Citas ziņas

Atzīst Kesenfeldu uzņēmumu maksātnespēju

Vēsma Lēvalde, 25.10.2010

Jaunākais izdevums

Liepājas tiesa atzinusi Liepājas uzņēmēju Kesenfeldu ģimenes kapitālsabiedrības MIG holdings maksātnespēju, kā arī tās meitasuzņēmuma SIA Rietumu krasts maksātnespēju.

SIA MIG holdings atzīta par maksātnespējīgu no 2010. gada 29. maija, savukārt SIA Rietumu krasts - no 2009. gada 31. decembra. SIA MIG holdings atzīta par maksātnespējīgu, kaut arī tās bilances aktīvi pārsniedz parādsaistību summu. Tiesa norādīja, ka nav ņemtas vērā ārpusbilances saistības - aptuveni 9,5 miljoni latu, kas radušies, parādniekam izsniedzot 2006. gadā galvojumu par Swedbank aizdevumu SIA Elefant hotel (tagad maksātnespējīgā SIA V.B.O.). SIA MIG holdings ir arī sociālo iemaksu parāds vairāk nekā 61 tūkstoša latu apmērā. Ar prasību tiesā bija vērsusies banka, kā arī pats uzņēmums. Jāpiebilst, ka par šo summu saistībā ar galvojumu minētajam aizdevumam SIA Elefant hotel a/s Swedbank vērsusies arī pret Andri Griģi, tādējādi mēģinot panākt aizdevuma atmaksu no abiem galvotājiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

MIG Holdings vienojas ar Swedbank par mierizlīgumu

Vēsma Lēvalde, 03.03.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA MIG Holdings īpašnieki Ivars un Aigars Kesenfeldi ir noslēguši mierizlīgumu ar kreditoru Swedbank. Mierizlīgums vēl jāapstiprina tiesai.

Tādējādi tiek apturēta Swedbank tiesvedība pret MIG Holdings īpašniekiem kā privātpersonām, informē MIG holdings.

Vienošanās panākta pēc 11 mēnešu intensīvām sarunām ar Swedbank, norāda SIA MIG Holdings līdzīpašnieks Aigars Kesenfelds. «Esam panākuši vienošanos par kredītu saistību izpildi saistībā ar SIA MIG Holdings un to saistīto uzņēmumu nekustamo īpašumu projektiem, kurus finansēja Swedbank,» tā A. Kesenfelds.

MIG Holdings īpašnieki patlaban risinot sarunas arī ar citiem kreditoriem par saistību izpildes un restrukturizācijas risinājumiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Piesaka arī MIG holdings maksātnespēju

Elīna Pankovska, 27.09.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

A/s Swedbank iesniegusi ar Liepājas domes deputāta Ivara Kesenfelda ģimeni saistītā uzņēmuma SIA MIG holdings maksātnespējas pieteikumu. Taču, kā DB uzzināja Liepājas tiesā, arī pats SIA MIG holdings iesniedzis pieteikumu, līdz ar to abi apvienoti vienā tiesvedībā.

Jāatgādina, ka septembra vidū tiesa izbeidza SIA MIG holdings tiesiskās aizsardzības procesu. Tiesa lēmumu pamatoja ar 9.septembra tiesas sēdē pausto informāciju – tiesiskās aizsardzības procesa pasākumu plānu neatbalsta divas trešdaļas kreditoru.

SIA MIG holdings nodrošinātie kreditori – Swedbank, SEB banka un Hipotēku un zemes banka – noraidījuši uzņēmuma izstrādāto TAP pasākumu plānu kā neatbilstošu kreditoru interesēm. Nav panākts atbalsts arī no vairāk nekā 50 nenodrošinātajiem kreditoriem, kuru prasījumi veido aptuveni pusi no atzīto prasījumu summas. Kopumā SIA MIG holdings kredītsaistības ir vairāk nekā 20 miljoni latu. Savukārt uzņēmuma aktīvi, kuros ietilpst vairāk nekā 50 dažādi īpašumi, tostarp - viesnīca Promenade Hotel Liepājā, kopumā ir vērti vairāk nekā 21 miljonu latu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Bankai pārmet «shēmošanu»

Vēsma Lēvalde, 22.10.2010

SIA Rietumu krasts uzbūvētajā dzīvojamo māju rajonā joprojām nav pārdoti 34 dzīvokļi

Vēsma Lēvalde, Dienas Mediji

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Swedbank izmantojusi apšaubāmu shēmu, lai ātrāk panāktu nekustamo īpašumu attīstītājas SIA Rietumu krasts maksātnespēju.

