Jaunākais izdevums

Notikusi Pirelli 2007.gada kalendāra prezentācija Latvijā, Db.lv informēja kompānijas Latakko sabiedrisko attiecību konsultants Ļevs Fainveics.

Ceturto gadu pēc kārtas Latvijā prezentē Pirelli kalendāru. Pasākuma viesi tika iepazīstināti ar reto 26 lappušu izdevumu, kuru veidojis slavenais holandiešu fotogrāfu pāris Inese van Lamsvērde (Inez Van Lamsweerde) un Vinūds Matadins (Vinoodh Matadin), kuriem pozēja piecas cienītākās un iemīļotākās Holivudas aktrises Sofija Lorēna (Sophia Loren), Penelope Krusa (Penelope Cruz), Hilarija Svanka (Hilary Swank), Naomi Vatsa (Naomi Watts) un jaunpienācēja Lū Dilona (Lou Doillon).

Kopējā jaunā kalendāra tirāža ir aptuveni 30 tūkstoši eksemplāru. No tiem tikai 40 nonāca šī vakara rīkotāja, kompānijas Latakko (Pirelli pārstāvis Latvijā) rīcībā. No tiem gandrīz visi, saskaņā ar ieviesto tradīciju, prezentācijas laikā tika dāvināti speciāli uzaicinātām VIP personām, no kuriem daudzi ir labi pazīstami plašākai publikai.Kompānija Latakko plāno turpināt jaunā kalendāra izdevuma publiskas izstādīšanas praksi, lai ļautu ikvienam interesentam tieši apskatīt Pirelli fotošedevru.

Prezentācijas viesi varēja novērtēt ne tikai jauno kalendāru, bet arī vēl deviņus citus, kas radīti dažādos gados - tie veido Latvijā lielāko privāto Pirelli kalendāru kolekciju, kas pieder kompānijai Latakko.

Pirmo kalendāru kompānija Pirelli izdeva pagājušā gadsimta 60. gadu vidū kā ekskluzīvu dāvanu saviem turīgajiem klientiem uz jaunā gada sliekšņa. Vairākos desmitos tūkstošu eksemplāru tirāžā izdotā Kalendāra pamattēma vienmēr ir bijusi sievietes un viņas ķermeņa skaistums. Katru gadu Pirelli uzaicina kādu no pasaulē slavenākajiem fotogrāfiem realizēt savu šī skaistuma koncepciju. Tikt uzaicinātam fotografēties Pirelli Kalendāram par godu uzskata paši slavenākie pasaules modeļi un kinoaktrises. Pirelli Kalendārs netiek pārdots - tas tikai tiek dāvināts. Un tāpēc katrs tā izdevums ir retums. Starp slavenām personām, kurām tas tiek dāvināts, ir Lielbritānijas karaliene Elizabete II, Francijas prezidents Žaks Širaks, Spānijas karalis Huans Karloss, princis Čārlzs un daudzi citi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šogad Pirelli ir kļuvis par sponsoru Latvijas četrpadsmitkārtējiem čempioniem - futbola klubam Skonto FC, Db.lv informēja Latakko mārketinga projektu vadītāja Ella Krasavceva.

Izvēle kļūt par vairākkārtējo Latvijas futbola čempionu atbalstītāju ir pārdomāts un uz veiksmīgu pieredzi balstīts lēmums. "Visā pasaulē Pirelli atbalsta futbolu un savējos futbola klubus. No šī gada arī Latvija nav izņēmums. Skonto FC un Pirelli saista ne tikai tas, ka esam spēcīgi un pieredzējuši spēlētāji katrs savā jomā, bet arī tas, ka mums ir līdzīgi izaicinājumi - būt uzvarētājiem arī turpmāk," šī lēmuma pieņemšanu skaidro Jevģēnijs Kopilkovs, Pirelli pārstāvniecības Latvijā - kompānijas Latakko direktors.

Līdz šim Pirelli jau ir pierādījis sevi kā nozīmīgs sporta jomas atbalstītājs, sponsorējot dažādus autosporta pasākumus un pasaulē zināmus futbola klubus: Inter Milan F.C. Itālijā un Palmeiras Brazīlijā. Savukārt, Latvijā Pirelli sniedz atbalstu arī Drošas braukšanas skolai.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vācu sporta automobiļu ražotāja Porsche jaunais sporta auto Panamera gan vasaras, gan ziemas sezonā tiks aprīkots ar Pirelli riepām.

Vasaras sezonā ir izvēlētas UHP (Ultra High Performance) klases Pirelli P Zero riepas, bet laika periodam no oktobra līdz maijam, Pirelli Winter Sottozero Series II.

