Finanses

"Balta Dzīvība" valdē papildu ievēl "SEB Unipensija" pārstāvi

Ieva Mārtiņa [email protected], 01.09.2005

Jaunākais izdevums

Balta Dzīvība, kuru no nedzīvības apdrošināšanas a/s Balta šogad iegādājās SEB Unibanka, jaunievēlētā padome neveica būtiskas izmaiņas valdē, vien no jauna valdē ievēlot "SEB Unipensija" izpilddirektori Daci Brencēnu, Db informēja kompānijā. Darbu Balta Dzīvība valdē turpinās iepriekšējais sastāvs ar valdes priekšsēdētāju Uģi Voronu, priekšsēdētāja vietnieku Arnoldu Čulkstēnu un valdes locekļiem Jāni Ozoliņu un Elīnu Tiltu-Geriku. U. Vorons:”Valdes atstāšana līdzšinējā sastāvā apstiprina kompānijas izvēlētās stratēģijas un darbības pareizumu. Šādā veidā tiek novērtēts valdes iepriekš paveiktais un tas apliecina, ka kompānija darbojas vēlamajā virzienā. Mūsu mērķis paliek nemainīgs- būt par vadošo kompāniju dzīvības un pensiju apdrošināšanās tirgū” Daces Brencēnas ievēlēšana valdē turpmāk palīdzēs Baltai Dzīvība veiksmīgāk sadarboties ar SEB Unibanku, kā arī koordinēt visu SEB Unibankas pensiju un dzīvības apdrošināšanas biznesu. Db jau informēja, ka "SEB Unibanka" jūnija sākumā par 5,4 miljoniem latu iegādājās dzīvības apdrošināšanas kompāniju BALTA Dzīvība. Darījums par BALTA Dzīvība akciju iegādi tika pabeigts šā gada 3. augustā, kad tika saņemtas nepieciešamās atļaujas no Finanšu un kapitāla tirgus komisijas un Konkurences padomes. Pēc uzņēmuma pārņemšanas "SEB Unibanka" saglabās BALTA Dzīvība darbības profilu, uzņēmuma vadību un darba vietas visiem dzīvības apdrošināšanas kompānijas darbiniekiem. Tā kā visi grupas uzņēmumi strādā ar vienotu zīmolu, nākotnē arī "SEB Unibankas" dzīvības apdrošināšanas kompānija "Balta dzīvība" tirgū strādās ar SEB vārdu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

SEB Unibankas grupas biznesa rezultāts 9 mēnešos - apliecinājums klientu uzticībai

, 27.10.2006

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SEB Unibankas grupa 2006. gada deviņos mēnešos ir strādājusi ar 32,70 miljonu latu tīro peļņu, kas, salīdzinot ar pagājušā gada deviņu mēnešu peļņu, ir palielinājusies par 37%. Grupas pamatdarbības ieņēmumi no gada sākuma līdz septembra beigām bija 64,539 miljoni latu jeb par 33% vairāk kā aizvadītā gada attiecīgajā periodā.

SEB Unibankas prezidents Viesturs Neimanis: "2006. gadu SEB Unibanka kopā ar saviem klientiem pavada 150 gadu jubilejas zīmē. Šie ir nozīmīgi svētki gan SEB grupai visā pasaulē, gan arī SEB Unibankas grupai Latvijā. SEB grupas ilggadējā pieredze finanšu pakalpojumu sniegšanā sniedz būtisku progresu klientu apkalpošanā arī SEB bankām Baltijā. Attīstot savu pakalpojumu klāstu, vienmēr klientu vajadzības izvirzām par mūsu darba mērķi. Ar ļoti lielu atbildības sajūtu piedalāmies katra klienta finanšu vajadzību izpētē un risinājuma nodrošināšanā. Jāatzīmē, ka SEB Unibanka arī šogad ir veikusi būtiskus ieguldījumus bankas tehnoloģiju uzlabošanā, lai klienti bankas sniegtos pakalpojumus varētu saņemt ērtāk un operatīvāk. Saviem klientiem pārskata periodā esam nodrošinājuši 99,15% pieejamību SEB Unibankas elektroniskajiem pakalpojumiem."

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

SEB Unibankas grupa nopelnījusi 33 miljonus

, 27.10.2006

SEB Unibankas prezidents Viesturs Neimanis grupas panākumus skaidro ar ilggadējo pieredzi finanšu pakalpojumu sniegšanā.

DB

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SEB Unibankas grupa 2006. gada deviņos mēnešos ir strādājusi ar 32,70 miljonu latu tīro peļņu, kas, salīdzinot ar pagājušā gada deviņu mēnešu peļņu, ir palielinājusies par 37%.

Grupas pamatdarbības ieņēmumi no gada sākuma līdz septembra beigām bija 64,539 miljoni latu jeb par 33% vairāk kā aizvadītā gada attiecīgajā periodā.

SEB Unibankas grupu veido banka, līzinga kompānija SEB Unilīzings, atklātais pensiju fonds SEB Unipensija, ieguldījumu pārvaldes akciju sabiedrība SEB Unifondi un dzīvības apdrošināšanas kompānija SEB Dzīvības apdrošināšana, kuru banka iegādājās 2005. gada vasarā. Uz 2006. gada septembra beigām SEB Unibankas grupā strādāja 1512 darbinieki.

Jāatgādina, ka SEB Unibanka Latvijas lielāko uzņēmumu Top 500, ko izveidojis laikraksts Dienas bizness, pēc neto apgrozījuma 2005.gadā ierindojusies 23.vietā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

SEB Unibankas grupa šogad nopelnījusi 28 miljonus

, 19.07.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SEB Unibankas grupa 2007. gada pirmajā pusgadā ir strādājusi ar 28,0 miljonu latu tīro peļņu, savukārt pamatdarbības ieņēmumus šajā laikā veido 55,2 miljoni latu, liecina SEB Unibankas grupas konsolidētie neauditētie bilances un peļņas - zaudējumu aprēķina dati.

Kopējā aktīvu vērtība uz šā gada 30. jūniju bija 3,2 miljardi latu, 2007. gada pirmajā pusgadā palielinoties par 15%. SEB Unibankas grupas kapitālu un rezerves šā gada 30. jūnijā veidoja 203,5 miljoni latu, Db.lv informēja AS SEB Latvijas Unibanka sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Agnese Gribuste.

