Jaunākais izdevums

Pēdējā ceturkšņa laikā oficiālais Apple izplatītājs Baltijas valstīs AVAD Baltic ir pārdevis 4802 iPad planšetdatorus: Lietuvā – 1748, Latvijā – 1172 un Igaunijā – 1882. Kopumā gada pirmajos deviņos mēnešos Baltijā pārdoti 12,5 tūkst. iPad planšetdatori.

Ziemassvētku laikā jeb gada pēdējā ceturksnī Latvijā prognozējamais pārdošanas apjoms varētu sasniegt aptuveni 3 tūkst. iPad planšetdatoru. AVAD Baltic direktors Toms Palšis sagaida, ka nākamgad Baltijas valstīs tiks pārdoti līdz pat 50 tūkst. planšetdatoru.

Baltijas valstīs, kā arī citur pasaulē vērojama tendence, ka pieaugošie iPad pārdošanas apjomi samazina Apple datoru tirdzniecības rezultātus.

Gada pirmajos trijos ceturkšņos sasniegts Apple produktu pārdošanas apjomu rekords. Laikā no janvāra līdz septembrim sasniegts gandrīz 19 milj. eiro apgrozījums, kas ir aptuveni 3,4 milj. eiro vairāk nekā visa 2010. gada laikā, tādējādi Apple produktu pārdošanas apjomi Baltijas valstīs ir pieauguši par vairāk nekā 88%.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Tele2 piedāvā jauno iPad; LMT konkurentu nodēvē par zema līmeņa e-veikalu

Sanita Igaune, 19.04.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai gan pirms pāris dienām bija informācija, ka jaunākais Apple planšetdators iPad Latvijā būs pieejams sākot no 27.aprīļa, mobilo sakaru operators Tele2 šo modeli saviem klientiem Latvijā piedāvā iegādāties no aprīļa sākuma, DB apliecina Tele2 sabiedrisko attiecību konsultante Egita Māliņa.

Tas skaidrojams ar to, ka Tele2 iegādājas jauno iPad valstīs, kur tas ir jau pieejams.

Lai arī planšetdators vairāk tiek uztverts kā ierīce personīgai lietošanai, kuras pamatfunkcija ir izklaide, Latvijā par jaunāko iPad vislielāko interesi izrāda tieši uzņēmumi, secinājis Tele2, tomēr precīzus pārdošanas apmērus operators nesniedz.

«Mūsuprāt tieši planšetdatoru segmentam ir lielākais tirgus potenciāls gan pasaulē kopumā, gan Latvijā. Lai arī pašlaik Latvijā tos lieto mazāk kā 1% iedzīvotāju, redzam, ka interese pakāpeniski pieaug gan no uzņēmumu, gan iedzīvotāju puses. Pieaugošais pieprasījums pēc planšetdatoriem ir skaidrojams gan ar mobilā interneta lietotāju skaita pieaugumu, gan pieejamākām cenām. Kopumā planšetdatoru lietošanā pieredzēsim līdzīgas izmaiņas kā mobilo telefonu jomā, kurā viedtelefons no ekskluzīva produkta ir kļuvis par plaša patēriņa preci,» DB skaidro Tele2 komercdirektors Jānis Spoģis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedierīces

Latvijā jauno iPad sāks tirgot aprīļa beigās

Gunta Kursiša, 17.04.2012

Jaunākā iPad pirmajā tirgošanas dienā, 16. martā, garas rindas veidojās pie Apple veikaliem vairākās pasaules pilsētās. Attēlā redzamie cilvēki gaida Apple veikala atvēršanu Londonā, Lielbritānijā.

Foto: Reuters/SCANPIX

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šomēnes sāksies ASV tehnoloģiju kompānijas Apple trešās paaudzes iPad tirgošana vēl 21 pasaules valstī, tostarp arī Latvijā.

Kompānija Apple paziņojusi, ka, sākot no 20. aprīļa jauno iPad varēs iegādāties Dienvidkorejas, Brunejas, Horvātijas, Kipras, Dominikānas Republikas, Salvadoras, Gvatemalas, Malaizijas, Panamas, Sanmartēnas, Uragvajas un Venecuēlas pircēji.

