Pasaulē

Bank of America iesūdzēta tiesā par iespējamu krāpšanu

Gunta Kursiša, 25.10.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Bank of America piedzīvo viena miljarda ASV dolāru vērtu tiesvedību par iespējamu krāpšanu, vēsta BBC.

Civilo tiesvedību ierosinājis ASV jurists Prīts Barara (Preet Bharara), viens no labākajiem Manhetenas federālajiem prokuroriem. Viņš izteicis apsūdzību, ka Countrywide Financial, ko Bank of America iegādājās 2008. gadā, pārdevusi tūkstošiem tā dēvēto «toksisko» jeb vērtību zaudējušo mājokļu kredītu Fannie Mae (Federal National Mortgage Association) un Freddie Mac (Federal Home Loan Mortgage Corporation) – valsts aģentūrām, kas izveidotas, lai atbalstītu ASV hipotekāro kredītu tirgu.

Bank of America pašlaik apsūdzību vēl nav komentējusi.

Bank of America Countrywide laikā no 2007. līdz 2009. gadam īstenojusi shēmu, kas palīdzēja ātri izsniegt aizdevumus, nepārbaudot to kvalitāti, norādīts apsūdzībā. «Ziņojums, ko vēlamies paust ar šo tiesvedību ziņojums, ka neapdomīgas aizdošanas prakses vairs netiks pieciestas,» norāda P. Barara.

Tiesvedība pret Bank of America ir līdzīga aktivitātēm pret Wells Fargo un JP Morgan Chase. 2. oktobrī JP Morgan tika apsūdzēta iespējamā investoru krāpšanā, kas zaudēja vairāk nekā 20 miljardus ASV dolāru, iegādājoties ar hipotēkām nodrošinātus vērtspapīrus, ko pārdeva Bear Streans. Savukārt JP Morgan, kas iegādājās investīciju banku 2008. gada martā, norādīja, ka ar apsūdzībām saistītās bankas darbības veiktas pirms tā nonāca JP Morgan īpašumā. Savukārt 10. oktobrī līdzīgas apsūdzības par hipotekāru krāpšanu tika izteiktas arī Wells Fargo, kas apsūdzības noliedza.

Komentāri

Pievienot komentāru