SEB Unibankas prezidents Ainārs Ozols: "2007. gada pirmais pusgads SEB Unibankas grupas darbībā iezīmējies ar vēl ciešāku integrāciju SEB grupā, kas paver durvis vēl straujākai mūsu profesionālajai izaugsmei un ļauj mūsu klientiem piedāvāt dažādām finanšu situācijām piemērotus pakalpojumus tiem piemērotā laikā un vietā. Pirmā pusgada darbības rezultāti liecina, ka līdz šim paveikto mūsu klienti ir novērtējuši atzinīgi un uzskata mūsu pakalpojumus par būtisku viņu finanšu ikdienas sastāvdaļu. Vairāk kā 842 000 klienti - tas ir augstākā līmeņa novērtējums. Pagājušajā nedēļā nozīmīgu atzinību - Labākā banka Latvijā - saņēmām arī no starptautiskā biznesa žurnāla Euromoney. SEB Unibankas komandai tā ir nozīmīga atzinība par paveikto. 2007. gada laikā turpināsim iesākto darbu arī pie zīmola maiņas, kas tika uzsākts jau 2005. gada pavasarī, pilnībā pārejot uz vienu - SEB zīmolu. Līdzīgi SEB Unibankai, arī pārējās Baltijas bankas - SEB Vilniaus bankas un SEB Eesti Uhispank ir plānojušas 2008. gada pavasarī veiksmīgi noslēgt savu integrāciju SEB grupā. Bez tam, šā gada jūnijā SEB grupa ieguva tiesības veikt galīgo SEB Unibankas akciju atpirkšanu. Šobrīd 100% SEB Unibankas akciju pieder SEB grupai. Paralēli šiem procesiem sekosim līdzi arī Latvijas ekonomikas tālākai attīstībai, kas ir svarīgs pamats mūsu valsts ilgtspējīgai labklājībai un stabilitātei. Kreditēšana tāpat kā līdz šim būs nozīmīgs atbalsts uzņēmumiem, kas ražo un eksportē. Kreditēšana arī turpmāk būs veids, kā Latvijas iedzīvotāji var iegādāties savu mājokli, ņemot vērā nosacījumu, ka šim procesam jābūt pārdomātam, neradot nevēlamas finansiālās svārstības mājsaimniecībām un uzņēmējiem, jo līdzšinējā pieredz rāda, ka izmaiņas finanšu tirgos var būtiski ietekmēt kā ģimenes budžetu, tā arī kompāniju finanšu plānus."

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

SEB Unibankas grupa šogad nopelnījusi 44,9 miljonus

, 26.10.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SEB Unibankas grupa 2007. gada pirmajos deviņos mēnešos ir strādājusi ar 44,9 miljonu latu tīro peļņu, savukārt pamatdarbības ieņēmumus šajā laikā veido 86,4 miljoni latu.

SEB Unibankas prezidents Ainārs Ozols: “Šā gada 9 mēneši ir bijuši salīdzinoši saspringts laiks visai Latvijas ekonomikai. Vēl joprojām vairāki procesi nav līdz galam sakārtoti, lai mēs varētu runāt par Latvijas sabalansētu attīstību turpmāk. Savus pienākumus ekonomikas stabilizēšanā ir veikusi arī SEB Unibanka. Jau no pagājušā gada SEB Unibanka ir atbalstījusi valdības centienus sabalansēt kreditēšanas apjomus, pastiprināti ievērojusi normatīvajos aktos iestrādātās prasības kredītņēmējiem, lai kredīta ņemšana būtu daudz atbildīgāks solis, nekā tas vairākos gadījumos ir bijis līdz šim. Tai pat laikā esam pārliecināti, ka kreditēšana kā līdzekļu piesaiste dzīves līmeņa uzlabošanai noteikti saglabāsies, kreditēšana kā finansējuma piešķiršana uzņēmējiem tiks attīstīta vēl vērienīgākos apmēros, uzsvaru liekot uz biznesa idejas un tās ietekmes uz tautsaimniecību, mūsu ekonomikas attīstības novērtēšanu. Kreditēšana Latvijā kopumā ieies citā attīstības fāzē. Jebkurā gadījumā - SEB Unibanka kreditēšanu ir uzskatījusi, uzskata un uzskatīs par vienu no būtiskākajiem sava biznesa virzieniem.”

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SEB Unibankas grupa 2007. gadā ir strādājusi ar 77,2 miljonu latu tīro peļņu, kas, salīdzinot ar 2006. gadu, ir palielinājusies par 81%, liecina sniegtā informācija medijiem.

SEB Unibankas grupas galvenie finanšu dati:

- SEB Unibankas grupa 2007. gadā ir strādājusi ar 77,2 miljonu latu tīro peļņu, kas, salīdzinot ar 2006. gadu, ir palielinājusies par 81%;

- Grupas pamatdarbības ieņēmumi 2007. gadā bija 148,6 miljoni latu jeb par 56% vairāk nekā iepriekšējā gadā, savukārt pamatdarbības izdevumi 2007. gadā pieauga par 25%;

- Grupas izdevumu attiecība pret ienākumiem (Cost/income ratio) – 41,7% (2006. gadā – 45,4%);

- Roe – 28,3%;

- Grupas aktīvi 2007. gada beigās – 3,4 miljardi latu jeb par 24% vairāk nekā 2006. gadā;

- Grupas kapitāls un rezerves 2007. gada beigās bija 252,3 miljoni latu;

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

SEB Unibanka pabeigusi Balta Dzīvība iegādes darījumu

Ieva Mārtiņa [email protected], 04.08.2005

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SEB Unibanka ir saņēmusi visas nepieciešamās tirgus uzraudzības iestāžu atļaujas un ir veikusi norēķinu par dzīvības apdrošināšanas kompānijas “Balta Dzīvība” akcijām. SEB Unibanka Db norāda: tas nozīmē, ka uzņēmuma iegādes darījums par 5,4 miljoniem latu ir pilnībā pabeigts. Par nodomu iegādāties dzīvības apdrošināšanas kompāniju “Balta Dzīvība” SEB Unibanka informēja šā gada 10.jūnijā. Darījumu ir apstiprinājusi Finanšu un Kapitāla tirgus komisija, savukārt par lēmumu atļaut SEB Unibankas un “Balta Dzīvība” apvienošanos Konkurences padome paziņoja šoad 29.jūlijā. Līdz ar šo darījumu tiek paplašināta SEB Unibankas grupa, kuras sastāvā ne vien banka, bet arī līzinga kompānija “SEB Unilīzings”, ieguldījumu pārvaldes sabiedrība “SEB Unifondi”, atklātais pensiju fonds “SEB Unipensija” un dzīvības apdrošināšanas kompānija “Balta dzīvība”.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

