālsatiksmes (starprajonu) autobusa šoferu darbu un attieksmi pret pasažieriem trīs kategorijās - punktuālākais, izpalīdzīgākais un smaidīgākais šoferītis. Vienlaikus pasažieri tiek aicināti izteikt arī savus priekšlikumus pārvadājumu uzlabošanai tālsatiksmes autobusos. Tāpat ar anketas palīdzību akcijas organizatori cer noskaidrot sev interesējošo informāciju par tālsatiksmes autobusu pasažieriem, kas palīdzētu optimālāk organizēt tālsatiksmes pasažieru pārvadājumus.

Akcija ilgs līdz 15.oktobrim. Tās laikā visos tālsatiksmes maršrutu autobusos tiks izvietotas apdrukātas akcijas kastītes, kurās būs anketas. Pasažieri savu vērtējumu par autobusu vadītājiem varēs izteikt gan sūtot vēstules ar apmaksātu atbildi, gan izmantojot elektroniskā pasta adresi [email protected], e-pastā norādot pārvadātāju, maršrutu, šofera vārdu un uzvārdu, un vienu vai vairākas nominācijas, kur��s autotransporta vadītājs tiek izvirzīts.

Baiba Pēkale,

Valsts SIA "Autotransporta direkcija"

sabiedrisko attiecību speciāliste

Tālruņi: 67686485 / 26369790

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Speciālisti aicina pircējus būt vērīgiem un vairāk laika veltīt preču piedāvājuma izpētei un cenu salīdzināšanai, jo nereti vienā veikalā kāda prece bez akcijas ir lētāka nekā citā akcijas laikā ar atlaidi.»

To apliecina arī laikraksta Diena veiktā cenu izpēte.

Tā kā neracionālo pirkumu saraksta augšgalā ir tieši pārtikas produkti, Diena izvēlējusies piecus ikdienā bieži pirktus pārtikas produktus un salīdzinājusi to cenas piecos lielveikalos. Hipotēze apstiprinājusies - piemēram, Laimas šokolāde Maxima bez atlaides pašreiz tiešām nopērkama krietni lētāk nekā Betā ar atlaidi.

Laimas piena šokolāde ar piparkūku gabaliņiem (100g):

Rimi 0,79 (bez atl.)

IKI 0,79 (bez atl.)

Maxima XX 0,64 (bez atl.)

Supernetto 0,64 (bez atl.)

Beta 0,79 (akcija)

Lido vārīta desa Ekstra (440 g):

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Majoru kultūras namā izstādītas vaska figūras

Jūrmalā, Majoru kultūras namā, Jomas ielā 35, atkal atvērta Vaska figūru izstāde, ko pēc divu gadu pārtraukuma ar atjaunotu saturu piedāvā firma MTU Fantasy no Igaunijas.

Atklās izstādi Neskartie. Latvijas tekstilmāksla

Ārzemju mākslas muzejā 7.jūlijā pl.17.00 tiks atklāta Latvijas Tekstilmākslas asociācijas rīkotā izstāde Neskartie. Latvijas tekstilmāksla.

Būs apskatāmi Tiroles mākslinieku darbi

Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā no 11. jūlija līdz 2. augustam būs apskatāma Austrijas mākslas izstāde Audums un akmens.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lauksaimnieku protesta akcija šodien noritējusi 29 vietās visā Latvijā un tajā piedalījušās vismaz 1580 tehnikas vienības. Šādu informāciju sniedza Zemnieku saeima, piebilstot, ka akcija noritējusi mierīgi, korekti un pozitīvā gaisotnē.

"Latvijas lauki ceļas kājās. Šī bija mierīga brīdinājuma akcija ar cerību, ka atradīsies ne tikai dzirdīgas ausis, lai uzklausītu, bet arī gudras galvas, lai problēmas risinātu. Taču situācija laukos ir dramatiska, un lauksaimnieku prasības jāpilda nekavējoties. Ja tās netiks pildītas, lauksaimniekus kontrolēt jau būs grūti," norāda Zemnieku saeimas priekšsēdētājs Juris Lazdiņš.

Liels skaits lauksaimnieku pulcējušies Jelgavā (400 dalībnieku ar 295 transporta vienībām), Aglonā (300 cilvēki ar 90 transporta vienībām), Liepājā (ap 250 cilvēku), Tukumā (100 transporta vienības), Talsos (120 transporta vienības).

