Citas ziņas

Atklāts Eiropas biznesa atbalsta tīkls Enterprise Europe network

, 07.02.2008

Jaunākais izdevums

Ceturtdien (7. februārī) Eiropas Komisijas priekšsēdētāja vietnieks Ginters Ferhoigens atklāja Enterprise Europe Networ — jaunu un ietekmīgu Eiropas mēroga atbalsta tīklu uzņēmumiem, Db.lv informēja Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā preses sekretārs Ivars Bušmanis.

Visi nozīmīgākie uzņēmējdarbības atbalsta aprindu dalībnieki Eiropā ir apvienojuši spēkus, lai izveidotu vienas pieturas dienestu, kas īpaši palīdzēs mazajiem un vidējiem uzņēmumiem (MVU) izmantot visu potenciālu un pilnveidot inovācijas iespējas.

Enterprise Europe Network veido vairāk nekā 500 kontaktpunktu uzņēmējiem Eiropā. Tīkls darbojās 40 valstīs, ieskaitot visas ES valstis, EEZ valstis, kandidātvalstis Turciju un Maķedoniju, kā arī Armēniju, Izraēlu un Šveici, aptverot vairāk nekā 500 organizācijas. Tīklā sniedz visa veida atbalsta pakalpojumus MVU tuvumā un darbojas gan visā Eiropā, gan ārpus tās robežām.

Atklāšanas pasākumā piedalījās zinātnes un pētniecības komisārs Janešs Potočniks, Slovēnijas ekonomikas ministrs Andrejs Vizjaks, Reģionu komitejas priekšsēdētājs Lūks van den Brande, Eiropas Ekonomikas un sociālo lietu komitejas Darba devēju grupas priekšsēdētājs Anrī Maloss, uzņēmēju organizāciju vadītāji un MVU pārstāvji.

Eiropas Komisijas priekšsēdētāja vietnieks Ginters Ferhoigens, kurš atbild par uzņēmējdarbības un rūpniecības politiku, sacīja: ''Jaunais tīkls Enterprise Europe Network ir nozīmīgs solis, Eiropas Komisijai veidojot integrētu Eiropas uzņēmējdarbības un uzņēmumu izaugsmes veicināšanas politiku. Es aicinu visus uzņēmējus gan ES, gan citviet to izmantot atbilstīgi vajadzībām.''

Reģionu komitejas priekšsēdētājs Lūks van den Brande sacīja: ''Reģionu komiteja pilnībā atbalsta šo iniciatīvu — tā ir paraugs sadarbībai Eiropā. Reģioni un pilsētas ir Eiropas izaugsmes un nodarbinātības dzinējspēks, un, lai veidotos patiesa sadarbība ar MVU, tai jānoris to tiešā tuvumā.''

Eiropas Ekonomikas un sociālo lietu komitejas priekšsēdētājs Dimitris Dimitriadis sacīja: ''Uzņēmējdarbības gars ir izšķirīgs, lai Eiropa spētu godam paveikt globalizācijas izvirzītos uzdevumus, radīt jaunas darbavietas un inovācijas. Tāpēc ''Enterprise Europe Network'' izveide ir svarīgs solis pareizajā virzienā.''

''Enterprise Europe Network'' raksturīgas agrākā Eiropas informācijas centru tīkla un Inovāciju rosināšanas centru tīkla stiprās puses. Jaunā tīkla darbības princips un moto ir ''Atbalsts uzņēmējdarbībai — tepat blakus''. ''Atvērto durvju'' principu ievēros visā tīklā un visi tīkla partneri. Ikviens MVU varēs saņemt informāciju un tā vajadzībām īpaši pielāgotus pakalpojumus, liekot lietā modernās tehnoloģijas un visu jaunā tīkla dalīborganizāciju atbalstu.

Eiropas biznesa atbalsta tīkla piedāvātie pakalpojumi

1. Palīdzība uzņēmumiem izvērst darbību starptautiskā mērogā

- Lēš, ka viens miljons Eiropas MVU varētu iesaistīties pārrobežu tirdzniecībā un ieguldījumos. ''Enterprise Europe Network'' palīdzēs organizēt apmaiņas starp uzņēmumiem, radīt jaunas idejas, izveidot labvēlīgu vidi partnerību veidošanai un stimulēt uzņēmumu vērienīgāku attīstību. Tiks organizētas sanāksmes sakaru dibināšanai, lai uzņēmumiem palīdzētu atrast uzticamus partnerus.

- Veidot MVU partnerības tehnoloģiju jomā, balstoties uz inovāciju nodošanu — tā ir vēl viena iespēja iekarot starptautisko tirgu un gūt peļņu no ieguldījumiem pētniecībā. Tīkls palīdzēs MVU atrast partnerus un noslēgt līgumus.

2. Inovācijas, jauni produkti un izdevības vienotajā tirgū

- Atbalsts mazajiem uzņēmumiem tehniskās lietās, piemēram, saistībā ar intelektuālā īpašuma tiesībām, standartiem un ES tiesību aktiem, jo uzņēmumiem ne vienmēr ir viegli izsekot pārmaiņām un izdevībām ES.

- Sekmēt inovācijas — ''Enterprise Europe Network'' rosina MVU vairāk nodoties inovācijām, jo apmaiņa ar pētījumu rezultātiem var radīt jaunas idejas un izdevības. Citstarp uzlabosies sadarbība ar uzņēmumu kopām [klasteriem], kas nodarbojas ar dažādas ievirzes inovācijām. Piekļuve inovatīvām tehnoloģijām palīdzēs MVU darboties globālas konkurences apstākļos.