Tā iebildumos tiesai norādījis SIA Rietumu krasts pārstāvis, uzņēmējs Ivars Kesenfelds. Swedbank kā nodrošinātais kreditors saskaņā ar likumu nedrīkst ierosināt parādnieka maksātnespēju, taču banka cedējusi daļu no parāda savam meitas uzņēmumam Swedbank līzings, un tas kā nenodrošinātais kreditors iesniedzis tiesā prasību, Db.lv uzzināja tiesā.

2005. gadā Swedbank aizdevusi parādniekamvairāk nekā 4 miljonu eiro aizdevumu, bet 2009. gadā parādnieks sācis kavēt pamatsummas un procentu maksājumus. Šī gada 28. jūnijā noslēgts cesijas līgums, ar kuru banka 25 tūkstošus eiro no kopējās parāda summas cedējusi Swedbank līzings, kas septembrī vērsās tiesā ar prasību atzīt SIA Rietumu krasts maksātnespēju. Liepājas tiesas tiesnese atzina, ka tiesu struktūrā pastāv debates par šādu bankas rīcību, jo cesiju likums neaizliedz, taču strīdīga ir situācija, kad parāds cedēts nodrošinātā kreditora meitasuzņēmumam.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Kārtējam Kesenfeldu ģimenes uzņēmumam prasa atzīt maksātnespēju

Vēsma Lēvalde, 24.09.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Liepājas tiesa ierosinājusi maksātnespējas procesu ar Liepājas domes deputāta Ivara Kesenfelda ģimeni saistās SIA Rietumu krasts maksātnespēju.

Prasību tiesā iesniedzis Swedbank līzings, Db.lv uzzināja tiesā. SIA Rietumu krasts īpašniece ir SIA MIG holdings, kas ir Kesenfeldu ģimenes uzņēmums. Ivars Kesenfelds šī gada maijā kļuva par SIA Rietumu krasts valdes locekli, norādot, ka turpmāk šim uzņēmumam veltīs īpašu vērību.

SIA Rietumu krasts Liepājā 2008. gadā nodeva ekspluatācijā divas ekskluzīvu dzīvokļu trīsstāvu ēkas no plānotā dzīvojamā kvartāla blakus pludmalei un t/c Baata. 2009. gada maijā attīstītājs pazemināja cenas par 50%, tomēr vairums dzīvokļu joprojām ir pieejami tirgū. «Galvenais iemesls – krīzes dēļ nevarējām pārdot II projekta kārtā uzbūvētos dzīvokļus un norēķināties ar banku,» Db.lv sacīja I. Kesenfelds. Projekta II kārtu finansējusi Swedbank.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Liepājas tiesa pasludinājusi maksātnespējas procesu ar Liepājas uzņēmēju Kesenfeldu ģimeni saistītajai SIA MIG Asset Management.

Par uzņēmuma maksātnespējas administratoru iecelts Sergejs Kravčuks, liecina ieraksts Maksātnespējas reģistrā. Kreditoriem jāpiesakās mēneša laikā. SIA MIG Asset Management ir viens no Māja - investīciju grupa (vēlāk - SIA MIG holdings)uzņēmumiem. Grupā ietilpa arī SIA Tirgonis. SIA Nekustamie īpašumi Māja, SIA Mākslas fonds, SIA Rietumu krasts, SIA Liepājas Namserviss, SIA Proin. Radniecīgi uzņēmumi bija SIA Remonts K, AS Mēs Liepājai, SIA Vecpilsētas viesnīcas, SIA Rietumu krasts, SIA Hotels Development Group, SIA Property Pool, SIA Mūkusalas biroju centrs, AS Līvas viesnīca, SIA Livland Hotels. Pēdējo gadu laikā ar Kesenfeldu un Andra Griģa ģimenēm saistītajos uzņēmumos notika vērienīgas pārmaiņas gan īpašnieku sastāvā, gan firmu nosaukumos. Vairākiem uzņēmumiem ierosināta maksātnespēja, pieteikta tiesiskā aizsardzība. SIA MIG Asset Management nodarbojies ar finanšu ieguldījumiem biržas vērstpapīros, Db.lv informēja uzņēmuma valdes loceklis Aigars Kesenfelds.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Izsolē šodien, 28.novembrī, pārdota četrzvaigžņu viesnīca Promenāde Liepājā.