Latvijas tirgū jaunais iPad nonāks vēl pēc vienas nedēļas – 27. aprīlī. Līdztekus tirgošana sāksies arī Indijā, Izraēlā, Kolumbijā, Igaunijā, Lietuvā, Melnkalnē, Dienvidāfrikā un Taizemē.

Jaunā planšetdatora iPad tirgošanu desmit pasaules valstīs Apple sāka šā gada 16. martā. Pirmie, kas varēja iegādāties jaunākās paaudzes iPad bija ASV, Francijas, Kanādas, Austrālijas, Vācijas, Japānas, Singapūras, Šveices, Lielbritānijas un Ķīnas pircēji. Šajās valstīs Apple veikalos pirmajā iPad tirgošanas dienā veidojās garas rindas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedierīces

Pirmajā dienā Apple varētu izdoties pārdot miljonu jauno iPad

Jānis Rancāns, 13.03.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai gan jaunais Apple planšetdators vēl nav nonācis tirdzniecībā, analītiķi cenšas paredzēt, cik veiksmīgs tas būs. Atsevišķi nozares eksperti norāda, ka tirdzniecības uzsākšanas dienā, Apple varētu izdoties pārdot pat miljonu jauno iPad. Par to liecina arī milzīgā interese par ierīces iepriekšpasūtīšanu.

Piektdien paredzētajā tirdzniecības uzsākšanas dienā Apple izdosies pārdot vismaz vienu miljonu iPad planšetdatoru, uzskata ASV investīciju bankas Piper Jaffray analītiķis Džīns Munsters. Kad Apple debitēja planšetdatoru jomā – tās ierīci tirdzniecības pirmajā dienā tika iegādāti 300 tūkstošus šo ierīču, savukārt pirmajā dienā pārdoto iPad 2 skaitu kompānija nekad nav nodevusi atklātībai, vēsta Mashable.

Kopš pirmā iPad tirdzniecības uzsākšanas Apple izdevies pārdot kopumā 55 miljonus šo ierīču. Dž. Munsters salīdzināja jaunā iPad tirdzniecības uzsākšanu ar iPhone 4 nonākšanu pārdošanā pērn. Saskaņā ar Apple datiem – minēto viedtālruni pirmajās trīs dienās iegādājās 1,7 miljonus reižu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju giganta Apple boss Tims Kuks (Tim Cook) Sanfrancisko, ASV, prezentēja jaunāko kompānijas planšetdatoru iPad. Lai arī kompānijas produktu cienītāji varētu būt stāvā sajūsmā par uzlaboto iPad, norises biržā liecina, ka investori nav pārāk lielā sajūsmā par jauno produktu, vēsta pasaules mediji.

Apple akcijas cena jaunā iPad prezentēšanas dienas tirdzniecības sesijas noslēgumā bija palielinājusies vien par nepilnu procenta desmitdaļu jeb 0,43 ASV dolāriem (līdz 530,69 dolāriem). Jāatgādina, ka pirms pāris dienām kompānijas akcijas cena bija pietuvojusies 550 ASV dolāru atzīmei.

Iespējams, investori bija cerējuši uz kaut ko vairāk par jau iepriekš izskanējušo informāciju – jaudīgāku jaunā iPad procesoru, uzlabotu kameru un augstāku ekrāna izšķirtspēju. Turklāt Apple šoreiz nav sekojis tendencei padarīt ierīci plānāku – tieši otrādi jaunais iPad ir kļuvis «resnāks».

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju kompānija Apple nav no jauna izgudrojusi riteni, laižot klajā iPad Air, tomēr planšetdators ir jūtams uzlabojums starp konkurentu produktiem, atzinuši tehnoloģiju apskatnieki.

Apple savus jaunos produktus izvērtēšanai piešķir tikai atlasītu tehnoloģiju mediju pārstāvjiem, tādējādi nav pieejams plašs ierīces apskatu klāsts. Tomēr tie tehnoloģiju speciālisti, kas Apple iPad Air turējuši savās rokās, norāda uz dažādiem ierīces uzlabojumiem.