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

emDB/em akcija: vēlas uzlabot augstskolu eksportspējuŠobrīd valsts līmenī tiek risināts jautājums, kā novērst administratīvos un juridiskos šķēršļus trešo valstu studentu piesaistei Latvijā. Db akcijas ‘’Meklējam miljonus budžetam’’, kuru laikraksts rīko kopā ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameru, ietvaros saņēmusi ierosinājumu, ka papildu naudu varētu iegūt, augstākās izglītības tirgu plašāk atverot ārvalstu studentiem un atvieglojot iebraukšanas un uzturēšanās atļauju saņemšanas prasības. Pieņemot, ka 25 % no visiem studentiem būtu no ārzemēm (ap 30 000) un katrs no viņiem gadā maksātu 3000 Ls par studijām un 2000 Ls par dzīves vietu un uzturu, Latvijas ekonomika iegūtu ap 150 milj. Ls gadā, aprēķinājis uzņēmējs.

IZM Eiropas lietu departamenta direktore Gunta Arāja stāsta, ka IZM pēdējo gadu laikā veikusi konkrētus pasākumus, lai uzlabotu Latvijas augstskolu eksportspēju uz citām valstīm un piesaistītu ārvalstu studentus mūsu augstskolām. IZM iesaistījusies ES iniciatīvā par augstākās izglītības izstādēm Āzijā, ir bijušas izstādes, piemēram, Indijā, Filipīnās, Malaizijā, Taizemē, Ķīnā. Izstāžu rīkošana iespējama arī Krievijā uz Brazīlijā. IZM ir izstrādājusi līgumu par savstarpējo diplomu atzīšanu ar Ķīnas Tautas Republiku – tas ir būtisks priekšnoteikums, lai šīs valsts studenti pēc studijām Latvijā saņemtu adekvātu novērtējumu iegūtajai izglītībai un otrādi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Db sāk akciju, kuras laikā ar Jūsu balsojuma palīdzību tiks izvēlēts Biznesa auto 2008.

Noteikumi ir pavisam vienkārši: katrs lasītājs par katru automašīnu var balsot tikai vienu reizi, novērtējot to 5 baļļu sistēmā no 1 līdz 5.

Akcija norisināsies divas nedēļas un pēdējā nedēļā pirms Ziemassvētkiem tiks noteikts uzvarētājs.

Par titula Biznesa auto 2008 kandidātiem ir izraudzīti jaunākie modeļi, kuri Latvijas tirgū ir parādījušies laika posmā no 2008. g 1. janvāra līdz 2008. gada 10. novembrim, un kuri visprecīzāk varētu noraksturot kā darījuma cilvēka auto- darba vajadzībām vai arī auto reprezentācijas nolūkos. Pie jaunākajiem modeļiem tiek pieskaitīti gan modeļu gammas modifikācijas (sedans, hečbeks, universāls u.c.), gan arī t.s. modeļu face lift.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Notiks valsts pārvaldes darbinieku asins ziedošanas akcija "Palīdzi palīdzēt!"

, 11.09.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Trešdien, 12. septembrī Ministru kabineta ēkā Brīvības bulvārī 36 notiks valsts pārvaldes darbinieku asins ziedošanas akcija "Palīdzi palīdzēt!".

Akcijā piedalīsies 295 valsts pārvaldes darbinieki, tajā skaitā Valsts kancelejas (VK) direktore Gunta Veismane, veselības ministrs Vinets Veldre, reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs un Ministru prezidenta vietas izpildītājs Aigars Štokenbergs un īpašu uzdevumu ministre elektroniskās pārvaldes lietās Ina Gudele. VK direktores un ministru tikšanās ar plašsaziņas līdzekļu pārstāvjiem notiks plkst. 11:00. Paredzēta TV un foto iespēja.

VK direktore ir gandarīta, ka šogad ir pieaudzis valsts pārvaldes darbinieku skaits, kuri gatavi ziedot asinis. "Šajā reizē akcijā piedalīsies vislielākais potenciālo asinsdonoru skaits, kopš šādas valsts pārvaldes darbinieku asins ziedošanas akcijas tiek rīkotas. Tas liecina par valsts pārvaldē strādājošo cilvēku gatavību nesavtīgi un aktīvi palīdzēt un vienlaikus ir būtiski valstij, jo asins trūkuma dēļ vairākās slimnīcās tiek atceltas pat plānveida operācijas," uzsver VK direktore.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ir dažādi uzkrāšanas veidi. Viens no tādiem ir ieguldīt līdzekļus uzņēmumu akcijās. Izplatītākais ieguldījuma veids uzņēmumu akcijās ir, pērkot un pārdodot publiski kotētu uzņēmumu akcijas biržā. Latvijā šo ieguldījuma veidu piedāvā Nasdaq Riga.