Pirelli PZero riepas domātas, lai izdabātu visprasīgākā sportiska stila auto vadīšanas piekritējam. Šīs riepas ir ieguvušas deviņas no desmit godalgām prestižos starptautiskajos testos 2208. un 2009. gadā.

Ņemot vērā riepu drošibu un lieliskās gaitas īpašības, Pirelli PZero ir izvēlējušies tādi ražotāji kā Ferrari, Lamborghini, Aston Martin, Maserati, Bentley, Jaguar, Mercedes, Alfa Romeo, Porsche un BMW savu automašīnu sākuma komplektācijai. Tehnoloģiskajā ziņā šis ir augstvērtīgs Pirelli produkts. Jaunākās tehnoloģijas, kuras tika izmantotas PZero radīšanā, aizstāv 5 ekskluzīvi patenti. Tas attiecas gan uz protektora zīmējumu, gan gumijas maisījuma sastāvu, gan uz atjaunoto riepu konstrukciju.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ar Pirelli oficiālā pārstāvja Latvijā Latakko gādību Latviju sasniedzis jau trīsdesmit astotais Pirelli kalendārs, kas 9. februārī tiks prezentēts Domenikss Auto tirdzniecības centrā.

Šā gada Pirelli kalendāru pavada īpaša intriga – to veidojis pasaulslavenais dizainers Karls Lāgerfelds. Kā ierasts, kalendāra pamata tēma ir sievietes ķermeņa skaistums, kas šoreiz ved ceļojumā uz Grieķijas un Romas varoņu un dievību pasauli.

«Mēs ar lielu nepacietību gaidījām šī fotomākslas šedevra radīšanu. Esmu pārliecināts, ka 36 kontrastainais melnbaltās fotogrāfijas, vienaldzīgu neatstās nevienu,» stāsta uzņēmuma Latakko direktors Jevgēnijs Kopilkovs. Viņš norāda, ka «prezentācijas vietas izvēle – Domenikss Auto tirdzniecības centrs - nav nejaušība. Mercedes-Benz ir viens no vecākajiem autoražotājiem ar bagātu vēsturi un joprojām ir uzskatāms par stila un modes noteicēju auto nozarē visā pasaulē. Šāda ideoloģija perfekti sakrīt ar Pirelli ideoloģiju».

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazumtirdzniecība

Latakko kļuvusi par Pirelli moto riepu pārstāvi

Aldis Zelmenis, 12.04.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pateicoties ilgadējai sadarbībai Pirelli vieglo un kravas auto riepu tirdzniecībā, sākot ar 2010.gadu kompānija Latakko ir kļuvusi par Pirelli motociklu riepu oficiālo pārstāvi Latvijā.

Šī sadarbība moto riepu segmentā kompānijai sniedz ne tikai savu produktu klāsta palielināšanu, jaunu tirgu apgūšanu, bet arī paplašinātu piekļuvi globālai Pirelli moto pieredzei, instrumentiem, pētījumu resursiem. Tas ilgtermiņā ļaus Pirelli Key Point klientiem piedāvāt efektīvāku un pilnāku pakalpojumu un preču klāstu.

Kompānija Latakko ir dibināta 1994. Uzņēmuma nozīmīgākie darbības virzieni ir automašīnu riepu, lieto disku, akumulatoru un eļļu tirdzniecība, kā arī specializētu riepu servisa centru pakalpojumi gan vieglajām, gan smagajām automašīnām.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kaut arī Starptautiskā Auto federācija (FIA) jau ir pieņēmusi lēmumu par oficiālo riepu piegādātāju Pasaules rallija čempionātā, cīņa par to nav rimusies.

Kā zināms, 2007. gada februārī FIA pieņēmusi lēmumu, ka laikā no 2008. līdz 2010. gadam Pirelli būs oficiālais riepu piegādātājs Pasaules rallija čempionātā (WRC). Uzvara konkursā nozīmē, ka attiecīgajā laika posmā Pirelli būs ekskluzīvs riepu piegādātājs rallija automašīnām visos WRC posmos. Lēmums par labu Pirelli raisījis neapmierinātību kompānijā Michelin, kuras paspārnē esošais riepu ražotājs BFGoodrich ir oficiālais riepu piegādātājs 2007. gada WRC sezonā.