3. Piekļuve ES projektiem un finansējumam

- Enterprise Europe Network uzdevums ir aizpildīt robus informācijā par dažādiem ES finansējuma avotiem un vairot uzņēmumu informētību par pieejamām izdevībām. Sevišķi atbalstīs MVU dalību pētniecības programmās.

4. Atgriezeniskā saite ar Eiropas Komisiju

- ''Enterprise Europe Network'' darbosies kā abpusēja saikne starp uzņēmējiem un Komisiju, gādājot, lai abas puses būtu informētas par otras puses ieskatiem, un nodrošinās, ka Komisijas sagatavotā stratēģija un ierosmes MVU palīdz, nevis rada lieku administratīvu apgrūtinājumu.

Jaunais Enterprise Europe Network tīkls ir daļa no Komisijas integrētās Eiropas uzņēmējdarbības un uzņēmumu izaugsmes veicināšanas politikas. Tas sniegs atbalstu MVU visās nozarēs, lai tie varētu sekmīgāk izmantot vienotā tirgus priekšrocības.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Atklāts Enterprise Europe Network – Eiropas biznesa atbalsta tīkls

, 07.02.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šodien Eiropas Komisijas priekšsēdētāja vietnieks Ginters Ferhoigens [Günter Verheugen] atklāja Enterprise Europe Network — jaunu un ietekmīgu Eiropas mēroga atbalsta tīklu uzņēmumiem, informēja Eiropas Komisijas pārstāvniecība Latvijā .

Visi nozīmīgākie uzņēmējdarbības atbalsta aprindu dalībnieki Eiropā ir apvienojuši spēkus, lai izveidotu vienas pieturas dienestu, kas īpaši palīdzēs mazajiem un vidējiem uzņēmumiem (MVU) izmantot visu potenciālu un pilnveidot inovācijas iespējas.

Enterprise Europe Network veido vairāk nekā 500 kontaktpunktu uzņēmējiem Eiropā. Tīkls darbojas 40 valstīs, ieskaitot visas ES valstis, EEZ valstis, kandidātvalstis Turciju un Maķedoniju, kā arī Armēniju, Izraēlu un Šveici, aptverot vairāk nekā 500 organizācijas.

Eiropas biznesa atbalsta tīkla piedāvātie pakalpojumi:

1. Palīdzība uzņēmumiem izvērst darbību starptautiskā mērogā

- Lēš, ka viens miljons Eiropas MVU varētu iesaistīties pārrobežu tirdzniecībā un ieguldījumos. Enterprise Europe Network palīdzēs organizēt apmaiņas starp uzņēmumiem, radīt jaunas idejas, izveidot labvēlīgu vidi partnerību veidošanai un stimulēt uzņēmumu vērienīgāku attīstību. Tiks organizētas sanāksmes sakaru dibināšanai, lai uzņēmumiem palīdzētu atrast uzticamus partnerus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Papildināta - Krievijā atsauc banku pakalpojumu licenci M2M Private Bank

LETA, 09.12.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Krievijas centrālā banka atsaukusi banku pakalpojumu sniegšanas licenci bankai M2M Private Bank, kas ir Latvijas Bank M2M Europe māsasbanka.

Kā norādīts Krievijas Bankas paziņojumā, lēmums par licences atsaukšanu stājies spēkā piektdien.

Krievijas centrālā banka norāda, ka M2M Private Bank izvietojusi naudas līdzekļus nekvalitatīvos aktīvos un nav veidojusi rezerves, kas būtu adekvātas riskiem, kurus tā uzņēmās.

Bankā iecelta pagaidu administrācija.

M2M Private Bank vienīgais akcionārs ir Krievijas banka "Aziatsko-tihookeanskij bank" (ATB).

Jau ziņots, ka M2M Private Bank pagājušajā mēnesī bija problēmas ar maksājumu veikšanu un 11.novembrī ATB paziņoja, ka kopā ar Krievijas centrālo banku veic pasākumus situācijas normalizācijai savā meitasbankā.

Latvijā darbojas Krievijas M2M Private Bank māsasbanka Bank M2M Europe, taču abām ir atšķirīgi akcionāri. M2M Bank Europe valdes priekšsēdētājs Roberts Idelsons aģentūrai LETA iepriekš norādīja, ka radusies situācija Latvijas M2M nekādi neietekmēs, jo abām bankām ir tikai viens kopīgs akcionārs - Andrejs Vdovins, un nekādu citu saistību nav.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

DJI industriālais drons Mavic 2 Enterprise DUAL prot ne vien fotografēt, bet arī mērīt temperatūru, meklēt cilvēkus un skaļi skandēt paziņojumus

Dronu invāzija tirgū dāvājusi katram interesentam – iepriekš parastam cilvēkam teju nepieejamu iespēju nofotografēt sevi un īpašumu no putna lidojuma. Tomēr ierobežotā funkcionalitāte, būtībā ļaujot vien fotografēt un filmēt, kā arī aizvien stingrākie ierobežojumi lidināties virs apdzīvotām vietām padara bezpilota lidaparātus patērētājiem mazāk pievilcīgus. Viens no populārākajiem ražotājiem DJI uz izmaiņām noreaģēja, sarūpējot patērētājiem jauno Mavic 2 modeli Enterprise DUAL komplektācijā. Tas primāri paredzēts glābšanas dienestiem, taču radīs pielietojumu citās nozarēs un būs interesantāks arī uzņēmumiem, kuri neaizraujas ar vizuālo materiālu veidošanu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Ukraiņu investori sākuši viesnīcas Ibis Style būvniecību Rīgas centrā

LETA, 24.08.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ukrainas nekustamo īpašumu projektu attīstītājs Wisher Enterprise sācis viesnīcas Ibis Style rekonstrukciju Marijas ielā 5. Tā būs jau otrā Ibis Style viesnīca Rīgā. Ar šo zīmolu Rīgā jau strādā viesnīca Karavella, kuras apsaimniekotājs ir SIA Karavella Plus, kas 100% pieder Britu Virdžīnu salās reģistrētajai kompānijai Interkom Group S.A..

