Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vairākas bankas, kas piedāvā uzņēmējiem pieteikties eiro priekšpiegādēm, pagarinājušas termiņus.

Septembra sākumā bankas laikrakstam Dienas Bizness atzina, ka uzņēmēju aktivitāte, piesakoties priekšpiegādēm ir kūtra, un lielākā aktivitāte prognozējama, tuvojoties eiro ieviešanai.

Kā informē bankas Citadele valdes loceklis Kaspars Cikmačs, eiro priekšpiegādei bankā Latvijas uzņēmēji līdz šim kopumā ir pasūtījuši 127,3 tonnas eiro monētu, kas ir pielīdzināms 25 kravas automašīnām. Pasūtījumu skaits turpina palielināties, tādēļ

Citadele ir pagarinājusi pieteikšanos eiro priekšpiegādei uz uzņēmumu norādītajām adresēm līdz 25.oktobrim.

Viņš uzsver, ka eiro priekšpiegāde uzņēmumiem ir nepieciešama, lai nākamā gada sākumā būtu eiro, ko izdot klientiem. K. Cikmačs piebilst, ka šobrīd vēl ir iespēja pieteikties uz piegādi decembra padsmitajos datumos, jo decembra otrā puse jau ir pilnībā rezervēta.

Viņš arī norāda, ka banku filiālēs pēc 10. decembra līdz ar daudzkārt lielāku cilvēku plūsmu būs pat vairāku stundu garas rindas. Eiro priekšpiegādi banka Citadele veiks no 10. decembra līdz 31. decembrim.

Savukārt eiro skaidras naudas priekšpiegādei uz uzņēmuma norādīto adresi Swedbank līdz šīs nedēļas sākumam bija pieteikušies 2458 uzņēmumi, informē bankas pārstāve Kristīne Jakubovska. Kopējās pasūtītās summas svars ir 58 tonnas.

Arī Swedbank pagarinājusi pieteikšanos eiro priekšpiegādei uz uzņēmuma norādīto adresi līdz šī gada 27.oktobrim.

Pēc bankas aplēsēm vēl aizvien ir daļa uzņēmumu, kuriem tā būs nepieciešama, taču viņi vēl nav pieteikušies eiro priekšpiegādei, saka Swedbank Uzņēmumu apkalpošanas pārvaldes vadītājs un valdes loceklis Latvijā Daniils Ruļovs. Šis ir pēdējais brīdis, kad to vēl var izdarīt, jo no 1.novembra Latvijas centrālā banka jau sāk plānot nepieciešamās summas komercbankām.

Komentāri

Pievienot komentāru