BFGoodrich ir paziņojis, ka viņu ražotās riepas ir labākās un tādēļ BFGoodrich pelnījis arī turpmāk WRC komandas apgādāt ar savu produkciju. Tomēr Pirelli uzvara WRC riepu piegādātāju konkursā liecina, ka FIA vairāk uzticas Itālijas ražotāju produkcijai. Neatkarīgie eksperti norādījuši, ka lēmumu par labu Pirelli palīdzēja pieņemt arī izdevīgākie finansiālie nosacījumi un īpašā Pirelli atbalsta programma jaunajiem pilotiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Piektdien un sestdien Austrijā notika Eiropas Pirelli Star Driver sacensību fināls. Tajā labu sniegumu demonstrēja Latvijas rallistu ekipāža Māris Neikšāns/Raivis Jansons, esot otrā ātrākā ekipāža trasē. Neskatoties uz to, latviešiem neizdevās iegūt sacensību galveno balvu – pilnībā apmaksātus sešus 2010. gada pasaules rallija čempionāta posmus.

Sacensības Austrijā sākās jau piektdien, kad sportisti pierakstīja trasi un izgāja pirmās pārbaudes – sākotnēji uz velotrenažiera bija jāveic fiziskās sagatavotības tests, bet pēc tam bija jāatbild uz žūrijas jautājumiem, demonstrējot savas spējas komunikācijā ar medijiem. Pats Māris Neikšāns atzina, ka esot juties labi gan fiziskajā, gan mediju testā. Mediju tests viņam izdevies krietni labāk nekā atlases sacensībās pirms pusotra mēneša Somijā pat neskatoties uz to, ka žūrijā sēdēja 2003. gada pasaules čempions autorallijā Peters Solbergs un 19 WRC posmu uzvarētājs Marku Alens.

Sestdienu sportisti pavadīja pie automašīnas stūres. No sākuma bija jāveic trīs asfalta, bet pēc tam – trīs grants ātrumposmi. Lai gan asfalta segums Baltijas sportistiem nav ierasts, jau no pirmajiem kilometriem ātrākais bija igaunis Ots Tanāks kopā ar stūrmani Kristo Krāgu. Otrajā ātrumposmā viņus pārspēja Māris Neikšāns un, kā izrādījās sacensību nobeigumā, šis bija vienīgais ātrumposms, kad kāds spējis būt ātrāks par Tanāku. Sacensību finišā Tanāks pirmais, bet Māris Neikšāns, atpaliekot pus minūti, otrais.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nākamnedēļ Somijā norisināsies Pirelli Star Drive konkursa pirmā kārta, kurā Latviju pārstāvēs pieredzējušais, taču gados jaunais Māris Neikšāns.

Sportists atzīmē, ka ir gatavs pārbaudījumiem, taču ļoti cer, ka skatītāju tūkstoši, kas no Latvijas dosies vērot pasaules rallija čempionāta posmu Neste Oil Rally Finland, vispirms būs kaujas gatavībā atbalstīt viņa centienus uzvarēt konkursa Ziemeļeiropas daļā.

Pirms nedēļas nogalē notiekošā WRC posma – Somijas rallija -- trešdien un ceturtdien turpat rallija norises reģionā notiks konkursa Pirelli Star Drive Ziemeļeiropas daļas atlase. Latviju tajā pārstāvēs Māris Neikšāns, kurš cīnīsies par iekļūšanu Eiropas finālā. Pirelli Star Drive konkursu veido riepu ražotājs Pirelli sadarbībā ar Starptautisko Automobiļu federāciju (FIA). Šīs cīņas uzvarētājs kā balvu saņems apmaksātu dalību sešos pasaules čempionāta Production WRC klases posmos. Jauno rallija talantu konkursā drīkst piedalīties piloti, kuri 2009. gada 1. janvārī nebija sasnieguši 27 gadu vecumu, kā arī ne šogad, ne pērn nav startējuši vairāk kā trijos WRC posmos.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

14. janvārī Rīgā kompānijas Latakko un Pirelli Polska vadītāji žurnālistus iepazīstināja ar pēc kārtas trīsdesmit sesto slavenā Pirelli kalendāra izlaidumu. Tā kopējā tirāža ir ap 30 000 eksemplāru, no kuriem 38 tika atsūtīti uz Latviju.

Tradicionāli gandrīz visi tie tiks dāvāti īpaši izvēlētām personām. Šie cilvēki nosacīti iedalāmi divās kategorijās: pirmā – tie, kuru sasniegumi un centieni visdažādākajās jomās (sports, kultūra, bizness un citas) tikuši ievēroti un pienācīgi novērtēti; otrā – Pirelli draugi, Latakko klienti un darījuma partneri.

Pirelli kalendārs netiek pārdots, bet gan tikai dāvināts.