SEB Unibankas grupa nopelnījusi 42 miljonus (video)

Lelde Petrāne, 09.02.2007

SEB Unibankas valdes loceklis, finanšu direktors Bens Vilsons, SEB Unibankas vecākais viceprezidents Ainārs Ozols

Foto: Lelde Petrāne, Db.lv

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SEB Unibankas grupa 2006. gadā ir strādājusi ar 42,721 miljonu latu tīro peļņu, kas, salīdzinot ar 2005. gadu, ir palielinājusies par 26%, šodien preses konferencē informēja SEB Unibankas prezidents Viesturs Neimanis, vecākais viceprezidents Ainārs Ozols un valdes loceklis, finanšu direktors Bens Vilsons.

SEB Unibankas prezidents Viesturs Neimanis preses konferencē atzīmēja, ka šis bijis straujas izaugsmes gads visiem SEB Unibankas grupas uzņēmumiem.

Kā būtiskākos no pērn paveiktajiem darbiem kredītiestādes prezidents minēja: pirmā skaidras naudas iemaksas un izmaksas bankomāta uzstādīšanu, pirmā diennakts klientu apkalpošanas centra un Īrijas biroja atvēršanu.

Grupas aktīvi 2006. gada beigās bija 2,774 miljardi latu jeb par 45% vairāk nekā 2005. gadā, savukārt grupas kapitāls un rezerves 2006. gada beigās bija 176,5 miljoni latu.

Noguldījumu apjoms 2006. gada beigās pārsniedza 1,168 miljardus latu, gada laikā pieaugot par 39%.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

SEB Unibankas grupa pērn sasniedz 33.8 milj. Ls peļņu

Ieva Mārtiņa [email protected], 13.02.2006

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SEB Unibankas Grupa pērn strādājusi ar 33,786 miljonu latu lielu tīro peļņu, kas ir par 14,43 miljoniem jeb 74,6% lielāka nekā iepriekšējā gadā. SEB Unibankas prezidents Viesturs Neimanis: “Aizvadītais gads ir bijis ļoti veiksmīgs visai SEB Unibankas Grupai – valsts ekonomika un mājokļu kredītu tirgus joprojām ir dinamiskas attīstības stadijā, strauji ir audzis pieprasījums pēc ieguldījumu un investīciju produktiem.” SEB Unibankas aktīvu apjoms pērn palielinājies par 748,46 miljoniem latu un gada beigās bija 1,92 miljardi latu. Grupas kredītportfelis gada beigās sasniedza 1,574 miljardus latu – gada laikā kompānijām un privātpersonām izsniegto kredītu apjoms ir pieaudzis par 619,2 miljoniem latu. Noguldījumu apjoms 2005.gada beigās bija 840,4 miljoni latu, kas ir par 194 miljoniem latu lielāks nekā pirms gada. Grupas kapitāla un rezervju apjoms pērn palielinājies par 34,39 miljoniem, gada beigās sasniedzot 137 miljonus latu. SEB Unibankas Grupas uzņēmumi gada beigās apkalpoja 671 148 privātpersonu. Pērn sadarbību ar SEB Unibanku ir sākuši 83 tūkstoši klientu. Par 10 % ir audzis arī uzņēmumu skaits - decembra beigās SEB Unibankas finanšu pakalpojumus izmantoja 52,5 tūkstoši kompāniju. Pērnā gada beigās SEB Unibanka bija izsniegusi 430,8 tūkstošus maksājumu karšu. Salīdzinot ar 2004.gadu, to skaits ir palielinājies par 63,5 tūkstošiem jeb 17%. SEB Unilīzinga līzinga un faktoringa portfelis pērnā gada laikā audzis par 68% un gada beigās bija 196 miljoni latu. Atklātā pensiju fonda SEB Unipensijas klientu skaits gada laikā pieauga 2,4 reizes un pārsniedza 30 tūkstošus; to uzkrātais pensiju kapitāls palielinājās par 79% un sasniedza 10 miljonus latu. Ieguldījumu pārvaldes sabiedrības SEB Unifondi biznesa apjoms gada laikā ir palielinājies 5 reizes – pārvaldīšanā esošo aktīvu apjoms ir sasniedzis 84.miljonus latu. Savukārt fonda pārvaldītā “Latu rezerves fonda” aktīvi sasniedza 21 miljonu latus. SEB Dzīvības apdrošināšana, kuru SEB Unibanka iegādājās pagājušā gada vasarā, 2005. gadā ir palielinājusi savu biznesa apjomu par 53% un prēmijās parakstījusi 3,4 miljonus latu. Šobrīd ar kompāniju sadarbojas vairāk kā 40 tūkstoši klientu, kuru kopējā apdrošinājuma summa sasniedz 24 miljonus latu. SEB Unibankas Grupā ietilpst banka, līzinga kompānija SEB Unilīzings, atklātais pensiju fonds SEB Unipensija, ieguldījumu pārvaldīšanas kompānija SEB Unifondi un dzīvības apdrošināšanas kompānija SEB Dzīvības apdrošināšana.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

