Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Baltkrievijas elektrotransporta ražotājs Belkommunmasch neatmet cerības piegādāt jaunus tramvajus Rīgai un Daugavpilij, ziņo Dienas Bizness.

«Uzņēmuma izstrādājumus piegādājam ne tikai NVS pilsētām, bet arī Latīņamerikas un plānojam piegādāt arī Rietumeiropas valstīm, tāpēc startēsim tramvaju piegādes konkursos Daugavpilij un Liepājai,» stāsta Belkommunmasch galvenais inženieris Georgijs Nazarovs. Uzņēmums gaida attiecīgo tenderu izsludināšanu un tad arī iesniegs savus priekšlikumus. 2009. gadā Belkommunmasch ir izstrādājis zemas iekāpšanas platformas tramvaja modeli, un šobrīd divi tādi kursē Minskā. Jaunākās paaudzes tramvaju ražošanā izmantotas daudzu Rietumeiropas kompāniju komplektējošas detaļas.

«Neesam atmetuši domu piedāvāt šos tramvajus arī Rīgai – gan tieši, gan arī to ražošanai – montāžai kopuzņēmumā ar Rīgas Vagonbūves rūpnīcu, arī citādās sadarbības formās, piemēram, izmantojot Latvijas ražotāju izstrādājumus, piemēram, RVR saražotos ratiņus,» norāda G. Nazarovs. Viņš atzīst, ka saruna ar Rīgas pilsētas vadītājiem, kā arī tramvaju ekspluatācijas speciālistiem ir notikusi pērn novembrī, taču joprojām skaidrības neesot. Rīgas vadība sarunās pauda ieinteresētību par šāda tramvaja iegādi, kas gan var notikt tikai konkursa kārtībā.

DB jau rakstīja, ka pirmos 20 zemās grīdas tramvajus Rīgai par 52 milj. eiro piegādās uzņēmums Škoda Transportation. «Pilsētas vadībai būs jāizdara izvēle – iegādāties divus Belkommunmasch ražotos tramvajus vai vienu Škodas,» norāda G. Nazarovs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Baltkrievijas elektrotransporta ražotājs startēs tramvaju piegādes konkursos Rīgai un Daugavpilij.

Uzņēmums gaida attiecīgo konkursu izsludināšanu, lai iesniegtu savus priekšlikumus.«Uzņēmuma izstrādājumus piegādājam ne tikai NVS pilsētām, bet arī Latīņamerikas un plānojam piegādāt arī Rietumeiropas valstīm, tāpēc startēsim tramvaju piegādes konkursos Daugavpilij un Liepājai,» apliecina Belkommunmasch galvenais inženieris Georgijs Nazarovs.

Enerģētika

Mainot elektrības pārdevēju, kļūst par ķīlnieku

Latvijā paredzēts garākais termiņš Baltijas valstīs, lai sagatavotos elektrības piegādātāja maiņai. Uzņēmēji sūkstas, ka tāda kārtība veicina Latvenergo monopola noturēšanu. «Klients kļūst par ķīlnieku, ar kuru tiek veiktas visādas bērnišķīgas spēles, piemēram, nedodot cenu piedāvājumu,» uzskata Enefit valdes priekšsēdētājs Aivars Tihane.

Komentāri

Pievienot komentāru