Mūžīgo un neizsmeļamo Pirelli kalendāra tēmu – sieviete un tās skaistums – šoreiz ir realizējis fotogrāfs Pīters Bērds (Peter Beard). Jaunais izlaidums pilnībā ir veidots uz Botsvānas savvaļas ainu fona. Bērds Kenijā ir nodzīvojis vairāk nekā 30 gadus un iepazinis afrikāņu kontinenta noslēpumainību un skaistumu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Karaliskie jūras kājinieki pozē labdarības kalendāram

Gunta Kursiša, 21.11.2012

2013. gada Karalisko jūras kājinieku veidots kalendārs, kas tiek pārdots, lai atbalstītu Afganistānā dienošos karavīrus un viņu ģimenes

Avots: Go Commando

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Labdarības organizācija Go Commando, kas vāc līdzekļus Lielbritānijas Karalisko jūras kājinieku (Royal Marines) ģimeņu atbalstam, sākusi pārdot kalendāru, kuru izveidojuši jūras spēku kareivji, iejūtoties modeļu un fotogrāfu lomā.

Kalendāru 2013. gadam veidojuši desantnieki, kas pašlaik dienē Afganistānā. Karavīri iejutās gan modeļu, gan fotogrāfu lomā, tādēļ kalendārs pilnībā uzskatāms par Royal Marines dienējošo «šedevru», skaidrots labdarības organizācijas Go Commando mājas lapā.

«Lai arī kalendārs ir ļoti jautrs, lūdzu atceraties fakta, kādēļ tas izveidots, nopietno pusi. Jo vairāk kalendāru mēs pārdosim, jo vairāk līdzekļu tiks savākts Afganistānas kareivjiem un viņu ģimenēm,» teikts labdarības organizācijas mājas lapā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ķīnas valstij piederošs ķīmijas gigants ChemChina panācis vienošanos, lai iegādātos nedaudz vairāk par ceturtdaļu Itālijas riepu ražotāja Pirelli akciju, uzņēmumam paverot iespēju izteikt piedāvājumu kompānijas pārņemšanai.

Pirelli lielākais akcionārs Camfin svētdien paziņoja, ka tas noslēdzis vienošanos ar ChemChina par ilgtermiņa industriālo partnerattiecību izveidi.

ChemChina norāda, ka par Camfin piederošajiem 26,2% Pirelli akciju samaksās 15 eiro par vienu akciju.

Uzņēmums arī plāno izteikt piedāvājumu citiem investoriem par viņiem piederošajām Itālijas riepu ražotāja akcijām.

Ziņu aģentūra Bloomberg vēsta, ka šis darījums, kas Pirelli novērtē aptuveni 7,1 miljarda eiro vērtībā, paredz, ka ChemChina laika gaitā piederēs kontrolējoša akciju daļa vismaz 50,1% akciju apmērā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Kas sagaida Latvijas 100 visbagātākos?

Lato Lapsa, Baltic Screen sadarbībā ar korporatīvo finanšu kompāniju LAIKA STARS, speciāli Db, 08.01.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2007. gads Latvijas visbagātākajiem cilvēkiem solās būt ļoti veiksmīgs, un izņēmums varētu būt vienīgi tranzīta nozare, kā arī atsevišķi megauzņēmumi, kuros iestājusies neliela stagnācija, - šāds ir rezultāts Baltic Screen un korporatīvo finanšu kompānijas LAIKA STARS veiktajam pētījumam par Latvijas 100 bagātāko cilvēku biznesa izredzēm tuvākā gada laikā.

Tika izvērtēta virkne faktoru, kas ietekmē Latvijas 100 bagātākajiem uzņēmējiem piederošo īpašumu vērtību, un uz veiktās analīzes bāzes tika sagatavots iespējamais attīstības scenārijs - īpašumu vērtības izmaiņas. Uzņēmēju īpašumu vērtību ietekmē vairāki faktori, kuru izpausmes, lai gan līdzīgas pēc būtības, katru biznesu var ietekmēt savādāk.

Jāņem vērā, ka, prognozējot, kā mainīsies Latvijas 100 bagātāko cilvēku ienākumi, lielākoties tika analizēta publiski pieejamā informācija, un līdz ar to biznesa vērtības izmaiņas tika novērtētas oficiāli pieejamajai jeb caurspīdīgajai biznesa daļai.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazumtirdzniecība

Riepu tirgotājs Latakko investēs miljonu eiro attīstībā; mērķē uz Lietuvu

Gunta Kursiša, 08.05.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Riepu, disku, akumullatoru un eļļu mazumtirdzniecības un vairumtirdzniecības holdings Latakko šogad kaļ plānus palielināt apgrozījumu līdz 57 milj. eiro, tostarp arī verot vaļā veikalus Lietuvā. Šādu plānu īstenošana prasīs aptuveni 40 jaunu darba vietu radīšanu un vairāk nekā miljonu eiro investīcijas, norādīja Latakko dibinātājs un īpašnieks Jevgēnijs Kopilkovs.