Šis apskats ir veidots, lai aplūkotu Nasdaq Riga (turpmāk tekstā Rīgas birža) piedāvāto Latvijas publiski kotēto uzņēmumu akciju cenu izmaiņas un veiktu analīzi par cenu svārstībām un iespējamām izmaiņām nākotnē.

Rīgas birža nav atrauta no kopējās pasaules ekonomikas, tādēļ pievienoju S&P 500 indeksu. S&P 500 indekss ietver kompānijas ar lielāko kapacitāti, ko tirgo Amerikas vērtspapīru tirgū. Atļaušos turpmāk tekstā šo indeksu asociēt ar pasaules kopējo akciju cenu indeksu par 2018. gadu un pēdējiem 11 gadiem.

(Avots: tradingview.com)

Ja aplūkojam indeksus 11 gadu garumā, tie ir iepriecinoši. Rīgas biržas izaugsme ir 56%, S&P 500 izaugsme - 76%. Pa vidu šim periodam, ar zemāko punktu 2009. gada martā, bija 2008.-2009. gada pasaules ekonomiskā krīze. Kopš 2009. gada marta zemākā punkta, kopējais indekss pasaulē līdz šā gada vidum, kad tika sasniegts maksimums, izauga par 437%, Latvijā 443%. Izaugsme iespaidīga.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Pasaules ienesīgākā akcija – zviedru bankai

, 07.09.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pasaules ienesīgākā akcija nav Vorena Bafeta leģendārajai investīciju kompānijai Berkshire Hathaway – tā ir Zviedrijas bankas akcija, raksta swedishwire.com.

Saskaņā ar biznesa laikraksta Dagens Industri akciju tirgus eksperta Bjorna Vilke aprēķiniem, Svenska Handelsbanken akcija ir labākā akcija pasaulē. Kopš tās pirmās kotācijas dienas Stokholmas biržā 1900. gadā tās ienesīgums ir sasniedzis neiedomājamus 1.9 miljonus procentu.

Kopš gada sākuma bankas akcijas ir pieaugušas par vairāk nekā 45 %, savukārt sešu mēnešu laikā akcija ir pieaugusi par vairāk nekā 75 %.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pasaules Dabas Fonds, Latvijas Televīzija un radījums Vides Fakti aicina šo sestdien, 29.martā no plkst. 20.00–21.00 piedalīties akcijā Zemes stunda, izslēdzot apgaismojumu un elektriskās ierīces uz vienu stundu. Simboliskās akcijas mērķis ir pievērst sabiedrības uzmanību klimata pārmaiņām, pierādot, ka katra indivīda rīcība ir nozīmīga globālās sasilšanas apturēšanā.

"Tieši elektrības un siltuma ražošana, kā arī pārmērīga resursu patērēšana rada kaitīgos CO2 izmešus. Samazinot enerģijas patēriņu, mēs varam cīnīties ar globālo sasilšanu un klimata pārmaiņām, kas šobrīd kļuvušas par visnozīmīgāko draudu pasaulei. Akcija, protams, ir simboliska, bet tā parāda, ka mums nav vienaldzīgs planētas liktenis," skaidro organizatori.

Pasaules Dabas Fonda direktors Uģis Rotbergs uzsver, ka ''nelielas lietas, ko varam izdarīt no dienas dienā, dod būtisku ieguldījumu visas pasaules mērogā. Šāda akcija ir simbolisks apliecinājums, tam, ka esam gatavi rīkoties''.

Šogad tādas pasaules pilsētas kā Sidneja, Kopenhāgena, Toronto, Otava, Vankūvera un Monreāla, Dublina, Bangkoka, Telaviva, Čikāga, Atlanta un Sanfrancisko, gandrīz 17 tūkstoši dažādu uzņēmumu un neskaitāmas mājsaimniecības visā pasaulē piedalīsies akcijā, uz vienu stundu izslēdzot apgaismojumu. Pagājušajā gadā akcija veiksmīgi aizsākās Sidnejā, Austrālijā, kur vairāk nekā 2 miljoni cilvēku pierādīja, ka ir iespējams kopīgi cīnīties ar globālo sasilšanu, informē organizatori.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Alkoholisko dzērienu nozares darboņu apvienība ARTA ceturtdien visā Latvijā rīkos protesta akciju, lai paustu neapmierinātību ar valdības plānu palielināt akcīzes nodokli stiprajam alkoholam.

Alkohola ražotāju un tirgotāju apvienības (ARTA) biedru rīkotajā akcijā visā Latvijas teritorijā pilnībā tiks apturēta ARTA apvienoto nozares pārstāvju darbība.