Wall Street Journal tehnoloģiju apskatnieks Volts Mosbergs norādījis, ka Apple iPad Air ir līdz šim labākais planšetdators, kuru viņam nācies redzēt. «Tas nav tikai tāpēc, ka tas ir padarīts tievāks un dizaina ziņā vienkāršāks, bet arī tāpēc, ka Apple piedāvā vairāk nekā 475 tūkstošus lietojumprogrammu, kas piemērotas planšetdatoriem. Tas ir daudz vairāk nekā piedāvā citi ražotāji,» raksta V. Mosbergs. Eksperts arī atzīmējis iPad Air baterijas darbības ilgumu, kas spējot darbināt ierīci vairāk nekā 12 stundas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedierīces

Jaunais iPad Latvijā varētu parādīties pēc pāris nedēļām

Gunta Kursiša, 16.03.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai arī Latvija patlaban vēl nav iekļauta to valstu sarakstā, kurās drīzuma gaidāma jaunākā iPad parādīšanās, tiek prognozēts, ka jaunākais Apple sīkrīks Latvijas veikalu plauktos varētu būt atrodams jau pēc pāris nedēļām.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Deviņas dienas pēc Apple oficiālās prezentācijas Sanfrancisko Latvijā kļuvis pieejams ASV kompānijas jaunais iPad Air.

Sākot no 1. novembra, iPad Air pieejams arī citās Baltijas valstīs. Latvijā to oficiālā pārdošana notiks Capital un iDeal veikalos.

Planšetdators iPad Air aprīkots ar 9,7 collu Retina ekrānu, A7 procesoru un piecu megapikseļu aizmugurējo kameru. iPad Air svars ir 454 grami. iPad Air planšetdators ir pieejams sudraba un granītpelēkā krāsā.

Latvijā 16 gigabaitu (GB) bezvadu interneta (wi-fi) modelis ir pieejams par 349 latiem (492 eiro), bet 16 GB 4G+ bezvadu interneta (wi-fi) modelis maksās 439 latus (619 eiro).

Jau vēstīts, ka tehnoloģiju apskatnieki par jauno iPad Air esot sajūsmā. Wall Street Journal tehnoloģiju apskatnieks Volts Mosbergs norādījis, ka Apple iPad Air ir līdz šim labākais planšetdators, kuru viņš redzējis. «Tas nav tikai tāpēc, ka tas ir padarīts tievāks un dizaina ziņā vienkāršāks, bet arī tāpēc, ka Apple piedāvā vairāk nekā 475 tūkstošus lietojumprogrammu, kas piemērotas planšetdatoriem. Tas ir daudz vairāk nekā piedāvā citi ražotāji,» raksta V. Mosbergs. Eksperts arī atzīmējis iPad Air baterijas darbības ilgumu, kas spējot darbināt ierīci vairāk nekā 12 stundas. Laikraksts New York Times savā apskatā tikmēr izceļ planšetdatorā iebūvētās divas antenas, kas ļauj tam labāk uztvert Wi-Fi signālu, nekā iepriekšējām iPad sērijas ierīcēm. Vienlaikus tiek norādīts uz salīdzinoši augsto ierīces cenu. Sajūsmu par jaunāko Apple ierīci pauž interneta portāla Yahoo! tehnoloģiju vietne, kurā norādīts, ka «[iPad Air] ir fantastisks lēciens nākotnē, ja jūs pārejat no vecākas versijas vai arī jums līdz šim nekad nav piederējis planšetdators». Citu tehnoloģiju ekspertu atskats uz jauno ierīci pieejams šeit.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijā uzsākta oficiāla jaunāko Apple produktu – iPad mini un ceturtās paaudzes iPad ar Retina ekrānu tirdzniecība.

Apple produktu tirdzniecība sākta Capital City un iDeal veikalos Rīgā un lielākajās tehnoloģiju tirdzniecības vietās.

32 gigabaitu (GB) iPad mini versija veikalā Capital maksā 308,50 Ls, bet 16 GB modelis – 237,99 Ls un 64 GB versija – 378,50 Ls. Savukārt iPad ar Retina ekrānu 16 GB modeļa cena ir 365,00 Ls, bet 32 GB ierīce – 428,00 Ls, novēroja Db.lv. Veikalā iDeal iPad 16 Gb, 32 Gb un 64 Gb modeļi maksā attiecīgi 239 Ls, 309 Ls un 379 Ls, bet iPad ar Retina ekrānu cena atkarībā no modeļa svārstās starp 359 Ls un 589 Ls.

