Atpūtas parkā Valmierā būvēs skatu terasi un gājēju ceļu

2018. gada 14. novembris plkst. 8:30
Sadaļa: Būve
Dalies ar šo rakstu

Valmieras pilsētas pašvaldība uzsāks skatu terases un gājēju ceļa būvniecību Atpūtas parkā, informē pašvaldībā.

Gājēju ceļš paredzēts kā esošā asfaltētā ceļa turpinājums līdz Gaujai, no pagrieziena vietas uz Vanšu tiltu.

Gājēju ceļa un terases būvniecība tiks realizēta saskaņā ar SIA DJA izstrādāto būvprojektu. SIA DJA arhitekts Didzis Jaunzems ir viens no pieprasītākajiem jaunās paaudzes latviešu arhitektiem - vairākkārtējs Latvijas Arhitektūras gada balvas laureāts, tai skaitā godalgots par Likteņdārza skatu terasi ar paviljonu 2012.gadā.

Atpūtas parkā koka terase un gājēju ceļš plānoti, ievērojot universālā dizaina principus. Ir paredzēti risinājumi, lai Gaujas krastam ērti varētu piekļūt gan cilvēki ratiņkrēslos, gan māmiņas ar bērniem, velosipēdisti, kā arī, nepieciešamības gadījumā, operatīvais transports. Būvprojektēšanas vajadzībām ir veikta arī vietas ģeotehniskā izpēte.

Būvdarbus, atbilstoši publiskā iepirkuma rezultātiem, veiks SIA NEJSS par 117 341 eiro bez PVN. Minētās aktivitātes 39 466 eiro apmērā līdzfinansē Latvijas vides aizsardzības fonds.

Valmieras pilsētas pašvaldība pakāpeniski veido atpūtas infrastruktūru kvalitatīvā dabas vidē Gaujas krastos, vienlaikus nodrošinot Gaujas un tās krastu bioloģiskās daudzveidības saglabāšanu. Virzot apmeklētāju kustību pa pastaigām īpaši izveidoto infrastruktūru – celiņiem, laipām, terasi, tiek mazināta antropogēnā slodze uz Gaujas krastu zemsedzi visā dabas teritorijā kopumā.

Jau šī gada pavasarī, Lielajā Talkā un vasarā tika sakopts Gaujas labais krasts 2,6 ha platībā, posmā no topošās atpūtas terases līdz Vanšu tiltam. Tika izzāģēts apaugums ar krūmiem no Gaujas līdz Atpūtas parka celiņam, atbrīvojot skatu uz Gauju.

Dalies ar šo rakstu