Protesta akcijas laikā nenotiks stipro alkoholisko dzērienu ražošana, nestrādās specializētie ARTA dzērienu tirdzniecības veikali un tiks apstādināts biroju un izplatītāju darbs.

Protesta akcija norisināsies rīt no pulksten 9.00 līdz pulksten 9.30.

Protesta akcija ir nozares uzņēmumu reakcija uz valdības lēmumu celt akcīzes nodokli stiprajam alkoholam, lai konsolidētu budžetu.

Pēc apvienības ARTA aplēsēm protesta akcijā varētu piedalīties ap 1500 nozares darbinieku.

Protesta akcijā piedalīsies alkoholisko dzērienu ražotāji Latvijas Balzāms, SIA Jaunalko; nozares importētāji un tirgotāji Liviko, Mobil Plus ADV, Park MV, Dylan Distribution un Prike Latvija.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Veikts pētījums Noieta veicināšanas veida trading stamps jeb uzlīmju krāšanas izmantošana pircēju lojalitātes palielināšanai.

Aptuveni kopš 2009. gada daudzi Latvijas mazumtirdzniecības uzņēmumi kā vienu no noieta veicināšanas veidiem izvēlas uzlīmju krāšanu/atlīdzība pastāvīgajiem pircējiem/klientiem jeb trading stamps, kas ir stimulēšanas paņēmienu kopums ar nolūku piesaistīt pircēju/klientu konkrētam zīmolam, uzņēmumam un darbiniekiem. Latvijā to izmanto lielveikali Maxima, RIMI, kioski Narvesen, DUS Statoil u.c.

Akcijas būtība ir tajā, ka cilvēks, iegādājoties preces par noteiktu summu, pretim saņem uzlīmi, kuru pēc tam ielīmē speciālā bukletā. Kad visas uzlīmes sakrātas un buklets ir pilns, pircējam ir iespēja iegādāties kādu it kā ekskluzīvu preci līdz pat 70% lētāk, nekā pilnā pārdošanas cena konkrētajai precei.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šodien vairāk nekā 100 cilvēki uz Latvijas un Lietuvas robežas piedalījās akcijā, kas tika rīkota ar mērķi pievērt amatpersonu uzmanību Liepājas-Rucavas ceļa sliktajam stāvoklim. Akcija notika, neskatoties uz to, ka bedres uz ceļa pēdējo dienu laikā ir aizlāpītas, aģentūru LETA informēja Rucavas novada domes priekšsēdētāja Līga Stendze (Novadnieki).

Protesta akcija bija iecerēta kā simboliska bedru aizlāpīšanas talka. «Sestdien un svētdien bija noticis brīnums, un visas bedres bija aizlāpītas. Ja salīdzina ar situāciju, kāda bija pirms trim nedēļām, jāsaka, ka tagad ceļa stāvoklis ir gandrīz ideāls,» atzina Stendze. Tomēr pašvaldības vadītāja prognozēja, ka, ņemot vērā zemo gaisa temperatūru bedru lāpīšanas laikā, rezultāts nebūs ilglaicīgs un bedres parādīsies atkal.

Neskatoties uz to, ka ceļa stāvoklis pašlaik ir uzlabojies, šodien rīkotā protesta akcija nebija zaudējusi savu jēgu, jo tās mērķis bija panākt ne tikai bedru aizlāpīšanu, bet gan ceļa rekonstrukciju, kā arī pievērst amatpersonu uzmanību tam, cik sliktā stāvoklī Latvijā ir ceļi kopumā, norādīja Stendze. «Ja Latvijā nebūs labu ceļu, tas kavēs uzņēmējdarbības attīstību, līdz ar to valstij nebūs nodokļu. Vai tiešām valdība to nesaprot? Valstij atrodas nauda komercbanku glābšanai un eiro ieviešanai, ir nauda fotoradaru iegādei, bet ceļu sakārtošanai naudas nez kāpēc nav.»

