Jaunākais izdevums

Anglijas futbola izlases pussargs Deivids Bekhems, kurš šobrīd pārstāv ASV klubu Losandželosas Galaxy, varētu pievienoties Itālijas A sērijas vienībai AC Milan, paziņoja AC Milan kluba prezidents Adriāno Galjāni.

Newsru raksta, ka šī īre klubam izmaksās vienu miljonu EUR, taču klubs cer ar to, ka D. Bekhems spēlēs AC Milan, nopelnīt no 6.5 līdz 13 miljoniem EUR.

ASV Major League drīz beigsies sezona, taču Anglijas izlases treneris Fabio Kapello paziņojis, ka valstsvienībā spēlēs tikai tādi spēlētāji, kuriem ir regulāra spēļu prakse.

Db.lv jau ziņoja, ka D. Bekhems noslēdza līgumu ar Losandželosas komandu. D. Bekhems tādējādi piecu gadu laikā nopelnīs 250 miljonus USD.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Anglijas futbola izlases pussargs Deivids Bekhems (David Beckham) 2008. gadā kļuvis par visapmaksātāko futbolistu pasaulē, atsaucoties uz žurnālu France Football, ziņo Newsru.

D. Bekhems kopš 1999. gada šī saraksta galvgalī ir jau ceturto reizi.

Visapmaksātākie futbolisti pasaulē:

1. Deivids Bekhems - 32.4 milj. EUR;

2. Lionels Mesi 28.6 milj. EUR;

3. Ronaldinju - 19.6 milj. EUR;

4. Krištiāno Ronaldo - 18.3 milj. EUR;

5. Tjerī Anrī - 17 milj. EUR;

6. Kakā - 15.1 milj. EUR;

7. Zlatans Ibrahimovičs - 14 milj. EUR;

8. Veins Rūnijs - 13.5 milj. EUR;

9. Frenks Lampards - 13 milj. EUR;

10. Džons Terijs - 11.7 milj. EUR.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Itālijas futbola klubs «AC Milan» negaidīti nolēmis pēc šīs sezonas pārtraukt līgumu ar Vācijas sporta apģērbu, apavu un aprīkojuma ražotāju «adidas».

Abas puses 2013.gadā noslēdza jaunu desmit gadu līgumu par kopējo summu vairāk nekā 200 miljoni eiro, tomēr tagad «AC Milan» vadība nolēmusi pēc šīs sezonas līgumu izbeigt priekšlaicīgi.

«AC Milan» un «adidas» kā sadarbības partneri nepārtraukti bijuši jau kopš 1998.gada, turklāt abas puses sastrādājās arī pirms tam.

Tiek ziņots, ka par jauno Milānas vienības kluba partneri kļūs cits vācu zīmols «Puma», ar ko tikšot noslēgts izdevīgāks līgums.

Iepriekšējo četru sezonu laikā titulētā «AC Milan» komanda A sērijā nav spējusi izcīnīt augstāku vietu par sesto, bet iepriekšējā vasarā tā jaunu futbolistu iegādei iztērēja aptuveni 230 miljonus eiro. Pavasarī klubs oficiāli nonāca Ķīnas investoru rokās.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Futbola klubs Manchester City piedāvājis klubam AC Milan rekordlielu summu – 100 miljonus Lielbritānijas mārciņu (110 miljonue eiro) – par Brazīlijas izcelsmes uzbrucēju Kakā, ziņo AFP.

AC Milan īpašnieks Silvio Berluskoni jau agrāk vairākkārt noraidījis priekšlikumus, kuri paredzēja 26 gadus vecā Kakā pārvilināšanu uz citu klubu. Kakā pats gan neesot apmierināts ar savu lomu AC Milan un labprāt spēlētu Premjerlīgā.

Pagaidām vēl nav zināms, vai AC Milan piekritīs šādam darījumam.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Par Deivida Bekhema mītni Parīzē turpmākos 5 mēnešus maksās 17 tūkstošus dienā

Lelde Petrāne, 14.02.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc daudzām spekulācijām par to, kur futbola zvaigzne Deivids Bekhems mitināsies Parīzē, kļuvis zināms, ka Francijas komandas Paris Saint-Germain jaunākais spēlētājs izvēlējies luksusa Hotel Bristol, raksta Relaxnews.

