Finanses

Banku kompasā apkopota vienkāršākā informācija par bankām

Žanete Hāka, 06.09.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) izveidojusi informatīvu rīku - Banku kompasu, kurā apkopota informācija par noguldījumiem, kredītiem, aktīviem, kapitāla pietiekamību, aktīvu atdevi un peļņu vai zaudējumiem.

Līdzīgu informāciju kopš šā gada pusgada beigām apkopo arī Latvijas Komercbanku asociācija.

Banku kompasā apkopoti skaidrojumi par šiem banku rādītājiem.

Mērķauditorija, veidojot kompasu ir visi potenciālie klienti, kuriem pietiek ar vizuālo minimumu, savukārt tiem, kam vajag ko vairāk, ir iespēja pētīt tabulas, kurās ir detalizētāka informācija. Dati tiek atjaunoti reizi ceturksnī, skaidro FKTK vadītājs Kristaps Zakulis.

Tas, protams, nav banku rentgens, un Banku kompasa mērķis ir - ja cilvēkam rodas izvēle starp bankām, viņam ir iespēja salīdzināt banku datus, uzsver K.Zakulis.

Banku kompasa izveidošana nav radījusi papildus izmaksas komisijai.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Banku kompass palīdzēs sekot līdzi banku darbībai

Žanete Hāka, 04.09.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) izveidojusi jaunu informatīvu rīku Banku kompass, kas ļaus ērtā un pārskatāmā veidā iepazīties ar svarīgākajiem Latvijas banku darbības rādītājiem.

Banku kompasā tiks sniegta informāciju par katras Latvijā darbojošās bankas galvenajiem darbības rādītājiem, kas apkopota no banku publiskajiem ceturkšņa pārskatiem, sākot ar šā gada 2. ceturksni.

Banku kompass būs pieejams FKTK mājas lapā no 6. septembra.

Banku kompasā apkopota informācija par banku aktīviem, kredītiem, noguldījumiem, peļņu vai zaudējumiem, kapitāla pietiekamību, kā arī aktīvu atdevi. Šo rādītāju analīze ir viens no apsvērumiem klientam pieņemot lēmumu par to, ar kuru banku labāk sadarboties. Izšķiršanās paliek katra paša ziņā, izvērtējot arī bankas sniegto pakalpojumu klāstu un pieejamību, kā arī apkalpošanas kvalitāti, pakalpojumu komisijas maksas u.tml.

Komentāri

Pievienot komentāru