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

VENTSPILS PILSĒTAS PLĀNOTO NOTIKUMU KALENDĀRS

, 14.09.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

no 17. līdz 23. septembrim

Pirmdiena, 17. septembris

" 11:00 notiks iknedēļas sanāksme par pašvaldības SIA "Ventspils slimnīca" īstenojamā projekta "Neatliekamās medicīniskās palīdzības pakalpojumu sniedzēju struktūras optimizēšana Ventspilī" B kārtas realizācijas gaitu, kas paredz uzņemšanas nodaļas rekonstrukciju (atb. O. Ķeņģis, tālr. 6 36 22658)

" No plkst. 12:30 līdz 16:00 Ventspils Digitālajā centrā (Akmeņu ielā 3) notiks apmācību kursi "Elektroniskās iepirkumu sistēmas lietošana". Piedalās Ventspils pilsētas pašvaldības iestāžu un kapitālsabiedrību atbildīgie darbinieki (atb. K. Jacevičs, tālr. 6 36 07607)

" 14:00 domē, 2.stāva zālē notiks Iepirkumu komisijas sēde. Piedāvājumu atvēršana atklātā konkursā "Mēbeļu piegāde četru jaunu grupu atvēršanai pirmsskolas izglītības iestādēs" (pasūtītājs - Izglītības pārvalde) (atb. S. Tolkaņova, tālr. 6 36 01194)

Komentāri

Pievienot komentāru
Sports

Serēnai Viljamsai 17 000 dolāru sods par pārkāpumiem «US Open» finālā

LETA, 10.09.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Amerikāņu tenisa zvaigzne Serēna Viljamsa saņēmusi naudas sodu par pārkāpumiem ASV atklātā čempionāta finālā, kamēr Sieviešu tenisa asociācija (WTA) nostājusies tenisistes pusē.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka sestdien ASV atklātā čempionāta sieviešu vienspēļu turnīrā triumfēja Japānas tenisiste Naomi Osaka, kura ar rezultātu 6-2, 6-4 pārspēja titulēto Viljamsu.

Osakas pirmo «Grand Slam» titulu aizēnoja viņas pretinieces uzvedība kortā. Amerikāņu zvaigzne otrā seta astotajā geimā tika sodīta ar zaudētu geimu, jo mača laikā neatļauti saņēma trenera palīdzību, lauza raketi un apvainoja spēles galveno tiesnesi Karlosu Ramosu, nosaucot viņu par zagli un solot, ka viņš vairs nekad netiesās Viljamsas spēles.

ASV Tenisa asociācija («USTA») lēmusi, ka par šiem pārkāpumiem viņai jāmaksā attiecīgi 4000, 3000 un 10 000 ASV dolāru sodi jeb kopā 17 000 ASV dolāri (14 685 eiro). Tiesa, tā gan ir niecīga daļa no 1,85 miljonu ASV dolāru prēmijas, ko viņa saņēma par fināla sasniegšanu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgā, Doma laukumā 13. janvārī notikušais partijas Sabiedrība citai politikai rīkotās protesta akcijas pasākums bijis apdrošināts apdrošināšanas a/s Balta par kopējo summu 500 tūkstoši latu, Db informēja Sabiedrība citai politikai preses sekretārs Kaspars Funts.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Janvāra mēnesis vērtspapīru tirgos ne tikai pasaulē, bet arī Latvijā uzrādīja izaugsmi. Ja iepriekšējā apskatā minēju, ka Rīgas biržas indekss visa 2018. gada laikā nokrita par 6,72%, tad šā gada pirmajā mēnesī izaugsme veidoja 6,24%. Līdzīgi arī S&P500 indekss - iepriekšējā gada laikā nokrita par 6,74%, janvārī pieauga par 7,09 %. Jāpiezīmē, ka S&P500 indekss pēdējās divās janvāra dienās pieauga par 2%, jo parādījās pirmās uzņēmumu atskaites par iepriekšējo periodu ar labiem rezultātiem.

(Avots: tradingview.com)

Līdz ar to indeksu lielums (vidējās akciju cenas) ir 2018. gada sākuma līmenī. Lai gan janvārī ziņu plūsma nebija tik optimistiska un analītiķu vērtējums gada sākumā par akciju tirgus nākotni neparedzēja šādu izaugsmi. Es to skaidroju ar investoru ticību uzņēmumu darbībai iepriekšējā gadā un cerību, ka atskaites par 2018. gadu būs labākas nekā paredzēts. Cenā tiek ietverta ticība, ka uzņēmumi uzrādīs labākus datus. Šajā situācijā es saskatu psiholoģisku spiedienu uz uzņēmumu vadību uzrādīt labus datus. Daļa analītiķu paredz izaugsmes samazinājumu vai pat recesiju, un, ja uzņēmumi masveidā sāks publicēt sliktākus rezultātus nekā paredzēts, akciju tirgus tik tiešām var nonākt recesijā. Krītoša tirgus situācijā uzņēmumiem ir grūtāk piesaistīt līdzekļus izaugsmei un investīcijām. Man var iebilst un teikt, ka uzņēmumiem jāatspoguļo patiesā situācija atskaitēs un nedrīkst manipulēt ar datiem. Ir dažādas iespējas grāmatvediski palielināt vai samazināt peļņu, aktīvus un citus balances posteņus, nepārkāpjot likumus. Mans secinājums, janvāris bija labs mēnesis investoriem vērtspapīros.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Latvijas apceļotājiem piedāvā maršrutu pa filmu uzņemšanas vietām

Vēsma Lēvalde, 17.07.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tūrisma organizatori piedāvā interesentiem iesaistīties akcijā Filmu ceļi Latvijā un apmeklēt interesantākās vietas Latvijā, kurās uzņemtas gan latviešu, gan ārvalstu kinematogrāfistu filmas.