Kā vēstījuši Francijas mediji, Bekhems tiks izmitināts viesnīcas lielākajā numurā, par kuru tiks maksāti 17 tūkstoši eiro par nakti. Slavenības viesnīcas rēķinu viņa jaunā komanda segs nākamos piecus mēnešus.

322 kvadrātmetrus lielais, četru istabu numurs ietver atpūtas telpu, divas guļamistabas un ēdamistabas zonu ar skatu uz viesnīcas franču dārzu.

Viesnīca lepojas ar trīs Michelin zvaigžņu restorānu, kurā cenas esot visai iespaidīgas. Tā, piemēram, makaronu un siera ēdiens maksā 92 eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto & Video

FOTO: Deivida Bekhema brīnišķīgā dzīve – kā viņš tērē savu bagātību

Žanete Hāka, 12.08.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nav pat jābūt futbola spēles fanam, lai zinātu, kas ir Deivids Bekhems, raksta Business Insider.

Bijusī Anglijas futbola komandu Manchester United un Real Madrid zvaigzne tagad ir populārāks pat nekā laikos, kad futbolā sasniedza savus augstākos rezultātus. Taču tā nav nejaušība – lielu lomu spēlē tas, ka viņš ir precējies ar vienas no pasaulē iecienītākās popgrupas dalībnieci, ir daudzu lielāko sporta preču ražotāju seja un apmeklē dažādus lielus sporta pasākumus.

Galerijā augstāk iespējams ielūkoties, kā Deivids Bekhems pelna un tērē savu bagātību!

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) leģenda Maikls Džordans un Anglijas futbola superzvaigzne Deivids Bekhems ir pasaules bagātākie karjeras noslēgušie sportisti, vēsta biznesa žurnāla Forbes pētījums.

Pagājušā gadsimta deviņdesmitajos gados sešreiz par NBA čempionu kļuvušais Džordans, kuram pašlaik pieder Šarlotes Hornets komanda, pērn nopelnījis 110 miljonus dolāru (96,5 miljonus eiro). Viņš karjeru noslēdza 2003.gadā.

Tiek ziņots, ka 53 gadus vecais Džordans, lielā mērā pateicoties joprojām iespaidīgajiem reklāmas līgumiem, pērn nopelnījis par 30 miljoniem dolāru (26 miljoniem eiro) vairāk nekā jebkurš aktīvais vai karjeru noslēgušais sportists.

Tikmēr Bekhems, kurš pašlaik vada investīciju grupu, kas vēlas izveidot Amerikas Futbola līgas (MLS) komandu Maiami, pērn nopelnījis 65 miljonus dolāru (57 miljonus eiro) un ir karjeru noslēgušo sportistu saraksta otrajā vietā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Bekhema lielās algas naidnieki uzelpo: viņš uz Parīzi nepārcelsies

Lelde Petrāne, 04.01.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ilgstošā «ziepju opera» par to, vai futbolists Deivids Bekhems spēlēs Francijas klubā Paris Saint-Germain, beigusies, jo angļu futbolists atteicies no pārcelšanās uz Francijas galvaspilsētu, ziņo thelocal.fr.

To, ka futbolists pieņēmis šādu lēmumu, preses konferencē Dohā otrdien apstiprinājis kluba prezidents Nasers Al Khelaifi.

«Mēs, protams, esam mazliet vīlušies par to, ka viņš nebrauks,» viņš sacījis žurnālistiem.