Jau vēstīts, ka Apple ar jauno produktu iPad mini nāca klajā oktobra beigās. Jau pirmajās pārdošanas dienās jauno Apple ierīces tirdzniecības apjoms sasniedza trīs miljonus iPad.

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedierīces

Jaunajam iPad paredz spožu nākotni

Jānis Rancāns, 24.10.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Apple jaunāko planšetdatoru iPad Mini tehnoloģiju nozares speciālisti vērtē piesardzīgi, tomēr norāda, ka kompānijai ierīci izdosies pārdot miljonos eksemplāru.

Eksperti norāda, ka Apple ierīce, kas saskaņā ar iepriekš izskanējošām prognozēm tika vērtēta kā tehnoloģiju milža ienākšana lētu un mazu planšetdatoru tirgus nišā, kur līdz šim dominēja Amazon un Google ierīces, nemaz tik maza un lēta, kā izrādās, nav, taču tās tirdzniecības apjomi būs ievērojami.

Db.lv jau vēstīja, ka Apple otrdien nāca klajā ar jaunāko iPad Mini, kas aprīkots ar 7,9 collu ekrānu, un tā vienkāršākais ASV variants maksās sākot no 329 dolāriem. Savukārt Apple konkurenti minētajā tirgus nišā ir lētāki un aprīkoti ar mazākiem ekrāniem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedierīces

Apple piegādes problēmu dēļ jaunais iPad Mini tirgū varētu nonākt tikai nākamgad

Jānis Rancāns, 02.10.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju kompānija Apple, visticamāk, nespēs oktobrī tirdzniecībā plaši piedāvāt jaunāko iPad Mini planšetdatoru ar augstas izšķirtspējas retina (tīklenes) ekrānu, atklājuši anonīmi avoti ASV kompānijas piegādātāju uzņēmumos.

Tādējādi Apple būs neizdevīgākās pozīcijās, salīdzinot ar konkurentiem Google un Amazon, vēsta Reuters. Avoti Apple piegādātājos aģentūrai atklājuši, ka kompānija tikai tagad uzsāk iPad Mini retina ekrānu izgatavošanu, kas nozīmējot to, ka šīs ierīces šogad būs pieejamas ierobežotā daudzumā. Tādējādi Apple varētu palaist garām arī Ziemassvētku iepirkšanās sezonu, kas tradicionāli kompānijām ienes daudz naudas.

Jau izskanējis, ka Apple ar jauniem papildinājumiem iPad planšetdatoru klāstā varētu nākt klajā šomēnes. Izskanējis, ka jaunās ierīces būs plānākas un nedaudz mazākas nekā priekšgājēji. Tāpat tās varētu tikt aprīkotas ar jaudīgākiem procesoriem, labākām fotokamerām un augstas izšķirtspējas ekrāniem. Kompānija Apple atteikusies komentēt izskanējušo informāciju.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ampple prezentējis aizsargvāciņu-skaļruni, kas ar savu skaņas kvalitāti uzlabo mūzikas, spēļu un video skatīšanās pieredzi iPad Pro, iPad Air un iPad Mini planšetdatoros

Ampple nodrošina spēcīgu skaņu, izmantojot Coneq skaņas korekcijas algoritmu, inovatīvu akustisko dizainu un iekšējos skaņas kanālus. Papildināts ar t.s. zilzobja tehnoloģiju, Ampple aizsargvāciņš-skaļrunis var tikt savienots ne vien ar iPad ierīcēm, bet arī ar citām, kas izmanto šo tehnoloģiju. Ampple aprīkots ar 5000 mAh bateriju, kas darbojas līdz desmit stundām, tāpēc aizsagvāciņš neizmanto iPad jaudu.

Indiegogo pūļa finansējuma kampaņas mērķis ir 50 tūkstoši dolāri un Ampple cena ir, sākot no 95 dolāriem (https://www.indiegogo.com/projects/ampple-your-ipad-s-sound-amplified--3#/).

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Baltijā katru dienu tiek pārdoti aptuveni 65 Apple planšetdatori

Sanita Igaune, 20.12.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Gada vienpadsmit mēnešos Baltijā kopumā ir pārdoti 21,5 tūkst. iPad un iPad 2 planšedatoru, kas liecina, ka katru dienu tiek pārdoti aptuveni 65 planšetdatoru. Šajā laikā pārdoti 15,5 tūkst. Apple datoru, liecina oficiālā Apple izplatītāja Baltijā AVAD Baltic dati.

