Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgā atvērta kafejnīca – mafinu ceptuve un tirgotava - Muffins and More, kas kļuvusi par pirmo specializēto mafinu tirgotavu Rīgā, kur produkcijas tapšanā izmantotas Eiropas un Amerikas mafinu receptes, kā arī galvenokārt Latvijā audzētas izejvielas.

Muffins and More īpašnieki ir Latvijā dzīvojoša ģimene ar saknēm Latvijā un Dānijā. Ģimenes lauku saimniecībā Dambīši Limbažu novadā tiek audzēta arī daļa mafinu pagatavošanai nepieciešamo izejvielu, – tostarp, augļi un ogas.

Patlaban Muffins and More piedāvājumā ir vairāk nekā 10 dažādu veidu mafinus, piemēram, klasiskie, ābolu, melleņu, ar šokolādes, karameļu un vaniļas krēma pildījumu.

«Pastāv viedoklis, ka mafini un kēksi ir viens un tas pats, taču tas ir mīts. Mafini ir Latvijā iecienīto kēksu un groziņkūku līdzinieki, taču atšķiras to pagatavošanas tehnoloģija, ingredienti un galaprodukta konsistence,» stāsta Muffins and More līdzīpašnieks un ražošanas vadītājs Džeks Hansens (Jack Hansen) un piebilst, ka nodēvēt mafinu par kēksu būtu tas pats, kas nosaukt ābolus par apelsīniem un otrādi.

Komentāri

Pievienot komentāru