Akcija sākusies 12. jūlijā un šķērso visu Kurzemi, ietverot arī Liepāju.

«Liepājā daļēji vai pilnībā uzņemts daudz vairāk filmu, nekā iepriekš domāts. To atklājām, iesaistoties šajā projektā un sadarbojoties ar Liepājas virtuālo Kino muzeju. Filmu ir tik daudz, ka tās visas pat nebija iespējams iekļaut projektā,» apgalvo Liepāja reģiona tūrisma informācijas biroja darbiniece Agita Vucena.

Akcijā īpaši izcelta Lailas Pakalniņas filma Kurpe, kuras notikumi risinās Liepājā 20.gs. piecdesmitajos gados un stāsta par padomju robežsargu pārlieko centību, sargājot valsts robežu. Pieminētas ir arī padomju gados uzņemtas filmas, piemēram, Pilsēta zem liepām un Parāds mīlestībā, kā arī pavisam nesen uzņemtās Reiņa dzīvoklis un Svešajā ostā. Savukārt Karostā 1987.gadā uzņemta padomju filma Moonzunds, kuras notikumi risinās 1915.-1917.gadā un stāsta par notikumiem Baltijas jūras flotē.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Lidosta zem Lužkova spārna

, 13.10.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lidostas Vnukovo līdzīpašnieks Vitālijs Vancevs gatavs pārdot 49 % operatora Vnukovo hendling Maskavas pašvaldībai, kura tās novērtējusi ap simboliskiem 500 tūkstoš rubļiem.

Šādu piedāvājumu pašvaldībai iesniedzis pats Vancevs pagājušajā nedēļā, ziņo Vedomosti.ru.

Patlaban 25 % plus viena Vnukovo hendling akcija pieder a/s Lidosta Vnukovo (75 % tās akciju pieder pašvaldībai, pārējās – Vancevam), 50 % - a/s Starptautiskā lidosta Vnukovo, bet 25 % mīnus viena akcija – kādai no Vanceva struktūrām.

Paredzams, ka darījuma rezultātā Vanceva struktūra pilnībā pārdos savas akcijas, bet Starptautiskā lidostas Vnukovo daļa saruks līdz 25 % plus viena akcija. Par pircēju var kļūt Lidosta Vnukovo, kuras daļa pieaugs līdz 75 % mīnus viena akcija, informēja Vancevs. To ir apstiprinājis arī Maskavas transporta un sakaru departamenta vadītājs Vasīlijs Kičedži. Jautājums par akcionāru maiņu tikšot lemts tuvākajā Lidosta Vnukovo direktoru padomē.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas Centrālās bibliotēkas filiālbibliotēkā Vidzeme tiks organizēta 12 mēnešus ilga atvērtās mākslas akcija Rakstnieki lasa savus darbus bibliotēkā.

Akcija aizsākas 16.oktobrī un turpinās līdz 2010.gada Valsts svētkiem. 16.oktobrī no plkst.12.00 - 20.00 savus darbus lasīs trīsdesmit trīs 15 - 21 gadīgi prozas, dzejas, lugu un eseju autori, kuru darbi ievietoti topošajās grāmatās Jaunie nāk un runā. 2009. Proza. Esejas. Lugas un Jaunie nāk un runā. 2010.Dzeja. Esejas. Lugas. Pasākumu koordinēs Dainis Grīnvalds un Anita Skalberga.

Sākot ar 23.oktobri, filiālbibliotēkā Vidzeme (Brīvības gatvē 206) katru piektdienu no plkst.17.00 savus nupat uzrakstītos darbus lasīs jaunie autori, bet no plkst.18 līdz plkst.20 ar lugu, dzejas, prozas, publicistikas autorlasījumiem latviešu un krievu valodā uzstāsies pieredzējuši (ne tikai Latvijas) autori.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Aicina valsts pārvaldes darbiniekus piedalīties asins ziedošanas akcijā "Palīdzi palīdzēt!"