Izsolē piedalījušies vairāki pretendenti, tāpēc sākumcena kāpusi par vairākiem soļiem, Db.lv informēja viesnīcas līdzšinējās īpašnieces - maksātnespējīgās SIA MIG holdings - administratore Liene Ābola. Pircēja vārdu un precīzu pārdošanas cenu viņa atturējās nosaukt, līdz nebūs samaksāta pirkuma summa. Pircējs esot rezidents.

Pēc Db.lv rīcībā esošās neoficiālās informācijas, viesnīcas cena izsolē sasniedza vairāk nekā divus miljonus latu, kas ir ļoti laba cena īpašumam Liepājā. «Man ir lepnums par to, ka izsolē piedalījās vairāki pretendenti un cena uzkāpa tik augstu. Un arī mazāk sirdsapziņas pāmetumu attiecībā pret banku,» Db.lv sacīja viesnīcas līdzšinējo īpašnieku pārstāvis, uzņēmējs Ivars Kesenfelds.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas pilsētas Zemgales priekšpilsētas tiesa 23. augustā izskatīs SIA Swedbank līzings pieteikumu, kurā lūgts atzīt viesnīcu operatores SIA Livland Hotels maksātnespēju.

SIA Livland Hotels iepriekš bija viesnīcu Elefant Hotel Rīgā, Promenade Hotel un Liva Hotel Liepājā operators. Tomēr Promenade Hotel līgumu par viesnīcas apsaimniekošanu lauzusi jau pirms gada, Db.lv apgalvoja SIA MIG Holdings pārstāvis Aigars Kesenfelds. Arī abas pārējās viesnīcas Livland Hotels vairs neapsaimniekojot. Visas trīs viesnīcas iepriekš bija saistītas ar uzņēmēju Andra Griģa un Ivara Kesenfelda ģimenēm, taču Kesenfeldu ģimenei vairs neesot saistības ar Elefant Hotel, norādīja A. Kesenfelds. Rīgas pilsētas Zemgales priekšpilsētas tiesa 27. jūlijā ierosināja Livland Hotels maksātnespējas procesu. Maksātnespējas procesa administrators Oskars Leons Db.lv nevarēja sniegt informāciju nedz par parādu apjomu, nedz par to, kas varētu būt parādnieka pārstāvis, jo informāciju viņš vēl apkopojot. SIA Livland Hotels lielākā īpašniece ir bijusī a/s Mēs Liepājai (tagad a/s Serviss RC), kam pieder 66,67 procenti daļu, bet 33,33 procenti daļu pieder SIA MIG Holdings.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Atzīst Livland Hotels maksātnespēju

Elīna Pankovska, 06.09.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas pilsētas Zemgales priekšpilsētas tiesa par maksātnespējīgu atzinusi SIA Livland Hotels, DB apstiprināja maksātnespējas procesa administrators Oskars Leons.

SIA Livland Hotels iepriekš bija viesnīcu Elefant Hotel Rīgā, Promenade Hotel un Liva Hotel Liepājā operators. Tomēr Promenade Hotel līgumu par viesnīcas apsaimniekošanu lauzusi jau pirms gada, DB iepriekš apgalvoja SIA MIG Holdings pārstāvis Aigars Kesenfelds. Arī abas pārējās viesnīcas Livland Hotels vairs neapsaimniekojot.

Rīgas pilsētas Zemgales priekšpilsētas tiesa 27. jūlijā ierosināja SIA Livland Hotels maksātnespējas procesu. SIA Livland Hotels lielākā īpašniece ir bijusī a/s Mēs Liepājai (tagad a/s Serviss RC), kam pieder 66,67 procenti daļu, bet 33,33 procenti daļu pieder SIA MIG Holdings.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Liepājas domes deputāts apsver iespēju tiesāties pret siltumapgādes monopolu

Vēsma Lēvalde, 27.07.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Liepājas domes opozīcijas deputāts Ivars Kesenfelds apsver iespēju vērsties Satversmes tiesā pret Liepājas pilsētas teritorijas plānojumā nostiprināto SIA Liepājas enerģija monopolstāvokli, raksta portāls irliepaja.lv.

