Ražošana

Baltrotors saņēmis 1,1 miljona eiro aizdevumu saistību refinansēšanai un attīstībai

Žanete Hāka, 24.09.2013

Jaunākais izdevums

DNB banka ir izsniegusi finansējumu hidraulisko rotatoru ražotājiem mežizstrādes tehnikai SIA Baltrotors.

Kopējā finansējuma summa ir 1,1 miljons eiro, informēja bankas pārstāvji.

Lielākā daļa no summas tika izmantota saistību refinansēšanai no SEB bankas, savukārt atlikusī daļa tiks novirzīta uzņēmuma attīstībai.

«DNB bankas sadarbība ar SIA Baltrotors ir izvērtusies jau gandrīz desmit gadu garumā,» norāda DNB bankas Ražošanas uzņēmumu daļas vadītājs Jānis Gaibišelis. Ilgstošās sadarbības ietvaros banka secinājusi, ka uzņēmumam ir stabils finanšu stāvoklis, laba reputācija nozarē, ilgtspējīga naudas plūsma, kā arī pieredzējusi un profesionāla vadība.

Patlaban SIA Baltrotors ir vairāk nekā 300 klientu Eiropā, Ziemeļamerikā, Dienvidāfrikā un citviet pasaulē, informē SIA Baltrotors valdes priekšsēdētājs Aivars Helmūts Grabis. Ražotne eksportē vairāk nekā 96% savas produkcijas. Galvenās SIA Baltrotors ražotas produktu grupas ir rotatori mežizstrādes tehnikai, rotatori industriālai tehnikai, piekares un hidrauliskie kolektori.

SIA Baltrotors savus izstrādājumus galvenokārt ir fokusējusi tieši uz hidrauliskajiem rotatoriem, kas Latvijas uzņēmumu šajā nišā ir padarījis par otro lielāko ražotāju Eiropā. Patlaban SIA Baltrotors ir 300 klientu 48 pasaules valstīs, un 99% no saražotās produkcijas tiek eksportēti. Visaugstākie pārdošanas rādītāji ir Austrijā, Igaunijā un Vācijā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Baltrotors pērn eksportējis uz 48 valstīm

Gunta Kursiša, 25.07.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pērn hidraulisko iekārtu ražotājas SIA Baltrotors eksports veidoja 97% no kopējās produkcijas apjoma, un uzņēmums kopumā eksportējis uz 48 pasaules valstīm.

71% no visas produkcijas realizēts Eiropas Savienības valstīs, bet 26% - citās pasaules valstīs, liecina Lursoft informācija.

SIA Baltrotors 2012. gadā apgrozīja 5,3 milj. Ls, kas ir par nepilniem 10% mazāk nekā 2011. gadā. Tajā pašā laikā uzņēmumam izdevies uzlabot savu peļņas rādītāju – 2011. gadā SIA Baltrotors strādāja ar 38 tūkst. Ls zaudējumiem, bet pagājušais gads noslēgts ar 110 tūkst. Ls peļņu, liecina Lursoft dati.

SIA Baltrotors reģistrēts 1996. gadā, tās kapitāldaļu turētāji ir Aldis Visockis un Bruno Delle.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Grindeks valdē ievēlēts Sergejs Bataļins

Žanete Hāka, 09.07.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Reģistrētas izmaiņas AS Grindeks valdē, liecina Lursoft dati

Par AS Grindeks valdes locekli iecelts Sergejs Bataļins, līdz ar to uzņēmuma valde tagad dabojas trīs amatpersonu sastāvā. Jaunieceltais AS Grindeks valdes loceklis Sergejs Bataļins savulaik ieņēmis amatus gan SIA Baltrotors, Laima, SIA Saldumu tirdzniecība, SIA EKO Būvniecība un citos uzņēmumos.

Aizvadītajā gadā AS Grindeks koncerna apgrozījums bijis 118,5 miljoni eiro kas ir par 0,8 miljoniem eiro vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt koncerna peļņa, kas attiecināma uz mātes uzņēmuma akcionāriem, pērn bijusi 13,4 miljoni eiro.

Pērn AS Grindeks saražoto produkciju eksportējis uz 59 pasaules valstīm kopumā par 112,4 miljoniem eiro, kas ir par 1,1% vairāk nekā 2012.gadā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Svinīgā pasākumā 15.novembrī pasniegtas Latvijas Darba devēju konfederācijas (LDDK) Gada balvas labākajiem darba devējiem, kā arī par īpašu ieguldījumu uzņēmējdarbības vides uzlabošanā pasniegti apbalvojumi “Gada tautsaimnieks” un “Gada tautsaimniece”.

“Latvijas Darba devēju konfederācijas Gada balva labākajiem darba devējiem ir svētki mūsu tautsaimniecības spēkam un garam, pateicība tiem mūsu darba devējiem, kas strādā godprātīgi un atbildīgi un sniedz būtisku ieguldījumu Latvijas tautsaimniecībā un sabiedrības labklājībā. Aizvadītajos gados esam novērtējuši un ar konfederācijas balvu atzīmējuši desmitiem uzņēmēju, kas izvēlējušies strādāt atklāti un drosmīgi. Tie ir darba devēji, kas ir ne tikai būtiska Latvijas ekonomikas sastāvdaļa, bet arī atbalsts saviem darbiniekiem nodrošinot mūsdienīgu un drošu darba vidi un apstākļus, vietējai kopienai un sabiedrībai kopumā. Bet mūsu gara un spēka atspoguļojums personībā ir Latvijas Darba devēju konfederācijas apbalvojums “Gada tautsaimnieks”, ko ik reiz pasniedz Valsts prezidents. Šogad “Gada tautsaimniece” apbalvojumu saņēma biedrības “Latvijas Formula 2050” valdes locekle Ieva Tetere, savukārt uzņēmuma “Latvijas Finieris” padomes priekšsēdētājs Uldis Biķis ir 2022. Gada “Gada tautsaimnieks”,” komentē LDDK ģenerāldirektore Līga Meņģelsone.

Komentāri

Pievienot komentāru