SEB Unibankas Grupa divkāršo pusgada peļņu

Ieva Mārtiņa [email protected], 27.07.2005

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SEB Unibankas Grupa šā gada pirmajos sešos mēnešos strādājusi ar 16,8 miljonu latu tīro peļņu. Salīdzinot ar pērn pusgadā gūto 8.09 milj.Ls peļņu, šogad tā pieaugusi divas reizes. Savukārt SEB Unibankas nekonsolidētā peļņa šā gada pirmajos sešos mēnešos bija 25,109 miljoni latu, no kuriem 9,968 miljonus latu bija iepriekšējo gadu dividendes no līzinga kompānijas SEB Unilīzings. Kopējie grupas finansiālās darbības ieņēmumi pirmajā pusgadā pieauga par 31% un bija 32,4 miljoni latu, savukārt pamatdarbības izdevumi palielinājās par 14% un bija 15,2 miljoni latu. SEB Unibankas Grupas peļņa pirms nodokļiem un uzkrājumiem pirmajā pusgadā bijusi 17,2 miljoni latu, kas ir par 51% vairāk nekā pērn pirmajos sešos mēnešos. SEB Unibankas prezidents Viesturs Neimanis: „SEB Unibankas Grupas ieņēmumi turpina augt ievērojami straujāk nekā izdevumi. Līdz ar valsts ekonomikas veiksmīgo attīstību, arī SEB Unibankas kredītportfelis un procentu ieņēmumi stabili pieaug. Procentu ieņēmumi palielinājušies par 26%, bet ieņēmumi no komisijām – par 20%.” SEB Unibankas Grupa kredītos izsniegusi 1,226 miljardus latu – kopš gada sākuma kredītportfelis audzis par 257 miljoniem latu jeb 26,5%. Savukārt noguldījumos SEB Unibankas Grupa piesaistījusi 780,7 miljonus latu, kas ir par 135 miljonu latu jeb 21% vairāk nekā gada sākuma. Grupas aktīvi sasnieguši 1,488 miljardus latu, pusgadā pieaugot par 318,9 miljoniem latu jeb 27,3%. Kapitāla un rezervju apjoms šī gada pirmajos sešos mēnešos ir palielinājies par 17,5 miljoniem latu, sasniedzot 120,3 miljonus latu. SEB Unilīzinga līzinga portfelis pirmajā pusgadā ir palielinājies par 41,6 miljoniem latu jeb 42% un jūnija beigās sasniedza 139,9 miljonus latu. Savukārt faktoringa portfeļa pieaugums bija 3,1 miljoni latu jeb 17%, jūnija beigās sasniedzot 21,5 miljoni latu. SEB Unipensijai sešos mēnešos par pensiju fonda dalībniekiem kļuva 8152 jauni klienti un jūnija beigās tas sasniedza 20,4 tūkstošus, kas ir 53,14% tirgus. SEB Unibankas grupu veido SEB Unibanka, līzinga un faktoringa kompānija SEB Unilīzings, atklātais pensiju fonds SEB Unipensija un ieguldījumu pārvaldes sabiedrība SEB Unifondi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

BALTA Dzīvība pusgadā audzē biznesu par 58 %

Ieva Mārtiņa [email protected], 18.08.2005

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Balta Dzīvība šā gada pirmajos sešos mēnešos prēmijās parakstījusi 1,697 miljonu latu, kas, salīdzinājumā ar iepriekšējā gada attiecīgo laika posmu, ir par 58% vairāk. Tādējādi Balta Dzīvība joprojām ir tirgus līderis dzīvības apdrošināšanā (bez veselības un nelaimes gadījumu apdrošināšanas) ar 36% tirgus daļu. Pērn pirmajā pusgadā Balta Dzīvība piederēja 30% tirgus. Savukārt izmaksāto atlīdzību kopsumma bijusi 366 tūkstoši latu, kas ir par 33% mazāk nekā pagājušā gada pirmajos sešos mēnešos. Arnolds Čulkstēns, BALTA Dzīvība finanšu direktors: „Novirzot līdzekļus uzkrājošās apdrošināšanas pakalpojumiem, cilvēki tūlītēju patēriņu aizvieto ar nākotnes ienākumu veidošanu, kas ir būtisks faktors labklājības nodrošināšanai ilgtermiņā. Kā piemēru var minēt ģimeni, kas uzkrāj līdzekļus bērnu izglītībai. Ja mēnesī atlicina 20 Ls, tad, sasniedzot studiju vecumu, būs uzkrāti nepieciešamie finansu resursi, kas sevī ietvers pamatsummu, peļņas procentus un ieekonomētos līdzekļus, kas gūti, izmantojot nodokļu atvieglojumus. Savukārt pēdējā brīdī ņemts kredīts ir finansiāli neizdevīgāks, jo tiek tērēti papildu līdzekļi kredīta procentiem un zūd iespēja izmantot valsts piedāvātos nodokļu atvieglojumus. Līdz ar to samazinās ne tikai tekošie, bet arī ģimenes nākotnes ieņēmumi. Dzīvības apdrošināšanas pieauguma tempi un valsts sniegtais atbalsts nodokļu atvieglojumu formā dod pamatotas cerības, ka tas varētu kļūt par vienu no aktuālās makroekonomikas problēmas risinājumiem.”

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

SEB Unibanka nostiprina pozīcijas pensiju pakalpojumu tirgū

Ieva Mārtiņa [email protected], 26.10.2005

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SEB Unibanka nostiprina pozīcijas pensiju pakalpojumu tirgū, SEB Unipensijai uzrādot visstraujāko pieaugumu tirgū. Septembra beigās SEB Unibanku par savu partneri pensiju 2. un 3. līmeņa līdzekļu uzkrāšanai izvēlējušies 161 572 klientu. Septembra beigās SEB Unibanka apkalpoja pensiju 2. un 3. līmeņa līdzekļus 23,005 miljonu latu apmērā, kas bankai nodrošina otro vietu vadošo banku grupā. Pensiju tirgū kopumā visstraujāko attīstību deviņos mēnešos demonstrē atklātais pensiju fonds “SEB Unipensija” – pensiju fonda dalībnieku skaits kopš gada sākuma ir palielinājies par 12 645 jeb 68%, savukārt aktīvu apjoms – par 2,819 miljoniem latu, kas ir visstraujākais pieaugums gan pēc dalībnieku skaita, gan pēc aktīvu apjoma. Patlaban SEB Unipensija ir vadošais privātais pensiju fonds Latvijā, jo tā dalībnieku skaits atbilst 55% lielai tirgus daļai starp atklātajiem pensiju fondiem, savukārt fonda aktīvu apjoms atbilst 54% lielai tirgus daļai. Septembra beigās nepilni 25 tūkstoši klientu ir pensiju 3. līmeņa dalībnieki, kas veido pensijas uzkrājumus ar brīvi izvēlētām iemaksām SEB Unipensijas pensiju plānos, savukārt 136 669 klienti izmanto kādu no SEB Unifondu pārvaldītajiem pensiju 2. līmeņa ieguldījumu plāniem, kas liecina par to, ka sabiedrībā pieaug apziņa, ka katrs sabiedrības loceklis pats ir atbildīgs par savas nākotnes nodrošināšanu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