Lai gan ar Administratīvās apgabaltiesas šā gada 13.jūlija spriedumu tika atzīts, ka domes lēmums atteikt SIA MIG holdings tobrīd piederošajai ēkai pieslēgt gāzes apkuri ir prettiesisks, pašvaldībai brīvas rokas šādi rīkoties arī turpmāk, jo saistošie noteikumi Par siltumapgādes attīstības kārtību Liepājas pilsētā joprojām nav atcelti, norāda I. Kesenfelds. Turklāt tie iestrādāti 16.februārī apstiprinātajā Liepājas teritorijas plānojumā. Tāpēc, neatkarīgi no tā, vai U. Seska vadītā dome pārsūdzēs vai nepārsūdzēs Administratīvās apgabaltiesas 13.jūlija spriedumu, konsultējoties ar juristiem, I. Kesenfelds izskatot iespēju vērsties Satversmes tiesā pret domes apstiprināto Liepājas pilsētas teritorijas plānojumu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kurzemes apgabaltiesa apstiprinājusi mierizlīgumu starp Ivaru un Aigaru Kesenfeldiem un a/s Swedbank.

«Esam panākuši pilnīgu izlīgumu ar banku un viss ir nokārtots,» Db.lv apstiprināja I. Kesenfelds. Banka esot rīkojusies ļoti korekti, un arī abi uzņēmēji esot pildījuši saistības.

Db.lv jau rakstīja, ka Swedbank iepriekš finansējusi Kesenfeldu ģimenes uzņēmuma SIA MIG Holdings un ar to saistīto uzņēmumu nekustamo īpašumu projektus.

Swedbank pērn vērsās Kurzemes apgabaltiesā ar prasību par viena miljona latu parāda piedzīšanu no uzņēmēja un Liepājas domes deputāta Ivara Kesenfelda un viņa dēla Aigara Kesenfelda.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nedēļas nogalē pēc gandrīz divu gadu pārtraukuma atkal ir atvērta viesnīca Elefant Hotel Kalnciema ielā. Jau ziņots, ka viesnīcas jaunie īpašnieki ir šā gada maijā reģistrētā SIA Latvia Hotel Invest, kas pieder Kiprā reģistrētai kompānijai Nolefe enterprises limited.

Viesnīcas ēku Latvia Hotel Invest iegādājās par 6,3 miljoniem eiro (apm. 4,4 milj. Ls) no SIA Ektornet Commercial Latvia, kas, savukārt, maksātnespējīgajai SIA V.B.O. piederošo objektu par 3,6 milj. Ls nopirka izsolē 2010. gada nogalē.

Elefant Hotel operators ir SIA Hotel Operator VVM, kas pārvalda arī Old Riga Palace viesnīcu Minsterejas ielā Vecrīgā. Hotel Operator VVM pārstāve Oļesja Prokofjeva DB atklāja, ka viesnīcas dizainā un specializācijā nav paredzētas kardinālas konceptuālas izmaiņas. Viesnīca arī turpmāk saglabās četru zvaigžņu statusu, tai paliek arī vecais nosaukums, nekur nepazudīs arī viesnīcas zīmola simbols – tēlnieka Kārļa Alaiņa veidotā sešus metrus augstā ziloņa figūru vestibilā. Galvenās izmaiņas būs saistītas ar plašāku piedāvājumu, piemēram, kā norāda O. Prokofjeva, viesnīcā būs labs SPA centrs, drīzumā tiks atvērta trenažieru zāle utt.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

A/s Swedbank otrdien 7.septembrī slēgusi Elefant Hotel, liecina paziņojums viesnīcas mājaslapā.

Paziņojumā arī norādīts, ka slēgšana notikusi negaidīti. Jāatgādina, ka Rīgas pilsētas Zemgales priekšpilsētas tiesa, 6.septembrī, par maksātnespējīgu pasludināja SIA Livland Hotels.

SIA Livland Hotels iepriekš bija viesnīcu Elefant Hotel Rīgā, Promenade Hotel un Liva Hotel Liepājā operators. Tomēr Promenade Hotel līgumu par viesnīcas apsaimniekošanu lauzusi jau pirms gada, DB iepriekš apgalvoja SIA MIG Holdings pārstāvis Aigars Kesenfelds. Arī abas pārējās viesnīcas Livland Hotels vairs neapsaimniekojot.