Attīstības plāni paredz, ka šogad Latakko plāno atvērt pirmos astoņus starptautiskā tīkla Pirelli Key Point riepu centrus Lietuvā.

Holdinga Latakko, ko veido seši uzņēmumi Baltijas valstīs, apgrozījums pērn pieauga par 64% līdz 46 milj. eiro pēc neauditētiem finanšu rezultātiem. Pērn apgrozījuma pieauguma «lokomotīves» bija riepas vieglajām un kravas automašīnām, kā arī lauksaimniecības tehnikai. 2011. gadā Latakko turpināja attīstīt Pirelli Key Point riepu centru starptautisko tīklu, ieejot Igaunijas tirgū.

Ņemot vērā pērnā gada rezultātus, uzņēmums cer iekļūt 120 lielāko Latvijas kompāniju skaitā, vērtējot pēc apgrozījuma, savukārt pēc 2012. gada rezultātiem Latakko cer nostiprināties Latvijas lielāko kompāniju pirmajā simtniekā, uzņēmuma plānus ieskicēja Latakko izpildirektors Mārtiņš Stelps.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šogad riepu maiņas sezona sākās jau oktobra otrajā pusē, bet patlaban interesentiem uz riepu nomaiņu jāgaida divas dienas, aģentūrai LETA atzina autoservisos.

Pirelli Key Point autoservisu tīkla attīstības vadītājs Baltijas valstīs Mārtiņš Zeimanis stāstīja, ka kopš oktobra beigām Pirelli Key Point" servisi apkalpojuši vidēji 300 automašīnu dienā. Savukārt patlaban interesentiem uz ziemas riepu nomaiņu ir jāgaida vidēji divas dienas. Ņemot vērā laika apstākļus, prognozējām, ka rinda pieaugs vidēji trīs dienas uz priekšu, teica eksperts.

Arī Rīgas diennakts autoservisā Oranž garaž atzina, ka auto īpašnieku interese nomainīt sezonai atbilstošas riepas vērojama jau trīs dienas, savukārt šodien, uzkrītot pirmajam sniegam, paaugstināta interese pēc sezonas riepu nomaiņas nav vērojama. "Oranž garaž" atzina, ka autoservisā rindas neveidojas, jo pasūtījumi tiek pieņemti pēc pieraksta - patlaban uz riepu nomaiņu jāgaida viena diena.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Palielinājies ostās pārkrauto kravu apjoms

, 29.10.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2007. gada 9 mēnešos Latvijas ostās pārkrauto kravu apjoms, salīdzinot ar iepriekšējā gada attiecīgo laika periodu, ir palielinājies. 2007. gada janvārī – septembrī kravu apgrozība ostās bija 47,2 milj. t kravu, kas ir par 4,1 % vairāk nekā 2006. gada 9 mēnešos, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati.

No ostām 2007. gada 9 mēnešos nosūtīja 41,4 milj. t kravu, kas ir par 1,7 % vairāk nekā 2006. gada janvārī – septembrī. Pieaudzis no ostām nosūtīto minerālmēslu apjoms. 2007. gada deviņos mēnešos no ostām nosūtīja 4 milj. t minerālmēslu – par 14,7 % vairāk nekā 2006. gada attiecīgā periodā. No ostām nosūtītās jēlnaftas apjoms 2007. gada janvārī – septembrī, salīdzinot ar iepriekšējā gada janvāri – septembri, ir palielinājies 1,5 reizes un tas bija 1 milj. t. Arī no ostām nosūtīto naftas produktu apjoms 2007. gada janvārī – septembrī ir palielinājies un tas bija 16,2 milj. t, kas ir par 4,6 % vairāk nekā 2006. gada janvārī - septembrī. Bez tam 2007. gada 9 mēnešos no ostām nosūtīja arī 3,6 milj. t kokmateriālu, kas ir par 2,8 % vairāk nekā iepriekšējā gada attiecīgajā periodā. No ostām nosūtīto ogļu apjoms 2007. gada 9 mēnešos bija 10,4 milj. t, kas ir par 9,3 % mazāk nekā 2006. gada attiecīgajā periodā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Ostu darbībā pieaugums

, 04.02.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2007. gadā Latvijas ostās pārkrauto kravu apjoms, salīdzinot ar iepriekšējā gada attiecīgo laika periodu, ir palielinājies. 2007. gadā kravu apgrozība ostās bija 62.4 milj. t kravu, kas ir par 4.9 % vairāk nekā 2006. gadā, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati.