Salīdzinot ar 2010. gadu, Apple datoru pārdošanas apjomi Baltijā ir kāpuši par aptuveni 40%. Pavisam Baltijā 2010. gadā tika pārdoti 11 tūkstoši Mac datoru.

Kopumā AVAD Baltic pirmajos 11 mēnešos strādāja ar 28,4 milj. eiro apgrozījumu, kas ir gandrīz divas reizes lielāks nekā pērn. Uzņēmums pērn guva 15,3 milj. eiro apgrozījumu.

Līdzko tirgū parādījās planšetdatori iPad un iPad 2, skaidro AVAD Baltic direktors Toms Palšis, strauji pieauga to pārdošanas apjoms. Gada pirmajā ceturksnī bija nedaudz samazinājies Mac datoru pārdošanas pieauguma temps, tomēr divos pārējos ceturkšņos datoru pārdošanas apjomu līkne atgriezās iepriekšējā līmenī.

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedierīces

Latvijā jaunā iPad cena nodokļu dēļ varētu atšķirties 1,5% robežās

Gunta Kursiša, 28.03.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV tehnoloģiju kompānijas Apple produktu cenas, pērkot no kompānijas, Eiropas Savienībā (ES) ir aptuveni vienādas, tomēr, ņemot vērā nodokļu atšķirības, Latvijā šī cena var atšķirties 1,5% robežās, Db.lv stāstīja Capital Apple produktu līnijas vadītājs Hardijs Sametis.

Piemēram, Apple Store Somijā jaunākā iPad cena ir sākot no 479 eiro (aptuveni 336 lati), savukārt Lielbritānijā jaunais planšetdators, kura tirgošana tika uzsākta 16. martā, maksā sākot no 399 Lielbritānijas mārciņām (aptuveni 355 latiem) līdz 659 Lielbritānijas mārciņām (aptuveni 553 lati).

Savukārt datortehnikas veikals Bitcom.lv jau izziņojs jaunā iPad cenas, kas ir krietni augstākas nekā produkta cenas citur ES. Bitcom.lv jaunais iPad maksās sākot no 485 latiem par 16 GB modeli līdz 789 latiem par 4G 64 GB modeli.

ES jaunā iPad cenas ir līdzīgas, izņēmums ir Francija, kur nodokļi būtiski ietekmējuši jaunākā Apple sīkrīka cenu, kas ir par apmēram 20 eiro augstāka nekā pārējā ES, stāstīja H. Sametis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Jaunākais iPad varētu maksāt sākot no 250 eiro

Jānis Rancāns, 22.10.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju kompānija Apple 23. oktobrī organizē pasākumu, kura laikā, visticamāk, plašāka sabiedrība tiks iepazīstināta ar jaunāko iPad sērijas planšetdatoru. Jaunā ierīce varētu maksāt sākot no 250 eiro.

Iepriekš vairākkārt izskanējis, ka Apple ar jauno iPad Mini plāno stiprināt savas pozīcijas lēto planšetdatoru tirgū, kur veiksmīgi darbojas Amazon un Google ar savām Kindle Fire un Nexus ierīcēm.

Atklātībā nonācis Vācijas elektropreču lielveikalu ķēdes Media Markt iekšējās uzskaites sistēmas dokuments, kurā norādīts, ka vienkāršākais iPad Mini 8GB modelis, kas aprīkots ar Wi-Fi varētu maksāt sākot no 249 eiro, bet dārgākais – 64Gb modelis varētu maksāt sākot no 549 eiro.

Tikmēr analītiķi aprēķinājuši, ka jaunās ierīces ražošana Apple izmaksā sākot no 195 ASV dolāriem. Kompānijas KGI Securities analītiķis Mings Či Kuo (Ming Chi Kuo) savā ziņojumā investoriem norāda, ka, ņemot vērā aptuveno sastāvdaļu cenu un ražošanas izdevumus, iPad Mini cena sāksies no 195 dolāriem par 16GB Wi-Fi modeli, līdz 254,5 ASV dolāriem par 64GB 4G LTE versiju, vēsta Apple Insider.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijā izstrādātā iPad aizsargvāciņa-skaļruņa Ampple komanda otrā kampaņas dienā stabilizē piesaistīto finansējuma apmēru pūļa finansējuma vietnē Indiegogo