Swedbank pārstāve Kristīne Jakubovska DB pastāstīja, ka ēkas īpašnieka maksātnespējas procesa ietvaros kreditoru sapulce nolēmusi par bankrota procedūras piemērošanu un mantas pārdošanas uzsākšanu. Lai realizētu kreditoru sapulces lēmumu, banka kā nodrošinātais kreditors pārņēmis ķīlu savā valdījumā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Tēvs un dēls Kesenfeldi gatavojas izlīgt ar Swedbank

Vēsma Lēvalde, 02.12.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kurzemes apgabaltiesa atlikusi līdz 18. janvārim a/s Swedbank prasību pret Ivaru un Aigaru Kesenfeldiem par viena miljona latu parāda piedziņu un prasības nodrošinājumu.

Banka bija lūgusi arī prasību nodrošināt ar divu uzņēmumu - maksātnespējīgo SIA MIG holdings un SIA Remonts K kapitāldaļām Abas puses cer panākt izlīgumu, Db.lv informēja Kurzemes apgabaltiesā. Šī ir viena no Swedbank prasībām pret uzņēmējiem - tēvu un dēlu Kesenfeldiem. Db.lv jau rakstīja, ka Liepājas tiesa atzina a/s Swedbank meitasuzņēmuma Swedbank līzings prasību atzīt Kesenfeldu ģimenes SIA Rietumu krasts maksātnespēju. Tiesa atzinusi arī SIA Rietumu krasts mātesuzņēmuma SIA MIG holdings maksātnespēju pēc paša uzņēmuma lūguma. SIA MIG holdings atzīta par maksātnespējīgu no 2010. gada 29. maija, savukārt SIA Rietumu krasts - no 2009. gada 31. decembra. SIA MIG Holdings ir nekustamo īpašumu portfeļa un saistīto uzņēmumu kapitāla daļu turētāja. Kopā saistīto uzņēmumu struktūrā ietilpst vairāk nekā 15 uzņēmumu un to grupu. SIA MIG holdings pieder vairāk nekā 50 nekustamo īpašumu, tostarp viesnīca Promenade Hotel Liepājā. Būvuzņēmumu Remonts K Liepājas tiesa par maksātnespējīgu atzina 2009. gada vasarā. Ar maksātnespējas pieteikumu tiesā vērās metālapstrādes SIA Atmats, kurai Remonts K bija palicis parādā par veiktajiem darbiem lielveikala Baata celtniecībā. Remonts K ir SIA MIG holdings meitasuzņēmums.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

http://db.lv/uploads/ck/images/kesenfeldi_tēvs_dēls(1).jpg

Abas puses iesniegušas tiesā dokumentus un mēģinās panākt vienošanos. Nākamās tiesas sēdes datums vēl nav zināma.

Iepriekš banka bija lūgusi arī prasību nodrošināt ar divu uzņēmumu - maksātnespējīgo SIA MIG holdings un SIA Remonts K kapitāldaļām. Šī ir viena no Swedbank prasībām pret uzņēmējiem - tēvu un dēlu Kesenfeldiem.

DB jau rakstīja, ka Liepājas tiesa atzina a/s Swedbank meitasuzņēmuma Swedbank līzings prasību atzīt Kesenfeldu ģimenes SIA Rietumu krasts maksātnespēju. Tiesa atzinusi arī SIA Rietumu krasts mātesuzņēmuma SIA MIG holdings maksātnespēju pēc paša uzņēmuma lūguma. SIA MIG holdings atzīta par maksātnespējīgu no 2010. gada 29. maija, savukārt SIA Rietumu krasts - no 2009. gada 31. decembra. SIA MIG Holdings ir nekustamo īpašumu portfeļa un saistīto uzņēmumu kapitāla daļu turētāja.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Izsolīs Kesenfeldu ģimenes uzņēmuma īpašumus

Vēsma Lēvalde, 14.07.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

15. augustā plānotas trīs maksātnespējīgajai SIA MIG holdings piederošo īpašumu piespiedu izsoles.