Db.lv jau rakstīja, ka Francijā sašutumu izraisīja Bekhemam solītā alga. Plāni maksāt Bekhemam 700 tūkstošus Lielbritānijas sterliņu mārciņu (576 tūkstošus latu) mēnesī, lai viņš spēlētu Francijā, bija saniknojuši valsts politiķus, kuri prasīja, lai šādas algas tiktu aizliegtas ar likumu. Angļu futbolists, noslēdzot 18 mēnešu līgumu, uz Francijas klubu Paris Saint-Germain bija paredzējis pārcelties janvārī, un tas padarītu viņu par Francijā vislabāk atalgoto sporta zvaigzni.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Madrides Real futbolists Krištianu Ronaldu (Cristiano Ronaldo),sākot no nākamā gada, nomainīs līdzšinējo Armani apakšveļas līnijas reklāmas seju Deividu Bekhemu (David Beckham), BBC.

D. Bekhems iepriekšējo gadu bija Armani vīriešu apakšveļas līnijas reklāmas seja. Jāatzīmē, ka D. Bekhems reklāmās arī fotogrāfējies kopā ar savu sievu Viktoriju Bekhemu, kura līgumu ar Armani parakstīja par 12 miljoniem USD.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Neskatoties uz milzīgo piedāvāto naudas summu 100 miljonu sterliņu mārciņu apmērā par brazīliešu pussargu Kakā, futbolists tomēr nepāries uz Anglijas un pasaules bagātāko klubu Manchester City.

Pārejot uz angļu klubu, Kakā būtu saņēmis arī rekordlielu algu 500 tūkstošu sterliņu mārciņu apmērā nedēļā. Tomēr pats futbolists izvēlējies palikt Itālijas klubā AC Milan. To oficiāli apstiprinājis arī AC Milan īpašnieks Silvio Berluskoni, ziņo BBC.

«Kakā ir lielisks cilvēks un čempions. Viņš priekšroku deva saviem esošajiem komandas biedriem un līdzjutējiem,» sajūsmu neslēpj S. Berluskoni, lai arī zaudējis iespēju iegūt 100 miljonus sterliņu mārciņu.

Brazīļu futbolists šādu lēmumu esot pieņēmis, jo, viņaprāt, nauda dzīvē nav galvenais, izpelnoties sajūsmas vilni Milānā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Nosacījumi ceļošanai uz ASV

, 23.10.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ārlietu ministrija ir sagatavojusi tuvāku informāciju par ceļošanu uz ASV, kā arī biežāk uzdotos jautājumus saistībā ar Elektroniskās ceļošanas atļaujas sistēmu (Electronic System for Travel Authorization - ESTA).

Ko nozīmē bezvīzu režīms ar ASV?

Tas nozīmē, ka tūrisma vai biznesa nolūkos Latvijas pilsoņi, kas saņēmuši biometrisko pasi un ESTA apstiprinājumu, var doties uz ASV bez vīzas.

Kā var pieteikties ESTAi uz ASV?

ESTA ir interneta tīmekļa sistēma. Lai pieteiktos ESTA atļaujai, ir jāieiet https://esta.MRB.dhs.gov/. Tālāk jāseko instrukcijām, lai atbildētu uz visiem nepieciešamajiem jautājumiem.

Vai ESTA jāsaņem katram ceļotājam individuāli?

Katram Latvijas pilsonim, dodoties uz ASV biznesa vai tūrisma nolūkos ASV bezvīzu programmas ietvaros pirms došanās ceļā būs jāsaņem elektroniska ceļošanas atļauja ESTA sistēmā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Igaunijai ir mazākais valsts parāds Eiropas Savienībā, tādēļ tieši mūsu kaimiņi varētu kļut par paraugu, ar kuru salīdzinās pārējās kandidātvalstis, kā arī eirozonā jau esošās dalībvalstis.

«Igaunija varētu kļūt par paraugu fiskālajai disciplīnai, ko Eiropas Savienība vēlās ieviest pašreizējās eirozonas dalībvalstīs,» intervijā Bloomberg, norādīja Barclays Capital vecākais ekonomists Kristians Kellers (Christian Keller).

