Jaunākais izdevums

Tevi varētu interesēt

Dalies ar šo rakstu

SIA "Northside Business Park" plāno veidot daudzfunkcionālu uzņēmējdarbības kvartālu bijušās Liepājas mašīnbūves rūpnīcas teritorijā, pavēstīja uzņēmuma pārstāvji.

Uzņēmums ir iegādājies trīs savstarpēji saistītus, funkcionējošus komercīpašumus bijušās Liepājas mašīnbūves rūpnīcas teritorijā Flotes ielā 16 un Oskara Kalpaka ielā 40A.

"Northside Business Park" iegādātie īpašumi aptver lielāko daļu no bijušās Liepājas mašīnbūves rūpnīcas teritorijas, ko veido kopējā zemes platība 96 992 kvadrātmetri, 31 ēka ar ražošanas/noliktavu/darbnīcu telpu kopējo platību 37 215,9 kvadrātmetri un viena sešstāvu administratīvā ēka ar tirdzniecības/biroju telpu kopējo platību 5139,5 kvadrātmetri.

"Northside Business Park" pārstāvji informē, ka atrašanās vietas potenciāls, vēsturiski izveidotā infrastruktūra, ostas tuvums un sekmīga līdzšinēja pieredze industriālo teritoriju attīstīšanā veido virkni priekšrocību, kas ļaus izveidot multifunkcionālu uzņēmējdarbības kvartālu.

Lai veicinātu iegādātā komercīpašuma attīstību, uzņēmums strādā pie teritorijas īstermiņa un ilgtermiņa attīstības plāna, saskaņā ar kuru vairākās kārtās plānots izveidot uzņēmējdarbības kvartālu ar atbilstošu infrastruktūru un inženierkomunikācijām. Teritorijas attīstībai plānots piesaistīt gan Eiropas Savienības (ES) struktūrfondu publisko līdzfinansējumu, gan pieejamos valsts atbalsta instrumentus.

"Northside Business Park" un SIA "Vecās ostmalas biznesa parks" ir vienas grupas uzņēmumi. "Vecās ostmalas biznesa parkam" ir pieredze 3,5 hektārus liela industriālā biznesa parka izveidē, pārvaldīšanā un attīstībā. "Vecās ostmalas biznesa parka" parkā savu saimniecisko darbību veic 22 nomnieki, nodarbinot ap 400 darbinieku. Līdz 2025.gadam plānots pilnībā pabeigt teritorijas apbūvi, izveidojot modernu pilna servisa uzņēmējdarbības vides attīstības centru ar ražošanas, noliktavu un biroja telpām 18 500 kvadrātmetru platībā.

"Northside Business Park" ir reģistrēts 2023.gada janvārī ar 352 800 eiro pamatkapitālu, liecina "Firmas.lv" informācija. Uzņēmuma īpašnieks ir SIA "Baltu Investments", kuras īpašnieks ir Jānis Siliņš.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vecās Ostmalas Biznesa Parkā (VOBP), Liepājā ielikts pamatakmens vēl vienai jaunai ražotnei - jau rudenī plānots ekspluatācijā nodot ēku, kur savu rūpnīcu izvietos Zviedrijas uzņēmums "Care of Sweden", informē Liepājas speciālās ekonomiskās zonas pārvalde.

VOBP jaunā ražošanas angāra platība ir 3000 m² un šajā projektā kopumā plānots investēt 1,7 milj. eiro.

"Jaunās ražotnes būvniecība ir būtisks nākamais solis, kas tiek sperts ”Vecās Ostmalas Biznesa Parks” attīstībā. Turpinām ievērot tradīciju un katru gadu mūsu parkā attīstīt kādu jaunu projektu. Priecājamies šo jauno ražotni būvēt Liepājā un arī Latvijā jaunam investoram - Zviedrijas medicīnisko matraču ražotājam, kas jau šī gada nogalē plāno sākt ražošanu jaunizveidotā rūpnīcā,” savā uzrunā pauda VOBP valdes priekšsēdētājs Jānis Siliņš.

“Ja kultūra ir Liepājas sirds, tad ražošana ir tās asinsrite. Pēdējo piecu gadu laikā mūsu pilsētā ir uzceltas 20 jaunas ražotnes. Tūlīt aiz galvaspilsētas esam otra lielākā pilsēta pēc saražotā apjoma. Ir liels gandarījums, ka vēl šogad mūsu pilsētā darbu uzsāks pavisam jauns zviedru kapitāla investors, radot atkal jaunas darba vietas un ceļot mūsu ekonomiku. Tāpat neviltots prieks par “Vecās Ostmalas Biznesa Parka” straujo, mērķtiecīgo attīstību, piesaistot un spējot nodrošināt tik augsta kaluma uzņēmumus!” gandarījumā dalās Liepājas valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs Gunārs Ansiņš.

Komentāri

Pievienot komentāru