Paredzēts izsolīt zemes gabalu 875 kvadrātmetru platībā, kas atrodas Liepājā, Alejas ielā 7. Īpašuma sākumcena ir 15 100 latu, liecina sludinājums laikrakstā Latvijas Vēstnesis.

Zemes gabala Liepājā, Kaiju ielā (6731 kvadrātmetrs), izsoles sākumcena ir 28 tūkstoši latu.

Zemes gabalam 1625 kvadrātmetru platībā, kas atrodas Liepājā, Loču ielā 4, izsoles sākumcena ir 24 tūkstoši latu.

Db.lv rakstīja, ka pēc 11 mēnešu ilgām sarunām šā gada pavasarī SIA MIG holdings īpašnieki Ivars un Aigars Kesenfeldi ir noslēguši mierizlīgumu ar kreditoru Swedbank. Tādējādi tika apturēta Swedbank tiesvedība pret MIG holdings īpašniekiem kā privātpersonām. Liepājas tiesa atzina a/s Swedbank meitasuzņēmuma Swedbank līzings prasību atzīt Kesenfeldu ģimenes SIA Rietumu krasts maksātnespēju. Tiesa atzinusi arī SIA Rietumu krasts mātesuzņēmuma SIA MIG holdings maksātnespēju pēc paša uzņēmuma lūguma.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Izsola vairākus maksātnespējīgā MIG holdinga īpašumus

Vēsma Lēvalde, 24.10.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Izsolē pārdoti trīs nelieli maksātnespējīgās SIA MIG holdings īpašumi Liepājā. Pavisam izsolei pakļauti vairāk nekā simts MIG holdinga īpašumi.

Visus trīs īpašumus, kas ir nedzīvojamās telpas Liepājā, biroju un veikalu ēkā Graudu ielā 34, nopirkusi juridiska persona, Db.lv informēja uzņēmuma maksātnespējas administratore Liene Ābola. Tā kā bijuši vairāki pretendenti, izsoles beigušās tikai pēc vairākiem soļiem. Gala cena un pircējs netiek atklāts, līdz nebūs pilnībā norēķinājies par pirkumu. Minēto īpašumu sākumcena bija 10 tūkstoši latu, 300 latu un 12,3 tūkstoši latu. Piedzinējs un hipotekārais kreditors šiem īpašumiem ir SEB banka.

Nākamā MIG holdinga īpašumu izsole paredzēta 31. oktobrī. Šajā izsolē piedzinējs un hipotekārais kreditors būs VAS Latvijas Hipotēku un zemes banka.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Stāsts par biksēm, kas izmainīja pasauli

Db.lv, 27.02.2024

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kinoteātrī Forum Cinemas nosvinēta Staņislava Tokalova un Jura Kursieša režisētā seriāla “Padomju džinsi” pirmo divu sēriju pirmizrāde.

“Padomju džinsi” ir stāsts par biksēm, kas izmainīja pasauli, un tas būs skatāms kinoteātros visā Latvijā no 1. marta.

Seriāla scenāriju rakstīja Staņislavs Tokalovs, Teodora Markova un Valdemars Kalinovskis, balstoties uz trim patiesiem stāstiem. “Padomju džinsi” ir traģikomisks stāsts par brīvdomātājiem un konformistiem, par attiecībām un izvēlēm, par robežu un pasaules atvēršanos. Un par biksēm, kas izmainīja pasauli! Septiņdesmito gadu izskaņā – laikā, kad visā PSRS ir izvērsta pati sīvākā propaganda pret rietumu kultūru – kādā Latvijas psihiatriskajā slimnīcā kvēls rokmūzikas fans ir izveidojis veiksmīgu un nelegālu pagrīdes džinsu ražotni.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Liepājā speciālistu piesaistīšanai būvē namus

Vēsma Lēvalde, Ingrīda Drazdovska, 07.12.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

A/s UPB iegādājusies nepabeigtu jauna projekta daudzdzīvokļu ēku Liepājā, plānojot piesaistīt pilsētai speciālistus.

«Mēs ticam, ka Liepāja ir industriāls centrs ar lielu potenciālu, taču lielākā problēma patlaban ir jaunu, spējīgu speciālistu piesaiste,» īpašuma iegādi pamato a/s UPB valdes priekšsēdētājs Uldis Pīlēns.

