Enerģētika

Aura Power Ignalinas rajonā investēs 300 miljonus eiro saules elektrostacijas izveidē

LETA--BNS, 12.07.2022

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielbritānijas uzņēmums "Aura Power Developments" Lietuvas Ignalinas rajonā plāno investēt 300 miljonus eiro, lai 600 hektāru teritorijā līdz 2025.gada nogalei izveidotu saules elektrostaciju ar 375 megavatu (MW) jaudu, pirmdien paziņoja kompānija.

Britu uzņēmums arī interesējas par iespējām īstenot elektroenerģijas glabāšanas jeb akumulatoru bateriju projektus Lietuvā.

"Aura Power Developments" informēja, ka kompānija jau ir sākusi sagatavošanās darbus saules elektrostacijas izveidei pēc tam, kad parakstīja nodomu protokolu ar Lietuvas elektropārvades sistēmu operatoru "Litgrid" un iemaksāja 5,625 miljonu eiro drošības naudu.

Britu uzņēmuma partneres Lietuvā "Rene Group" vadītājs Aistis Radavičus stāstīja, ka lielākā daļa saules elektrostacijai nepieciešamās zemes nomas līgumu parakstīti ar vietējiem aitkopjiem, kuri joprojām varēs saimniekot šajā teritorijā.

Ar parkā saražoto elektroenerģiju varēs nodrošināt 190 000 Lietuvas mājsaimniecību.

Februārī tika paziņots, ka "Aura Power Developments" plāno Marijampoles rajonā 314 hektāru platībā izveidot saules bateriju parku ar 92,5 MW jaudu. Šajā projektā plānots investēt vismaz 60 miljonus eiro.

2013.gadā dibinātā "Aura Power Developments" nodarbojas ar saules fotoelementu elektrostaciju un elektroenerģijas uzkrāšanas aprīkojuma projektiem Lielbritānijā, Īrijā, Itālijā, Portugālē, Spānijā, Kanādā, ASV un Lietuvā. Tās projektu kopējā jauda visā pasaulē sasniedz 12 000 MW.

Komentāri

Pievienot komentāru