SEB Unipensija nostiprina pozīcijas

Ingrīda Drazdovska [email protected], 21.07.2006

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šī gada sešos mēnešos SEB Unibanka turpināja nostiprināt savas pozīcijas pensiju pakalpojumu tirgū – jūnija beigās banka apkalpoja nu jau 200 tūkstošus pensiju 2. un 3. līmeņa dalībnieku. No tiem pensijas papildkapitāla uzkrājumu atklātajā pensiju fondā SEB Unipensija veidoja vairāk kā 41 tūkstotis pensiju 3. līmeņa dalībnieku. Šā gada pirmajā pusgadā jauno dalībnieku skaits atklāto pensiju fondu nozarē pieaudzis par 32%, SEB Unipensijai – par 40%. Atklātā pensiju fonda dalībnieku skaits SEB Unipensijā gada pirmajos sešos mēnešos ir palielinājies par 11 921, savukārt aktīvu apjoms – par 3,089 miljoniem latu jeb 32%. Kopējais SEB Unipensijas aktīvu apjoms uz 30. jūniju sasniedza vairāk nekā 12,6 miljonu latu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

SEB Unipensijas klientu privātās pensijas kapitāls pārsniedzis 10 milj. LS

Ieva Mārtiņa [email protected], 01.02.2006

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

“SEB Unipensijas” pārvaldītajos privātajos pensiju plānos klientu uzkrātais pensijas kapitāls janvāra beigās sasniedzis 10 miljonus latu. SEB Latvijas Unibanka” un pensiju fonda prezidents Viesturs Neimanis atzīmē: “Jau pagājušā gada sākumā mēs prognozējām privāto pensiju uzkrāšanas strauju pieaugumu. Sasniegtie rezultāti liecina, ka šajā bankas produktu grupā tiešām ir noticis kardināls un, domājams, neatgriezenisks lūzums – gan tīri finansiālā, gan arī klientu psiholoģiskās attieksmes ziņā. Cilvēki aizvien drošāk un aktīvāk izmanto pensiju 3. līmeņa iespējas savu vecumdienu nodrošināšanai. Ja fonda attīstības sākumā sadarbojāmies gandrīz tikai ar Latvijas lielajiem darba devējiem, tad šobrīd jau 77% no visiem dalībniekiem iemaksas veic individuāli.” Fonda izpilddirektore Dace Brencēna: “Mūsu klientu privāto pensiju kapitāls gada laikā ir pieaudzis par 4,213 milj. Ls jeb 79%. Līdz ar to “SEB Unipensijas” tirgus daļa nozarē sasniegusi 55%. Savukārt pensiju plānu dalībnieku skaitam gada laikā palielinoties 2,4 reizes, nupat tas pārsniedzis 30 tūkstošus. Iemaksas “SEB Unipensijā” savu darbinieku labā veic jau 527 Latvijas uzņēmumi un iestādes, 156 uzsāka to darīt 2005.gadā. Augot biznesa apjomiem, mēs konsekventi turpinām individuālo kontu administrēšanas komisiju samazināšanas politiku.” Atklātais pensiju fonds “SEB Unipensija” saviem klientiem piedāvā 3 pensiju plānus, kas savā starpā atšķiras gan pēc iemaksu valūtas, gan arī ieguldījumu politikas – “UNI-SABALANSĒTAIS”, “UNI-AKTĪVAIS”, un “UNI-EIROPENSIJA”.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

SEB akciju fondi atzīti par otrajiem labākajiem Eiropā

Ieva Mārtiņa [email protected], 16.02.2006

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pasaulē vadošā ieguldījumu fondu reitingu aģentūra “Morningstar” savā pētījumā par 50 Eiropas vadošajiem akciju fondiem, SEB pārvaldītos akciju fondus ir atzinusi par otrajiem labākajiem. Savukārt visās fondu klasēs SEB ir novērtēts kā trešais labākais aktīvu pārvaldītājs. Šobrīd aģentūras Eiropas fondu datubāzē ir 13 530 ieguldījumu fondu. Augstākais aģentūras novērtējums – četras un piecas zvaigznes, ir piešķirts 70 SEB pārvaldītajiem ieguldījumu fondiem. SEB grupas investīciju pakalpojumu un ieguldījumu fondu biznesu Latvijā pārstāv SEB Unibankas grupā ietilpstošā ieguldījumu pārvaldīšanas kompānija SEB Unifondi. SEB grupas aktīvu pārvaldīšanas pieredzi SEB Unifondi izmanto ieguldījumu fonda - “Latu rezerves fonds”, slēgtā ieguldījumu fonda “Nekustamā īpašuma fonds”, kā arī pensiju fonda SEB Unipensija pensiju plānu līdzekļu un četru pensiju 2. līmeņa ieguldījumu plānu aktīvu pārvaldē. No vairāk kā 100 ieguldījumu fondiem, kurus SEB grupa saviem klientiem piedāvā globālajā tirgū, klientiem Latvijā publiski tiek piedāvāti 9 dažādi ieguldījumu fondi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Politika

Latvijas Radio Ziņu dienests izsaka neuzticību uzņēmuma valdei un pieprasa tās atkāpšanos

LETA, 10.07.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas Radio Ziņu dienests izteicis neuzticību Latvijas Radio valdei, vienlaikus pieprasot tās atkāpšanos vai atbrīvošanu, informēja uzņēmumā.

Ziņu dienesta darbinieki ar atklātu vēstuli par situāciju uzņēmumā vērsušies pie Latvijas Radio valdes, Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP), Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas, Kultūras ministrijas, Ministru kabineta, Latvijas Valsts prezidenta Egila Levita un plašsaziņas līdzekļiem.