Pat labi izglītotiem, perspektīviem jauniem cilvēkiem mājokļa iegāde un iekārtošana ir teju nereāla, neieslīgstot lielās kredītsaistībās. Mājokļa pieejamība varētu būt ļoti labs iemesls jaunu cilvēku izvēlei dzīvot un strādāt Latvijā, uzskata projekta virzītāji. Vienlaikus īres dzīvokļi neierobežo darbaspēka mobilitāti.

Izsolē a/s UPB no Swedbank grupas uzņēmuma Ektornet Management Latvia iegādājusies 24 dzīvokļu jaunbūvi Liepājā, dzīvojamajā masīvā, ko 2006-2008.g būvēja tagad jau maksātnespējīgā SIA Rietumu krasts. Kopā ar tirdzniecības centru Baata dzīvojamais rajons veido mazstāvu apbūvi Liepājas dienvidrietumos, tieši pie jūras.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Divus no trim Kesenfeldu uzņēmuma īpašumiem izsolē iegādājas Swedbank meitasuzņēmums

LETA, 30.09.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Piektdien notikušajās izsolēs divus no trim izsolītajiem maksātnespējīgajam Kesenfeldu uzņēmumam SIA MIG Holdings piederošajiem nekustamajiem īpašumiem iegādājies Swedbank nekustamo īpašumu meitasuzņēmums Ektornet, apstirpina maksātnespējas administratore Liene Ābola.

Administratore neatklāja, par kādu summu īpašumi izsolīti.

Ektornet nopirka MIG Holdingam piederošo pusi domājamās daļas no nekustamā īpašuma, ko veido zemesgabals 898 kvadrātmetru platībā, četrstāvu dzīvojamā ēka 1685,6 kvadrātmetru platībā un saimniecības ēka 23 kvadrātmetru platībā, kas atrodas Republikas ielā 13, Liepājā. Nekustamā īpašuma novērtējums un izsoles sākumcena bija 30 000 latu. Izsoles cena ar pievienotās vērtības nodokli netiek aplikta. Parāda piedzinējs ir AS Swedbank.

Ektornet iegādājās arī MIG Holdings piederošo nekustamo īpašums, kuru veido zemesgabals 735 kvadrātmetru platībā un trīsstāvu ēka 475,7 kvadrātmetru platībā un atrodas Friča Brīvzemnieka ielā 53, Liepājā. Nekustamā īpašuma novērtējums un izsoles sākumcena bija 69 000 latu, izsoles cena ar pievienotās vērtības nodokli neapliekas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Lattelecom Wi-Fi nodrošina arī degvielas uzpildes stacijās

Sanita Igaune, 30.11.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lattelecom sadarbībā ar Latvijas degvielas tirgotājiem nodrošinās bezvadu interneta piekļuvi arī degvielas uzpildes stacijās (DUS), tādējādi paplašinot savu publiskā Wi-Fi tīklu, informē Lattelecom Sabiedrisko attiecību projektu vadītāja Līga Bite.

Lattelecom Wi-Fi šobrīd pieejams vairāk nekā 138 degvielas uzpildes stacijās visā Latvijā.

«Tehnoloģijas attīstās strauji, līdz ar to mainās arī cilvēku paradumi. Šobrīd arvien vairāk cilvēku strādā ne tikai fiziski esot darba vietā, bet arī ārpus tām, izmantojot datu apmaiņai dažādas mobilās ierīce,» skaidro Lattelecom komercdirektore Kerli Gabriloviča.

Lattelecom Wi-Fi pieejams Latvija Statoil, Ziemeļu nafta, Ingrid-A, Trest, Lukoil, Gotika Auto- Ropažu pag., MAD Eva, RNS - D, Kings, Dūņezers, Stahancis, D.J., Ziko, Elama B, Lauku apgāds un meliorācija, ZEJA Rietumu krasts, Vega P, un MZ Communications degvielas uzpildes stacijās.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Izsludina konkursu par zivju tirdziņa izveidi Liepājas ostmalā

Vēsma Lēvalde, 19.05.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Līdz 28. maijam vēl var pieteikties pretendenti iepirkuma konkursā par Zivju tirdziņa izveidi Liepājā, Vecajā ostmalā, kuru izsludinājis Kurzemes plānošanas reģions sadarbībā ar Liepājas pilsētas domi.

