Būve

Atklāts Ogres upes aizsargdambis

Dienas Bizness, 02.12.2015

Jaunākais izdevums

Ogres novada pašvaldība īstenojusi projektu Novērst plūdu un krasta erozijas risku apdraudējumu Ogres pilsētas teritorijā, veicot Ogres upes neapplūstoša aizsargdambja rekonstrukciju. Projekts īstenots Eiropas Savienības (ES) fondu 2014. – 2020. gada plānošanas periodā.

Projekta mērķis bija veikt Ogres upes neapplūstoša aizsargdambja Ogrē rekonstrukciju, samazināt augstu plūdu un krasta erozijas risku apdraudējumu pilsētas teritorijā, tādējādi nodrošinot iedzīvotājiem kvalitatīvu dzīves vidi un saimnieciskās darbības konkurētspēju un turpmāku pastāvēšanu, kā arī vides aizsardzību.

Projekta ieguvēji ir pašvaldība, pilsētas iedzīvotāji un komersanti, kurus ietekmējuši pirms tam bijušie plūdi un to radītās sekas.

«Pirms pāris nedēļām ministrija apstiprināja Daugavas upju baseinu apgabala plūdu riska pārvaldības plānu. Tajā iekļauta arī Ogres pilsētas piegulošo teritoriju aizsardzībai nepieciešamo pasākumu izstrāde un īstenošana. Plānā iekļauta indikatīvā summa aptuveni 4,2 miljonu eiro apmērā dambja būvniecībai pie Ogres iztekas Daugavā, lai nodalītu Daugavas un Ogres upes straumes, jaunā dambja turpinājuma būvniecībai un Ogres upes gultnes tīrīšanai,» dambja atklāšanā sacīja Kaspars Gerhards.

Īstenotais projekts Ogrē ir pirmais apstiprinātais projekts ES fondu 2014. – 2020. gada plānošanas periodā, par kuru 2015.gada 28.jūlijā Ogres novada pašvaldība un Centrālā finanšu un līgumu aģentūra (CFLA) noslēdza vienošanos ar Eiropas Reģionālas attīstības fonda (ERAF) līdzfinansējumu. Projekta kopējās attiecināmās izmaksas - 1,23 miljoni eiro, no kuriem 85% ir ERAF līdzfinansējums un 15% pašvaldības līdzfinansējums.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šodien Ogres novada pašvaldības domes Tautsaimniecības komitejas sēdē tika izskatīts jautājums par metu konkursa “Laivu piestātnes attīstības priekšlikumi” žūrijas komisijas nolikumu apstiprināšanu un metu konkursa žūrijas komisijas sastāva ievēlēšanu, informē Ogres novada dome.

Ogres novada pašvaldības nekustamais īpašums Rīgas ielā 45, Ogrē, atrodas pie A6 autoceļa Rīga – Daugavpils, Daugavas krastā – pie robežas ar Ikšķiles novadu. Ēka padomju laikā bija Ogres trikotāžas kombināta sūkņu stacija. Pašvaldības pārstāvji skaidro, ka vieta ir uzskatāma kā Ogres vārti, jo tā ir pirmā ēka, ko redz autoceļa izmantotāji un Ogres viesi, kā arī iedzīvotāji. Pašlaik ēka vieš degradētas teritorijas iespaidu un zināmā mērā atgādina par Ogri kā industriālu pilsētu. Tajā pašā laikā ar vietas palīdzību ir iespējas popularizēt Ogri, skaidro domes pārstāvji.

Pašvaldībā 2018.gada 14.decembrī tika saņemts biedrības "Ūdensmalu attīstībai" iesniegums, kurā norādīts, ka "Publisko un privāto partnerattiecību biedrība "Zied zeme” projektā "Daugavas upes baseina ekonomiskā potenciāla attīstība" ("DaugavAbasMalas”) ekspedīcijas laikā Ogres un Ikšķiles novados tika ievērota vieta ar attīstības potenciālu, tai skaitā Rīgas HES ūdenskrātuves Ogres aizsargdambis. Teritorija ir iecienīta vietējo iedzīvotāju un tūristu pastaigu vieta, kuru bieži izmanto arī velobraucēji, makšķernieki, skrituļslidotāji, skrējēji, kā arī citi aktīvās atpūtas cienītāji.

Komentāri

Pievienot komentāru