No ostām 2007. gada 12 mēnešos nosūtīja 55.2 milj. t kravu, kas ir par 4 % vairāk nekā 2006. gada janvārī – decembrī.

Pieaudzis no ostām nosūtīto naftas produktu apjoms. 2007. gada janvārī – decembrī no ostām nosūtīja 21.1 milj. t naftas produktu, kas ir par 7.1 % vairāk nekā 2006. gada janvārī – decembrī. No ostām nosūtītās jēlnaftas apjoms 2007. gadā, salīdzinot ar iepriekšējā gada janvāri – decembri, ir palielinājies par 3.4 % un tas bija 1.2 milj. t. Arī no ostām nosūtīto minerālmēslu apjoms ir pieaudzis. No ostām nosūtīja 5.2 milj. t minerālmēslu – par 1.1 % vairāk nekā 2006. gada attiecīgā periodā, kā arī 4.6 milj. t kokmateriālu un 14.6 milj. t ogļu, kuru apjoms palicis 2006. gada līmenī.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Jūrmalas pašvaldībā plānotās aktivitātes no 10. līdz 20. septembrim

, 07.09.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jūrmalas pašvaldībā plānotās aktivitātes

no 10. līdz 20. septembrim

10.09.2007 Viesojas žurnālistu delegācija no Zviedrijas

Jūrmalā

10.09.2007, 10:00 Struktūrvienību vadītāju sanāksmes

Domē, Jomas ielā 1/5

11.09.2007, 09:00 Bāriņtiesas sēde

Bāriņtiesā, Dubultu pr.1

11.09.2007, 11:00 Preses konference "2007.gada kultūras un sporta pasākumu kalendārs septembrim - decembrim un tūrisma piedāvājums Jūrmalā"

Uz kuģīša "Vecrīga"

11.09.2007, 13:00 Rakšanas atļauju izsniegšanas komisijas sēde

Būvvaldē, Edinburgas pr.75.

11.09.2007, 14:30 Sociālās palīdzības komisijas sēde

Labklājības pārvaldē, Mellužu pr.83

12.09.2007 Sākas detālplānojuma zemesgabalam Pils ielā 1 sabiedriskās apspriedes otrais posms

Būvvaldē Edinburgas prosp. 75, domē Jomas ielā 1/5

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Jūrmalas pašvaldībā plānotās aktivitātes no 3. līdz 13. septembrim

, 31.08.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

03.09.2007 Zinību diena

Jūrmalas pilsētas izglītības iestādes

03.09.2007, 10:00 Struktūrvienību vadītāju sanāksmes

Domē, Jomas ielā 1/5

04.09.2007, 09:00 Uzņēmējdarbības licencēšanas un individuālā darba komisijas sēde

Domē, Jomas ielā 1/5

04.09.2007, 09:00 Bāriņtiesas sēde

Bāriņtiesā, Dubultu pr.1

04.09.2007, 12:00 Ēku un būvju tehniskā stāvokļa novērtēšanas komisijas sēde

Būvvaldē, Edinburgas pr.75.

04.09.2007, 13:00 Rakšanas atļauju izsniegšanas komisijas sēde

Būvvaldē, Edinburgas pr.75.

05.09.2007 Sākas detālplānojuma zemesgabalam Salacas iela 1/3 sabiedriskās apspriedes pirmais posms

Būvvaldē, Edinburgas prosp. 75

05.09.2007 Sākas detālplānojuma zemesgabalam Tallinas ielā 26 sabiedriskās apspriedes pirmais posms

Komentāri

Pievienot komentāru
Nodokļi

Informācija par izmaiņām tiesību aktos, kas stāsies spēkā no 1.janvāra

, 27.12.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No 2008.gada 1.janvāra Latvijā stāsies spēkā virkne izmaiņu nodokļu likumos, kā arī citos normatīvajos aktos, kas ir Finanšu ministrijas atbildības sfērā, liecina ministrijas sniegtā informācija medijiem.