SIA Wisher Enterprise LV valdes loceklis Ints Ozoliņš sacīja, ka viesnīcas Ibis Style būvdarbus plānots pabeigt 2016.gada vasarā. Plānotās investīcijas un paredzamo numuru skaitu viesnīcā Ozoliņš pagaidām neatklāja.

Viesnīcas Ibis Style Marijas ielā 5 ģenerālprojektētājs ir SIA B&K Būve, projektētājs - SIA Studio Hermansons. Iepriekš ēkā Marijas ielā 5 līdz 2008.gadam atradās viesnīca Aurora.

LETA jau ziņoja, ka Wisher Enterprise tuvāko divu gadu laikā Rīgā atvērs vēl divas viesnīcas - Pullman Hotel un Ibis Style Hotel, 2014.gada oktobrī konferencē Starptautiskās investīcijas nekustamajos īpašumos Latvijā 2014 sacīja Wisher Enterprise izpilddirektors Aleksejs Abasovs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Bankas

Papildināts - Izdots rīkojums par Vdovina akciju Bank M2M Europe apķīlāšanu; viņš gan vairs nav akcionārs

LETA, 18.08.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Izdots tiesu izpildītāja rīkojums par Andreja Vdovina akciju Latvijas Bank M2M Europe apķīlāšanu, taču Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) apliecinājusi, ka Vdovins vairs nav bankas akcionārs.

Aģentūras LETA rīcībā esošajā tiesu izpildītāja rīkojumā minēts, ka Vdovinam piederošās Bank M2M Europe akcijas apķīlātas, pamatojoties uz Anglijas Augstās tiesas Karaliskā sola nodaļas (High Court of Justice, Queen's Bench Division) 2017.gada 11.jūlija rīkojumu par 7 658 356,48 eiro piedziņu par labu Aleksandram Mitrošenkovam.

Tiesu izpildītājs bankai lūdz sniegt informāciju par Vdovinam piederošo Bank M2M Europe akciju skaitu, veidu un summu, vienlaicīgi ierakstot aizlieguma atzīmi akcionāru reģistrā to atsavināšanai un visa veida pārreģistrēšanai.

Publiski pieejamā informācija liecina, ka Mitrošenkovs tostarp ir Krievijas Transkontiņentaļnaja MediaKompaņija prezidents, Krievijas Televīzijas akadēmijas viceprezidents, kā arī Krievijas Komunikāciju aģentūru padomes viceprezidents.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Bojārs: Ekonomiskās klases dzīvokļi ir īpašumu tirgus nākotne

NOZARE.LV, 23.03.2012

Nekustamo īpašumu projektu attīstītāja SIA "New Europe" valdes priekšsēdētājs Gundars Bojārs.

Foto: LETA

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tuvākajam laikam pietiekami perspektīvi ir divi nekustamo īpašumu tirgus segmenti - ekonomiskās klases dzīvokļi un ekskluzīvie dzīvokļi, tomēr tirgus nākotne būs ekonomiskās klases dzīvokļiem, uzskata nekustamo īpašumu projektu attīstītāja SIA New Europe valdes priekšsēdētājs Gundars Bojārs.

«New Europe ir izveidojusi nopietnu sistēmu dzīvokļu tirgus analīzei, pie mums pēc konsultācijām vēršas pat daži nopietni nekustamo īpašumu vērtētāji, kuriem šī informācija šķiet ļoti profesionāla un interesanta. Protams, ka visas prognozes darbojas tikai tad, ja pasaulē nenotiek kādi liela mēroga satricinājumi,» skaidroja Bojārs.

Viņš piebilda, ka attīstītājiem jābūt uzmanīgiem ar ekskluzīvo dzīvokļu segmentu, jo precīzi jāidentificē tā auditorija, kura ir šo dzīvokļu potenciālie pircēji.

«Mūsuprāt, ekonomiskās klases dzīvokļi ir īpašumu tirgus nākotne. Vajadzība pēc tādiem dzīvokļiem ir milzīga, jo Rīgas novecojušais dzīvojamais fonds palielinās ar katru gadu un tā vietā diemžēl netika radīts nekas. Tas, kas ir tapis «treknajos gados», atskaitot pašvaldības dzīvojamo fondu, ir ļoti ātri uzbūvēti milzīgi lieli dzīvokļi ar apšaubāmu kvalitāti, kurus tagad ir pārņēmuši banku uzņēmumi. Šo īpašumu likviditāte ir ļoti zema,» sacīja Bojārs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai radītu pēc iespējas labāku valsts finansēta atbalsta pieejamību biznesa ideju autoriem un uzņēmumiem visos novados Latvijā, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) biznesa inkubatori piedzīvo strukturālas pārmaiņas un inkubatoru atbalsta vienības decembrī tiks atvērtas arī Saldū un Gulbenē.