Grieķijas fiskālais sabrukums izraisīja lielākos draudus, par vienotas Eiropas valūtas pastāvēšanu, kopš tās dibināšanas - 11 gadus atpakaļ. Lai tas nenotiktu, Eiropas Savienība un Starptautiskais Valūtas fonds kopumā atvēlēja 750 miljardus eiro Grieķijas krīzes iegrožošanai un eirozonas ekonomikas stabilizēšanai.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Četri eiropieši piekrituši tam, ka tiks iesprostoti tērauda konteineros uz 18 mēnešiem, lai imitētu misiju uz Marsa, vēsta BBC. Tādējādi tiks pārbaudītas fiziskās un garīgās prasības, kurām jāatbilst, lai dotos ilgajā lidojumā kosmosā.

Eiropieši pievienosies galvenokārt krievu apkalpei Mars500 projektā, kuru paredzēts sākt maijā.

«Es domāju, ka ir jābūt mazliet trakam, lai piekristu piedalīties šādā projektā, bet tas ir veselīgs trakums,» sacījis 26 gadus vecais Djego Urbina no Itālijas, kurš piedalīsies šajā projektā. Viņš atzinis, ka viņam pietrūks draugu, ģimenes, dabas, interneta - visas lietas, kuras tiek uzskatītas par pašsaprotamām uz Zemes.Un noteikti viņam pietrūkšot meiteņu.

Viņš pievienosies vēl trim Eiropas kandidātiem uz šo projektu. Viņu skaits drīz tiks samazināts līdz divi.

Izvēlētais pāris pievienosies trīs krieviem un vienam ķīnietim simulatorā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Otrdien līdz pusnaktij aicina pieteikties konferences TEDxRiga biļešu iegādei

Gunta Kursiša, 05.06.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pieteikšanās biļetēm uz TEDxRiga konferenci noslēgsies otrdien pusnaktī, savukārt trešdien notiks izloze, kurā tiks noskaidroti tie, kam būs iespēja biļetes iegādāties, informē TEDxRiga organizatori.

Jau vēstīts, ka pirmā TEDxRiga konference notiks 14. jūnijā Latvijas Nacionālās operas Jaunajā zālē, un tajā piedalīsies vairāk nekā 20 Latvijas un ārvalstu runātāji.

Konferences pirmajā blokā The Science for life (Zinātne dzīvei) uzstāsies Latvijas Universitātes rektors prof. Mārcis Auziņš, kura uzstāšanās temats būs Dievs nespēlē kauliņus. Bet varbūt tomēr?, sociālo tīklu pētnieks Valdis Krebs ar tēmu Attapties tīkla nepareizajā pusē un matemātiķe Daina Taimiņa, kura runās par Tamborēšanu un hiperboliskām virsmām. Runātājiem pievienosies kardioķirurgi prof. Āris Lācis un prof. Andrejs Ērglis, kuri stāstīs par Dzīvības un nāves jautājumu. Sesiju noslēgs latviešu etnogrāfiskā koklētāja Laima Jansone, ar kuru kopā uzstāsies laikmetīgās dejas izpildītāji, apvienojot mūzikas, dejas un vizuālo mākslu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Britu žurnāls GQ Lielbritānijas premjerministru Gordonu Braunu atzinis par gada vissliktāk ģērbto cilvēku, ziņo Press Associated.

Par Francijas prezidentu Nikolā Sarkozī, kurš šajā sarakstā ieņem trešo vietu, žurnāls raksta: «Iespējams, N. Sarkozī mazāk jāsatraucas par savu garumu, bet vairāk par savu stilu.»

Gordons Brauns. (Foto: AFP/SCANPIX)Savukārt vislabāk ģērbtās slavenības pēc GQ žurnāla vērtējuma ir Deivids Bekhems (David Beckham), Daniels Kregs (Daniel Craig) un Velsas princis Čarlzs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Slavenā futbolista Deivida Bekhema (David Beckham) sieva un bijušā popgrupas Spice Girls dalībniece Viktorija Bekhema (Victoria Beckham) par 12 miljoniem piekritusi piedalīties jaunākajā Georgio Armani apakšveļas reklāmas kampaņā, ziņo Associated Press.

Iepriekš Armani vīriešu apakšveļas līnijas reklāmas kampaņā piedalījās arī D. Bekhems.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Futbola zvaigznes Deivida Bekhema (David Beckham) automašīna Porsche 911, kas speciāli pielāgota Bekhema kaprīzēm, nonākusi pārdošanā, ziņo Top Gear.