, 17.08.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts kanceleja sadarbībā ar Veselības ministriju un Valsts asinsdonoru centru aicina valsts pārvaldes darbiniekus piedalīties asins ziedošanas akcijā "Palīdzi palīdzēt!".

Akcija notiks 12. septembrī Ministru kabineta ēkā Brīvības bulvārī 36. Ministrijas tiek aicinātas noskaidrot potenciālos akcijas dalībniekus un līdz 5. septembrim par tiem informēt Valsts kanceleju.

Akcija "Palīdzi palīdzēt!" Ministru kabinetā notiks jau trešo reizi. Pirmoreiz šāda veida pasākums notika 2005. gada 28. septembrī, un valsts pārvaldē strādājošo atsaucība bija liela - asinis nodeva 155 valsts pārvaldes darbinieki. Ņemot vērā donoru lielo ieinteresētību, akcija kļuvusi par ikgadēju valsts pārvaldes tradīciju.

Sanita Cīmure

Valsts kancelejas

Komunikācijas departamenta konsultante

Tālr.: 7082903

E-pasts: [email protected]

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Kultūras pasākumi Jūrmalā no 10. līdz 23. septembrim

, 07.09.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kultūras pasākumi Jūrmalā

no 10. līdz 23. septembrim

Dzejas dienas Jūrmalā

11. septembrī

plkst. 13.00 Raiņa un Aspazijas vasarnīcā - muzejā (Pliekšāna ielā 5/7) Jaunatnes studijas "Kaiva" uzvedums "Saulīte slimnīcā" (Majoru pamatskolas audzēkņi).

plkst. 14:00 Jūrmalas pilsētas dome aicina. "Dzejas stunda pie Raiņa priedēm" - autoru Amandas Aizpurietes, Eduarda Aivara Eipura un Agitas Dragunas dzejas lasījumi. Tikšanās ar jubilāri, dzejnieci Liju Brīdaku un Jūrmalas teātra aktieriem (Pumpuros, Amatas ielas galā).

plkst. 15:00 Dzejas dienā O.Vācieša pēcpusdiena Kauguru kultūras namā (Raiņa ielā 110).

plkst. 15:00 "Panāc pretī!" Dzejas dienai veltīts pasākums Bulduru kultūras namā (Muižas ielā 6) Piedalās Jūrmalas teātra aktrise Ingūna Radziņa un flautiste Kristīne Keiča

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

90 Viļņas kafejnīcas pirmssvētku laikā par brīvu cienā seniorus ar kafiju

LETA--BNS, 02.12.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Gaidot Ziemassvētkus, 90 Viļņas kafejnīcas iesaistījušās ikgadējā akcijā, kuras laikā par brīvu cienā seniorus ar kafiju.

To, kurās kafejnīcās un kādā laikā seniori tiek gaidīti, var uzzināt gan pašvaldības interneta vietnē, gan galvaspilsētas poliklīnikā un bibliotēkās.

Viļņas mērs Remiģijs Šimašus uzsvēris, ka galvenais šai akcijā nav pati kafija, bet iespēja satikties, pasēdēt, draudzīgi pabūt kopā.

Kā atzinusi viena no sirmgalvēm, kas atsaukusies uzaicinājumam, šis piedāvājums tiešām iepriecina, jo ne katrs pensionārs var atļauties pilsētā iemalkot kafiju.

"Svētkiem tuvojoties, tomēr gribas padalīties noskaņojumā, cerībās, priekos un bēdās. Tādas lietas vieno," viņa sacījusi ziņu aģentūrai BNS. "Sarakstu redzējām, mums ir tāds draugu pulciņš, noteikti iesim."

Pēc pašvaldības informācijas, ar katru gadu šai akcijā piedalās aizvien vairāk kafejnīcu. Pērn vecos ļaudis ar kafiju Viļņā cienāja pāri par 80 kafejnīcām, un seniori izdzēra aptuveni 9000 tasītes kafijas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Trikātas zemnieki ar siena ķīpām protestē pret negodīgiem tiešmaksājumiem

Sandra Dieziņa, 14.11.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijā lielākā piensaimnieku kooperatīva Trikāta KS biedri trešdien piedalās protesta akcijas «Traktora brauciens Tallina – Brisele» pasākumā pieturas punktā pie Valmieras Domes, prasot godīgus ES tiešos maksājumus.