“Ir būtiski nodrošināt biznesa inkubatoru atbalstu uzņēmējiem un biznesa ideju autoriem pēc iespējas tuvāk to pamatdarbības vietai. Tādēļ LIAA pilotprojektā veido vairākas atbalsta vienības Latvijā ar mērķi palielināt to vietējo biznesa ideju autoru un uzņēmēju skaitu, kas saņem LIAA Biznesa inkubatoru atbalstu. Pēc gada izvērtēsim rezultātus – ja atbalsta vienības būs veiksmīgi sasniegušas tām noteiktos rezultatīvos rādītājus, lemsim par izveidoto atbalsta vienību darbības turpināšanu,” LIAA biznesa inkubatora tīkla pārmaiņas raksturo LIAA Biznesa inkubatoru departamenta direktore Laura Očagova.

LIAA biznesa inkubatori strādā ar jaunajiem uzņēmumiem un biznesa ideju autoriem, kas vēlas attīstīt tādus produktus un pakalpojumus, kas atbilst šī brīža vajadzībām un nākotnes tendencēm, lai tos virzītu tālāk pasaules tirgū.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Deklarācija par Krišjāņa Kariņa (JV) topošā Ministru kabineta iecerēto darbību, par ko vienojušās koalīcijas partijas.

Saeima šodien lems, vai apstiprināt jauno valdību, kuru veidotu partiju apvienība "Jaunā Vienotība", partiju apvienība "Apvienotais saraksts" un Nacionālā apvienība.

Ievads

Krišjāņa Kariņa valdības mērķis: Latvijas ekonomikas transformācija labākai dzīvei Latvijā

Kopš Latvijas valsts neatkarības atgūšanas valsts un tās iedzīvotāji ir piedzīvojuši milzu pārmaiņas - pāreju no komandekonomikas uz tirgus ekonomiku, valsts un pašvaldību īpašuma privatizāciju, demokrātisko institūciju izveidošanu un nostiprināšanos, naudas un zemes reformas īstenošanu, pievienošanos Eiropas Savienībai (ES) un NATO militārajai aliansei.Šajā ceļā ir pārvarēti dažādi izaicinājumi, šobrīd sastopamies ar Krievijas agresīvo karadarbību Ukrainā, kura grauj likuma varā balstīto starptautisko kārtību un ir lielākais drošības apdraudējums Eiropai, radot milzīgas cilvēku ciešanas. Karadarbība ir izraisīju

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Novatours mātes uzņēmums Novatouras, kas ir lielākā ceļojumu aģentūra Baltijā, ir pārdots investīciju grupai, ziņo Lietuvas biznesa portāls vz.lt.

Novatouras akciju kontrolpaketi par vairāk nekā 138 miljoniem litu (~28 miljoni latu) iegādājusies viena no lielākajām privātkapitāla grupām Centrālajā un Austrumeiropā Enterprise investors.

Darījuma summa ir lielākā Lietuvas pakalpojumu sektorā vismaz pēdējo septiņu gadu laikā.

"Novaturas ir profesionālākais tūroperators Baltijas valstīs, kas piedāvā augstākās kvalitātes pakalpojumus klientiem, kā arī pievilcīgas izaugsmes iespējas tā investoriem. Mūsuprāt, Novaturas var kļūt par lielisku apvienošanās platformu tūroperatoru nozarē Centrālajā un Austrumeiropā un mēs aktīvi vēlamies īstenot attīstības plānu kopā ar uzņēmuma vadību," saka Sebastians Krols (Sebastian Król), Enterprise Investors partneris.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Atklās Ibis Riga centre viesnīcu Marijas ielā

LETA, 30.05.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ukrainas nekustamo īpašumu projektu attīstītājs Wisher Enterprise pabeidzis pērn augustā sākto viesnīcas Ibis Riga centre rekonstrukciju Marijas ielā 5, līdz ar to trešdien, 1.jūnijā, tiek plānota viesnīcas atklāšana, informēja viesnīcas pārstāvji.

Saistībā ar atklāšanu Atvērto durvju diena plānota no plkst.10 līdz plkst.20, savukārt oficiālā atklāšana notiks plkst.14.

Viesnīca piedāvā 125 numuriņus, savukārt viesiem un citiem interesentiem būs pieejams arī viesnīcas iekšpagalms, kur vasarā notiks dažādi tematiski pasākumi. Tāpat viesnīcā iekārtots grāmatu un vīna konceptveikals Booky.

Kā ziņots, šī ir otrā Ibis Style viesnīca Rīgā. Ar šo zīmolu Rīgā jau strādā viesnīca Karavella, kuras apsaimniekotājs ir SIA Karavella Plus, kas 100% pieder Britu Virdžīnu salās reģistrētajai kompānijai Interkom Group S.A..

Viesnīcas Marijas ielā 5 ģenerālprojektētājs ir SIA B&K Būve, projektētājs - SIA Studio Hermansons. Rekonstrukcijas darbi sākās pērn augustā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Biedrība Rail Baltica Business Network veicinās dialogu starp uzņēmējiem un iestādēm

Rūta Lapiņa, 31.10.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šī gada oktobrī Rīgā nodibināta biedrība «Rail Baltica Business Network», kuras viens no galvenajiem mērķiem ir dialoga veicināšana starp privātā sektora uzņēmējiem, publiskā sektora iestādēm un kapitālsabiedrībām, kas ir ieinteresētas Baltijas valstu lielākā infrastruktūras projekta «Rail Baltica» īstenošanā, kā arī projekta komerciālo iespēju izpētē, informē biedrības pārstāvji.

«Biedrība dibināta ar nolūku pulcēt kopā uzņēmējus Latvijā un starptautiski, kuri aktīvi iesaistītos kvalitatīvā diskusijā šī nozīmīgā projekta īstenošanas un biznesa potenciāla apzināšanas procesā. Mūsu mērķis ir veicināt uzņēmēju izpratni par «Rail Baltica» projektu un tā sniegtajām biznesa iespējām, kā arī aicināt aktīvi iesaistīties šajā procesā. Kā zināms, projekts ir svarīgs ne tikai lokāli, bet arī starptautiski,» stāsta «Rail Baltica Business Network» padomes priekšsēdētājs Anrī Leimanis.