Automašīna tiek pārdota, izmantojot tiešsaistes izsoļu rīkotāja eBay pakalpojumus.

7. janvāra pēcpusdienā auto cena bija 147 tūkstoši ASV dolāru, taču līdz izsoles beigām vēl bija palikušas piecas dienas un trīs stundas.

D. Bekhems sava Porsche uzlabošanai tērējis aptuveni 75 tūkstošus ASV dolāru.

Klikšķiniet šeit, lai apskatītu sludinājumu

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

H&M pārdos Bekhema radīto apakšveļu

Lelde Petrāne, 28.07.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

H&M sadarbosies ar futbola ikonu Deividu Bekhemu, pārdodot viņa vīriešu apakšveļas līniju, atsaucoties uz Zviedrijas apģērbu giganta sniegto informāciju, vēsta thelocal.se.

H&M būs Bekhema vīriešu apakšveļas līnijas Bodywear ekskluzīvais izplatītājs.

Pirmie produkti tirdzniecībā nonāks 2012.gada februārī, lai sakristu ar Valentīndienu, pēc tam sekošot jauni produkti.

«Pēdējā gada laikā kopā ar savu komandu es esmu attīstījis Bodywear līniju un esmu ļoti iepriecināts par to, kas ir tapis,» norādījis Bekhems un piebildis, ka pēdējais solis bijis atrast mazumtirdzniecības partneri, kam ir vīzija un spēja izplatīt šos produktus visā pasaulē. Viņa skatījumā H&M esot ideāls partneris.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Amsterdamas nakts mērs: No aktīvas naktsdzīves pilsētas iegūst

Anda Asere, 13.06.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Amsterdamas nakts mērs Miriks Milans (Mirik Milan) ir pārliecināts, ka naktsdzīve pilsētai dod dažādus ieguvumus – attīsta mākslinieku talantus, veicina tās maciņa pildīšanos un dažādo kultūras piedāvājumu. Nenoliedzami, nakts ēnā notiek dažādas nejaucības, tāpēc vajadzīgs ar skaidru galvu iesaistīties to novēršanā, nevis ignorēt nakts kultūru. Vairāk par naktsdzīves ieguvumiem un riskiem viņš stāsta intervijā laikrakstam Dienas Bizness.

Fragments no intervijas:

Jūs tiešām esat Amsterdamas nakts mērs? Ko tas nozīmē? Vai tas ir oficiāls amats?

Tas pavisam noteikti ir oficiāls amats, bet tā nav valsts vai pašvaldības organizācija. Pārstāvu neatkarīgu bezpeļņas fondu, kas palīdz, lai Amsterdamai būtu dinamiska un dzīvīga nakts kultūra. Ar naktsdzīvi es domāju dažāda mēroga aktivitātes, kas notiek naktī. Mēs vēlamies veidot tiltu starp pašvaldību, naktsklubu un kultūras vietu īpašniekiem, festivālu un ballīšu rīkotājiem, kā arī pilsētas iedzīvotājiem. Ir svarīgs dialogs, jo pret nakti vienmēr izturas atšķirīgi nekā pret dienu. Kad ir problēmas naktī, pirmā reakcija no pilsētas vadības pārstāvjiem vienmēr ir visu pārtraukt, nevis izvērtēt potenciālu. No aktīvas naktsdzīves pilsētas iegūst vairākos veidos – sociāli, kulturāli un ekonomiski. Fotogrāfi, filmu veidotāji, dīdžeji, vīdžeji, mūziķi attīsta savus talantus. Nakts ekonomika ir svarīga tūrismam, un no tās ir liels ekonomiskais ieguvums pilsētai. Piemēram, elektroniskās mūzikas pasākumu Amsterdam Dance Event apmeklē cilvēki no visas pasaules, lai nodarbotos ar biznesu, apmainītos ar idejām, runātu par jaunām tehnoloģijām utt. Pasākumu piecās dienās apmeklē daudz ārzemnieku, pilsēta šajā laikā ievērojami nopelna, kas liecina, ka naktsdzīve sniedz ekonomisko pienesumu. Kad cilvēki ierodas pilsētā ar konkrētu mērķi, viņi, visticamāk, arī labāk uzvedas. Novērojumi liecina, ka dažādiem ārkārtas dienestiem – policijai, mediķiem u.tml. – nebija vairāk darba kā parastā sestdienas naktī. Taču, ja cilvēki vienkārši ierodas pilsētā, lai izmantotu to kā dekorāciju savai ballītei, viņi ir mazāk iesaistīti, tāpēc, iespējams, slikti uzvedas – vēlu naktī bļaustās uz ielām, piedzeras, neizmanto tualetes.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ja pārdošanā nonāktu Čehijas zinātnieku projekta rezultāts, iespējams, ka pāri sastrēgumiem vai pilsētas kanāliem lidojoši riteņbraucēji nebūtu nekas neparasts.