Vēstulē uzsvērts, ka Latvijas Žurnālistu asociācijas 2017.gada nogalē paustās bažas par Latvijas Radio vadības izvēli, tostarp valdes locekļa amatā ieceļot ar politisku partiju saistītu cilvēku, ir piepildījušās.

«Pašreizējās Latvijas Radio vadības bezdarbība un apzināta rīcība liecina, ka tās interesēs nav spēcīgs un neatkarīgs sabiedriskais radio kā neatņemama demokrātijas sastāvdaļa. Vēl vairāk - kopš pašreizējās valdes darba sākuma Latvijas Radio vadība ir ne tikai pieļāvusi būtisku Ziņu dienesta novājināšanu, bet pat apzināti rīkojusies kaitnieciski, graujot Ziņu dienestu, no kura vistiešāk un visvairāk Latvijas Radio ir atkarīga sabiedrības informētība un drošība,» teikts vēstulē.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

SEB Unibanka sāk pārdot dzīvības apdrošināšanas produktus

Elīna Circene, 14.10.2005

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai saglabātu vadošās pozīcijas nozarē un sasniegtu 35% tirgus daļu dzīvības apdrošināšanas un pensiju tirgū, no 10. oktobra visos SEB Unibankas klientu apkalpošanas centros ir sākta dzīvības apdrošināšanas četru dažādu dzīvības apdrošināšanas pakalpojumu izplatīšana. Kompānija, kura iepriekš tirgū darbojās kā BALTA Dzīvība, ir mainījusi kompānijas nosaukumu uz SEB Dzīvības apdrošināšana, un SEB Unibankas tīklā tā piedāvā četrus dzīvības apdrošināšanas produktus: bērnu nākotnes apdrošināšanu, kredītņēmēju dzīvības aprosināšanu, pensijas uzkrājuma apdrošināšanu un depozītu ar dzīvības apdrošināšanu. SEB Dzīvības apdrošināšanas parakstīto prēmiju apjoms, uzsākot darbību, ir 1.8 milj. Ls (dati uz 2005.gada 31.augustu), kas veido 33% no kopējā dzīvības apdrošināšanas (ar uzkrājumu veidošanu) tirgus. Par nodomu iegādāties dzīvības apdrošināšanas kompāniju Balta dzīvība SEB Unibanka paziņoja jūnija sākumā. Pēc tam, kad tika saņemtas visas nepieciešamās atļaujas no Finanšu un kapitāla tirgus komisijas un konkurences padomes, Balta dzīvība akciju iegādes darījums tika pabeigts augustā un dzīvības apdrošināšanas kompānija kļuva par SEB Unibanka grupas uzņēmumu. SEB aktīvu apjoms ir 190 mljrd. EUR, banka darbojas 20 pasaules valstīs un apkalpo vairāk nekā 5 miljonus klientu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Dzīvības apdrošinātāju bizness pieaudzis par 65 %

Ieva Mārtiņa [email protected], 01.07.2005

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šogad pirmajos piecos mēnešos Latvijas dzīvības apdrošināšanas sabiedrības bruto prēmijās parakstījušas 7.12 milj. Ls, kas ir par 65 % vairāk nekā šajā laika periodā pirms gada, liecina Latvijas Apdrošinātāju asociācijas dati. Dzīvības apdrošināšanas tirgū pēc parakstītajām prēmijām (3.726 milj.Ls) lielākā ir Ergo Latvija dzivība. Kopējā tirgū lielākais prēmiju apjoms parakstīts dzīvības apdrošināšanā - 3.9 ,milj., no kuriem lielāko daļu - 2.04 milj.Ls veido privātpersonu uzkrājošā dzīvības apdrošināšana. Šajā tirgū lielākais spēlētājs maija beigās bija Balta Dzīvība, kam seko Ergo Latvija dzīvība. 3.085 milj.Ls prēmijas šogad piecos mēnešos bija parakstītas veselības apdrošinašanā - šajā tirgū vadošā ir Ergo Latvija dzīvība.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Par AS Pasažieru vilciens (PV) jauno valdes priekšsēdi iecelts Satiksmes ministrijas (SM) Autosatiksmes departamenta direktors Andris Lubāns, šodien žurnālistus brīfingā informēja valsts kapitāla daļu turētāja pārstāvis Dins Merirands.

Valdē vēl apstiprināti Latvijas Dzelzceļa (LDz) finanšu direktors Māris Bremze un LDz darbinieks Mikus Pērse.

Lubāns norādīja, ka valdei ir doti precīzi uzdevumi - rast veidu, kā mazināt uzņēmuma budžeta deficītu, tāpat jālemj par vilcienu nomas iepirkuma iespējamo turpināšanu. Šodien iepazīstoties ar operatīvo finanšu situāciju uzņēmumā, Lubāns sapratis, ka būs arī jāpielieto krīzes menedžmenta metodes. Risinājumu nomas iepirkumam valde piedāvāšot divu nedēļu laikā, bet budžeta deficīta risinājumus mēģināšot rast divu mēnešu laikā.

Lubāns skaidroja, ka vispirms jāizvērtē vilcienu nomas līdzšinējā konkursa procedūra, kā arī iespējamie riski, pieņemot vienu vai otru lēmumu. Patlaban tikšot izvērtēts, cik pamatotas ir uzvarētāja piedāvātās darījuma summas, un Lubāns neizslēdza iespēju, ka sagatavoto līgumu ar Stadler varētu arī neparakstīt. Taču vispirms esot jāizpēta iepirkuma juridiskais rāmis, tad arī valde sapratīšot, kādā situācijā uzņēmums ir un uz kurieni virzīties tālāk. Attiecībā uz otru pretendentu Hyundai Lubāns norādīja, ka patlaban viņam nav informācijas, kāpēc Hyundai piedāvājums ir noraidīts un cik lieli riski būtu, ja pārskatītu iepirkuma komisijas lēmumus. Par to, cik plašas ir manevra iespējas, uzņēmuma valde SM ziņošot pēc divām nedēļām. Būtiska esot arī abu iepirkuma pretendentu nostāja un Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) lēmumi. Pagaidām Lubānam nebija informācijas, ka Hyundai ir iesniedzis birojam sūdzību.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Porsche pārstāvijaLatvijā SIA Baltijas Sporta auto valdi pametis rīdzinieks Blaus

Gunta Kursiša, 29.08.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vieglo transporta līdzekļu tirgotājs SIA Baltijas Sporta auto nomainījis uzņēmuma valdi. Valdes locekļa amatu pametis rīdzinieks Mārtiņš Blaus, liecina Lursoft pieejamā informācija.