Šobrīd Ampple sasniedzis 33% no sava mērķa un ar savu naudu par šo iPad aksesuāru «balsojuši» jau 129 atbalstītāji, kopumā piedāvājot 16,3 tūkstošus eiro. Indiegogo pūļa finansējuma kampaņas mērķis ir 50 tūkstoši dolāri un Ampple cena ir, sākot no 95 dolāriem (https://www.indiegogo.com/projects/ampple-your-ipad-s-sound-amplified--3#/). Parasti pūļa finansējuma platformās komandas finansējumu saņem vien tad, ja pilnībā sasniedz vai pārsniedz izvirzīto mērķi. Indiegogo piedāvā ar «elastīgo» mērķi, kas nozīmē, ka projekts saņems finansējumu arī tad, ja netiks savākta visa plānotā summa.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV tehnoloģiju kompānija Apple nākusi klajā ar mazāku un lētāku iPad sērijas planšetdatoru.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Atsevišķu Ķīnas pilsētu varasiestādes vērsušās pret Apple planšetdatoru iPad tirdzniecību un valsts ziemeļu pilsētā tos atsavinājuši no pārdevējiem, vēsta Ķīnas plašsaziņas līdzekļi.

Planšetdatori atsavināti Šijiažuangas pilsētā, kura atrodas netālu no valsts galvaspilsētas Pekinas, vēsta oficiālais Ķīnas laikraksts People Daily. Savukārt citi Apple produktu tirgotāji planšetdatorus izņēmuši no veikalu plauktiem.

Ķīnas mediji ziņo arī, ka varasiestādes likušas planšetdatoru tirdzniecību apturēt arī citās Ķīnas pilsētās. Savukārt Šijiažuangas pilsētā planšetdatori atsavināti visos lielveikalos un tirdzniecības centros, aģentūrai AP pavēstīja vietējo varasiestāžu pārstāvis.

Db.lv jau vēstīja, ka aizvadītā gada decembrī Ķīnas tiesa atzina, ka Apple nevar pretendēt uz iPad zīmolu Ķīnā. Tiesas lēmums nozīmē, ka ASV tehnoloģiju kompānijas planšetdatoru pārdošanas apjomi Ķīnā var samazināties, kā arī kompānijai, iespējams, nāksies maksāt ievērojamu naudassodu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Barclays: Mazāks septiņu collu iPad varētu parādīties šoruden

Gunta Kursiša, 16.05.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kompānijas Apple jauns septiņu collu (aptuveni 17,7 centimetru) iPad varētu tik laists klajā jau šogad, citējot Barclays analītiķus, vēsta Business Insider.

«Nesenā izpēte liek mums domāt, ka Apple varētu laist klajā jaunāko septiņu collu iPad šā gada rudenī. Mēs uzskatām, ka šāda veida produkts varētu būt noderīgs kompānijas e-grāmatu virzības kampaņā,» norādīja analītiķi.

Tāpat Barclays pārstāvji pauda, ka, ņemot vērā jaunā iPad izmērus, tā laišana klajā varētu būt noderīga Apple spēļu attīstīšanas plānos. «Mēs nedomājam, ka mazāka izmēra un zemākas cenas planšetdators vājinās iPad zīmola vai iOS sistēmas kvalitāti, neņemot vērā no kompānijas iepriekš izskanējušos viedokļus,» uzskata Barclays analītiķi. Db.lv jau rakstīja, ka 2010. gadā Apple līdzdibinātājs Stīvs Džobss kritizēja neliela izmēra plašetdatorus, norādot, ka iPad 9,7 collu ekrāns ir «mazākais izmērs, kas iespējams, lai radītu lielisku planšetdatoru».

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Papildināta - Apple izrāda iPad Air, operētājsistēmu Mavericks un jaunos Mac datorus

Dienas Bizness, 22.10.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kompānija Apple 22. oktobrī notiekošajā pasākumā Sanfrancisko nākusi klajā ar vairākiem jaunumiem, ieskaitot planšetdatoru iPad Air un jaunu iPad Mini, nākamās paaudzes MacBook Pro klēpjdatoriem, Mac Pro galda datoriem un operētājsistēmu Mavericks.