Kooperatīvs ir starp lielākajiem ziedotājiem tiešmaksājumu lobijam, šim mērķim līdz novembra sākumam iemaksājot 8944 latus, kā arī starp aktīvākajiem protesta akcijas organizētājiem. Trikāta KS valdes priekšsēdētājs un viens no Latvijas zemnieku interešu lobijiem Briselē Uldis Krievārs pauž gandarījumu par Igaunijas, Latvijas un Lietuvas zemnieku vienošanos kopīgā protesta akcijā, kas ir līdz šim lielākā un nozīmīgākā, ko Baltijas valstu iedzīvotājiem, reaģējot uz Briseles politiku, ir izdevies noorganizēt.

Kooperatīva biedri protesta akcijā piedalās ne tikai ar savu klātbūtni, bet arī ar 20 siena ķīpām no z/s Kūdras, kas šodien ir novietotas pie Valmieras Domes un tālāk tiks vestas uz Rīgu, Doma laukumu, kur 15.novembrī plkst 14.00 notiks nākamais traktora protesta brauciena pieturas punkta pasākums. Mazsalacas novada z/s Kūdras saimnieks Agris Ludriksons komentē: «Mums pašiem ir jābūt aktīviem savu interešu aizstāvēšanā un ikviena akcija jāatbalsta cik vien spējam. Eiropas atbalstam jābūt godīgam – vai nu visiem vienādi maksājumi vai arī nemaksāt nevienam.»

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Darbu uzsācis vēl viens kolektīvās iepirkšanās portāls

Ritvars Bīders, 20.09.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijā darbu uzsācis kolektīvās iepirkšanās serviss BIGO, kurš balstās uz «groupon» mājas lapu modeli, kas nodrošina pircējiem iespēju iegādāties preces un pakalpojumus ar 50 līdz 90 % lielām atlaidēm.

Portāls katru dienu potenciālajiem pircējiem piedāvās vienu akcija, kuras laikā ir iespējams nopirkt kuponu, kuru nodrošina atlaidi. Katra akcija ilgst vienu dienu. Lai akcija būtu notikusi, nepieciešams savākt minimālo dalībnieku skaitu. Ja dienas laikā šis skaits netiek savākts, tad akcija tiek atzīta par spēkā neesošu, un klientiem, kuri bija iegādājušies kuponus, nauda tiek atmaksāta atpakaļ.

BIGO.lv pieder uzņēmumam Axioma, kurš nodarbojas ar mājas lapu izstrādi un dizainu.

Db.lv jau vēstīja, ka šogad augustā darbu uzsāka kolektīvās iepirkšanās portāls kopaletak.lv, kuru attīsta uzņēmums, kas iepriekš stāvējis aiz interneta veikala kuskus.lv. Portāls katru nedēļu pircējiem sola piedāvāt vidēji sešas jaunas akcijas, kas var būt, piemēram, pusdienas restorānā, izpletņlēkšana vai jebkas cits.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Saeima, ieklausies!

Madara Fridrihsone [email protected] 67084402, 09.10.2007

Tikai pāris minūtes pēc tam, kad finanšu ministrs izskatīšanai Saeimā iesniedza 2008. – 2010. gada valsts budžeta likumprojektu, Izdevniecības Dienas bizness valdes priekšsēdētājs Gastons Neimanis (no kreisās) un Dienas biznesa galvenā redaktore Līga Dzirnekle Saeimas priekšsēdētājam Gundaram Daudzem atdeva 7003 akcijā savāktās un 14 sējumos apkopotās uzņēmēju un ekonomiski aktīvo cilvēku aizpildītās anketas, kurās pieprasa nodokļu samazināšanu.

Foto: Vitālijs Stīpnieks, DB

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Paraksti iesniegti tikai pāris minūtes pēc tam, kad finanšu ministrs izskatīšanai Saeimā iesniedza 2008.-2010. gada valsts budžeta likumprojektu.

Šādi Db rīkojās, jo valdība budžetu un to pavadošo likumprojektu paketi jau ir akceptējusi, un tagad lēmumu pieņemšana ir likumdevēju - Saeimas deputātu ziņā. Savāktie paraksti tiks iesniegti Saeimas Budžeta komisijai, un ekonomikas eksperti izvērtēs uzņēmēju prasību īstenošanas iespējamo ietekmi uz valsts ekonomiku, sarunā ar izdevniecības Dienas bizness valdes priekšsēdētāju Gastonu Nei­mani un Db galveno redaktori Līgu Dzirnekli apsolīja Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze. «Paldies jums par to, ka jums vispār ir izdevies sabiedrību iesaistīt akcijā šajos laikos, kad tā ir tik inerta un grūti iekustināma. Tas vien jau apliecina, ka šī problēma ir aktuāla,» tā G. Daudze.

Komentāri

Pievienot komentāru