Zīmola Porsche pārstāvošā uzņēmuma valdi veido tās priekšsēdētājs Volfgangs Mete (Wolfgang Mehte) un valdes loceklis Stefans Volfgangs Gloess (Stefan Wolfgang Gloess). Uzņēmuma valdes locekļa amatu pametis Mārtiņš Blaus. V. Mete darbojas SIA Baltijas Sporta auto valdes priekšsēdētāja amatā no šī gada 26. augusta.

SIA Baltijas Sporta auto, kas nodarbojas ar automobiļu un citu vieglo transportlīdzekļu pārdošanu, tehnisko apkopi un remontu, degvielas mazumtirdzniecību un automobiļu iznomāšanu, 2009. gadā bija Latvijas 321. lielākais uzņēmums, pēc gada neto apgrozījuma. SIA Baltijas Sporta auto apgrozījums 2009. gadā veidoja 10,88 miljonus latu, un uzņēmums strādāja ar 2,56 miljonus latu lieliem zaudējumiem, liecina informācija žurnālā TOP 500. Porsche zīmola pārstāvis 2009. gadā bija devītais lielākais autotirgotājs Latvijā, aiz sevis atstājot BMW zīmola pārstāvi SIA BM auto, Toyota un Lexus pārstāvi SIA Amserv Motors, Škoda pārstāvi SIA Karlo motors, Hyndai pārstāvi SIA Skandi Motors, Volkswagen pārstāvi SIA Auto Īle un Herbst un Audi pārstāvi SIA Moller Baltic Import.

Komentāri

Pievienot komentāru
Sabiedrība

Valdība atbalsta Ķīļa virzītos Akreditācijas noteikumus

Madara Fridrihsone, 25.09.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc aptuveni stundu ilgušām diskusijām starp augstākās izglītības nozares pārstāvjiem un Izglītības un zinātnes ministrijas pārstāvjiem, valdība šodien akceptēja strīdīgos izraisījušos Augstskolu, koledžu un studiju virzienu akreditāciju.

Augstākās izglītības padomes vadītājs Jānis Vētra, izklāstot padomes iebildumus pret iecerētajām izmaiņām, pauda, ka galvenās domstarpības ir par ieceri studiju virzienu akreditāciju pieņem īpaša studiju akreditācijas komisija.

Saskaņā ar jaunajiem noteikumiem, augstskolu un koledžu akreditāciju tāpat kā līdz šim pieņems Augstākās izglītības padome, savukārt studiju virzienu akreditāciju nodrošinās īpaša komisija.

No augstskolu pārstāvju teiktā izriet, ka bažas rada arī iespējamais akreditācijas izmaksu pieaugums, kas varētu rasties tādēļ, ka akreditācijā būs jāiesaista ārvalstu eksperti. J. Vētra zināja teikt, ka Vācijā šī procesa izmaksas esot vismaz 12 tūkst. eiro, kamēr Latvijā – tikai 3000 Ls.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

“Latu rezerves fonda” aktīvu apjoms pārsniedz 10 milj.Ls

Ieva Mārtiņa [email protected], 15.06.2005

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jūnija sākumā "SEB Unifondi" pārvaldītā “Latu rezerves fonda” aktīvu apjoms sasniedza 10 041 872 latu, kas ir arī vēsturiski lielākais pārvaldīšanā esošais fonda aktīvu apjoms, Db informēja SEB Unibankā. Salīdzinot ar gada sākumu, kad “Latu rezerves fondā” bija izvietoti nepilni 2 miljoni latu, fonda aktīvi piecos mēnešos ir palielinājušies gandrīz sešas reizes. SEB Unifondi izpilddirektors Normunds Igolnieks: “Naudas tirgus fondu augstā likviditāte un tai atbilstošais ienesīgums ir galvenie iemesli, kāpēc uzņēmumi un privātpersonas visā pasaulē īstermiņa brīvos naudas līdzekļus izvieto naudas tirgus fondos, iegādājoties šo fondu ieguldījumu daļas jeb apliecības. Arī Latvijā šī gada laikā ir strauji audzis tādu kompāniju un privātpersonu skaits, kuriem uz īsu brīdi ir ievērojams brīvo līdzekļu apjoms. Tā kā šiem resursiem ir jābūt jebkurā laikā pieejamiem, savukārt naudas līdzekļu atlikuma turēšana norēķinu kontā augstās inflācijas dēļ ir neracionāla, naudas tirgus fondi ir laba alternatīva efektīvai līdzekļu pārvaldīšanai. “Latu rezerves fonds” nodrošina augstāko ienesīgumu naudas tirgus fondu klasē Latvijā.” Starp Latvijā izplatītajiem naudas tirgus fondiem “Latu rezerves fonda” ieguldītājiem ir nodrošināts visaugstākais ienesīgums – fonda 3 mēnešu ienesīgums šī gada 6.jūnijā bija 2,88%, bet 6 mēnešu un 1 gada ienesīgums bija attiecīgi 3,08% un 3,01%, kas vidēji ir 10 reizes augstāks nekā bankas maksa par naudas atlikumu norēķinu kontā. Tiesa, vēsturiskais ienesīgums negarantē līdzvērtīgu ienesīgumu nākotnē. SEB Unibankas grupā ietilpstošā ieguldījumu pārvaldes sabiedrība SEB Unifondi pārvalda “Latu rezerves fonda”, slēgtā ieguldījumu fonda “Nekustamā īpašuma fonds”, kā arī pensiju fonda SEB Unipensija ieguldījumu/pensiju plānu līdzekļus. SEB Unifondi pārvalda arī četru pensiju 2.līmeņa ieguldījumu plānu aktīvus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

29.jūnijā Parex bankas kārtējā akcionāru sapulcē ievēlēta jauna bankas padome. Saskaņā ar akcionāru sapulces lēmumu, akciju sabiedrības Parex banka padome ir ievēlēta šādā sastāvā – Andžs Ūbelis, Maikls J. Borks (Michael J. Bourke), Lorencs Filips Adamss (Laurence Phillips Adams), Kaspars Āboliņš un Karls Hakans Kalakers (Carl Hakan Kallaker).