[Papildināta 2. rindkopa]

Jaunākais iPad savu nosaukumu Air nopelnījis, jo ir ievērojami plānāks par iepriekšējiem Apple planšetdatoriem. Tas, pēc Apple vadītāju teiktā prezentācijas pasākuma laikā, esot arī ātrāks un aprīkots ar kompānijas jauno A7 procesoru. iPad Air svars ir 454 grami.

iPad Air būs pieejams četrās krāsās - sudraba, baltā, pelēkā un melnā. Planšetdators iPad Air aprīkots ar 9,7 collu Retina ekrānu, A7 procesoru un piecu megapikseļu aizmugurējo kameru. Ierīces cena sākas no 499 ASV dolāriem par 16 GB modeli. Jaunā iPad piegādes sāksies no šā gada 1. novembra. Arī jaunākais iPad Mini aprīkots ar A7 procesoru un Retina ekrānu. Šīs ierīces cena sāksies no 399 ASV dolāriem par 16 GB versiju.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirmo 40 minūšu laikā kopš Latvijā uzsākta Apple jaunākā planšetdatora iPad pārdošana drūzmēšanās pie veikaliem nav novērota, dažos veikalos gan izveidojušās nelielas rindas.

Patlaban septiņos Apple oficiālā pārstāvja Capital veikalos ir daži pircēji, tomēr par rindām to gan saukt nevarētu, savukārt neliela rinda izveidojusies Capital veikalā t/c Rīga Plaza, Db.lv stāstīja Capital Apple produktu līnijas vadītājs Hardijs Sametis.

Viņš norāda, ka, iespējams, tā ir ziemeļnieku mentalitāte un varbūt arī laikapstākļi, kas Latvijas iedzīvotājiem neļauj stāvēt garās rindās. Tāpat viņš pauž, ka laika posms no pirmo iPad pārdošanas uzsākšanas līdz iPad oficiālajai pārdošanas uzsākšanai Latvijā šoriez bijis ilgāks nekā cerēts. Jau vēstīts, ka pirmie trešās paaudzes iPad pasaulē tika tirgoti 16. martā un desmit pasaules valstīs, kurās iPad tirgošana uzsākta vispirms, veidojās garas rindas pie Apple veikaliem. Savukārt mobilo sakaru operators Tele2 jaunāko iPad modeli saviem klientiem Latvijā piedāvāja iegādāties jau no aprīļa sākuma. Tas bija skaidrojams ar to, ka Tele2 iegādājās jauno iPad valstīs, kur tas jau bija pieejams.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

HansaWorld: uzņēmumu vadības programmatūras nozari izaicina planšetdatori un jaunais Windows

Nozare.lv, 04.01.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uzņēmumu vadības programmatūras nozares lielākie izaicinājumi tuvākajā laikā būs risinājumu pielāgošana topošajai Windows 8 operētājsistēmai un iPad veida planšetdatoru lietotāju vajadzībām, norāda uzņēmumu vadības programmatūras kompānijas HansaWorld dibinātājs un vadītājs Karls Bulīns.

Būlins, kurš pēc izglītības ir programmētājs un datorzinātnieks, teica, ka Microsoft operētājsistēma Windows 8, kuru paredzēts piedāvāt tirgū šī gada gaitā, būtībā ir pilnīgi jauna sistēma, kas prasa apjomīgu Windows sistēmai paredzētas programmatūras pārrakstīšanu.

«Microsoft visu veco met ārā pa logu, un uzskatu, ka tas ir pareizi, jo Windows ir novecojis. Windows 8 ir labi konstruēts. To saku, jo parasti attiecos kritiski pret daudz ko no tā, ko Microsoft dara. Jaunais izskats, saskarnes dizains, kuru sauc Metro, ir pievilcīgs un vedina cilvēkus turpināt to lietot. Pirmais iespaids ir ļoti labs,» teica Bulīns. Viņš norādīja, ka aptuveni 75% no HansaWorld piedāvātajiem risinājumiem ir domāti darbam ar Windows operētājsistēmu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedierīces

WSJ: iPad Mini jau nonācis ražošanā

Jānis Rancāns, 03.10.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai gan pasaulē vēl nav noplakusi iPhone 5 saceltā ažiotāža, Āzijas elektroierīču kompānijas jau uzsākušas jauna iPad montāžu, kas paredzēts mazāks nekā patlaban tirgū pieejamie Apple planšetdatori, atsaucoties uz anonīmiem avotiem nozarē, vēsta Wall Street Journal.

iPad Mini planšetdators būs aprīkots ar 7,85 collu šķidro kristālu ekrānu, kas strādās zemākā izšķirtspējā nekā kompānijas martā klajā laistais iPad planšetdators. Standarta iPad ir aprīkots ar 9,7 collu ekrānu, kas nav mainījies kopš 2010. gada, kad tirgū parādījās pirmais Apple planšetdators.