«Rail Baltica Business Network» valdes locekle Anna Rozenfelde informē, ka biedrība divus gadus jau aktīvi darbojas Igaunijā, tā ir nodibināta un sāk savu darbu arī Somijā, bet Lietuvā un Polijā dibināšanas pasākumi notiks jau tuvākajā laikā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Wells Fargo & Company pārņēmis savā kontrolē HLA Global Network

, 23.07.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Wells Fargo & Company meitas uzņēmums pārņēmis savā kontrolē HLA Global Network, kurš starptautiskajā sabiedrībā turpmāk tiks saukts par Wells Fargo Global Broker Network.

SIA A Turbo C 4U – iepriekš esošā HLA Global Network dalībnieks turpinās starptautisko klientu apkalpošanu kā daļa no jaunā WellsFargo Global Broker Network, Db.lv informē Zanda Romanovska, SIA A Turbo C 4U pārstāve.

Wells Fargo ir pasaulē plaši pazīstams, kā augsti uzticams un zināms finansu brends, un kā organizācija ar ļoti ievērojamu finansu spēku un resursiem. Tāpēc tā varēs vēl efektīvāk sniegt apdrošināšanas brokeru pakalpojumus saviem klientiem visā pasaulē. Arī A TurboC 4U klienti, kas veic darbības ārpus Latvijas, varēs izmantot Wells FargoGlobal Broker Network apdrošināšanas brokeru pakalpojumus visā pasaulē. Globālais brokeru tīkls ir veidots no visas pasaules labākajiem brokeriem, kuri savās valstīs pazīstami ar savu augsti vērtēto profesionālo un spēcīgo klientu apkalpošanas kultūru. Darbība Wells Fargo tīkla ietvaros palīdzēs fokusēties un uzlabot apdrošināšanas un risku pārvaldīšanas risinājumus, starptautiskajiem klientiem visā pasaulē.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Par Baltic Sales Network īpašnieku kļūst Lietuvas uzņēmumam piederošais Baltic Trade Network

Gunta Kursiša, 20.10.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Par tabakas izstrādājumu vairumtirgotāja SIA Baltic Sales Network 100% īpašnieku kopš 18. oktobra kļuvis uzņēmums SIA Baltic Trade Network, liecina Lursoft pieejamā informācija.

Iepriekš, kopš 1999. gada SIA Baltic Sales Network 100% īpašnieks bija Nīderlandē reģistrētā firma JT International Holding, savukārt vēl pirms tam, laika posmā no 1998. gada līdz 1999. gadam uzņēmums pilnībā piederēja citai Nīderlandē reģistrētai kompānijai R.J.R. Tobacco International Holding B.V.

Informācija žurnālā TOP 500 liecina, ka SIA Baltic Trade Network apgrozījums 2009. gadā veidoja 38,65 miljonus latu, bet uzņēmuma zaudējumi bija 570 tūkstoši latu. Vērtējot pēc apgrozīto līdzekļu apjoma, Baltic Trade Network bija 74. lielākais Latvijas uzņēmums.

Informācija Lursoft liecina, ka Baltic Trade Network 100% īpašnieks ir Lietuvā reģistrētais uzņēmums Sanitex Bendra Lietuvos-JAV imone uzdaroji akcine bendrove, bet uzņēmuma valdi pārstāv Aigars Ģērmanis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas programmētāji ievieš biznesa inteliģences programmas Norvēģijas pašvaldībās, ceturtdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

SIA Visma Enterprise (iepriekš SIA FMS) jaunie īpašnieki Norvēģijā uzvarēja iepirkumu, kura ietvaros jāievieš biznesa inteliģences programmas 424 Norvēģijas pašvaldībās un daļu no projekta izstrādā Latvijas uzņēmums. «Kopš esam daļa no lielā Visma koncerna, mūsu kompetences biznesa inteliģences risinājumos tiek novērtētas ne tikai Latvijā, bet arī grupas ietvaros,» stāsta Antra Zālīte, SIA Visma Enterprise valdes locekle. Uzņēmums izstrādā, ievieš un atbalsta resursu vadības sistēmu Horizon, veic IT sistēmu integrāciju un programmatūras izstrādi, kā arī veido dažādus datu analīzes un finanšu plānošanas risinājumus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Saskaņā ar spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem, kuri regulē procesu, kādā tiek pieņemtas ekspluatācijā jebkāda veida elektrostacijas, AS «Sadales tīkls» atļauja enerģijas ražošanas iekārtu pieslēgšanai elektrotīklam ir tikai viens posms no visa elektrostacijas pieslēgšanas procesa. Atzinums apliecina enerģijas ražošanas iekārtu un AS «Sadales tīkls» elektrotīkla kopējās darbības pārbaudi 72 h garumā un pēc atzinuma izsniegšanas dokumentu un elektrostacijas darbības pārbaude jāveic būvvaldei, norāda AS «Sadales tīkls» Preses sekretāre Tatjana Smirnova.