Parex bankas padomē tika ievēlēts Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības bankas pārstāvis Lorencs Filips Adamss, jurists ar specializāciju banku sektorā un 25 gadu darba pieredzi finanšu sektorā. L. Adamss ir strādājis tādās ārvalstu finanšu institūcijās kā ABN AMRO Bank un Citibank.

Parex bankas akcionāru sapulces laikā apstiprināts arī Parex grupas konsolidētais gada pārskats par 2008. gada finanšu rezultātiem, tika ievēlēts revidents turpmākajiem periodiem, kā arī veikti grozījumi Parex bankas statūtos.

Padomes priekšsēdētāja vēlēšanas plānotas pirmajā jaunās padomes sēdē, kas varētu notikt jau tuvāko nedēļu laikā, Db informēja bankā. Iepriekš bankas padomē darbojās Žaneta Jaunzeme - Grende, Andžs Ūbelis, Karls Hokans Šellokers, Gints Freimanis, Kaspars Āboliņš un Rolands Paņko.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Tadžikistānā šodien notiek parlamenta vēlēšanas

Lelde Petrāne, 28.02.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tadžikistānā šodien, 28.februārī, norisinās parlamenta vēlēšanas.

Uz tām kopā ar citu valstu eiroparlamentāriešiem devusies arī Eiropas Parlamenta deputāte Inese Vaidere. Viņa informē, ka patlaban situācija Tadžikistānā ir mierīga. Taču sastaptie cilvēki atzinuši, ka vairāk satraucas nevis par valsts virzību uz demokrātiskām pārmaiņām, bet par sociālekonomisko nestabilitāti. Lielas izredzes šajās vēlēšanās ir valsts prezidenta Tadžikistānas Tautas demokrātiskai partijai. Savukārt opozīcijas partijas patlaban ir vājākās pozīcijās un jēdziens opozīcija tiek tulkots negatīvi.

Augstākais likumdošanas varas un pārstāvniecības orgāns Tadžikistānā ir divpalātu parlaments. Apakšpalāta sastāv no 63 deputātiem, kurus vēlēšanās ievēl uz pieciem gadiem. 65% deputātu (41 cilvēks) ievēl vienmandātu vēlēšanu apgabalos, bet 35% deputātu (22 cilvēki) ievēl vienotā Republikas līmeņa apgabalā proporcionāli balsu skaitam, kas saņemtas par politisko partiju izvirzīto kandidātu sarakstiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
DB Viedoklis

Db viedoklis: Vēlme ļaut tautai ievēlēt prezidentu vai koķetērija ar vēlētājiem?

Dienas Bizness, 22.01.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Laiku pa laikam kāds no politiskajiem spēkiem pieķeras visnotaļ jutīgam jautājumam – Valsts prezidenta ievēlēšanas sistēmas maiņai Latvijā. Proti, grozījumu veikšanā Satversmē paredzot, ka Valsts prezidentu ievēl nevis parlaments, bet gan tauta.

Principā doma ir apsveicama. Ņemot vērā pēdējo vairāk nekā 20 gadu pieredzi kaut vai attiecībā uz kandidātu izraudzīšanu šim amatam, kad teju pēdējā brīdī preses fotogrāfiem priekšā tiek pastumta potenciālā valsts pirmā persona, nenāktu par skādi ieviest sistēmu, ka tauta pati ievēl vienu no valsts simboliem. Tādā gadījumā vismaz varētu rēķināties ar kandidātu pamatīgāku iepazīšanu, viņu neatkarību no politiskā tirgus, kā arī garantiju, ka Rīgas pilī strādās sabiedrībā populārs cilvēks.

Būsim atklāti, no līdzšinējiem atjaunotās brīvvalsts prezidentiem vienīgais, kuram būtu bijušas izredzes kļūt par tautas vēlētu Rīgas pils saimnieku, bija Guntis Ulmanis, un arī tikai tāpēc, ka viņam ir «pareizais» uzvārds. Jāatgādina, ka pat visu laiku populārākā atjaunotās Latvijas prezidente Vaira Vīķe-Freiberga pirmo reizi augstajā amatā nonāca kā ļoti šauram cilvēku lokam zināms cilvēks – lielākajai sabiedrības daļai viņa bija vienkārši tautiete no Kanādas. Kritiku neiztur arī apgalvojums, ka gadījumā, ja notiktu izšķiršanās par tautas vēlētu prezidentu, vajadzētu būtiski mainīt visu Satversmi, nosakot, ka Latvija ir prezidentāla valsts, kurā teju viss ir atkarīgs no viena cilvēka. Eiropā vien ir vairāki piemēri, kas liecina – ir iespējams izveidot sistēmu, kad prezidentu ievēl tauta, būtiski viņam nepalielinot pilnvaras. Tātad to ir iespējams izdarīt arī Latvijā. Problēma slēpjas kur citur...

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Notikušajā Parex bankas ārkārtas akcionāru sapulcē bankas padomē ievēlēta Žaneta Jaunzeme, Andžs Ūbelis, Karls Hokans Šellokers, Gints Freimanis, Kaspars Āboliņš un Rolands Paņko, Db uzzināja no akcionāriem.

Tādējādi bankas padomē netika ievēlēts mazākuma akcionāru izvirzītais pārstāvis ASV investīciju kompānijas Firebird management LLC partneris Aians Hagu (Ian Hague). Jau vēstīts, ka šodien notika Parex bankas akcionāru ārkārtas sapulcē, kurā plānots atsaukt bankas esošo padomi un ievēlēt jaunu uz trīs gadiem, kā arī noteikt padomes atalgojumu mēnesī. Tāpat sapulcē plānots pieņemt zināšanai valdes informāciju par Parex bankas un grupas finanšu rādītājiem un ievēlēt bankas revīzijas komiteju.

Līdz šim Parex bankas padomē strādāja Hans Eberhards Berndts, Valdis Birkavs, Guntars Grīnbergs, Viesturs Neimanis, Gints Poišs un Aija Poča.

Komentāri

Pievienot komentāru