Čehijas pētnieki prezentējuši 95 kilogramus ar pulti vadāmu velosipēdu, kas var pacelties gaisā dažu metru augstumā un lidināties piecas minūtes. Patlaban baterijas spēj nodrošināt vien dažu minūšu lidojumu, un pēc tam tās ir jāuzlādē.

Velosipēds darbojas, izmantojot divus ar baterijām darbojošos propellerus. Divi propelleri atrodas velosipēda priekšpusē, divi – aizmugurē un pa vienam katrā velosipēda pusē.

Zinātnieku prezentētais lidojošais ritenis ar manekenu pacēlās gaisā Prāgā, «izmeta līkumu» un nolaidās Čehijas galvaspilsētas izstāžu zālē, vēsta BBC. «Tā kā ik desmit gadu laikā bateriju kapacitāte dubultojas, varam paredzēt, ka nākotnē šādi velosipēdi varētu tikt izmantoti sportam, tūrismam un tamlīdzīgām lietām,» uzskata Duratec Bicycles tehniskais direktors Milans Dučeks (Milan Duchek).

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mastercard paplašina Google Pay pakalpojumu, kopā ar partneriem to piedāvājot arī karšu turētājiem Austrijā, Bulgārijā, Igaunijā, Grieķijā, Ungārijā, Latvijā, Lietuvā, Nīderlandē, Portugālē un Rumānijā.

Izmantojot pakalpojumu Google Pay, lietotājiem ar piemērotām Android ierīcēm būs iespējams veikt pirkumus veikalos un tiešsaistē. Turklāt tas nodrošinās arī iespēju izmantot savus tālruņus, lai veiktu bezkontakta maksājumus.

Mastercard sniegs šo pakalpojumu sadarbībā ar dažādiem izsniedzējiem un Fintech uzņēmumiem, tai skaitā (bet ne tikai) ar Banca Transilvania, Bunq, CEC Bank, Curve, LHV Pank, Monese, N26, Paynetics, Revolut, Swedbank, Unicredit Bank Romania un Viva Wallet.

Latvijā sadarbības partneri ir N26, Revolut, Curve, Monese un Swedbank. Š

Kopš pandēmijas sākuma bezkontakta darījumu skaits visā Eiropā ir palielinājies līdz gandrīz 80 %. Tā kā patērētāji vēlējās samazināt skaidras naudas izmantošanas biežumu, daudzi sāka dot priekšroku bezkontakta norēķinu iespējai, novērtējot to kā drošu, ērtu un ātru norēķinu veidu – tās ir izmaiņas, kas, domājams, izturēs laika pārbaudi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

86 gadu vecumā pirmdien miris bijušais Itālijas premjerministrs Silvio Berluskoni, paziņoja viņa pārstāvis.

Aprīlī Berluskoni tika diagnosticēta leikēmija.

Berluskoni bija Itālijas valdošajā koalīcijā ietilpstošās konservatīvās partijas "Forza Italia" ("Uz priekšu, Itālija!") līderis un parlamenta augšpalātas Senāta deputāts.