«AS «Sadales tīkls» uzdevums elektrostacijas pieslēgšanas procesā ir pārbaudīt, vai ražotāja uzstādītās enerģijas ražošanas iekārtas un izbūvētais pieslēgums atbilst AS «Sadales tīkls» izsniegtajiem tehniskajiem noteikumiem, un pārliecināties, ka ražošanas iekārtu pieslēgšana pie elektrotīkla neietekmēs citu klientu elektroapgādes drošumu un kvalitāti. AS «Sadales tīkls» atzinums neapliecina enerģijas ražotāja gatavību ražot elektroenerģiju vai siltumenerģiju, vai objekta nodošanu ekspluatācijā, jo enerģijas ražotāja komerciāla darbība, tajā skaitā - maksājumu saņemšana par saražoto un elektrotīklā nodoto enerģiju – tiek uzsākta tikai pēc tam, kad stacija ir nodota ekspluatācijā un pašvaldības būvvalde izdevusi aktu,» skaidro kompānijā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Fin-tech

Visa atkal nopietni pievēršas arī Latvijai

Didzis Meļķis, 02.07.2018

Visa Europe riska kapitāla un jaunuzņēmumu nodaļas vadītājs Entonijs Krofērds (Anthony Craufurd)

Foto: LETA

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Digitālo maksājumu nākotne ir abonēšanas ekonomikā; pašreizējais jauninājums – bezkontakta maksājumi – strauji izplatās, pirmdien raksta laikraksts Dienas Bizness.

Biznesa stratēģijas maiņa Visa Europe ir motivējusi atjaunoti pievērsties arī Latvijai, ieskaitot interesi par jaunuzņēmumu attīstību, saka Visa Europe riska kapitāla un jaunuzņēmumu nodaļas vadītājs Entonijs Krofērds (Anthony Craufurd). Visa Europe ir viena no atbalstītājām organizācijas Junior Achievement (JA) rīkotajam Eiropas studentu jaunuzņēmumu konkursam Europe Enterprise Challenge 2018, kura fināls norisinājās Rīgā.

Vēl pirms dažiem gadiem Visa karšu lietojums Latvijā ruka (DB 29.10.2014.), mazinot kompānijas interesi par šo tirgu, bet tas mainījās 2016. gadā, līdz ar 16,5 miljardu eiro vērto globālās Visa Inc. un Visa Europe apvienošanos. «No sākotnējā modeļa, kur Visa Europe piederēja bankām, vienotajā kompānijā tā ir biržā kotēts uzņēmums. Kad mūsu īpašnieces bija bankas, mums bija spēcīgs dzinulis atbalstīt tieši tās, bet tagad uzsvars ir uz kopējā Visa biznesa tīkla vērtības celšanu,» skaidro E. Krofērds. «Sanfrancisko kolēģiem jau ir ilga pieredze, investējot jaunuzņēmumos un partnerībās ar citiem maksājumu pakalpojumu sniedzējiem, piemēram, ar PayPal, kas ceļ kopējā tīkla iespējas un vērtību. Viņi ir mums, eiropiešiem, priekšā, un arī mūsu mērķis tagad ir aizvien vairāku pakalpojumu sniedzēju un lietotāju iesaiste Visa tīklojumā.»

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

21.janvarī, pamatojoties uz savstarpēju vienošanos, līdzšinējais SIA Visma Enterprise izpilddirektors Jānis Bergs ir atstājis savu amatu, informēja uzņēmuma pārstāve Laura Brīvība.

Uzņēmuma ikdienas vadību līdz jauna izpilddirektora iecelšanai SIA Visma Enterprise valde ir uzticējusi jaundibināmā Visma ārpakalpojumu centra vadītājai Antrai Zālītei. Pārējā vadības komanda turpina darbu, visas vienošanās un līgumsaistības ar klientiem un partneriem ir spēkā un sadarbība turpinās kā līdz šim, viņa uzsvēra.

«Pienācis laiks jauniem izaicinājumiem - SIA Visma Enterprise saviem un man - savējiem,» īsumā komentējis J. Bergs.

SIA Visma Enterprise, kas iepriekš bija pazīstama kā SIA FMS, ir resursu vadības, biznesa inteliģences un programmatūras konsultāciju uzņēmums. Tā klientu lokā ir LR Finanšu ministrija, Rīgas dome, Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīca, grāmatnīcas Jānis Roze un daudzi citi. SIA Visma Enterprise strādā 197 darbinieki, uzņēmuma apgrozījums 2013. gadā bija 8 miljoni eiro. Tā pazīstamākais produkts ir resursu vadības sistēma Horizon.

Komentāri

Pievienot komentāru
Eksperti

Dividenžu efekts uz ilgtermiņa ieguldījumu akcijās ienesīgumu

Ingus Grasis, SEB bankas Private Banking pārvaldes investīciju stratēģis, 08.12.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aplūkojot pēdējos ilgtermiņa akciju tirgus cenu indeksu grafikus, īpaši pēc šogad augustā un septembrī piedzīvotā straujā krituma, var viegli redzēt, ka akciju tirgus ir tādā pašā līmenī, kā tas bija 1997.gada vasarā. Tas nozīmē, ka akciju tirgus vērtība ir palikusi nemainīga pēdējos 14 gadus (skatīt 1.attēlu), ja par pamatu izmanto, piemēram, 600 Eiropas publisko akciju sabiedrību akciju cenu indeksu Stoxx 600.

Akciju tirgus šajā periodā ir bijis ne tikai ārkārtīgi svārstīgs, piedzīvojot divus lielus satricinājumus – interneta burbuļa pārplīšanu 2000.gadā un globālo finanšu krīzi 2008.gadā, bet arī nav spējis ieguldītājam nodrošināt kapitāla pieaugumu. Pirmā reakcija, aplūkojot grafiku, būtu jautāt, kādēļ vispār investēt akciju tirgū? Tomēr ir jāatceras, ka akciju tirgus kopējo ienesīgumu nodrošina ne tikai akciju cenu pieaugums, bet arī dividendes. Ilgtermiņā dividenžu ienesīgums var ievērojami ietekmēt investora peļņu no ieguldījumiem akcijās.