Nodokļu politikas jomā:

·grozījumi likumā ''Par iedzīvotāju ienākuma nodokli'' (pieņemts Saeimā 2007.gada 8.novembrī);

·grozījumi likumā ''Par nekustamā īpašuma nodokli'' (pieņemts Saeimā 2007.gada 8.novembrī);

·grozījums likumā ''Par zemes reformu Latvijas Republikas pilsētās'' (pieņemts Saeimā 2007.gada 6.decembrī);

·grozījumi likumā ''Par akcīzes nodokli'' (pieņemts Saeimā 2007.gada 8.novembrī);

·grozījumi likumā ''Par nodokļiem un nodevām'' (stājās spēkā 2007.gada 12.decembrī);

·grozījumi likumā ''Par pievienotās vērtības nodokli'' (varētu stāties spēkā 2008.gada janvārī vai februāra sākumā);

·Elektroenerģijas nodokļa likuma pārejas noteikumi;

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Jūrmalas pašvaldībā plānotās aktivitātes

, 14.09.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

no 17. līdz 27. septembrim

17.09.2007, 10:00 Struktūrvienību vadītāju sanāksme

Domē, Jomas ielā 1/5

17.09.2007, 15:00 Nekustamā īpašuma iznomāšanas un izīrēšanas komisija sēde

Domē, Jomas ielā 1/5

18.09.2007, 09:00 Uzņēmējdarbības licencēšanas un individuālā darba komisijas sēde

Domē, Jomas ielā 1/5

18.09.2007, 09:00 Bāriņtiesas sēde

Bāriņtiesā, Dubultu pr.1 lit.1

18.09.2007, 10:00 Privatizācijas komisijas sēde

Domē, Jomas ielā 1/5

18.09.2007, 13:00 Rakšanas atļauju izsniegšanas komisijas sēde

Būvvaldē, Edinburgas pr.75

18.09.2007, 14:00 Veselības aprūpes plānošanas konsultatīvā padome

Domē, Jomas ielā 1/5

18.09.2007, 15:00 Sociālo, izglītības un kultūras jautājumu komitejas sēde

Domē, Jomas ielā 1/5

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Latakko sasniedz 10 miljonu apgrozījumu

, 21.03.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2006. gadā autopiederumu tirdzniecības kompānija Latakko sasniedza 10,3 miljonu latu lielu apgrozījumu. Salīdzinot ar 2005. gadu, kad apgrozījums bija 8,8 miljoni latu, kompānijas apgrozījums pērn pieaudzis par 17%, Db.lv informēja uzņēmuma mārketinga projektu vadītāja Ella Krasavceva.

Apgrozījuma palielināšanos 2006. gadā ietekmēja kompānijas autocentru tīkla Pirelli Key Point straujā attīstība, klientu loka paplašināšanās un pieprasījuma palielināšanās pēc ekskluzīviem un kvalitatīviem produktiem. "Salīdzinot ar iepriekšējā gada rezultātiem, pārdoto riepu skaits palielinājies par 28%. Labi rezultāti sasniegti arī akumulatoru pārdošanā - gada laikā pārdevām vairāk nekā 50 000 akumulatoru. Pavasarī un rudenī, izmantojot īpašus dizaina risinājumus, rekonstruējām divus autocentrus Rīgā un Ventpilī. Tādēļ ar 2006. gada sasniegumiem esam apmierināti," par aizvadīto gadu stāsta Latakko direktors Jevģēnijs Kopilkovs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Rallija čempionātam riepas piegādās Pirelli

, 27.02.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirelli kļūs par Pasaules čempionāta rallijā ekskluzīvo riepu piegādātāju, ziņo Reuters.

Starptautiskā Auto Federācija paziņoja, ka Pirelli uzvarējis riepu piegāžu 2008., 2009. un 2010. gadiem.

Pirelli piegādās riepas visiem čempionāta pasākumiem, kuros piedalīsies četru riteņu rallija automašīnas.

Šogad riepas piegādā BFGoodrich.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Itālijas riepu ražotājs «Pirelli» nākamajā nedēļā gatavojas atgriezties fondu biržā, īstenojot šogad Eiropas lielāko akciju sākotnējo publisko piedāvājumu (IPO).

«Pirelli» gaidāmajam IPO Milānas fondu biržā noteicis akcijas cenu 6,5 eiro, uzņēmumu novērtējot 6,5 miljardu eiro apmērā.

Kompānija pārtrauca akciju kotēšanu fondu biržā pirms diviem gadiem, kad to pārņēma Ķīnas valstij piederošs ķīmijas gigants «ChemChina».

Vienošanās ar «ChemChina» paredzēja, ka «Pirelli» atgriezīsies akciju biržā, vēlākais, līdz 2019.gadam pēc tam, kad tiks atdalīti kompānijas plaša patēriņa un industriālo riepu ražošanas biznesi. Akciju kotēšana Milānas fondu biržā attieksies vien uz plaša patēriņa riepu ražošanas biznesu.