Gadiem ilgi Berluskoni bija dažādas veselības problēmas, sākot no sirds operācijas 2016.gadā un beidzot ar koronavīrusu 2020.gadā. Piektdien viņš tika ievietots slimnīcā Milānā, lai veiktu plānotas pārbaudes saistībā ar leikēmiju.

Neskatoties uz pārvēlēšanu Senātā pagājušajā gadā, viņš reti parādījās sabiedrībā, bet palika oficiālais "Forza Italia" līderis.

Berluskoni trīs reizes ieņēma premjerministra amatu laikā no 1994.gada līdz 2011.gadam, kopumā pavadot valdības vadītāja amatā deviņus gadus. Taču viņa ietekme bija daudz plašāka par politiku, jo viņam piederēja lielākie komerciālie televīzijas kanāli, kā arī līdz 2017.gadam viņš bija futbola kluba "AC Milan" īpašnieks. Košā dzīvesveida deļ Berluskoni vārds bieži nonāca laikrakstu pirmajās lappusēs, arī pēdējos gados.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Futbola klubs Manchester United piekritis par 80 miljoniem Lielbritānijas mārciņu pārdot klubam Real Madrid uzbrucēju Krištianu Ronaldu, ziņo BBC.

Patlaban gan darījums vēl nav noslēgts, taču, ja tas notiks, tad šī būs lielākā summa šāda veida darījumam. BBC raksta, ka Real Madrid vēl jāapstiprina Manchester United piedāvātā summa.

Db.lv jau ziņoja, ka bijušais Itālijas futbola kluba AC Milan spēlētājs brazīlietis Kakā oficiāli pievienojies Spānijas klubam Madrides Real. 90 miljonus ASV dolāru vērtais līgums ar spāņu klubu noslēgts uz sešiem gadiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazais bizness

Rudy´s Kombucha pārspēj amerikāņus

Monta Šķupele, 01.11.2023

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kombučas ražotājs "Rudy"s Kombucha" ieguvis pirmo vietu starptautiskā kombučas konkursā "World Kombucha Awards 2023", kā arī plāno iekarot Āzijas tirgu.

Tējas sēnes dzērienu, kas pazīstams arī kā kombuča, gatavo jau izsenis visā pasaulē.

"Rudy"s Kombucha" ir ģimenes uzņēmums, kuru dibināja Darja un Egors Grabari, kā arī ģimenes mīlulis, suns - Rudys, kam par godu ir arī nosaukts uzņēmums. Uzņēmums darbība aizsākās 2019. gadā no tējas sēnes trīs litru burkā Ādažos uz palodzes, bet ar laiku Darja ar Egoru saprata, ka vēlas radīt unikālas garšas un piedāvāt kombučas cienītājiem garšas, kuras tirgū nemaz nav pieejamas. Tajā pašā laikā uzņēmums līdz pat šai dienai ir saglabājis savas pamatvērtības, izmantojot dabīgas izcelsmes produktus bez krāsvielām un citām pārtikas piedevām. Darjas pieredze mārketingā un sociālajā komunikācijā un Egora alus brūvēšanas zināšanas, ļāva uzņēmumam attīstīties diezgan ātri, kā arī atrast atbilstošu mērķauditoriju un produkta nišu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vairāki kompānijas Ford Motor un tai piederošā ražotāja Volvo jaunākie vieglo un kravas automašīnu modeļi tikuši ikgadējā apdrošināšanas industrijas drošāko automašīnu sarakstā, ziņo Associated Press.

Apdrošinātāju veidotajā drošāko 2009. gada automašīnu sarakstā tikušas kopumā 16 Ford un Volvo automašīnas, kas ir lielākais skaits automašīnu no vienas korporācijas. Ford Motor seko Honda Motor ar 13 automašīnām.

Par visdrošākajām Ford automašīnām atzītas Fusion un Mercury Milan vidējās klases automašīnas, apvidus auto Ford F-150, kā arī automašīnas Edge un Flex.

No Honda Motor vidējās klases automašīnām drošāko sarakstā iekļuva Accord, četrdurvju Civic, kā arī apvidus auto Acura MDX un RDX.

Komentāri

Pievienot komentāru