1.attēls. STOXX Europe 600 akciju tirgus indekss (STOXX Europe 600 price EUR)

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Robijs Viljamss Tallinā ieradīsies 300 tūkstošu eiro vērtas tūrisma kampaņas ietvaros

Gunta Kursiša, 28.06.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Igaunijas uzņēmējdarbības veicināšanas aģentūras Enterprise Estonia finansētajā pasākumā, kas veltīts Igaunijas neatkarības atjaunošanas svinībām, uzstāsies britu dziedātājs Robijs Viljamss (Robbie Williams), vēsta laikraksts Postimees.

Koncerts notiks 20. augustā Tallinā, un R. Viljamsam tā būs priekšpēdējā uzstāšanās viņa koncerttūres «Take The Crown Stadium Tour 2013» ietvaros. Mūziķa uzstāšanās tiks filmēta, lai vēlāk veidotu videoklipu «Meet me in Tallin».

Tāpat Enterprise Estonia sarīkojusi sociālo mediju kampaņu, kuras laikā desmit britu dziedātāja fani tiks uzaicināti uz R. Viljamsa koncertu Tallinā, savukārt dziesmu starplaikos tiks atskaņoti video par Igaunijas galvaspilsētu.

Budžets, kas paredzēts pasākumam ar Lielbritānijas mākslinieka piedalīšanos, ir 300 tūkstoši eiro, un šī nauda tiks ņemta no tiem līdzekļiem, kas tradicionāli ik gadu tiek novirzīti kampaņas rīkošanai Londonā. Šogad kampaņa Londonā nenotiks. Enterprise Estonia līdzekļus pasākuma organizēšanai guvusi no Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF).

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Virgin Galactic suborbitālais kosmosa kuģis Enterprise veicis savu pirmo solo testa lidojumu Kalifornijā, ziņo BBC.

Kosmosa kuģis pacelts 13 700 metru augstumā ar lidmašīnas Eve palīdzību, un pēc tam atlaists, lai tas planētu, sasniedzot zemi.

Enterprise jau drīzumā varēšot aizvest cilvēkus, kas gatavi maksāt 200 tūkstošus ASV dolāru, īsos ceļojumus virs atmosfēras.

Britu miljardieris, kas stāv aiz šī projekta, Sers Ričards Brensons bijis testa lidojuma liecinieks.

«Šī bija viena no visaizraujošākajām dienām Virgin vēsturē,» viņš sacījis.

Virgin Galactic vēlas kļūt par pasaulē pirmo komerciālo kosmosa līniju. Kosmosa kuģis varēšot uzņemt astoņus cilvēkus - divus apkalpes locekļus un sešus pasažierus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Start-up

Studentu jaunuzņēmums no Latvijas ieņem godalgotu vietu starptautiskā konkursā

Lelde Petrāne, 28.06.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Noslēdzies 2018. gada Eiropas studentu jaunuzņēmumu konkursa fināls JA Europe Enterprise Challenge, kas pirmo reizi norisinājās Rīgā. Latviju konkursā pārstāvēja un godalgoto 2. vietu ieguva jaunuzņēmums Plūkt no Banku augstskolas, kura produkts ir īpaši atlasītas, ar rokām plūktas Ziemeļu pļavu augu tējas.

JA Europe labākā jaunuzņēmuma titulu un 2000 eiro balvu saņēma Spānijas studentu uzņēmums Biofy, kas izstrādājis inovatīvu tehnoloģiju, lai pārvērstu plastmasas atkritumus biodegvielā, eļļā un petrolejā, kas var tikt izmantota ražošanā un lauksaimniecībā.

Savukārt trešā vieta piešķirta studentu jaunuzņēmumam EasyZeek no Norvēģijas, kas izmanto tehnoloģijas, lai palīdzētu elektriķiem, galdniekiem, santehniķiem un citiem meistariem atrast aiz sienas un sienās slēptus, grūti pieejamus objektus — vadus, caurules, šahtas un līdzīgus.

Fināla ietvaros pasniedza arī vairākas speciālbalvas labākajiem uzņēmumiem.

Jaunuzņēmums Cook me up no Francijas, kas radījis jaunas koncepcijas restorānu, saņēma inovatīvākā produkta balvu Avanade Digital Innovation Award — 1000 eiro un iespēju tikties ar ASV tehnoloģiju uzņēmuma Avanade vadības komandu. Kale Nyabo no Dānijas, kas pārdod Ugandas vientuļo māmiņu rokdarbus internetā, saņēma Visa Digital Commerce Everywhere Award — komerciāli perspektīvākā jaunuzņēmuma titulu, 1000 eiro naudas prēmiju un iespēju apmeklēt VISA inovāciju centru 2019. gada rudenī Londonā. Īpašu apbalvojumu — Accenture Meaningful Innovation Youth Award un 1000 eiro, kā arī Accenture vadības konsultācijas biznesa attīstībai — saņēma uzņēmums Bulletin.ai no Somijas, kuru risinājums palīdz ziņu aģentūrām automatizēt iesūtīto preses relīžu klasifikāciju.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uzņēmējs Gatis Lazda ir vērsies ar iesniegumu Ģenerālprokuratūrā, norādot, ka AS “Sadales tīkls”, piemērojot jaunos tarifus, iekasē no galalietotājiem maksu par tādas pieslēguma jaudas uzturēšanu, ko uzņēmums patiesībā nemaz nenodrošina.