Savukārt industriālo riepu ražošanas bizness tiks integrēts uzņēmumā «Aeolus Tyre», kura akcijas kotētas Šanhajas fondu tirgū.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Par drošību uz ceļa ir nepieciešams domāt cauru gadu, taču īpaši aktuāli tas kļūst mainoties gadalaikiem. Parādoties pirmajam sniegam vai apledojumam uz ceļa, braukšanas apstākļi kļūst krietni sarežģītāki. Labu vadāmību arī sliktos laikapstākļos nodrošina kvalitatīvs riepu komplekts, taču, ja šķiet, ka nav iespējams izvēlēties no neskaitāmā ražotāju klāsta, iesakām pievērst uzmanību dažiem zīmoliem, kas daudzu gadu garumā ir pierādījuši savu uzticamību. Raksta turpinājuma apskatīsim, ar ko katrs no šiem zīmoliem izceļas.

Goodyear

Šis riepu zīmols noteikti būs zināms lielākajai daļai autobraucēju. Goodyear ražo premium klases produkciju, kas ir zināma ar savu izturību un ilgmūžību, neatkarīgi no gadalaika un braukšanas apstākļiem. Ne velti tās ir vienas no pirktākajām riepām pasaulē. Šobrīd populārākie ziemas modeļi ir ULTRA GRIP ARCTIC 2 un ULTRA GRIP PERFORMANCE+.

Kā galvenās šī zīmola produkcijas priekšrocības varētu minēt:

● ilgmūžību;

● plašu modeļu un izmēru klāstu;

● augstus testēšanas standartus.

Neskatoties uz to, ka šī zīmola produkcija varētu šķist kā droša izvēle, zīmola riepām ir raksturīga salīdzinoši augsta cena. Visvairāk tas redzams lielāka izmēra riepām, kas paredzētas apvidus vai vieglajām kravas automašīnām.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Rīko semināru ciklu Atbalsta iespējas komercsabiedrībām

, 01.10.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) rīko semināru ciklu Atbalsta iespējas komercsabiedrībām, kas līdz gada beigām notiks visās 26 Latvijas rajonu pašvaldībās un noslēgsies decembrī ar konferenci Rīgā, Db.lv informēja LIAA.

Semināros apmeklētājiem ir iespēja iepazīties ar plānotajām Valsts atbalsta programmām no 2007.-2013.gadam - Atbalsts ieguldījumiem attīstībā īpaši atbalstāmajās teritorijās, Atbalsts nodarbināto apmācībām, Augstas kvalifikācijas darbinieku piesaiste un citām, kā arī uzzināt par valsts atbalsta programmas Dalība starptautiskās izstādēs un tirdzniecības misijās pamatnosacījumiem.

Semināru mērķis ir sniegt uzņēmējiem precīzu un aktuālu informāciju par LIAA administrētajām programmām, kā arī atbildēt uz neskaidrajiem jautājumiem, lai uzņēmēji būtu gatavi savlaicīgi sagatavot un iesniegt kvalitatīvus projektus VAP līdzekļu apgūšanai.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Rīgas pašvaldības budžets 2007. gadā pieaugs par vairāk nekā 70 miljoniem latu

, 01.12.2006

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šodien Rīgas domes Finanšu un administrācijas lietu komiteja izskatīja Budžeta komisijas sagatavoto pašvaldības budžeta projektu 2007. gadam. Rīgas pilsētas pašvaldības konsolidētā budžeta izdevumu kopējais apjoms 2007.gadā paredzēts 458.2 miljonu latu apmērā, kas ir par 71.7 miljoniem latu jeb 18.6% vairāk nekā šogad.

Ieņēmumu kopējais apjoms 2007.gadam prognozēts 432 miljonu latu apmērā, tādējādi plānotais budžeta deficīts ir 26.2 miljoni latu jeb 6.1% no ieņēmumu kopējā apjoma.

Pamatbudžeta ieņēmumi 2007.gadā paredzēti 370.3 miljonu latu apmērā, bet speciālais budžets - 62 miljonu latu apmērā.

Izdevumi 2007.gadam pamatbudžetā plānoti 397.24 miljonu latu apmērā, bet speciālajā budžetā - 61 miljona latu apmērā.

Rīgas pilsētas pašvaldības 2007.gada pamatbudžeta ieņēmumos lielākais īpatsvars - 65.6% - ir iedzīvotāju ienākuma nodoklim un nekustamā īpašuma nodoklim - 9.2%.

Iedzīvotāju ienākuma nodokļa ieņēmumu apjoms prognozēts 243 miljonu latu apmērā. Ieņēmumu pieaugums salīdzinājumā ar 2006.gadam budžeta grozījumos apstiprināto iedzīvotāju ienākuma nodokļa apjomu ir 35.2 miljoni latu jeb 16.9%.

Komentāri

Pievienot komentāru