Nozares pārstāvji norāda, ka iPad Mini varētu tikt aprīkots arī ar iOS 6 operētājistēmu, viena GHz divkodolu A5 procesoru, 512 megabaitu operatīvo atmiņu. Ierīces cena varētu sasniegt 250 ASV dolārus.

Apple tuvākie konkurenti plašetdatoru tirgū jau piedāvā mazākas un lētākas ierīces – Google jūlijā nāca klajā ar planšetdatoru Nexus 7, kurš aprīkots ar septiņu collu ekrānu, bet Amazon aizvadītajā mēnesī prezentēja jaunākos Kindle Fire planšetdatorus, kuru cena sākas no 159 ASV dolāriem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Apple gatavojas izmēģināt jaunu planšetdatoru ar mazāku ekrānu

Gunta Kursiša, 14.02.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai nosargātu savu tirgus daļu, Apple, iespējams, plāno paplašināt produktu klāstu, un patlaban sadarbojas ar Āzijas piegādātājiem, lai drīzumā izmēģinātu jaunu planšetdatoru ar mazāku ekrānu, atsaucties uz anonīmu Apple piegādātāju teikto, vēsta Wall Street Jounal.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kompānija, kura pretendē uz iPad zīmolu, vēlas panākt Apple planšetdatoru eksoprta aizliegumu no Ķīnas, pavēstījis uzņēmuma advokāts.

Gadījumā, ja šāds solis izrādīsies veiksmīgs, tas var nodarīt smagu triecienu Apple iPad tirdzniecībai pasaulē. Ķīna ir ne tikai svarīgs Apple tirgus, bet arī galvenais kompānijas produku ražošanas centrs.

Kompānija Proview Technology Ķīnas muitas institūcijās iesniegusi petīciju ar lūgumu apturēt iPad piegādes no un uz Ķīnu, tomēr pašlaik valsts muitas neesot atbildējušas, aģentūrai Reuters sacīja advokāts.

Jau vēstīts, ka atsevišķu Ķīnas pilsētu varasiestādes vērsušās pret Apple planšetdatoru iPad tirdzniecību, pirmdien ziņoja Ķīnas plašsaziņas līdzekļi. Šijiažuangas pilsētā, kura atrodas netālu no valsts galvaspilsētas Pekinas, no tirdzniecības izņemti vairāki desmiti Apple planšetdatoru.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV tehnoloģiju kompānija Apple guvusi uzvaru cīniņā par planšetdatoru iPad preču zīmes piederību Ķīnā. Kompānijas Proview Technology ierosināto tiesvedību Šanhajas tiesa pārtraukusi, norādot, ka lietā trūkstot pierādījumu.

Šanhajas tiesa arī norādīja, ka lēmumu nepieņems, jo līdzīga tiesvedība uzsākta arī Ķīnas dienvidu provincē Guandunā. Savukārt kompānija Apple apsveikusi Ķīnas tiesas lēmumu un pavēstījusi, ka tas palīdzēs izbeigt strīdu par iPad piederību.

Tomēr kompānija Proview Technology, kura uzsver, ka tai pieder iPad preču zīme Ķīnā, turpināšot aiztāvēt tiesības, sarunā ar New York Times apliecināja uzņēmuma advokāts. «Mēs uzskatām, ka tiesas lēmums ir pretrunā ar Ķīnas likumdošanu un ir pilnīgi nepareizs,» sacīja advokāts. «Mēs drīzumā iesniegsim pieprasījumu pēc lietas pārskatīšanu,» viņš piebilda. Tāpat Proview Technology apsver iespēju pret Apple vērsties arī ASV tiesās.

Komentāri

Pievienot komentāru