Jaunākais izdevums

Sveču ražotājs SIA «Baltic Candles Ltd» aizvadītajā finanšu gadā no 2018. gada 1.maija līdz 2019. gada 30.aprīlim strādājis ar apgrozījumu 18,452 miljoni eiro un uzņēmuma peļņa sasniedza 1,381 miljonu eiro, ziņo «Lursoft» Klientu portfelis.

Salīdzinot ar finanšu gadu, kas noslēdzās 2018.gada 30.aprīlī, uzņēmuma apgrozījums pieaudzis par 9% jeb 1,525 miljoniem eiro, savukārt tā peļņa pieaugusi par 16,3% jeb 194 tūkstošiem eiro.

«Lursoft» multi atskaite liecina, ka uzņēmuma apgrozījums pieaudzis jau piekto gadu pēc kārtas, arī uzņēmuma peļņas rādītāji pēdējos četrus gadus pārsniedz vienu miljonu eiro.

SIA «Baltic Candles Ltd» pagājušajā finanšu gadā uz Eiropas Savienības dalībvalstīm eksportējis sveces 15,204 miljonu eiro vērtībā, Latvijā realizēta produkcija 412 tūkstošu eiro vērtībā, bet uz citām valstīm eksportētas sveces 2,837 miljonu eiro vērtībā, liecina uzņēmuma gada pārskats.

Neskatoties uz apgrozījuma kāpumu, pagājušajā finanšu gadā SIA «Baltic Candles Ltd» nodarbināja vidēji 308 darbiniekus, kas bija par 21 darbinieku mazāk nekā gadu iepriekš.

Sveču ražotājs dibināts 1996.gadā, un tā patiesā labuma guvējs un vienīgais valdes loceklis ir Dānijas pilsonis Jens Thorup.

Finanšu gadā no 2017.gada 1.maija līdz 2018.gada 30.aprīlim SIA «Baltic Candles Ltd» apgrozījums bija 16,928 miljoni eiro, savukārt uzņēmuma peļņa pēc nodokļiem bija 1,187 miljoni eiro. Tas nodarbināja vidēji 329 darbiniekus.

SIA «Baltic Candles Ltd» ir Dobeles novada sestais lielākais uzņēmums pēc apgrozījuma.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Kā top? Dobeles Sveces

Ilze Žaime, 20.12.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šonedēļ rubrikā "Kā top?" portāls Db.lv piedāvā aplūkot, kā uzņēmumā "Baltic Candles" Dobelē tiek izgatavotas sveces.

Sveces var būt ļoti atšķirīgas, izgatavotas gan no augu, gan dzīvnieku valsts izejvielām. Tās var saturēt vasku, eļļas, parafīnu, atšķirties savā starpā krāsu, formu un struktūras ziņā. Vispopulārākās Dobelē ražotās sveces ir pulverpresētās un videi draudzīgi sertificētās stearīna sveces.

Uzņēmuma direktore Zita Sāviča norāda, ka no visām sveču krāsām un formām, visvairāk tiek ražotas klasiskas, baltas sveces. "Tas, iespējams, tādēļ, ka dzīvojam laikā, kad dekorāciju netrūkst, un izvēloties sveces, pircēji pieturas pie klasikas," viņa norāda.

Uzņēmums "Baltic Candles" sveču ražošanu uzsāka 1996.gadā, tolaik visu produkciju ražojot tikai tādu, kā vēlējās pasūtītāji. Šobrīd puse no produkcijas tiek ražota vadoties pēc uzņēmuma idejām, otra puse top kā specializēti pasūtījumi. Taču pēdējos desmit gadus uzņēmums sveces pārdod arī Latvijā un ir attīstījis savu zīmolu "Dobeles Sveces".

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2020. gada Ilgtspējas indeksa rezultāti liecina, ka vietējo uzņēmumu un organizāciju interese un izpratne par atbildības un ilgtspējas principiem pieaug. Šogad kopējais novērtējuma dalībnieku sniegums sasniedza 75,4%, kas ir teju par 30% vairāk nekā pirmajā novērtējumā 2010. gadā.

Ilgtspējas indeksa augstākajai jeb platīna kategorijai šogad kvalificējās 19 uzņēmumi. Divi no tiem šo vērtējumu saņēmuši pirmo reizi – "LDz Cargo" un "Rīgas Siltums" pievienojās organizācijām, kas platīna kategoriju ieguvušas jau iepriekšējos gados: "Augstsprieguma tīkls", "Balta", "Baltic International Bank", "Cēsu alus", "Coca-Cola HBC Latvia", "Latvenergo", "Latvijas Autoceļu uzturētājs", "Latvijas dzelzceļš", "Latvijas Loto", "Rimi Latvia", Rīgas tehniskā universitāte, "Sadales tīkls", "SEB banka", "Schwenk Latvija", Starptautiskā lidosta "Rīga", "Swedbank" un "Ventspils reiss".

"Korporatīvajā vidē ilgtspēja jau sen nav modes tendence. Tas ir organizāciju dzīvesveids, kam ir ļoti nozīmīga ietekme gan uz to izaugsmi, gan sabiedrību, gan arī valsts un pasaules attīstību kopumā. Tāpēc pozitīvi vērtējams ir fakts, ka Latvijā aizvien vairāk organizāciju sāk domāt par ilgtspējīgu un atbildīgu uzņēmējdarbības praksi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Žurnāla Dienas Bizness izdevums #6

Dienas Bizness, 17.12.2019

Dalies ar šo rakstu

Savā pirmajā izdevumā pēc transformēšanās no avīzes par žurnālu "Dienas Bizness" ziņoja par ASV un Ķīnas tirdzniecības kara atslābumu. Ir pagājušas sešas nedēļas – Ķīna un ASV ir vienojušās par tirdzniecības karā noteikto tarifu atcelšanu. Šis tirdzniecības karš beidzas, bet Latvijā sākas ostu revolūcija.

Pēc tās Ventspils draud pārvērsties par rēgu pilsētu, un atkal toni revolūcijā nosaka ASV. Pārējā Latvija tajā noraugās no malas, varbūt pat ar atvieglojumu, ka tas viņus neskar, jo izaicinājumu jeb, runājot bez politkorektuma, problēmu mums netrūkst.

Jau nākamajā gadā Eiropas Savienības klimata mērķi draud ieviest korekcijas Latvijai tradicionālās nozarēs. "Dienas Bizness" šajā numurā ir uzsācis rakstu sēriju par klimata pārmaiņām. Tēmu turpināsim attīstīt, gan stāstot par nozarēm, gan izsijājot no klimata pārmaiņu groza īstās un neīstās zaļās idejas.

17. decembra numurā:

  • numura tēma - klimata pārmaiņas,
  • DB pētījums - pārtikas produktu cenu salīdzinājums,
  • Saeima var iedzīt azartspēļu nozari nelegālajā vidē,
  • intervija - Elmārs Ronalds Tannis,
  • Dobeles sveču impērija SIA "Baltic Candles",
  • svētki - TOP Ziemassvētku dāvanas,
  • dzīvesstils - māksliniecisks viesu nams kupolmājā "Ārpus laika",
  • SIA "EuroLCD" investīcija ļauj attīstīt 3D displeju ražošanas iespējas,
  • brīvdienu ceļvedis ar Rūtu Dimantu, labdarības organizācijas "ziedot.lv" vadītāju.

Komentāri

Pievienot komentāru