Līdz ar to “Sadales tīkls”, iespējams, noziedzīgā ceļā gūst virspeļņu, un ir jāvērtē šīs rīcības atbilstība Krimināllikuma 177. panta “Krāpšana” otrajā un trešajā daļā norādītajam noziedzīga nodarījuma sastāvam, teikts presei izplatītajā paziņojumā.

Uzņēmēja ieskatā nepieciešams arī izvērtēt Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) amatpersonu rīcību atbilstoši Krimināllikuma 319. panta “Valsts amatpersonas bezdarbība” pirmajā un trešajā daļā norādītajam noziedzīgā nodarījuma sastāvam. 2023. gada 1. jūlijā stājās spēkā jaunie “Sadales tīkla” elektroenerģijas sadales sistēmas pakalpojumu tarifi, kas mājsaimniecībām ievērojami sadārdzināja elektroenerģijas sistēmas pakalpojuma izmantošanu. Jūlija rēķinā ir ieviesta jauna komponente – maksa par jaudas uzturēšanu (MJU). Iepriekš “Sadales tīkla” elektroenerģijas pakalpojumu tarifos tāda nebija iekļauta. Tā ir tarifa fiksētā daļa par jaudas uzturēšanu, ko ietekmē pieslēguma fāžu (F) skaits, pieslēguma slodze ampēros (A) un patērēto kilovatstundu apjoms (kWh).

Komentāri

Pievienot komentāru
Eksperti

Uzņēmējdarbības atbalsta programmas Latvijā: nozīmīgs atbalsts, bet vai pietiekami izmantots?!

Līga Sičeva, LTRK ES projektu daļas vadītāja, 22.02.2024

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uzņēmējdarbības atbalsta programmas spēlē būtisku lomu uzņēmumu attīstībā, piedāvājot dažāda veida atbalsta instrumentus. Programmu atbalsts sniedz uzņēmumiem iespēju attīstīties un konkurēt globāli.

Jau vairāk nekā 10 gadus strādājot ar Eiropas Savienību (ES) fondu projektiem un cieši sadarbojoties ar Latvijas uzņēmumiem, varu teikt, ka uzņēmumi varētu pilnvērtīgāk izmantot atbalsta programmu piedāvātās iespējas. Ir arī redzams, ka nereti uzņēmumiem nav skaidrs, kā šīs programmas var palīdzēt uzlabot viņu konkurētspēju, attīstīties starptautiski vai veicināt inovāciju ieviešanu.

Mana absolūtā pārliecība ir, ka uzņēmējdarbības atbalsta programmas ir fascinējošs instruments, kas uzņēmumiem piedāvā ļoti plašu atbalsta spektru, tāpēc vēlos dalīties ar savu redzējumu un sniegt dažus ieteikumus, kas, iespējams, varētu pamudināt uzņēmumus aktīvāk izmantot uzņēmējdarbības atbalsta programmu sniegtās priekšrocības. Tas ir tā vērts!

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

"Repharm" grupa aicina AS "Olainfarm" akcionāres Annas Emīlijas Maliginas likumisko pārstāvi Signi Balderi-Sildedzi rīkoties atbildīgi un pildīt uzņemtās saistības, pavēstīja "Repharm" pārstāvji.

"Repharm" ieskatā Balderes-Sildedzes izvēlētā nomelnošanas taktika "Olainfarm" akcionāru jautājumu risināšanai kaitē visām iesaistītajām pusēm, tāpēc "Repharm" grupa aicina Balderi-Sildedzi uz konstruktīvām sarunām par visu abpusēju norunu izpildi.

"Repharm" pārstāvji atgādināja, ka starp SIA "Farma Fund" un Annu Emīliju Maliginu 2019.gada septembrī tika noslēgts līgums, saskaņā ar kuru Anna Emīlija Maligina saņēma daļu no pirkuma maksas vairāku miljonu eiro apmērā.

Pirkuma maksas samaksa tika veikta ar kredītiestāžu starpniecību, vairākas Latvijas kredītiestādes veica naudas līdzekļu izcelsmes pārbaudi, un nevienai no tām nav radušās nekādas aizdomas, pretējā gadījumā pirkuma maksa nevarētu tikt pārskaitīta Annai Emīlijai Maliginai, norādīja "Repharm" pārstāvji.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ministru prezidenta amata kandidāta Krišjāņa Kariņa (JV) topošās valdības partneri šorīt parakstīja koalīcijas sadarbības līgumu, valdības deklarāciju un fiskālās disciplīnas līgumu.

Dokumentus parakstīja partiju un frakciju vadītāji, klātesot arī topošās valdības ministriem, kuri parakstīja valdības deklarāciju.

Parakstīšana notika Saeimas nama Sarkanajā zālē. Saeima šodien plkst.12 lems, vai apstiprināt jauno valdību, kuru vadītu Kariņš.

Savukārt pusstundu pēc Saeimas ārkārtas sēdes beigām Viesu zālē plānota Kariņa preses konference. Pēc valdības apstiprināšanas tā plānojusi arī pulcēties uz pirmo svinīgo sēdi valdības mājā.

Topošo valdību varētu atbalstīt 61 deputāts - tātad stabils labēji centrisks vairākums, iepriekš lēsa Kariņš.

Valdību veidos piecu politisko spēku pārstāvji - «Jaunā Vienotība» (JV), Jaunā konservatīvā partija (JKP), «KPV LV», «Attīstībai/Par» (AP) un «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK (VL-TB/LNNK). Valdību vadīs politiķis no JV, lai arī šī partija vēlēšanās ieguva vismazāko mandātu skaitu Saeimā.

Komentāri

Pievienot komentāru