Iepirkums paredz tehniskā projekta izstrādi, būvniecības darbus un zivju tirdzniecības stendu novietni ar četrām tirdzniecības vietām ostas promenādē. 2009. gada jūlijā Kurzemes plānošanas reģiona administrācija uzsāka projekta Kurzemes reģiona ostu attīstība realizāciju sadarbībā ar Pāvilostas novada domi, Ventspils brīvostas pārvaldi, Rojas novada domi, Liepājas pilsētas domi un SIA Rietumu krasts (Pāvilosta). Projekta realizācijai saņemts Eiropas Ekonomiskās zonas un Norvēģijas valdības divpusējā finanšu instrumenta finansējums. Projekta kopējais budžets ir gandrīz pusmiljons eiro. Piesaistītais finansējums aptuveni 489 tūkstoši eiro, pārējo sedz iesaistītās Kurzemes reģiona pašvaldības. Projektu plānots īstenot līdz 2010.gada septembrim.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

UPB Liepājā iekārtojusi divus namus, kuros dzīvokļus piedāvā darbiniekiem

Vēsma Lēvalde, 05.12.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

A/s UPB sociālās programmas ietvaros Liepājā iekārtojusi divas daudzdzīvokļu mājas speciālistu piesaistei.

Pirmā ēka uzcelta pirms krīzes, otra pabeigta šogad. Abās ēkās ir gan labiekārtotas telpas dienesta viesnīcai, gan arī īres dzīvokļi. Mājokļi ir a/s UPB sociālās programmas sadaļa, turklāt tās ideja ir ne tikai nodrošināt UPB holdinga intereses, bet arī piedāvāt labiekārtotus īres dzīvokļus citu Liepājā nepieciešamu profesiju pārstāvjiem. Iesākto programmu plānots turpināt, jo, uzņēmumam augot, jāpiesaista arvien vairāk speciālistu.

Paralēli karjerai

12 dzīvokļu ēku Liepājā, Vidusceļa ielā, a/s UPB uzbūvēja pirms pieciem gadiem, kad nekustamā īpašuma cenas bija kļuvušas tik augstas, ka jaunām ģimenēm bez milzīgām kredītsaistībām pie sava mājokļa tikt nebija iespējams. «Pāris dzīvokļu atstājām kā dienesta viesnīcu, tos izmanto mūsu pašu cilvēki, kuru darbs saistās ar pārbraucieniem no Rīgas, Valmieras, Daugavpils vai Ventspils uz Liepāju,» stāsta a/s UPB valdes priekšsēdētāja vietnieks Oskars Mors. Holdinga ražotnes izvietotas galvenokārt Liepājā un tās tuvumā, no 65 inženieriem lielākā daļa strādā Liepājā, tāpēc arī šeit notiek operatīvā plānošana, lietišķas tikšanās un darba sanāksmes. Pārējie dzīvokļi tika izīrēti jaunajiem uzņēmuma speciālistiem, galvenokārt inženiertehniskajam personālam. «Tie ir darbinieki, kuri atbrauc nevis uz vienu vai pāris dienām, bet gan pārcēlušies uz Liepāju no citām pilsētām un strādā šeit ilgtermiņā. Uzņēmums savukārt nodrošina dzīvesvietu,» skaidro holdinga uzņēmuma SIA Enna direktors Ingus Štībelis, kurš pats kopš 2009.gada izmanto darba devēja piedāvājumu īrēt dzīvokli. Viņa vadībā tiek nodrošināta arī abu UPB dzīvojamo ēku apsaimniekošana, jo SIA Enna ir namu tehniskās apsaimniekošanas uzņēmums. Uzņēmuma darbinieki ir absolūta prioritāte dzīvokļu īrei. Piemēram, uz pārbaudes laiku tiek uzaicināts jauns inženieris. Pārbaudes laikā viņš var dzīvot kādā no UPB dienesta viesnīcas dzīvokļiem. Ja pēc pārbaudes laika gan speciālists, gan uzņēmums ir apmierināti, tiek noslēgts līgums par dienesta dzīvokļa īri, stāsta O. Mors. Programma paredz arī esošo darbinieku dzīves apstākļu uzlabošanu, tādējādi pašreiz Vidusceļa ielas namā dzīvo inženieri, darbu vadītāji, kvalitātes vadītāji un arhitekti.

Komentāri

Pievienot komentāru